Отговори
# 120
  • Истанбул
Пухелин и Кодроваче за да се установи дали детето е изградило имунитет срещу туберколоза в БГ правят тест наречен манту. Моята дъщеря няма белег на рамото - но мантуто и е положително - слудователно има имунитет. Сдруги думи липсата на белег не е показателна. Съвсем друг е въпроса че водещи изследвания доказват, че е безсмислена 2та ваксинация и че още от първия път хваща БЦЖто, но както и да е.
Пухелин Относно самолета съветите са ми - само един ръчен багаж, така ще ти е удобно пък и ще го предвижваш с количката почти през цялото време. За количката както Джуджи е казала-просто някой ще ти помогне. Вземи си биберони - и аз мислех да кърмя, но изречно ме помолиха да вържа детето при излитане и кацане и така биберонът беше полезен. Незнам колко дълъг ти е полета и с кого летиш, но на мен при чекинга ми казаха че мога да качя на борда храна и вода за детето, въпреки че имаше baby food към билета(това е при Тюркиш еърлайнс). Приятен полет и ще се справиш нищо че си сама.  Hug

# 121
Biskvitka  ами като започнат да излизат горните, по-големи са и сигурно повече ще ги боли и мъчи, това за нас означава повече да теглим  #Crazy
Ние от 19ти не сме излизали /от както стана наводнението/, защото улиците са все едно сме в Бейрут и хората ходят с маски заради праха. Как да изкарам детето, не става... Нервите го хванаха, съответно и мен  #Cussing out

# 122
angelova_pl по добре така ,разбирам те ,но пък гледам и колко хора ги изселват поне сте си у дома ,а не в някой фургон или по роднини -голяма трагедия  Sad
Аз нищо не давам за зъбите ,но Никол си спи нощем ,никакво лекарство не  е пила до сега надявам се да не и се налага скоро .
http://zdravivsekiden.com/neveroiatnite-svoistva-na-kehlibara-pr … a-mlechnite-zubi/
може да вземете такова герданче от кехлибар казват ,че е добро при никнене на зъби и е безвредно и естествено .

Последна редакция: сб, 28 юни 2014, 14:10 от stefi 1304

# 123
Stefi напълно си права  Hug
Аз реших да продам комбинираната количка и да си купим лятна, мисля /а и както ви чета/, че е по-добър вариант вече за нас. Тази много бебешка ми идва вече Simple Smile
Днес отидохме на гости и там имаше много хора, които един през друг говореха - Максим така лесно си заспа на тази шумотевица, а в къщи на специални условия трудно заспива. Притъмнявам му стаята, почти пълна тишина правя, не давам гък да каже някой и с 300 зора и половин час люлеене на шезлонга заспива...

# 124
Здравейте, не съм влизала няколко дни, нещо много ми се насъбра, дребни случки, ама много дразнещи и неприятни и за капак си правих профилактичен преглед и кръв и урина и се оказа, че хич не са ми добре изследванията, започнах да си вкарвам всякакви филми, а и не само аз, има вероятност да имам проблем с бъбреците или нещо подобно, стискайте палци да не е нещо сериозно, а по-лесно лечимо, в понеделник ще ходя при педи и дано ми даде направление за нефролог. Оплаках се  Embarassed
Кукумялка, имам алергия, екзема на ръцете, на пръстите и вече тръгна по дланта и от китката нагоре, тръгна от малък участък на един пръст преди 5 години, а сега вече и на двете ръце, от праз за пране започна, а после вече от препарати за съдове, та и от вода също се раздразва, стават ту пъпчици сърбящи и пукащи се, ту сухи ръци, които е напукват до кръв много дълбоко и едвам си мърдам пръстите, подути са и така. Много е неприятно, вече забелязвам ефект от инжекцият, по-малко ме сърби и не са толкова червени, дано да минат поне временно  Praynig Да се оправяш и ти, а тия сумнамбули не знам какво ще ги правим и аз  Joy Joy
puhelin, да на рамото трябва да има белег, това е ваксина за туберколоза
Камсита, браво, че е минал добре прегледа на бебчо, има специални колектори за вземане на урина за момиченца и момченца, питай в аптеката
zdravka, аз това и бях писала, че доктора каза, че ще прави манту като захладнее времето

# 125
  • Истанбул
Кадроваче вярно че така беше писала ... аз защото вече минахме от там с бебка и избързах да се включа  Hug Дано не ке задълбочат проблемите ти. Стискам палци бързо и лесно да си вкараш изследванията в релсите и дано инжекциите помогнат и в дългосрочен план.
Ангелова Боряна тази година я водих там където се събират всички абитуриенти, а тя като и дойде ред да спи си заспа - вярно малко по трудно - но пък спа като пич, все едно вкъщи. А можеш да си представиш какво е там - всички крещят. Но когато сме си вкъщи и отварянето на врата в друга стая може да я събуди.  Laughing Та ми е познато това за което говориш.

# 126
Здравче, мерси, дано  Cry
Иначе и  при нас е така, навън спи на всякакъв шум, но вкъщи се събужда понякога и от най-малкият, като ходене по паркета или отваряне на врата  Rolling Eyes

# 127
kadrova4kata Praynig всичко да ОК с изследванията ще чакаме да споделиш .

# 128
мерси, Стефи, дано  Simple Smile

# 129
Как прекарахте почивните дни?
Ние отново бяхме на плаж след 16ч ,а до тогава у дома с Никол ,таткото работи и в неделя ..така е сега се правят ремонти и има работа  Simple Smile
Ще въвеждам днес пилешко,сега варя за деня и остатъка ще замразя във формичка за лед ,вече имам няколко кубчета замразено заешко ,много е удобно и бързо само варя зеленчука и пускам кубче месо  Simple Smile.

# 130
Здравейте Simple Smile
Нашият татко пък работи на смени, така че почивните дни са неговите почивни Simple Smile
Ходихме на консултация в петък и Александра е 7.800, 70-71см (качила е 300гр, но не е пораснала повече от 0.5-1см). Иначе чакам да дам днес и вдругиден пуешко, за да станат 3 пъти и да въвеждам жълтъка. Според нашата педиатърка вече трябваше да яде попара за закуска, ама аз не бързам толкова. Като ходихме ми каза, че с фантазия сме можели да приемем, че има белег на рамото. Не мислела, че има смисъл от повторна ваксина, защото така или иначе в 1-ви клас им се правело манту  Thinking Малко странно ми стана, ама сигурно ще оставя нещата така засега... На изследванията на малката излезе, че има 6-7 левкоцита в урината, така че сигурно ще искам да я повторим след другата консултация. Надявам се да е била замърсена пробата и всичко да е наред всъщност  Sad Колко бяха левкоцитите от седимента на вашите бебоци? Не знам дали така се казва...  Blush
Това е от нас, друго съществено не ни се случи тези дни Simple Smile

# 131
Къдроваче, вземали ли са ти микробиология от такава раничка на пръста? Моя мъж има сходен проблем, който се оказва ужасно упорит...ту започва...ту спира. Оказа се, че е някакъв мн рядък вид гъбичка, който се срещал предимно в дървесен материал и то в Северна Америка. Та лекуваме го ние ама май няма спасение...Какво са ти изписвали до сега?
Момичета аз не съм се включвала скоро ама се преместихме в Норвегия и нямах много време за форума. Прелитахме Канада- България- Хърватска отново България ...след това две кратки идвания до Норвегия и край....пуснах котва.  Надявам се сега предстои и малко почивка.....

# 132
kamiTG значи към Норвегия ще лети сега Никол  Wink
Защо напуснахте Канада ?В Норвегия по готино ли е ?
Днес с пилешкото дадох- сварена тиквичка и морков и когато бяха почти готови аз ги варих отделно от месото към тях прибавих 2л кус-кус за бебета много е ситен и за 5мин е готов,към това прибавих пилешкото и пасирах ,когато изстина прибавих малко зехтин.Никол и хареса ,а и на мен,може да се дава и без месо .

Последна редакция: пн, 30 юни 2014, 14:39 от stefi 1304

# 133
  • На десетия....
Ето ме и мен....
Ние ходихме на мини почивка петък ,събота и неделя. Малко минерална вода, слънце, тишина, малко планина. Димана цопна крачета в басейна. Да си призная ходи ми се вече на море, ама все още не е ясно кога.ММ почива събота и неделя / е понякога и работи /, но в частния бизнес е така. Щом има работа трябва да се работи. 
Мелани аз не знам какви са резултатите от изследванията, всичко отиде при док и тя само ми каза,че всички ни е точно. Стискам палци като повторите изследванията всичко да е наред  Hug
Къдроваче и на теб стискам палци, всичко да се нареди  Hug
друго какво да пиша не знам....... липсват ми Десиве, ако има време да пише как са  с Деян.....губи ми се и Симонка - какво стана с държавния изпит, къде скитате със Светли, ние бяхме из вашия район, ама пусто аз късно разбрах.

# 134
Чета ви и аха да напиша нещичко... то нищо добро... и се отказвам..... ама седнах да пиша де.... но първо приятните неща:
Уикенда беше хубав и слънчев... Каката и бебето цял ден на двора.... и приятелчета също ни идваха.... направо страхотно.
Днес бяхме на преглед при педито. Не сме наддали и грам в теглото, предния месец 9 кг и днес пак 9 кг., но пък било над нормата и да не се тревожим. Пораснали сме на височина с 3 см, сега сме 74 см. Подозренията около нашето разстроено стомахче са , че има непоносимост към белтъка на кравето мляко  Rolling Eyes ..... Ще се установява във времето обаче .... Затова диетата ни с леки нововъведения ще продължи още  newsm78. Сега ще търсим домашно мляко за да подквасваме и да пробваме дали ни понася, никакво АМ като за начало... уфффф... браво на вашите слънчица за страхотния апетит и разнообразното и богато меню... после ще трябва да ви догонваме някак

Общи условия

Активация на акаунт