Отговори
# 210
Здравейте,
и аз да се включа в темата за първото раждане.
Термина ми беше 01.09. , а една седмица преди това се качих на хижа мальовица, на следващия ден играх хора на една сватба доста дълго време и след 2 дни ми падна тапата с много малко околоплодни водни. Дори,когато отидох в болницата твърдяха ,че нищо ми няма,добрече си носех бельото и по него се видя,че е имало теч на вода. и така ,постъпих в 15ч.  в понеделник ,но без никакви контракции и без никакво разкритие 24 часа. трябваше много да ходя,даваха ми лекарство под езика - и ,нищо. във вторник към 12ч. докторката ми ми каза,че има час в частния си кабинет и трябва да побързам  #Crazy , на би ми някаква инжекция ,която ме дрогира в боквалния смисъл на думата ,помня ,че имаше лексотан в този коктейл и в един часа ме сложи под ножа. Така и до ден днешен не знам дали нямаше да си родя нормално ,ако не беше тази жена.

# 211
Здравейте момичета! Връщам се от преглед. С бебчо всичко е наред, расте си, не спря да си крие лицето с ръчички през цялото време  Crazy Отговаря си на седмиците, даже е с 3 дни напред  Simple Smile

Някой на предните страници пита може ли момиче накрая да излезе момче - Може  Mr. Green Joy
На нас за един месец ни порасна пишка  Joy Видя се съвсем ясно

Ели ще те помоля да ни смениш гащите от розови на сини  Mr. Green

# 212
NikoStorm аз питах,а дано  Joy!

# 213
Момичета, чета ви и към всеки пост искам да си кажа мнението, но толкова сме бързи в писането, че накрая забравям половината  newsm78
Почвам отзад-напред  Mr. Green
gala, твоята история за раждането ми прозвуча доста страховито. Как така да побързаш и какви за тея лексотани  #Crazy. Моля те недей този път да раждаш там  Laughing
При мен, раждането на моя син беше 3 дни по-късно от термина, но на края нямах никакво търпение вече. Много ми тежеше.
anyka, аз също смятам, че са контракции. Това втвърдяване се получава точно, когато матката контрахира. И сега и в предната ми бременност започнах с контракциите доста рано и си спомням, че когато бебчо се движеше най-много, тогава страшно ми се стягаше корема, и то точно така, както ти описваш - само от едната страна. Но...причина за шашкане няма. Просто при следващия преглед кажи на лекарката, за да погледна и да прецени. Със сигурност мога да ти препоръчам да си гълташ магнезий, дори и без да ти е предписан.
И аз съм от живеещите извън БГ и тук (Германия) хапчета не се предписват как да е. Някак си съм свикнала с това и аз доста внимавам какво взимам и какво давам на детето. По повод болките в корема тук както и да ги молиш не ти предписват нищо друго освен магнезия. Аз обаче си поръчах от БГ Но-Шпа, (тук го няма!) ей така, да имам. За успокоение. До сега ми се е налагало само 2 пъти и дано повече не ми се налага, че никак не ми е приятно чувството, въпреки че помагат доста.
Ние проходилка нямахме със сина ми, няма да имаме и с новото бебе. Аз съм против. Но харесвам тези дето се бутат.. Моя син много го ползваше и си го мъкнеше из цялата къща до 2 годишен.
Много се радвам на всички мами за хубавите резултати и за новините. Хаидеее, започва се с момичешката вълна. Много се надявам и ние да  сме с "розова" новина. Другия вторник се надявам да разберем.
NewBeginnings ти в кой град си в Г.?

# 214
Хахаха Nikostorm, при нас същото стана за седмица! В петък миналата седмица нищо не се виждаше, днес на преглед - 100% мъж! Мъжка мама ще съм си и това е! Като разбрах, че пак чакаме момченце, някак си се успокоих и зарадвах. И на двете бих се радвала, но най-вече се радвам, че баткото ще си има верен другар в белите:-)  Иначе бях на преглед в Марковс, заради малкото води, пак са си на долна граница, но пък се успокоихме. Д-р Атанасова гледа бебчето страшно обстойно - сърце, бъбреци, потоци на кръвта към бебето и на бебето, доплер.... На всичко е в златната среда. Моята лекарка каза да си почина от прегледи един месец и аз определено се съгласих:-)

# 215
 Tanyabel, категорично за нищо на света няма да родя пак при тзи жена. не стига ,че си платих за избор на екип,ами и след секциото е поискала 500лв. от ММ . относно лексотана то беше някакъв коктейл,който тя ми изреди,но само това запомних,защото наистина си ме надруха. той бил за шийката на матката,но така и не успях да получа повече от 50% .
аз и тогава не бих родила при нея ,но всичките лекари ,които си харесах бяха отпуска,когато трябваше да раждам - и Гагова, и Богословова, и Ненов. И с тримата се познавам ,но нямаше как. И остана само тази,дет ме следеше и  си казах айде,майната му. та,така.
сега съм категорична - Гагова. никой друг.

# 216
Забравих да пиша, че и аз съм в компанията за срещи в североизточна България  Laughing. Края на юли ще се приберем за море, така че...  Drunk Joy

# 217
Е, малко ме шашнахте.... Лошото е че моята АГ е в отпуска и следващият ни преглед е чак на 6 август. В голямо чудене съм дали да не я сменя, че нещо нищо не обяснява, не пита и като и кажеш нещо само ти се скарва. Предния път като и казах, че ме боли корема тя ми се скара че много съм се стегнала и затова ме боли корема, е вече свикнах с тези болки и не им обръщам внимание, но това вчера беше нещо ново и затова реших че може би е бебчо. За магнезий, незнам, аз попринцип не съм много фен на хапчетата и ще си помисля дали да пия магнезий, особенно когато не ми е изрично предписан.

# 218
Болка е съвсем нормално да има . Тя е от разтягането на матката и не е нищо страшно. стягането на корема също е напълно нормално - на мен от самото начало ми се стяга, а болката ми е от първия месец и си я имам и до сега. имам си и червено зацапване,редовно,също няма нищо обезпокояващо. стига да е в съвсем малки количества,разбира се. не говоря за силен теч  Laughing

# 219
  • София
Anyka, аз пия магнезий от преди да забременея. Имах често крампи, нощем се будех от болка в прасеца.От както го пия е доста по-добре.Та мисълта ми е, това си е добавка, нормална. И като гледам 90% от бременните го пият.
На мен ми излезе сега едно ужасно ТСХ, утре ще тичам към МД за резултати от БХС и преглед при д-р Начев.

# 220
  • гр. София
И на мен сега ми изписаха магнезий и отново ми върнаха Но Шпато след серклажа. Важно е матката да е спокойна и да няма контракции.
Ирайн, всичко ще е наред. Д-р Начев ще ти оправи ТСХ-то. За мен той е гений в това отношение и обяснява подробно. Само не се паникьосвай. Твоето бебче е борбено.  Hug Hug Hug

# 221
Къде е този доктор Начев ?
аз ходя при Брънчева и от една година не съм стъпвала при нея да си правя изследвания. сега съм си взела направление и се чудя при нея ли пак да отида или да си търся друг.

# 222
  • гр. София
Работи в МД, Панацея и от време на време има консултации и в МБАЛ Надежда.  Peace

# 223
Здравейте и от мен! Simple Smile

Относно НОШПА на вас някой казвал ли ви е, че действа с натрупване? Мислите ли, че е вярно това твърдение (на моята АГ)?

# 224
  • гр. София
Не е вярно, че действа с натрупване.

Общи условия

Активация на акаунт