Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво е усещането да усетиш бебето за първи път?
Какво е суеверието за името на бебето?
Колко време отнема да получите резултатите от БХС?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво е усещането да усетиш бебето за първи път?
-
Какво е суеверието за името на бебето?
Суеверието за името на бебето е често срещано сред майките. Много хора вярват, че разкриването на името преди раждането може да донесе неблагоприятни последствия. Това суеверие може да бъде свързано с вярването, че казването на името преди раждането може да доведе до усложнения по време на раждането.
-
Колко време отнема да получите резултатите от БХС?
-
Какви са условията за получаване на обезщетения при бременност и раждане?
-
Какви са изискванията за получаване на парични обезщетения при бременност и раждане в България?
Миналата година купувах така дрешки от Франция, от Карфур и бях взела за 18мес. Тогава Кирил беше на 13 мес и му бяха тамън. В същото време тук носеше 86ти размер. Мен ми е по-лесно с такива размери- 56, 68, 74 и т.н., отколкото с определения за месеци и години. В едни държави може да е нормално бебето да е едни размери в определените месеци, а в други-съвсем други.
По същия начин по-нататък има несъответствия в номерата на обувките.
просто тези , които вече дойдоха са 0-3 месеца и ми се струва, че са много мънички ..а тук размерите са така 0-3 месеца , 3-6 , 6-9 и т.н. Ако успеем да си дойдем есента за малко до България със сигурност ще си накупя и оттам , но ми се иска да си имам вече накупени поне дрешки

Честно, изключително странно ми се вижда на новородено бебе и до към 1 месец да му сложиш дреха за 70 см. бебе 3-6 месеца. Разбира се, че е хубаво да си подготвен, но нито една от нас знае кога ще роди, колко голямо ще е бебето, колко и дали ще има кърма (от която се качва най-стабилно) и т.н., че чак да подготвя за такова малко бебе 70 сантиметрови дрехи. Но, мое мнение..Пък може да сте прави от гледна точка на това, че така или иначе в един момент ще ги носи това дете дрехите. Макар да не е в първия месец-два
Предпочитам да купувам нещо, на което пише месеци, и, разбира се, според собствената си преценка за размера на дрехата - защото има марки, които правят умалени, и други които ги правят по-големи. Карфур, примерно, както писа Мелина по-горе, са им умалени дрехите - 9 месеца ще стане на бебе на 3, примерно, нещо такова
)
) и така..