Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво е усещането да усетиш бебето за първи път?
Какво е суеверието за името на бебето?
Колко време отнема да получите резултатите от БХС?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво е усещането да усетиш бебето за първи път?
-
Какво е суеверието за името на бебето?
Суеверието за името на бебето е често срещано сред майките. Много хора вярват, че разкриването на името преди раждането може да донесе неблагоприятни последствия. Това суеверие може да бъде свързано с вярването, че казването на името преди раждането може да доведе до усложнения по време на раждането.
-
Колко време отнема да получите резултатите от БХС?
-
Какви са условията за получаване на обезщетения при бременност и раждане?
-
Какви са изискванията за получаване на парични обезщетения при бременност и раждане в България?

Обаче при съкращаването има вратички, много бременни се оказват по тези причини без работа, защото отиват да казват, че са бременни без бележка официална, след една седмица им връчват заповедта и нищо не могат да направят, защото 1. Не са уведомили официално, и/или 2. Пишат ги със съкращение на щата поради намаляване на работата. После ходи докажи, че не им е намаляла работата в тая криза
А, ако на някой му е писано да гледа дете с увреждане, ще се роди живо и здраво, и след време пак би могло да му стане нещо. И поради тази причина аз не искам да си причинявам допълнителен стрес и напрежение. 
Това за нощното изпускане. Тази нощ за първи път се усетих да се подмокрям в легнало положение, спокойна, почти спяща. Друг път се "изпускам" (което е по-често от онова кофти бяло течение, което ту идва, ту бяга), когато съм права или когато усетя, че вече едва устисквам за тоалетната... Леле, леле, Дакота, ти направо ме разби. Горката аз. Горкият мъж
защо няма памперси за бременни, а?

Аз съм със сенна хрема, която тук в Норвегия обикновено не ми се обаждаше. Особено в по-влажни години. Но тази година не зная дали щото е по-суха или какво, но е някакъв ужас.
С предната бременност закачих последните месеци, но съм имала няколко по-кихащи дни, не като сега. Подозирам, че може да е и от капките за нос, за сенна хрема- Ливостин, които ми изписа док. Защото преди да пробвам да си сложа 1-2 пъти от тези капки, сякаш не беше толкова зле...А сега ако прескоча ден -два без капки, направо не се търпи. По цял ден ходя и само кихам и сополи като река, очите ме сърбят и сълзят, направо не мога да гледам. Дори се случва и посред нощ да се будя с кихавици.
Изпаднах в ужас направо.... На третия ден се прибрахме и въобще не усетих, че ми се пишка, а си се напишках...... Но с този случай всичко приключи, дано сега да нямам проблеми. Няма да се шашкате не е толкова страшно 
. Чакам с нетърпение да видим какво ще ми кажат за пола. То един път беше момиче, друг момче, но тогава така или иначе беше рано, за да каже със сигурност.