Отговори
# 585
По принцип не е ли по-голям рискът от съкращаване, отколкото от уволнение? Чувала съм, че уволнението е много по-усложнено административно. newsm78
Именно, процедурата е доста трудна, както вече описах Peace Обаче при съкращаването има вратички, много бременни се оказват по тези причини без работа, защото отиват да казват, че са бременни без бележка официална, след една седмица им връчват заповедта и нищо не могат да направят, защото 1. Не са уведомили официално, и/или 2. Пишат ги със съкращение на щата поради намаляване на работата. После ходи докажи, че не им е намаляла работата в тая криза Rolling Eyes

# 586
Привет, дами, наминавам само, за да кажа здрасти и да се порадвам на щастливите ви новини.

Иначе аз вече съм в 16 г.с, тревогите с изпускането на бебето отминаха и от деня, в който изтече третият месец спряха всички проблеми и "течове". Сега съм извън града за около месец, та ще позакъснея с изследванията, но като се върна мисля направо да олекотя семейния бюджет за този тест: http://www.prenatest.bg/, мисля, че го правят във Вита, където ходя, на всички ще ни е по-спокойно.

И аз с изненада усетих едно "пърхане" тия дни ниско вдясно, голяма и много приятна изненада.

Сърдечни поздрави и леко бременеене на всички, приятно е човек да преживява това чудо в добра компания.

# 587

Знам, че е тежка тема, но вие бихте ли оставили бебето? Моят мъж е твърдо против да го оставим ако се потвърди диагноза, аз също  Rolling Eyes И затова много ме е страх от тези изследвания. Но ми е съмнително да има нещо генетично,  по-скоро друг проблем ми е по-вероятен. 

Именно поради тази причина аз нямам намерение да се подлагам на такива изследвания. Защото в действителност, ако не дай Боже, ти кажат в 4-5 месец, че му има нещо на детето, какво следва от тук нататък? Аз вече толкова пъти съм го видяла, два пъти му чух сърцето, готов, оформен организъм, как бих могла да го махна?  Thinking А, ако на някой му е писано да гледа дете с увреждане, ще се роди живо и здраво, и след време пак би могло да му стане нещо. И поради тази причина аз не искам да си причинявам допълнителен стрес и напрежение.
Ето, сега разбрах, че една позната (също в 4-ти месец) си е правила БХС и са й дали процент вероятност за Даун. Съответно сега момичето е в паника, депресирано, щяло да ходи май за амниоцинтеза... Не знам, колкото и глупаво и наивно да звучи, за мен това определено са си прегледи за пари. Мисля, че спокойствието през бременността е най-важно и положителните мисли към бебето.  Praynig

А за пишкането - ще ви се пишка все повече; съветвам ви да си сложите на матрака непромокаема подложка. Ще се случи да се изпускате и на сън, и през деня. Който роди нормално, ще му се случва и след раждането (вероятно).

леле, леле, съвсем ще се притесня вече за себе си. Аз, дето съм пикла, викаш сега съвсем може и наистина да се напишквам  ooooh! Това за нощното изпускане. Тази нощ за първи път се усетих да се подмокрям в легнало положение, спокойна, почти спяща. Друг път се "изпускам" (което е по-често от онова кофти бяло течение, което ту идва, ту бяга), когато съм права или когато усетя, че вече едва устисквам за тоалетната... Леле, леле, Дакота, ти направо ме разби. Горката аз. Горкият мъж Simple Smile защо няма памперси за бременни, а?  Laughing

# 588
  • на брега на морето
Здравейте! Grinning
Фанфар, не се притеснявай за кихането. Hug Аз съм със сенна хрема, която тук в Норвегия обикновено не ми се обаждаше. Особено в по-влажни години. Но тази година не зная дали щото е по-суха или какво, но е някакъв ужас. smile3511 С предната бременност закачих последните месеци, но съм имала няколко по-кихащи дни, не като сега. Подозирам, че може да е и от капките за нос, за сенна хрема- Ливостин, които ми изписа док. Защото преди да пробвам да си сложа 1-2 пъти от тези капки, сякаш не беше толкова зле...А сега ако прескоча ден -два без капки, направо не се търпи. По цял ден ходя и само кихам и сополи като река, очите ме сърбят и сълзят, направо не мога да гледам. Дори се случва и посред нощ да се будя с кихавици. ooooh! Като си сложа капките и като с магическа пръчка нещата се стабилизират. Но аз не смея да си слагам от тези капки, щото пише, че не били изследвани върху бременни. Въпреки че док каза, че нямало проблем, мен това ме притеснява. Но колкото и да съм кихала, не съм усетила болки в корема или някакво друго неразположение. Иначе и на мен носът ми се беше разранил, чак сега се пооправи малко.
 Hug  bouquet

# 589
С предната бременност не съм имала проблеми с пишкането, стисках си! Обаче като родих и след няколко часа ми казаха да ида да пишкам. Отивам аз и си почвам както трябва, ставам вече и си мисля че всичко е приключило и чувам как си тече на пода......  hahaha Изпаднах в ужас направо.... На третия ден се прибрахме и въобще не усетих, че ми се пишка, а си се напишках...... Но с този случай всичко приключи, дано сега да нямам проблеми. Няма да се шашкате не е толкова страшно Simple Smile А тази нощ и мен ме боля корем и дано да е било заради пишкането...

# 590
  • Бургас
Аз нямам проблем с кихане и сенна хрема, но когато съм имала обикновена хрема много бързо се оправям с Коризалия - хомеопатично е и мисля, че няма проблем да се взима при бременност.
Пренатеста май е доста скъп...
Колкото до изпускането, не ми се е случвало в пълна степен, но от време на време се появява 1 мокра точка на бельото, може би е по-начална фаза на отпускане на мускулите. Трябва да пробвам с упражненията от сега, да не чакам след раждането, а?

# 591
  • Пловдив
Здравейте, мами  Flutter
Добре дошли на новите попълнения  Peace
Запазих си час за ЖК 09.07. Да видим как е бебчо. Между другото, започнах много често да го усещам да пърха в корема ми. Бях на сватба в събота и съм сигурна, че и то се поразкърши с мене, даже и в колата като си денсам  newsm44. Чакам с нетърпение да видим какво ще ми кажат за пола. То един път беше момиче, друг момче, но тогава така или иначе беше рано, за да каже със сигурност.
Правих си биохимичен скрининг преди 1-2 месеца (освен това кръв, урина, за васерман). Та като ви слушам тука, че само тестове и изследвания си правите, бихте ли ми разяснили за заължителните и препоръчителните също,че да не би моя лекар да е пропуснал да ми каже за тях (не пия магнезий, а според мен трябва)  ooooh!
Често ходя до тоалетната, даже и през нощта, но така или иначе съм си голяма пикла. Не ми се мисли как ще е по-нататък. На мен също ми тече от носа кръв и ми се запушва доста често. Краката ме болят и ще си купя кремчето, за което сте писали по-горе, но като цяло много ми тежи всичко.
Защо още ме няма на първа страница?  newsm78
В Джъмбо открихте ли възглавница или само във Вис Виталис?

# 592
Дадоха ми Стеримар спрей-физиологичен разтвор но морска вода.Използва се от бебета,деца и възрастни за ежедневно почистване на лигавицата и при раздразнение. Дано помогне,абсолютно безвредно било...  newsm78

# 593
Онзи ден бяхме в Джъмбото на Ботевградско и аз лично не видях да има възглавници! Може ли някоя мама която си е купила да покаже снимка на възглавницата? Това тя ли е http://www.bebelandia.bg/product/5847/vis-vitalis-vazglavnitsa-z … ne-pregradka.html ? Да си я поръчам, тъй като нямам възможност от магазин да я взема. А и с какви размери е приблизително? Извинете ме за многото въпроси....  Embarassed

# 594
fanFar /Emy/  благодаря ти! Ползвай го няколко дни и кажи има ли ефект. Аз не бързам,свикнала съм с хремата си от доста години, но ако има лек наистина ще си го взема задължително.

# 595
Онзи ден бяхме в Джъмбото на Ботевградско и аз лично не видях да има възглавници! Може ли някоя мама която си е купила да покаже снимка на възглавницата? Това тя ли е http://www.bebelandia.bg/product/5847/vis-vitalis-vazglavnitsa-z … ne-pregradka.html ? Да си я поръчам, тъй като нямам възможност от магазин да я взема. А и с какви размери е приблизително? Извинете ме за многото въпроси....  Embarassed

Точно това е възглавницата. Не мога да ти кажа точни размери, но е голяма, но пък е удобна. И в хола си я нося даже като лежа на дивана. Аз лично си слагам средата на възглавницата (извивката) между краката, на едната и страна си подпирам едното рано, а с другата и страна си подпирам гърба и ми е много удобно.

Показвам:
Горе долу по този начин и размера е сходен. А бе усещам, че през последните два месеца ще се ширя сама на спалнята с възглавницата  Laughing

# 596
Emy, сестра ми ми каза, че като е била бременна само с лимони и чайове се е лекувала...тъпчеш лимони и чакаш да ти мине. Може и парацетамол, но по-добре питай лекаря преди да го пиеш.

Аз си записах час за 17.07 във Фемина при Карагьозова, тя е един от трите лекаря, които консултантката при БХС ми препоръча.Някой знае ли цените...надявам се и без БХС да мина, все пак съм го правила вече.Че чета в други теми, момичетата си запазват час за ФМ+ БХС. Жената по телефона, предполагам офис асистент/администратор, беше малко суха и нищо не ми каза. Утре влизам в 17 седмица, тогава ще съм 18...и ако има съмнителни неща, ще имам около 2 седмици за амниоцентеза и евентуално реагиране при лош резултат.
Знам, че е тежка тема, но вие бихте ли оставили бебето? Моят мъж е твърдо против да го оставим ако се потвърди диагноза, аз също  Rolling Eyes И затова много ме е страх от тези изследвания. Но ми е съмнително да има нещо генетично,  по-скоро друг проблем ми е по-вероятен.  
Ние вчера се прибрахме то Гърция, на отиване май нямаше проблеми, но вчера си ме поболя корема..тази нощ също не спах, беше ми неудобно да спя, болеше ме. Но нямам никакво зацапване, пия си Но шпа(пих 2 в 6 сутринта и ме поотпусна). И така като ис нямам все още лекар по ЖК и нямам идея кой да питам, иде ми да тръгна днес до Тина Киркова или някъде си и да се цопна на някоя лекарка, а не да чакам часа си на 23-и юли.

Здрасти! Пиша ти защото искам да те посъветвам да не ходиш във Фемина.
От Фемина си патих и аз, и една моя приятелка. При мен не видяха очевиден полип, заради който кървях между циклите повече от половин година след прегледа. Преглед, на който ми казаха, че всичко е наред. Оперираха ме през февруари тази година, а можеше да е доста по-рано.
Моята приятелка ходи на фетална във Фемина в пети месец и и казаха, че има Даун и да абортира детето. Естествено можеш да си представиш какъв психически удар е това. Едвам е излезнала от кабинета. След това е отишла на друго място, при компетентен специалист и той я попитал дословно: Кой е този лекар, който иска да убие здраво бебе? И слава Богу детето й е съвсем наред. Но представи си какво е преживяла.

Това са нещата без подробностите. Например "сухата жена" от рецепцията трябваше да ми разчете резултата от цитонамазката, а не лекар. Така че те съветвам да не ходиш там. Има достатъчно кадърни лекари в София, не в тази самозванска клиника.

Някои момичета са доволни от Фемина, да, но имай предвид, че има и доста такива като мен. Имаше една тема за Фемина тука, където и други са писали, и аз включително.

Поздрави!   bouquet

# 597
И как забравих, добре дошли на новите мами  Hug
Честито на всички, които вече са усетили бебоцити, и дано всички скоро се похвалят с такива новини.
Краси, мерси за отговора. А докторът каза ли ти нещо по отношение на безопасността за дребосъка и лекарството?

Каза ми , че са абсолютно безвредни и много често се изписват на бременни.

# 598
Здравейте,
относно Фемина, ще се включа и аз,
С първата ми бременност ходих на ФМ там и не съм имала проблеми или неприятни преживявания.
Сега исках да отида там, но жената по телефона ми държа такъв тон, че... просто се записах в Марковс.
Разбирам, че някой на рецепция може да е "сух" и сдържан, но откровено нелюбезен и невъзпитан, не мога да го приема!
А за това, което е написала Кукумицина, нямам думи, дано никой не се среща с толкова "компетентни лекари".

# 599
И аз мисля, че при завършена 17 седмица се водим в 5 месец. Така поне пише в повечето сайтове, които съм чела.
Мами, МОЛЯ ВИ помагайте, от 3-4 дни съм с хрема, кихам понякога по 5-6 пъти един след друг, носа ми е сякаш на ранички и се запушва през нощта. Вчера и онзи ден вдигнах за кратко 37.1-37.2 температура. Звънях на доки, каза ми да пия Панадол,ако не се свали температурата, като каза, че може и да не е от настинката, а от бременността и да си изкарам така до края. Не била опасна за бебка.
Тъпча се с лимони и какви ли не плодове, сокове от лимони, пия течности в неограничени количества, ям плодове, но..... уви Cry
Много се притеснявам от кихането да не стане нещо на бебка, напъвам се все пак и то няколко пъти един след друг. Кажете нещо като домашно лечение, не издържам вече, гласа ми е променен, но най-вече ме е страх за бебка, надявам се да й няма нищо. Трябва да си успокоя носа просто, но ме е страх с капките за нос..... случвало ли ви се е?На преглед сме чак другата седмица. Чувствам се виновна, толкова се пазих и накрая. Ужасно е, дано беба е наред Praynig Praynig Praynig тъпа хрема #2gunfire

Може да опиташ със спрей морска вода, безвреден е за бебче и облекчава. На мен и Виброцил ми бяха казали, че мога да ползвам, но не посмях, и само с физиологичен разтвор. Бързо оправяне желая. Hug

Упс  Confused Явно вече си го направила. Извинявам се, че повтарям.

Последна редакция: пн, 07 юли 2014, 18:22 от Pippi7777

Общи условия

Активация на акаунт