Отговори
# 645
  • на брега на морето
Мен пък това с месеците и годините ми е объркващо. Peace Миналата година купувах така дрешки от Франция, от Карфур и бях взела за 18мес. Тогава Кирил беше на 13 мес и му бяха тамън. В същото време тук носеше 86ти размер. Мен ми е по-лесно с такива размери- 56, 68, 74 и т.н., отколкото с определения за месеци и години. В едни държави може да е нормално бебето да е едни размери в определените месеци, а в други-съвсем други.  Crazy По същия начин по-нататък има несъответствия в номерата на обувките.
Също така не бих купувала много дрешки предварително, защото не може да се предвиди предварително какъв ще е размера на бебето. Peace Но както писах предния път имах нови почти само за новородено(56), и после(като взеха да му омаляват, но той имаше и подарени)направо купих почти само 68, а от 62ри имам доста малко дрешки. Например има едно гащеризонче(наскоро ги гледах), което е 62ри и доста бързо му умаля. Hug

# 646
  • Великобритания
adi4ka-maslinka нямам никаква представа от размери за бебета , първа бременност ми е и така да се каже - нищичко не знам Sad просто тези , които вече дойдоха са 0-3 месеца и ми се струва, че са много мънички ..а тук размерите са така 0-3 месеца , 3-6 , 6-9 и т.н. Ако успеем да си дойдем есента за малко до България със сигурност ще си накупя и оттам , но ми се иска да си имам вече накупени поне дрешки Simple Smile

# 647
Ами, както каза Мелина, не е много добре предварително да вземаш много дрехи, не знаеш как ще върви в развитието и колко ще се роди. Племенника ми се роди 2 и 500, 47 см., 20 дни преди термин. Нали се сещаш какво би било с дрехи за 6-9 месеца (за 68 см. нагоре)..На погачата - 40 дни, беше някъде към 50 см. - пак с дрехи за новородени си караше. Така че съвет - вземи за 0-3 месеца, нормално е да ти се виждат малки, то бебето не е много голямо ако си ги наложиш 50-тина см. да си ги представиш. 6-9 е много според мен. Но ти си преценяваш. Peace

# 648
Аз имам под лявата мишница едно топче,което ме боли.Преди доста години ходих да ме гледат,нищо не казаха.Миналата седмица споделих с АГ.Той даже не го погледна,каза ми да отида на мамолог и при препоръча един доктор,но каза че докато съм бременна нищо не може да се направи.И мен много ме е страх,понеже не минава много години вече.Чудя се да ходя ли сега или да изчакам да родя.

Алиса, да, от това което изчетох, тия топчета се лекували с антибиотик, който едва ли е подходящ докато сме бременни. От друга страна пък, четох, че било нормално да се подуе лимфен възел по време на бременност заради хормоните, след започване на кърменето уж трябвало да спадне. Ама твоето щом е отдавна, наистина му обърни внимание и ако не сега, то като родиш отивай на мамолог. Че не е шега работа, май...  Tired ooooh!

За дрехите да кажа и аз от опита с дъщеря ми - роди се 3,600 и от кърменето наддаваше по 1,200 на месец. На втория си месец вече носеше дрешки 3-6 (нашите бяха от щатите и там също са с такива размери). Някакси обаче бях нацелила нещата, имаше само няколко бодита 0-3 и всичко останало, което бяхме взели предварително беше 3-6 Simple Smile При всички случаи, обаче, ако за едни бодита 0-3 е добре в случай че се роди по-малко бебето, имайте предвид, че ще раждате зимни бебета (изключвам себе си, мойто ще е лятно Mr. Green) и всичко що е жилетка, панталон, якенце и т.н. зимна дреха ПО-ДОБРЕ да бъде една идея по-голямо - т.е. поне 3-6. Бебетата не обичат да им е стегнато и задушно Heart Eyes

Последна редакция: вт, 08 юли 2014, 19:05 от Мимченце

# 649
 Thinking Честно, изключително странно ми се вижда на новородено бебе и до към 1 месец да му сложиш дреха за 70 см. бебе 3-6 месеца. Разбира се, че е хубаво да си подготвен, но нито една от нас знае кога ще роди, колко голямо ще е бебето, колко и дали ще има кърма (от която се качва най-стабилно) и т.н., че чак да подготвя за такова малко бебе 70 сантиметрови дрехи. Но, мое мнение..Пък може да сте прави от гледна точка на това, че така или иначе в един момент ще ги носи това дете дрехите. Макар да не е в първия месец-два Peace

# 650
  • Великобритания
adi4ka-maslinka гледам и се ориентирам по таблица, която ми дадоха от Tesco .. за 0-3 месеца като размери са от 46 до 52 , а за 3-6 месеца от 52- 58 см . Не съм писала нищо за 6-9 месеца , а просто споменах как вървят номерата тук. Реших да взема от първия размер повече , а другите в последствие и така ..благодаря все пак  Peace

# 651
Ади, незнам тия 70 см. откъде ги изкара и ти Laughing Размерите вървят долу горе така:

Новородено - до 55 см.
0-3 м. - 55-61 см.
3-6 м. - 61-67 см.
6-9 м. - 67-72 см.

На мен лично българските номерации са ми тъмна индия, никога не се научих да ги разгадавам Crossing Arms Предпочитам да купувам нещо, на което пише месеци, и, разбира се, според собствената си преценка за размера на дрехата - защото има марки, които правят умалени, и други които ги правят по-големи. Карфур, примерно, както писа Мелина по-горе, са им умалени дрехите - 9 месеца ще стане на бебе на 3, примерно, нещо такова  Simple Smile

Редактирам, че Мимито е писала преди мен - ето, виж размерите които тя е дала как се различават от тези, които аз дадох - моите са на дрешките на Carter's, според Tesco явно бебета са по-дребнички Simple Smile Тези сантиметри също са доста условни - всичко зависи и от материята на дрехата - едно боди 0-3 може да бъде носено и от по-голямо бебе, ако е хубав памук и се разпъва по телцето Simple Smile

Последна редакция: вт, 08 юли 2014, 19:39 от Мимченце

# 652
  • Великобритания
Явно всяка марка  си има различни стандарти за размери просто .. Rolling Eyes

# 653
Да, сама ще се увериш, живот и здраве Simple Smile  Hug
Една от любимите ми марки детски дрехи Next, например, вървят леко умалени. От там винаги поръчам един размер по-голям.
Аз като цяло много пазарувам онлайн и съм стигнала до извода, че винаги е по-добре да ти е по-голяма дрешката - няма лошо, децата растат, полека лека ще му стане Simple Smile В началото ще подгънем ръкавче нещо и ще я нагласим Simple Smile Но ако му е малка или точно по него, просто няма да я облече повече от 2-3 пъти.
Като цяло е хубаво да не се прекалява с дрехите преди да се роди бебето, наистина Simple Smile Нека да си ги родим, да си ги видим дали са дребосъчета или шишковци, пък тогава ще купуваме Heart Eyes Peace

(Ако трябва да правя подарък на приятелка с бебе, винаги купувам следващия размер Wink )

# 654
mimmito, да ти разкажа какво стана при нас:) Бях взела 10 (!) бодита 0-3 месеца, просто ми бяха толкова сладинки. Нито едно не му стана и директно започнахме от следващия размер. Бодитата подарих на приятелка, чакаща близнета - добре, че те ги поносиха. Сина ми се роди 4050 гр., комплекта за изписването беше размер 62 и акушерката бая се озори да го закопчае. Тъй че моя съвет е - подсигури се с поне 2-3 от следващия размер. Така и да се роди по-големичко, ще може да се реагира:) Бях му изплела шапки - една със заешки уши, една с мечешки. Четох, че обиколката на главата на новороденото е 34 см и така ги плетох... е, той се роди 36. И това не носихме. И още един куп блузки, накупени в пристъп на умиление:)
Мамите от София - всичко наред ли е при вас след днешната градушка? Нали не сте се уплашили? При нас беше ужас, топчета лед звънтяха по прозорци и тераси повече от 10 минути... Малкия малко се стресна, но го гушнах на спалнята и правихме сапунени мехури за успокоение:) Слава на Господа, нищо счупено няма при нас. Надявам се при всички нещата да са спокойни и повече толкова силни бури да няма, че да си откараме едно спокойно бременеещо лято:)

# 655
  • Великобритания
dramatea и Мимченце   bouquet

# 656
Българските не са така, поне по сайтовете, които гледам. За 1 месец - 56 см., 0-3 - 50-62 см., 3-6 - 62-68 см. (68 см. си е направо 70 см. за мен  Whistling ) и така..
Ето един сайт - http://kangaroobg.com/size_table
Ето втори - http://bebeshkidreshki.com/page/23/kak-da-izberem-pravilnia-razmer-dreha.html
И т.н...
Все пак в България е доста по-различно от чужбина да не забравяме, аз през цялото време си говоря за България.

# 657
Ади, ти гледаш само горната цифричка, която показва ръста на 6 месеца - 68 см. На 3 месеца трябва да е 62 см. по тази таблица. Те затова ги дават "от еди си колко см. - до еди си колко" - защото всяко бебе се ражда и расте с различен темп Simple Smile Някои бебета една дреха ще я облекат 1-2 пъти, други могат да си я носят през целия тоя период 3 до 6 месеца и да си им става Simple Smile Имах приятелка с много слабичко детенце, то пък на 9 месеца носеше дрешки 3-6 Simple Smile А много зависи и от ръста на родителите също - ако сте високи, бебето ви може да наддава повече на кг. и см., при по-нисички родители - да наддава по 1 см. на месец.
Абе всичко е толкова индивидуално, че няма накъде Grinning

# 658
Здравейте, мили мами!   bouquet
Бих искала да поканя мамите, които бременеят извън България в Бременни майки в чужбина и да помоля момичето, което поддържа темата ако може да сложи линка на първа страничка. Предварително благодаря! bouquet
Лека и безпроблемна бременност !  Hug

# 659
Мамита  Hug

И моят съвет е да сте по-скромни с дрешките за първите 3 месеца. Най-бързо омаляват и остават повечето необлечени  Peace
Моята отпуска е чак август и вече нямам търпение...

Утре съм на преглед да видим малкият човек  Heart Eyes След прегледа ще пиша Simple Smile

Лека вечер на всички  Hug

Общи условия

Активация на акаунт