Отговори
# 435
Да ви питам, чувствате ли парене в дланите и стъпалата? Аз вечер направо имам чувство, че ще полудея, особено снощи, защото и комари ме хапеха и ми беше едно нервно...сто пъти ставах да си поливам краката с ледена вода и чак като ги накиснах в такава мирясах  Laughing

И аз съм така, Елиас Simple Smile При все, че при нас в момента е хладно, вечер ако не си извадя краката до коленете изпод завивките, не мога да заспя. И така спя цяла нощ  Laughing А с първата бременност беше още по-зле положението, защото бебето лятно и точно последните седмици бяха едни горещини, не можех да спя заради тия горещи крака #Crazy Ставах и аз да си поливам краката през половин един час, ама тогава пък наспиване няма Tired Та един ден стигнах до гениално решение - взех си едни къси памучни чорапки, намокрих ги със студена вода и си ги обух на краката Laughing Ейй, така сладко си спах с тия чорапки, че почнах всяка вечер да си ги обувам Mr. Green

Гледам, че за боядисването сте обсъждали Wink Тъкмо преди два дни се боядисвах с ей тази боя:
Скрит текст:
Цветът стана страхотен и покри навсякъде равномерно, а имайте предвид, че се боядисвам сама и се правя ярко наситено червено  Grinning Това е една от малкото безамонячни бои, които ми правят такъв ярък червен цвят, да не кажа единствената. Другата беше Лондата, но нея я спрях отдавна, че е с амоняк и беше започнала да ми изтощава косата...

# 436
Подстригвам се, но за съжаление не толкова често колкото ми се иска... Пуста работа! Crazy

Не съм се боядисвала от Март, та вече имам крещяща нужда, но ще потърпя още малко. И миналата бременност се боядисвах, пак така по-рядко (и разбира се преди раждането, че да съм Убавица на изписването Mr. Green)

Коремчето ми този път е по-голямо; с предишната бременност такова коремче имах в 6-ти месец, а сега съм едва в 4-ти; но пък не е много голямо, щом като още има колеги които не подозират за бременността ми Laughing

# 437
И мен нещо трудно ми понасят жегите, все гледам да се мушна на сенчица,че иначе лесно ми прилошава.
За големината на корема - онзи ден в парка една възрастна жена ми предложи да поседня да си почина, а тя да погледа дребчо:-) Simple Smile Simple Smile  Е, явно много ми личи! Даже първоначално не можах да сгрея какво ми казва - свикнала съм да играя с него в парка и забравям, че съм бременна:-)
Аз да кажа, че се отказах от количката за породени. Четох, питах мами. С породени, пак четох.... Ами то количката с двете деца още в началото общо ще тежи около 30 килограма.... С тия бордюри нямам шанс. Реших - баткото в количка, бебето в слинг или другия вариант - баткото за ръчичка, бебето в количка. На 2 годинки ми се струва, че би трябвало да разбира достатъчно, за да ходи за ръчичка.
За суеверията - никога не съм спазвала такива неща. Роднини даже са ми се сърдили. Вярваща християнка съм, което автоматично изключва вярата във всичките суеверия.

# 438
  • на брега на морето
Добро утро, мами! Grinning
Леко ми е странно, когато млади и интелигентни жени питат дали могат да се постригват по време на бременността или пък дали на бебето ще му стане нещо, ако не му купят нещо ново.  Rolling Eyes
То е ясно, че нищо няма да му стане на бебето, но според мен е кофти да не му купи човек нищо новичко. Rolling Eyes Или пък после само да подносва дрешките на каката/баткото и да ползва изцяло неговите/нейни вещи/играчки без да му се купува по някоя нова...Но всеки сам си решава Peace... Hug
Драматеа, определено на 2 г не би трябвало да имаш проблем с воденето за ръчичка. Ние с Кирил отдавна си се водим така, особено като вървим по тротоар покрай шосето или като пресичаме, не му пускам ръката никога. Обяснила съм му, че трябва да се пазим от колите. И той разбира. Единствено в началото когато тъкмо беше проходил трудно даваше някой да го хване за ръка. След това си свикна и сега даже му харесва. А като сме по тихи алеи за пешеходци го оставям да си тича, без да го държа за ръка. Hug

# 439
Добро утро, мами! Искам много да купя нещо на бебо. Шапка ли е задължителното първо нещо? Че май така съм чувала. Или мога да му купя и друго. Защото сега по магазините няма никакви зимни шапки Simple Smile Видях едни много сладки чорапки, обаче мъжа ми каза, че трябва шапка и не купихме  Laughing Пък искам да взема нещо, да си го гледам така в къщи  Mr. Green
Иначе около мене няма ново, бебо кротува засега. Записах час на 23ти за фетална морфология. Тогава ще съм в края на 21 г.с. Чакам с нетърпение и това е!

bouquet

# 440
Dakota - да, ужасно е и честно казано нямам си и идея. То всъщност по закон майчинството тук е 12 седмици.  Просто работодателя ми дава 4 седмици отгоре. За детска ясла или градина се записваш в 3тия месец от бременността и чакаш между 1и 2 години. А най - близката баба или роднина е на 2.000км  Cry
Не ми се мисли... ще се пробвам да взема 2 месеца неплатен отпуск и после някакви варианти с майка ми да дойде, , амаи тя не може да стои повече от 6 месеца. .......

# 441
  • на брега на морето
Кукумицина, аз си поръчах "Книга за теб"(на норв. са темите). Това е книга-дневник за бъдещото бебе, имам същата за Кирил. Там майката и таткото си пишат разни неща през бременността, после за раждането и така до 1вата годинка. Има и страници, на които се залепят снимки- от видеозона и след раждането и т.н.
Та 1вия му подарък пак няма да е шапка, ама карай. Laughing

# 442
Аз имам подобно - дневник, където си слагам снимчиците и мога и други неща да прикачам Simple Smile Има снимка във ФБ групата. Ама искам нещо мъничко и сладичко  Crazy
Има във ибей много сладки неща, обаче се притеснявам, че са от Китай и се чудя с какви бои са правени...

# 443
Привет  Hug
Благодаря за съветите за разхлаждане на краката- снощи си сложиш мокра кърпа и наистина спах като бебе  Simple Smile Ние имаме един любвеобилен котарак, който не понася да спи сам и задължително трябва да е гушнат максимално в мен, та кожуха му не допринася за разхлаждането, но какво да се прави, гушкам си го, да не страда горкото коте, че е пренебрегнато Mr. Green Такива хормони бушуват в мен, че ту съм майчински настроена към целия свят и се старая да обгрижвам всички, ту ми идва да запретна ръкави и да удуша някого, луда работа  Joy

И аз съм чувала, че първо шапка се купува за бебето, но за дъщеря ми първо купих чорапки  Laughing- просто не издържах, толкова бяха мънички и пухкави  Crazy Те са една от малкото нейни дрешки, които пазя, наред с други работи като биберона, който така и не пожела да смуче, първата мартеничка и разни други сантименталности в една кутия.
Шапката, до колкото знам, е с пожелание да се роди както трябва, с главичката напред  Thinking
Хубав ден на всички  Hug

# 444
Кукумицина, има в Джъмбо такива шапчици за новородени и ръкавички, майка ми е ходила и е гледала. Аз чакам на 7-ми ще ми кажат ли пола окончателно или не, за да му купя нещо Heart Eyes Това за шапката беше някакво суеверие - шапка, за да излезне с глават напред, бяла - за да е леко раждането.

Елиас, не ти ли е проблем котката? Thinking За токсоплазмоза и т.н.?

# 445
Елиас, мерси за разяснението на символиката за шапката! Чак сега разбрах..  Grinning
Ади, ще отида в Джъмбо тия дни. И без това исках да видя дали няма да намеря някаква възглавница на нормални цени. Дано има и някоя джиджана шапка.  Peace

# 446
  • Пловдив
Добро утро Simple Smile  Да ви кажа и аз чувствам ниско долу пърхане и бълбукане, но не бях сигурна дали си въобразявам, че това е бебчо. Явно е то  newsm03
На работа мисля да ходя най-много до 45-те дни преди термина (ако и до тогава изтрая)., т.е края на октомври. Но дотогава все пак като се чувствам дори и малко не добре, ще си взимам болничен. Не ми е физическа работата, но все пак си е работа. Даже съм на климатик, а у нас все още си нямаме (сравнително наскоро си купихме апартамента и все не ни стигат парички да си вземем поне 1). Не ми се мисли в тия жеги как ще се справям. По принцип много обичам лятото, обичам да се печа... newsm08

# 447
  • Пловдив
Адичка: Да ти кажа за мен не е. Ние имаме котарак. Изследвах се за токсиплазмоза - всичко е наред. Но и да не беше, не съм си и помисляла, че ми пречи или че няма да го искам като си имаме бебе. Та той е член на семейството. Ще гледаме да ги съчетаем нещата, понеже не е от най-кротките

# 448
  • на брега на морето
Адичка, ако човек е карал токсоплазмоза има имунитет и котката не е проблем. Аз още с предната бременност разбрах при изследванията, че някога съм карала(даже и аз не зная кога, но док каза, че е нормално и много хора са я карали без да разберат вообще). Затова док каза, че котката в никакъв случай не ми пречи, още при предн.бременност. Тук норвежките не си гонят животинките като забременеят Peace... Даже според някакви изследвания, ако бебето расте с животно в къщата, това допринасяло за по-малко алергии. Peace Та ние нашият котарак не сме го махали, то и нямаме на кого да го дадем тук. Laughing Аз го взех от улицата като беше една шепичка, но го ваксинирахме, сега е на около 3 год. Ходи навън да си върши нуждите, има си котешка вратичка и си излиза/влиза през нея. С котешка тоалетна съм се занимавала само 1те 2-3 мес, после се научи да ходи навън. И много се обичат с Кирил. Рони често ни придружава на разходките ни като куче, странна котка е Laughing, някой път тича и след количката. Но като беше Кирил съвсем малък никога не съм го оставяла сам в една стая с котката, все пак е животно, не може да му имаш пълно доверие. Simple Smile И нашият за разлика от котката на Елиас Hug, никога не сме го пускали в леглото. Както и никога няма да го видиш качен на масата или на кухненския плот, дори и да има храна на нея/ него.  Peace Hug

# 449

Елиас, не ти ли е проблем котката? Thinking За токсоплазмоза и т.н.?

О, не. Аз навсякъде съм обградена от животни. Изследване за токсоплазмоза правих при последната си, неуспешна, за съжаление, бременност, имам антитела - още един плюс за хората, които винаги са имали животно у дома  Heart Eyes
Това не ми пречи да карам мъжа ми да чисти тоалетната на мацо, в началото много ми се гадеше от идеята да я чистя аз и така си остана  Whistling
Мелина-  Hug и аз мисля като теб. Нашия не ходи по масата не за друго,  а не му е интересно, признава си само неговите гранули за храна  Crazy Много ми е гушлив, иначе, не ляга сам вечер. Снощи се мотах, простирах и си лакирах ноктите, онзи се скъса да мяучи и да ме вика да лягаме  Laughing Покрай Световното поне един мъж да ме желае  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт