Отговори
# 555
Значи едни казват,че 5ти месец започва от 18 седмица,а в този сайт от 17 седмица.Пак остава неразбираемо.

# 556
Здравейте маминки.  bouquet Аз също изпитвам затруднения като ме питат в кой месец съм, но си казвам 5ти, тъй като си гледам гестационните месеци, лунарни мисл,я че ги наричат още. Тъй като гестационните  започват реално преди да има бебе, има разминаване от близо месец, ама си казвам 5ти месец,тази седмица ще вляза в 18та г.с.

# 557
Хм... да се успокоя, че ревът не е само на моя нос  hahaha Добре, че мъжът ме търпи, че ако беше мърморко и неразбиращ емоциите ми, досега да сме се изпокарали хиляда пъти  Grinning

И по една моя таблица петият месец започва от 18 г.с. Аз сега съм в 16 + 4 г.с., т.е. със сигурност съм си още в четвъртия.

Бебокът усетих един път съвсем категорично (първия път), от там нататък на няколко пъти леки "побутвания" само. Обаче нещо ме притиска ниско долу то. Като ходих на прегледа миналата седмица докторът нали ми каза, че е седалищно и долу са му краката, ама два дни нещо пак се обажда категорично с ритници ли, с какво ли, но само малко да ми се допишка и леко "изпускам"  Confused Някоя от вас имала ли е такъв дискомфорт? Даже нощем се будя със силно усещане, че всеки момент ще се напишкам и чак ме боли  Rolling Eyes

# 558
pavpb, добре дошла!   bouquet

Ирайн, зависи къде искаш до отидеш на ФМ. Аз се записах повече от месец предварително в Марковс, като не всички часове бяха свободни и трябваше да избера различен ден от този, който си бях наумила. При това от 4 лекаря на разположение през седмицата, в която трябва да отида е на разположение само 1. Според мен проблема идва повече от това, че е отпускарски сезон, а лекарите и те са хора Simple Smile

whiteflower, и при мен резултатът беше 1:16 000, за което лекарката каза, че е много добър резултат, а възрастовият е  1:770, явно се променя в зависимост от това на колко години си и си е чиста статистика.

Бебето мърда най-вече когато се наям, явно като мен има сериозно отношение към кльопачката  Laughing
А такава лакомия ме гони, че ако напиша какво съм яла през уикенда, ще ви настръхнат косите. Не глад, ми чиста лакомия.

Според мен 5-ти месец започва от 17 г.с., преди това нали имаме 4 месеца по 4 седмици.

# 559
И аз мисля, че при завършена 17 седмица се водим в 5 месец. Така поне пише в повечето сайтове, които съм чела.
Мами, МОЛЯ ВИ помагайте, от 3-4 дни съм с хрема, кихам понякога по 5-6 пъти един след друг, носа ми е сякаш на ранички и се запушва през нощта. Вчера и онзи ден вдигнах за кратко 37.1-37.2 температура. Звънях на доки, каза ми да пия Панадол,ако не се свали температурата, като каза, че може и да не е от настинката, а от бременността и да си изкарам така до края. Не била опасна за бебка.
Тъпча се с лимони и какви ли не плодове, сокове от лимони, пия течности в неограничени количества, ям плодове, но..... уви Cry
Много се притеснявам от кихането да не стане нещо на бебка, напъвам се все пак и то няколко пъти един след друг. Кажете нещо като домашно лечение, не издържам вече, гласа ми е променен, но най-вече ме е страх за бебка, надявам се да й няма нищо. Трябва да си успокоя носа просто, но ме е страх с капките за нос..... случвало ли ви се е?На преглед сме чак другата седмица. Чувствам се виновна, толкова се пазих и накрая. Ужасно е, дано беба е наред Praynig Praynig Praynig тъпа хрема #2gunfire

# 560
Добре де мами, бременността трае 40 седмици (приблизително някъде). Терминът е датата на навършване на пълни 9 месеца, т.е. началото на 10-ти месец. 40 седмици делено на 10 прави по 4 седмици на месец. От това по- лесно и по- простичко преброяване на 40 г.с. просто не съм срещала. Никакви други схеми и календари не са ми известни, а и предпочитам да се водя по Григорианския календар.

Мима- аз също нощем се будя с такова усещане. След като се изходя даже колко продължава още няколко минути. Ужасно е и се надявам да не наводня матрака някоя нощ.

# 561
Момичета, да ви питам някоя ползвала ли е полижинакс докато е била бременна? Когато правих изследване на урината ми показа бактерии и повишени левкоцити, усъмних се и на следващия ден пуснах нова урина...която беше ок. Докторът ме прегледа, и каза че нищо не вижда да има като проблем. Но за всеки случай да съм си вземела полижинакс за 5 дни по една глобула. Ама на листовката пише, че не става за бременни. Цяла седмица съм в чудене дали да го взимам та реших да попитам и за вашия опит  Hug
Честити розови гащииии....ех, как искам и аз едни!

against и на мен ми предписаха Полижинакс глобули след като ми излезе микробиологията миналата седмица.Ползвах ги 6 дена и съм много доволна - всички "течения" изчезнаха.

# 562
Ако имаш 9 пълни месеца календарни т.е. 9х4 ти е 36 седмици (календарни), гестационните са 40 от които 2 или 3 все още не си бременна (защото г.с се водят от началото на последната менструация). Така по г.с. бременността е 10 пълни месеца, а не 9. А по обикновения календар си е 9 (ако броим от деня на зачеването, а не от датата на последната менструация). Това е и причината повечето да се бъркаме в кой месец сме точно. А като се включи и това, че повечето месеци са с различен брой дни и от там идва разминаване понякога. Като цяло аз знам, че 5 месец (календарен, т.е. не лунарен по гестационни седмици) се води след 18 гестационна седмица, което като извадим двете седмици преди зачеване е някъде 16 седмица от бременността (от зачеването) т.е. пълни 4 месеца.
Абе то принципно всеки си ги следи различно...някои по гестационни седмици, други по календарни. Докторите, при които ходя гледат гестационни седмици и дори не спомянават месеци, но ако сте се загледали на ехографа 14 г.с все още пише първи триместър, а ако трябва да го гледаме по брой седмици в един месец трябва да се пада 4-ти месец. Поне тогава, когато ходих за последно в 14 г.с така пишеше на ехографа.

# 563
И как забравих, добре дошли на новите мами  Hug
Честито на всички, които вече са усетили бебоцити, и дано всички скоро се похвалят с такива новини.
Краси, мерси за отговора. А докторът каза ли ти нещо по отношение на безопасността за дребосъка и лекарството?

# 564
Добре дошли на новите мами  Hug

Аз и тук да пиша - бях на ЖК днес и се оказва, че от предния месец съм -4 кг!! Изплаших се малко, но бебето е добре, главата му е 3,9 см. и отговаря на 17 г.с., а аз съм 16 + 6. Док каза, че стига да не гладувам (  Laughing Joy ) няма проблем, лятое, жега е, а и може миналия път да съм била задържала вода и сега във второ тримесечие да съм се нормализирала. Не знам...вие как мислите?
Освен това питах за изследването на шийката на матката - каза, че м/у 15 и 19 мога да си отида на второ БХС, където да ми го измерят..?!? За пръв път го чувам пък това. Иначе сме ок, мърдаше си бебче, ама се стресирах и забравих да питам за пола.

# 565
  • София
Emy, сестра ми ми каза, че като е била бременна само с лимони и чайове се е лекувала...тъпчеш лимони и чакаш да ти мине. Може и парацетамол, но по-добре питай лекаря преди да го пиеш.

Аз си записах час за 17.07 във Фемина при Карагьозова, тя е един от трите лекаря, които консултантката при БХС ми препоръча.Някой знае ли цените...надявам се и без БХС да мина, все пак съм го правила вече.Че чета в други теми, момичетата си запазват час за ФМ+ БХС. Жената по телефона, предполагам офис асистент/администратор, беше малко суха и нищо не ми каза. Утре влизам в 17 седмица, тогава ще съм 18...и ако има съмнителни неща, ще имам около 2 седмици за амниоцентеза и евентуално реагиране при лош резултат.
Знам, че е тежка тема, но вие бихте ли оставили бебето? Моят мъж е твърдо против да го оставим ако се потвърди диагноза, аз също  Rolling Eyes И затова много ме е страх от тези изследвания. Но ми е съмнително да има нещо генетично,  по-скоро друг проблем ми е по-вероятен. 
Ние вчера се прибрахме то Гърция, на отиване май нямаше проблеми, но вчера си ме поболя корема..тази нощ също не спах, беше ми неудобно да спя, болеше ме. Но нямам никакво зацапване, пия си Но шпа(пих 2 в 6 сутринта и ме поотпусна). И така като ис нямам все още лекар по ЖК и нямам идея кой да питам, иде ми да тръгна днес до Тина Киркова или някъде си и да се цопна на някоя лекарка, а не да чакам часа си на 23-и юли.

# 566
Може би тази картинка ще ви помогне да си обясните това със седмиците и месеците? Wink

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/1/1f/Pregnan … ancy_timeline.png

Относно 17+1 - това се води 17 седмица (казва се завършената, не започнатата - поне тук).

# 567
За месеците и седмици тотално се омотахме  Laughing. Аз съм в 15-та седмици и си я броя 3-тата седмица на 4-ти месец. Това пише в сайта, в който следя, това пише и е приложението  Laughing Сега ще преброя седмиците до термин да видя какво ще излезе, че ми стана интересно.
Не че има кой знае какво значение, ама въпроса е принципен като те питат да знаеш какво да кажеш Simple Smile.

А какъв е този калкулатор кога трябва да се усети бебето? Не съм попадала на такъв. Аз онзи ден усетих нещо като пукане на малки балончета ниско в корема. Позачудих се и реших, че е рано още, ама чета, че и други са усетили балончета и, че това било бебето. Вие как мислите?

Ади- най- интересното си пропуснала да питаш. Връщай се на поправка  Laughing

# 568
Мами, нали от кихането нищо му няма на бебочето ?  baby_neutral това много ме притеснява, а не толкова температурата или тъпия им нос... Embarassed Embarassed Embarassed Sick

# 569
Кихането/кашлянето може да доведе до контракции, на не е задължително, виж температурата не  хубаво да се седи дълго време с нея.

Общи условия

Активация на акаунт