Отговори
# 105
  • София
И ние бяхме на ваксина днес и ДК, бебата е 9100 Crazy
Засега яде зеленчукови пюрета и пуешко месо, след като въведа всички меса започвам с кашите.

# 106
Завърнахме се от консултация Simple Smile. Дано не пропусна нещо. Криси е 9060 гр., качила е 760 гр. ивече 70 см, пораснала е с 3,5 см, което си е доста за нея Simple Smile. Не й се е хванало БЦЖ-то или поне няма белег и педи каза есента, че ще прави манту Sad. Криси има нещо на крачето от месец, червена резка, прилича на изгорено, но се оказа, че е вид гънка, т.е от това, че е по шишава и ни изписа да я пръскам с Джин Джира Медикасол, води се за белези, за да не остане като белег. Фонтанелата й е вече 0,5 см, което е добре, но все пак да продължавам с витамин Д-то, а също каза да давам и жълтък всеки ден по 1/4 отново заради опасност от рахит, не съм сигурна дали е правилно. Имам един много гаден проблем с пръстите и дланите на ръцете, откакто родих се влоших, не съм ви споменавала, но се мъча по всякакъв начин да се лекувам, но не става, при много кожни съм била, но не са ми помагали трайно, показах на доктора за моя радост ми изписа инжекция, която според него не отива в кърмата, дано спаси положението, че е нетърпимо вече, а д-то ми е надупчено в момента и чакам ефекта от инжекцията хахх Simple Smile

# 107
Сендито, радвам се че сте добре вече.  Йогурт с плоове, който давам е на bebivita. Всъщност повечето пюрета, които давам на Боби са на bebivita, Hipp или Gerber. Със сигурност имаше карфиол в комбинация с нещо друо сега не се сещам какво аз така го въведох.

Глутен днес за първи път дадох- на bebivita каша с ябълка сухар и банан от тези в бурканчетата. Няма проблем за сега. Понежа Боби до момента всичко хапва и не е имало проблем с въвеждането на нови неща вече не се притеснявам както в началото. Simple Smile

Мелани, Кадроваче страхотно е че ще сте заедно на моренцето Wink
Бисквитке, ще го пробвам това пюре с извара и грозде, добре ми звучи.
Магнет благодаря за инфото за свещичките, дано не ми се налага да ги ползваме.
Мимче тези болки в китката от травма или от носене на бебо са че не разбрах? Аз от 3 месеца съм с болки в дясната китка, по-скоро сухожилията май ме болят и определено е от носене на Боби Sad

Последна редакция: чт, 26 юни 2014, 19:11 от Kamsita

# 108
KamsitaАлергията  към глутена се проявява веднага, но непоносимостта се развива с времето,това за инфо и е добре да се спазва реда за въвеждане започвайки с храни с по малко съдържание  овес, ръж ечемик към храни с високо какъвто е пшеничницата- сухара ,но все пак избора си е твои.
Аз лично ще се въздържа от "манджа с грозде  Wink" и ще изчакам есента около годинката да го давам без термична обработка ,аз лично също не съм яла сварено грозде  Grinning

Последна редакция: чт, 26 юни 2014, 21:24 от stefi 1304

# 109
Ох момичета, купих на моя юнак Вибуркол свещички. Тази вечер пак е много нервен, извива се, ще си счупи шезлонга /аз на него го приспивам като го клатя/, сложих му една свещичка, но сякаш стана още по-нервен, целият се изпоти от напъване и нерви.
Дадох му панадол /само 2 мл./ и веднага заспа.
Само да споделя, че всяка вечер е така и ме е страх вече да давам този панадол, все пак съдържа парацетамол, а той влияе на черния дроб при предозиране Sad
Педито ми каза да взема дентокинд...?

# 110
angelova_plтой болен ли е ?Понеже нямам спомен за това питам ?

# 111
Стефи, не е болен, но е адски неспокоен, даже яде плачейки и ръмжи - предполагам е от зъбите...

# 112
  • На десетия....
angelova_pl ако е от зъбките давай Дентокинд и някакво гелче да мажеш венците.  При  Димана помагаше, само два пъти съм давала половин доза Панадол, но само защото рева около 4 часа и нищо не помагаше. Момичетата тук бяха писали, че дават и Камилия / или нещо такова/ аз също си мисля да го пробвам.
Къдроваче дано инжекцията да има ефект, а какво точно ти има? Моята племенница има проблем и за това питам.  А за сомнамбулите, не знам какво ще ги правим...аз не мога и него да го дебна, ама той не признава, че има проблем. Преди време го чух как излиза през външната врата и го стигнах на прозорците на стълбището. Ама бяхме на втория, ама сега сме на 10 етаж. Най ме е страх да не реши да гушне детето в това състояние, честно казано.
Момичетата дето се оплакват от болки в китките, аз вечер се мажа с арника, сутрин не ме боли, но към края на деня си ме боли.  Днес от сутринта и десния крак ме боли. Ще се разпадна на съставни части  Joy

# 113
Браво на оздравелите и на плажуващите бебоци Hug
Kadrova4ka, какво е БЦЖ? И Мариян няма белег от ваксина. На рамото ли трябва да е?

Той вече няма хрема и кашлица, но гласът му е още по-пресипнал, а и снощи като плака 2 часа днес е съвсем дрезгав. Иначе от седнало положение тръгва да пълзи, но от пълзяща поза не може да седне.
За зъбите му давам Дентокинд и съм доволна.

Предстои ни да пътуваме със самолет и ще бъдем само двамата. Тук имаше мами, които вече са летели и искам да ви питам, как се качихте в самолета с ръчния багаж в едната ръка и с детето в другата? До там ще е в количката, но после не знам, как ще бъде. Или пък ръчния багаж да ми е в раница, а не в куфарче?  newsm78 На излитане и кацане ще му дам да суче и се надявам така по-лесно да преодолее налягането.

# 114
Аз също бях с раница и тя ми беше на гърба а детето в ръцете.извадих си всички неща от нея които могат да ми потрябват предварително.Лигавници няколко,вода,чай,салфетки,тънко одеалце и една две играчки + бибите му с накрайници за закопчаване към дрешката.Ако ти се наложи да му сменяш памперс , стюардесите ще ти помогнат да го задържат докато си свалиш масичката и си сложиш подложка или ако ги помолиш за нещо друго. Не се притеснявай всички са настроени много положително към майките с бебета.Минаваш чек-ин -а по бързо.Като те видят на проверката веднага ще те викнат напред и така.Като трябва да си сгънеш количката преди самолета ще помолиш човека който ще я вземе да задържи детето.

# 115
Стефи, направо ме притесни с това за глуена. Потърсих инфо оказва се че има голяма доза наследственост, а и честотата е много ниска 1:3000 горе-долу. Поуспокоих се, но си права, че е по-добре да се почне с овеса и т.н. аз се подведох по етикета на пюренцето, защото пишеше от 4месеца. Както и да е свърши вече дала съм му го Sad

Днес ходихме на профилактичен преглед при нефлролог, да гледат бъбречетата на Боби, всичко е ок Simple Smile Утре сутрин трябва да му вземат и кръв и урина и потеляме за морето.

Момичета вие как дадохте урина newsm78 имам предвит бебчетата? Лаборантката ми каза вечерта да сложа памук в памперса на Боби и сутринта да го "изцедя в чашката" цитирам. Не ми звучи въобще ок този вариант Sad ама освен да го оставя гол и да го дебна не знам какво друго мога да направя.

# 116
  • На десетия....
Камсита има колектори за урина  в аптеката, купуваш си от там, може и контейнерче да си купиш после да я изсипеш в него, защото на мен ми се навикаха, че я нося в колектора, ама аз реших да не я замърся нещо. Все пак е изследване.

# 117
  • София
Kamsita вземи 2-3 колектора за момченце. Много лесно се слагат на пишо. Отделно и чашка да пресипеш и знай,че дори да е малко количеството все ще стигне за изследването.

# 118
Благодаря за инфото, какво ли не са измислили вече Grinning

# 119
Явно много бебчета имат проблем със зъбките  Tired Аз давам Дентокинд като започвам от следобеда и през 1-2 часа давам по 1 таблетка като достигям до 4-5 на ден. Давам и Хамилия (лайка) по 5 на ден преди лягане. По принцип лайка се съдържа и в Дентокинд, но четох че и самостоятелно помага. Така или иначе няма да навреди. Определено има ефект от тази комбинация. Преди не давах нищо и нощем будувахме  Tired Като се усетих, че е от зъбите взех и двете и започнах да давам и положението стана значително по-добро. Като изби единия зъб спрях да давам - през нощта рев 3-4 часа. Пак ги почнах и пак стана поносимо. Естествено има нощи, в които се буди пак през 20 мин  Tired , но определено помага. Иначе преди лягане мажа венеца с Дентинокс. Иначе цял ден нямам проблем с него. Особено като сме навън все едно съм с празна количка  Crazy Гледа си напред, ръба си играчките. Мен хич не ме занимава. Навън вече хич не спи. На обяд се прибираме да яде и да поспи. Но аз естествено нямам време да почина, че вкъщи ме чакат 100 задачи.
Оффф не знам колко време ще избива този зъб...Дано като прореже венеца да има мир и спокойствие Praynig

Общи условия

Активация на акаунт