Отговори
# 660
  • София
Здравейте!
Не съм писала отдавна, но ми беше доста напрегнато тези дни и не ми се пишеше!

Днес излезнаха резултатите от амниоцентезата, мога да си отдъхна и да кажа-всичко е наред!
Няколо нощи не бях спала от притеснение, и бях на нокти....
Още повече, че като отидох да ми я правят и докато ми попълваха документите в кабинета влезна една жена и каза, че е за прекъсване на бременност след амниоцентеза- хем ми стана много мъчно за нея, хем аз се сдухах още повече...... Както и да е- това вече е зад гъба ни.....

Освен това с амниото разбрахме и пола- мома ще е  Simple Smile

Мимченце, моят съвет е да се следиш редовно, ако решиш да не предприемеш нищо за сега!
Аз имам 2 операции на едната гърда , а и в момента имам два фиброаденома, който сега заради хормоните полудяват и почнаха да нарастват! С мамоложката сме се разбрали на 3 месеца да ходя на преглед, за да ги следим! По време на бременност, заради хормоните тези неща се развиват много бързо, така че шега не бива, следете ги.....

# 661
Placebo, много се радвам, че всичко е нареед Hug Честита мома, прекрасна новина  bouquet

# 662
  • Sofia
Placebo7, супер новини!!! Браво!!! Напред само положителни емоции!!

# 663
Хайде и аз да кажа, като вече раждала мама. За малката ММ беше накупил от чужбина дрешки 0-3 мес и то доста, да ви кажа как бодитата съм ги ползвала да й забърсвам устата като се нахрани, даже в родилното  не можах да ги сложа. Роди се 3600 и беше толкова шавлива и ревлива,че нямаше как да я напъхам в тях. Може и от модел, може и от плат, всяка дрешка си е различна. И аз като другите съветвам да купите малко дрехи като за начало. Като видите кое ви е удобно и най-бързо и лесно се облича идете и си купете още от тях.
Имах и едни гащеризончета, които се закопчават на гръбчето отзад- съответно на всяка смяна на памперс трябваше да я събличам чисто гола...
Дано съм била полезна поне малко   bouquet

# 664
  • на брега на морето
Абсолютно съм съгласна с Мимченце. Hug Наистина е важно да отчетем, и че ще са зимни бебета като ще се купуват връхни дрехи. Лично аз, ако ми беше 1во не бих бързала с купуването на много връхни дрехи. Peace Въпреки че имах юлско предн. път, тук още есента е студена и купувах по-зимни дрехи. Ето подобно костюмче, малко по-тъничко http://www.hm.com/no/product/10670?article=10670-A имах в 62 и после съвсем същото от картинката в 68ми размер. Това дето беше 62 да го е носил макс 3 седмици, докато 68 го носи може би около 2 мес. Мисълта ми е, че е излишно подобно нещо да се купува 62, по-добре направо 68. И аз купувам като Мимченце с 1 размер по-големи винаги. Който не е гледал бебе си няма представа, колко малка е тази разлика и колко бързо дрешките стават същия размер.
И за номерацията, която е дала, подкрепям. А на някои марки вярно са им по-дребнички нещата:hug:

# 665
  • Варна
Аз в четвъртък ходих на БХС, тези дни трябва да излезе резултата, но честно казано ме притеснява да не е някакъв междинен, напр. 1:255. т.е. в нормата, ама много близо до високия риск...
На вас взимат ли ви такса на ЖК? Защото имам спомен от миналия път, че беше безплатно.
А има ли мами над 36г? Четох, че след тази възраст се полагали от касата 2 допълнителни ехографии? Така ли е? На мен ми казаха само 2 и 10 прегледа. Вярно, че след няколко дни навършвам годините, но да знам дали да питам изобщо доктора.

Ето тук можеш да видиш какво ти се полага по здравна каса - http://www.nhif.bg/web/guest/faq "Какви права имат бременните жени? Кои изследвания се поемат от здравна каса?"

adi4ka-maslinka разби ме с това заглавие "Жеги Декемврийска мама я морят, чуди се кога ще спрат"  Joy

anyka Честито за докторантурата и успехи напред!

Аз ще ходя на ФМ 20-21 седмица (зависи кога ще успея да си запиша час), че после ще обикаляме роднините из България. Сега си чакам резултатите от БХС.

Вчера видях за втори път бебо на ехограф, не се срамеше изобщо, даже по едно време беше заел някаква поза тип седнал по турски, а лекарката го гледаше отдолу, та всичко му се видя - МЪЖ ще е  Heart Eyes По едно време даже взе да си пипа атрибута и мъжа ми избухна в смях  hahaha Според лекарката всичко е в норма, до колкото успя да види, защото не спря да се движи и да заема всякакви странни йога-пози. Върви си идеално по размери, отговаря си напълно на 17 г.с. + 4-5 дни. Това ме успокои, защото не съм наддала изобщо на килограми, явно всичко, което поглъщам, отива в бебока и той си се развива идеално. Лекарката видя контракции и ми изписа магнезий и но-шпа, напоследък доста стрес имах покрай изпита, та сега ще се отдам на почивка, ще си пия магнезия и дано всичко е наред занапред. Ама и едни гъби ме тормозят, сега ще ги мъчим да се поизчистят, дано се справим.

Поздрави на всички и добре дошли на новите мами  Hug

# 666
Аз в четвъртък ходих на БХС, тези дни трябва да излезе резултата, но честно казано ме притеснява да не е някакъв междинен, напр. 1:255. т.е. в нормата, ама много близо до високия риск...

Sunny, излезе ли резултатът? Не забравяй, че има голям процент фалшиво-положителни резултати и не си струва да се притесняваш. Общо взето тези изследвания са мн стресиращи, наистина... Стискам палци!

Ади, утре...?

# 667
placebo7 , благодаря ти за съвета! Hug Аз все още нищо не съм решила, де, чак другия понеделник ми е часът при моя доктор и ще изчакам да чуя какво ще каже той. То изобщо нещо може ли да се направи сега, по време на бременност, се чудя? newsm78 Защото четох, че само с антибиотици се оправяли, а пък сега няма как... Ох, силно се надявам да е от бременността и като се роди бебо и се закърмим, да спадне Praynig Praynig
Поздравления за хубавите резултати и честити розови гащета! Hug

Мелина, ама много хубав тоя гащеризон-мечок Heart Eyes Навремето като бременях първия път и исках дъщеря, та дъщеря, бях си наумила, че дрешките за момиченца са по-хубави Simple Smile Обаче не е вярно - и за момченца има страхотни дрешки Heart Eyes И пак да си пробутам любимата марка Next Heart Eyes hahaha H&M също много обичам Simple Smile Малко ми е мъчно, че тоя път ще съм далеч от Европа и няма да мога да си поръчвам много от тия, но пък Щатите са ми наблизо и ще атакувам хАмериканските Laughing Mr. Green
Вижте това какво е сладко!  Heart Eyes

Manito, сега като каза за гащеризоните с копчета на гърба и се сетих - и ние имахме няколко дрешки, които не облякохме НИКОГА по подобни причини - просто неудобни и някакси недомислени Simple Smile Имахме и 2-3 бодита, които пък изобщо не можаха да й минат през главата hahaha Та, съвет за бодитата - или с копченца на раменцето, или от този тип, където на двете раменца е на два пласта и се "разгръща" при обличане. Такива с цяла твърда зашита обиколка повече НЕ купувам. Naughty

Tsvetivn,
Цитат
По едно време даже взе да си пипа атрибута
- това много ме разсмя Joy Верно ли? Laughing Ами хайде, честит ви мъж, тогава! Simple Smile Нямам търпение и ние да го видим нашия, днеска цял мач изгледах заради него - баща му каза "да свиквал от сега" Laughing hahaha

Последна редакция: ср, 09 юли 2014, 03:06 от Мимченце

# 668
За дрешките и аз да споделя от опит - Вики се роди 3150 и 51 см; от 0-3 месеца дрешките й ставаха само за около месец. Да не говорим колко малки дрешки й подариха за погачата, които си останаха необличани или обличани по веднъж.

Някой беше споменал за кърменето (дали и колко ще кърми)- искам на всички да препоръчам форума за кърмене Peace Всеки знае, че това е най-доброто което може да даде на детето си, но някак в България , темата е леко табу. Преди да родя първия път въобще не бях наясно що за процес е и както бях чувала от много приятелки и познати, кърмата спирала най-често в третия месец. След като се пообразовах, разбрах, че всичко е до желание от страна на майката и основното е да следваш бебето, а не толкова да гледаш да го храниш под час и да го мериш след всяко кърмене. Вярвам, че който има желание, няма как да не успее. Hug

# 669
  • на брега на морето
Добро утро! Simple Smile
Мимченце, дано наистина е от бременността и ти се разнесе по-бързо този лимф. възел. Praynig Hug
Да, много сладурски, още един такъв имаше на мечок, по-тъничък, и няколко плюшени якенца с ушички. Heart Eyes Много ме кефят такива мечешки дрешки. Както и 1та му шапка беше от H&M бяла с ушички, сега в интерн. не видях да има такава, но в събота ще ходим на място (ще купувам дрешки за подарък за едно бъдещо септемврийче, но и не само за него Simple Smile)Те някой път някои неща им ги няма в инт., а в м-на ги има и обратно.
И на тези Некст са сладки дрешките.  Hug
Купувам му най-вече на H&M, но и на Lindex, Cubus. Самата аз не съм кокона, но неговият гардероб е зареден като пушка и той винаги е наконтен. Laughing Ами такива сладки неща има, че като ги видя и не мога да се сдържа. Embarassed
Подкрепям Lady Clarion. Hug Аз все още кърмя. "За" дългото кърмене. Peace Всичко е въпрос най-вече на желание от страна на майката.Hug

# 670
Виждам, че обсъждате дрешки. Аз нямам нито една дрешчица и изобщо нищо бебешко още. Иска ми се някакъв списък на най-нужните неща в началото, а покрай тях да добавя още неща. Но понеже ми е първо и абсолютно нищо не знам какво да купувам, освен количка и креватче Simple Smile)

# 671

имайте предвид, че ще раждате зимни бебета (изключвам себе си, мойто ще е лятно Mr. Green)

Joy
Мислех, чудех се, пулих се и накрая разбрах  Joy Казвам ви, мозъкът ми вече никакъв го няма.
Снощи си ровя с телефона из ФБ и както си ровя си мисля за едно обаждане, което чакам и ми минава светкавична мисъл- Забравих си телефона в офиса!!! Казвам на дъщеря ми- набери ме, че май съм си забравила телефона  Laughing- но нищо де, тя също ме набра, нищо че ми го гледа в ръцете  Joy

# 672
За дрехите съм съгласна, че трябва да се вземе по-малко в началото преди да се роди. Бях взела по 3-4 от всяко от 0-3 месеца (бодита, ританки, шапки, гащеризончета). Когато се роди взех още доста, а и бабите се постараха  Wink цели чанти. То нали мерак и за тях, че и на двете им беше първо внуче. Сега ако е момиче пак ще накупя по малко от всички, а ако има проблем с размера поне ще мога да реагирам с такива от баткото. Определено сега откъм дрехи ще ми е по-лесно.
Понеже и това се коментираше....Като начало мисля да купя само малко дрешки, задължителните шишета, легло на баткото (че бебето ще му завземе покоите), а количка най-вероятно след 6ти месец ще взема (като начало ще ползвам тази от баткото, дори и да е момиченце  Rolling Eyes).

Последна редакция: ср, 09 юли 2014, 13:20 от against

# 673
  • Велико Търново
Добро утро! Бяхме на консултация и май сме с розови гащи Simple Smile Утре в Плевен сме на ФМ. Бебка е седалищно за сега. Но всичко си е наред.

# 674
Здравейте,моля за смяна датата на термина ми,да се промени на 12.12,писах преди дни на adi4ka-maslinka,но без резултат.Хубав ден

Общи условия

Активация на акаунт