Отговори
# 90
Magnet какви са свещичките, как се казват?

Пасатор чак няма да взимам, и без това по-често е на готови пюрета. Но може би ел. кана ще взема, за да варя вода за АМ. Взела съм и малко басейнче Simple Smile

Кадроваче при вас ще е забавно щом ще са две бебета  Simple Smile

За нощното хранене сега се опитвам да изместя с един час ако успея по нататък ще измествам с още един и така. Четох една статия, в която описваха този метод. Ще пиша дали е успешно.

# 91
Ние сме на морето и сме ходили вече няколко пъти на плаж. Понеже плажът ни е през улицата (в Царево сме), обикновено не нося много неща - купила съм му огромна хавлия, лосиона за слънце, шапка няколко играчки и водичка. Ходим за около 1-2 часа и ако нещо ни потрябва или не е в настроение се прибираме. Нашият плаж има сенки от дървета, така че и това не е проблем. Иначе вчера ходихме в Приморско на плаж и взех и хавлийка за бърсане, пеленка ако случайно заспи. И както беше жега в 3 часа, на плажа се раздуха един вятър, та се оказа че ви трябваха и по-плътни дрехи. Овивах го в моя шал и той си седеше седнал и му беше много интересно да му гледа шарките.
Иначе като ходим някъде с преспивания също помъквам 1 кола багаж. Вземам всички лекарства и кремчета, които имам, че не знам какво ще ми потрябва.
Да похваля някакво пюре на Гербер - ябълка, грозде и извара. Дадох го понеже не иска сирене и много го хареса.

# 92
И ние ще водим Бобо на море, Септември някъде   grinning039
От легнало в седнало положение не можем, но от седнала в право и от право в седнало сме шампиони вече.
Кукумялка, дано бързо да ти мине ръката   bouquet

# 93
  • София
Еферелган и вомитусхил са свещичките.

# 94
Сендито, в коя болница бяхте. Сподели впечатленията си. Интересно ми е от бърза помощ като са дошли , не чуха ли че детето е със спазъм или изобщо не го преслушаха newsm78
Бяхме в новата болница във Велико Търново. Първия път, когато пристигна Бърза помощ, пристъпът на задушаване тъкмо беше отминал и едва ли не ме изкараха сякаш ги разхождам напразно. За съжаление се наложи да ги извикаме втори път и след това сами отидохме до спешното. За този ден беше прегледан от ЛЛ, която не е педиатър, след това от педиатър и после лекарите от Бърза помощ и не чуха като го преслушваха нещо обезпокоително. През нощта в спешното правиха снимка на гърдите и бяха чисти.
 Инхалатор си взехме личен още в болницата, защото там всички болни деца на конвейр дишаха от една маска Shocked и мъжа ми изпадна в шок, та дори купи инхалатори като дарение за отделението.
Вкъщи слагаме само физиологичен разтвор, а там доколкото разбрах е дишал и Вентолин.
Бяхме във Вип стаята, ама те хлебарките не я заобикалят. Влизаха и джепчийки при нас.
 Както споменах не сме напред с материала по отношение на захранването - ядем си с неохота разни зеленчуци задължително с тиква, ако няма тиква - не си отваря устата.
Каши - чиста оризова  и ориз и банан също явно не харесва. От плодовете е опитвал само банан, сини слеви и круши "Уилямс". по този повод да се оплача от продуктите на "Била". Още преди да влезем в болницата мъжа ми беше купил десетина пюрета на Хип банан, десетина - банан и кайсия и т.н , различни видове плодови, които въпреки че са в срок на годности съхранявани от нас на хладно в килера са вкиснали. Съжалявам, че не пазим касова бележка. Днес наотворих 9 пюрета и всички до едно бяха вкиснали, нъпреки че капачката им пуква като ги отворя... Sick
 По какъв начин въведохте карфиола, нектарини и червена леща? Има ли ги на пюрета?
 Мисля тези дни да дам  изкиснато сирене. Има ли някакви специални изисквания?
 Иван все още не може да стои седнал, нъпреки че в количката от полулегнало положение се изправя до седнало, но не успява да се задържи. Отскоро взе да се буди нощно време и му давах преди вода, но взе да се сърди и му правя мляко. Изпива към 90 мл и заспива. Аз съм доволна, че се буди за хранене, защото и без това като е буден яде количества като за малко бебенце. Като бяхме в болницата количествата на изпитото мляко бяха максимум  50-60 мл Cry
Сутрин към 6 часа изпива 120 мл АМ или кърма.
В 9 часа - към 100 мл АМ или кърма.
В 12:30 часа - няколоко лъжички зеленчуково пюре, задължително с тиква и към 100 мл мляко-
Към 16:30-17:00 часа - каша с плодово пюре, но по - скоро се тормозим взаимно (стиска устата) и често продължаваме с млякото.
В 21:30 - между 150 и 200 мл мляко.
Ако се събуди през нощта изпива към 90 мл мляко.
Kamsita, какъв е този йогурт с плодове? На коя фирма е?
 С какво е най - добре да въведа глутена?
Препоръчайте ми зеленчукова каша.
 Исках още неща да пиша и да ви питам, но ужасно ми се спи и ще лягам, защото бебчо е малко стресиран и в последно време го нося на ръре и през нощта, за да спи, та да имам сили, ако се наложи... Heart Eyes

Редактирам само да спомена впечатлението си, че когато изпие 100 кърма е заситен за по - дълго време, отколкото като пие АМ.
Някой ме пита защо Аптамил конфорт даваме, а не чист Аптамил. Ами незнам. Какъв може да е тук проблема?Нали комфорта  е за по - лесно храносмилане.

Последна редакция: чт, 26 юни 2014, 01:36 от sentido

# 95
Камсита, да забавно ще ни е с 2 бебета  Grinning
Сентидо, радвам се, че са ви изписали и че е добре бебчо, аз зеленчукови каши не съм давала, за глутена от вчера го почнах с овесени ядки, сварени и пасирани със зеленчуци, най-щадящо е с овес с постепенно увеличаване, после ръж, ечемик и пшеница, аз намерих ръж и може би ще пропусна ечемика.

# 96
Kamsita, ние също сме на морето, но нещо не можем да се организираме и по-далеч от Морската градина до момента не сме стигали  Blush Сигурно Александра ще отиде за първи път на плаж, когато Криси дойде Simple Smile А багажа за морето според мен не се различава от този за всяко друго пътуване по това време на годината. Просто помисли какво ти трябва за хранене, за къпане, за преобличане, за разходка, малко лекарства (дано не потрябват на никой по време на почивката!) и си готова Simple Smile Не забравяй слънцезащитен лосион и репелент, които ви трябват, дори ако не сте на плаж. Аз съм си направила списък за пътуване, който всеки път си следя и ми е по-лесно.
За нощното хранене не съм правила нещо специално, тя сама започна да пропуска първо храненето около 2, след това и в 5.

sentido, карфиол и праскови със сигурност има на пюре, за нектарини и червена леща не съм сигурна. Ако не намериш - вариш и пасираш Simple Smile Глутенът се вкарва, както ти е написала kadrova4kata. Аз ще започна в овесена каша на Toepfer. Зеленчукова каша има на Слънчо, на Hipp, сигурно и на другите марки. Нямам лични впечатления, но нищо не пречи на пробваш Simple Smile

# 97
  • На десетия....
zdravka. заминахте ли вече? И не ни взе  с Димана Joy , ще се само поканя на гости  Wink
На море ще ходим, само дето не се знае кога. ММ имат проблеми във фирмата / пред затваряне са / и за отпуски не се говори. На него му е много криво, защото работи там още от студент та чак до сега, има няма 10-12 години.  И пак започна да сомнабулства, снощи много се смях, макар че обикновено ме хваща страх.  Аз трудно заспивам вечер и се приспивам с книжка, чета на телефона за да не светвам лампа. По едно време той става излиза от спалнята, връща се и започва да рови в гардероба. Аз го питам какво прави, а той  " Гладен съм"   Joy . Цяла сутрин му се смея, а той отрича.
sentido може да пробваш само плодово пюре след обяд, ако не иска кашата. Или ги направи отделно, ако видиш, че хапва с удоволствие само пюре даваш от време на време и каша. Аз така излъгах Димана да хапва и домашни пюрета, а сега и по едри парченца.
Аз ще трябва да ходя на нагревки за ръката, преуморила съм я. Снощи ММ къпа малката, аз не мога да я държа с дясната ръка, ама през деня няма кой, та ще съм аз.

# 98
  • София
Кадроваче, честити 7 месеца, макар и със закъснение!
Сентидо, радвам се, че сте вкъщи вече! Аз те питах защо Аптамил комфорт, защото беше писала, че бебчо не иска много да яде, а вкуса на камфарта е малко специфичен и може да не му харесва. Та затова. Много да сте здрави!  Hug
Кукумялка, дано се оправиш бързо. И аз бях така, но с 2-те китки и се оправих с времето. Мазах с Диклак. Ама беше голям зор.
На море ние чаааак септември. Бях се настроила за сега, края на юни, но ММ не можа да си вземе отпуска. Моткаше се, не каза в работата навреме и го изпревариха. Сега мрънка и ми идва да го  #2gunfire

# 99
  • Истанбул
Сендито за глутена както са ти написали. Карфиол и броколи ги има и на буркани, но червена леща и други неща често ги няма. Може да погледнеш една или две странички назад Стефи беше поснала линк за това как се приготвят варивата
Кукумялче, вярно че щях да ви вземам. Леле покрай това пречестване дота се бях напрегнала. Но винаги сте ни дошли на гости  Simple Smile

# 100
сентидотук има много писано за глутена за да не повтарям ако те интересува прочети
http://zahranvane.wordpress.com/
карфиола, нектарини и червена леща въведох купувам,варя и пасирам,аз лично готови пюрета не ползвам Simple Smile

Последна редакция: чт, 26 юни 2014, 10:49 от stefi 1304

# 101
ММ имат проблеми във фирмата / пред затваряне са / и за отпуски не се говори. На него му е много криво, защото работи там още от студент та чак до сега, има няма 10-12 години.  И пак започна да сомнабулства, снощи много се смях, макар че обикновено ме хваща страх.  Аз трудно заспивам вечер и се приспивам с книжка, чета на телефона за да не светвам лампа. По едно време той става излиза от спалнята, връща се и започва да рови в гардероба. Аз го питам какво прави, а той  " Гладен съм"   Joy . Цяла сутрин му се смея, а той отрича.

Кукумялка, ММ също започна пак да сомнамбулства  Laughing Laughing голямо съвпадение. Той понеже е вече нощна и го хващам 2 дни да вършее през деня. Като се връщат от разходки едният ден беше занесъл на малката възглавницата, която й стои под дупето в коша за кола, сложил я в коридора и не помни и не знае защо. А вчера го намирам заспал на малкия диван в хола и краката му стърчат, беше оставил тоалетната светната, явно е ставал и е забравил къде спи и хоп на дивана, питам го защо си тук, аз вика съм си на спалнята, стана, легна, после нищо не помнеше.

# 102
Привет  Party

Присъединявам се към майките на бебета, будещи се в 6ч за първо хранене.Малкия ми се буди тогава, а следващото хранене заместих с попара.И понеже много бебета не я харесват, съм щастлива да споделя ,че Дени я хапва с удоволствие.Само първите 2-3 хапки бяха все едно яде лимон, така се тресеше  Mr. Green Беше супер смешен  Mr. Green

Аз съм въвела много неща , дори не мога да се сетя да ги изброя. Внимавах със въвеждането на основите- зеленчуци, плодове, глутен, месо - от там нататък комбинациите и вариантите са всякакви.До скоро му правех аз пюретата, временно неше на купешки и от утре пак започвам аз Wink Следобеното хранене е с някаква каша инстантна или готово бурканче.Понякога варя елда или грис или каквото имам у дома.

Денис опитва от много неща, които ние ядем така ,че отдавна спрях да съм толкова стриктна колкото бях в началото.

На плаж ще го водя може би  Peace

Притеснявам се,защото Денис ми е със страхотни хрипове от сигурно 2 месеца.Водих го при педиатър, понеже се водим при ЛЛ.Обясних за хриповете, прослуша му гърдите и каза,че са чисти да не се притеснявам и до там , обаче хриповете продължиха.Водих го пак при ЛЛ и тя го слуша-чисти гърди , предписа ми капки Синекод. Никакъв ефект.Взех направление и пак при педиатър , обясних всичко подробно и тя го слуша сигурно 5 мин и установи,че гърдите са чисти.Поисках снимка, снимаха го  и наистина гърдите излязоха чисти.Докторката ми обясни,че това бил някакъв ринит и ми предписа Умкалор капки, едно хомеопатично за пръскване в носа и витамин Ц.Близо 20 дни го лекувах така и ето днес пак си е със същите хрипове.Не знам вече какво да го правя..

# 103
  • София
Здравейте Simple Smile

Много ни е хубава новата тема Simple Smile

Днес бяхме на консултация с Боби. Станал е 10 кг. и 72 см. Биха му две ваксини, но той е голям мъж вече и почти не плака. Искам да кажа за проблема който имахме със зачервяването по гушката. Той си имаше пъпчици, които се появяваха и изчезваха, но миналата седмица за два дена стана много силно зачервяване. Отидохме на лекар и ни пратиха на дерматолог. Тя каза, че му е много тънка кожата и чувствителна и му изписа Липобаза крем, с който да мажа през 1-2 часа. Имаме подобрение , но много бавно. Все още е червено, за разлика от миналата седмица е много добре, но все още има зачервяване... Дано да мине напълно.
Иначе Боби сяда на дупе, пълзи  newsm30, но не се изправя сам.
Сутрин яде АМ в 7:00, в 10:00 яде овесени ядки (понеже не мисля да давам попара), като понякога давам елда или кафяв ориз. За обяд  в 13:00 редувам зеленчуково пюре и месно. След обяд в 17:00 яде плодо пюре. последното му ядене е в 20:30 или 21:00 мляко АМ с 2 с.л каша .
Всичко приготвям аз.

# 104
Благодаря за темата, Симонка  bouquet
Ние днес най-накрая бяхме на преглед за повръщането, решиха, че не е алергия, но да избягваме храни, от които мислим че повръща, бил от бебетата, които повръщат повече. 7.7 кг, май ние сме от фините кавалери.
Иначе и аз съм с болки в дясната китка, гледам да я пазя ама трудно.
Купих днес едни ръжени пълнозърнести сухари и ще ги пробвам на попара, аз пък много обичам и ще я хапна аз той ако не иска.
На топло море може би края на юли ще отидем, но ще бъде някакво студио със сигурност, за да има кухня и ще взема готови бурканчета за една седмица.

Общи условия

Активация на акаунт