Отговори
# 615
Въпреки жегата ми се прияде пилешка супа и направих като сложих малко повече зеленчуци от обикновено ,та днес това ще хапваме с Никол за обяд.Отделих и за утре в едно бурканче ,но само зеленчуци та утре няма да готвя ,то сме и на гости в Малтийската ни баба  Simple Smile,въпреки ,че има две баби в БГ ,аз приемам тази жена за нейна баба ,толкова и се радва и с толкова неща ни е помогнала за Никол(материални )...а бабите и ...с нищо Sad
Когато ме болеше кракът(все още си ме боли ) си мислех ,как никой с нищо не ми помага нито майка ми ...,вашите баби помагат ли ?Гледат ли бебчетата ,идват ли ви на гости носят ли подаръци ?

# 616
Здравейте на всички Simple Smile

Аз се позагубих малко, но успях да свърша доста неща Simple Smile Вече си имам нов хард и съответно лаптопа ми работи, та трябваше да се инсталира Windows, програми и т.н. Един познат успя да възстанови доста от снимките от счупения ми хард и съм много щастлива  newsm44 Сега пада едно преглеждане на всички снимки и триене на размазани и повтарящи се Simple Smile

Да оздравяват бързо болните дечица Simple Smile

За бабите: моята майка живее в друг град и идва да ми помага, когато ММ е в командировка в чужбина за повече от 2 дни (тя е безработна и има възможност). Баща ми и майка ми (когато тя не ми помага) идват да видят малкия всяка седмица. До май месец, всеки път му носеха по нещо, но аз настоях да спрат. Причината беше свеки, която идва да вижда Боби 2 пъти месечно и ако донесе нещо, то ще е шоколад и сок, които тя ще си изяде и изпие. За именния ден на Боби изрично си поисках играчки (даже направих писък по нейно желание на точните играчки и в кой магазин ги има), или някакви летни дрешки, а получих черни дебели гащеризони (без копчета между краката за лесна смяна на памперса) с размер 1,5 години, както и дебели бодита пак за 1,5 години пак в много тъмна гама и едно дънково късо лятно гащеризонче (много хубаво и готино), но за 1 годинка и сега то още ни е много голямо. Тогава се скарахме малко с ММ, че не съм харесала подаръците от свеки и оттогава съм казала и на нашите да не купуват нищо за детето като идват, вече само по поводи.

# 617
Здравейте! Аз намерих време да се включа най-накрая  Blush

Александра си промени режима от няколко дена, вече се храни 4 пъти, а не 5, както преди. Съответно спи 2 пъти през деня, а не 3...много активна е станала и не мога да се добера до лаптопа Simple Smile Не, че прави кой знае какво, а по-скоро мрънка, иска внимание постоянно и т.н. Как става номерът с научаването да спят от 14 до 16h? Аз не мога да я накарам да заспи, ако не иска...то е едно тръшкане в кошарата, ритане, рев...  newsm78 Тези дни спи от 11-12 за около час-час и нещо, после от 16-17 за около час и това е. Вечер заспива около 22:30-23:00.
Иначе мога да ви я похваля, че си върши работата в гърне, когато улуча момента  newsm44 Слагам я след хранене и сън като сме вкъщи.

С нашите баби нямаме проблеми, но и двете работят, така че не им я оставям да ми я гледат. Майка ми живее с мъжа си във Варна, така че идват да виждат малката поне веднъж седмично, а родителите на приятеля ми са в Добрич, така че пак честичко идват. На всички съм забранила да носят подаръци, освен ако не сме ги съгласували, защото в един момент се бяхме затрупали с дрешки и играчки. Е, от време на време ги оставям да й купят по нещо малко, защото като ги видя как се радват, сърце не ми дава да ги спирам винаги  Heart Eyes

# 618
И ние променихме на Боби режима. Вече яде 5 пъти а не 6  Embarassed, отпадно яденето в 2:00 посреднощ, но увеличихме за целта малко следобедното и вечерното хранене. Бисквитките на плазмон в млякото вечер помогнаха.

За приспиването през деня, той спи от 10:00 до 12:00 и после от 15:00 до 16:30 (ориентировачно) и вечер в 10:00 яде и заспива.  През деня единствения начин да го приспя е в количката. Без значение дали сме навън или вкъщи, бутам го из апартамента (добре че има място) и така заспива. В кошарата не иска денем, нито на ръце (и по добре че не иска на ръце  Laughing)

Нашите баби работят и двете и са в други градове, но на мен така ми е по-добре, че много ме напрягат като вземат да дават акъли  smile3515 . Подаръци не съм ги спирала да дават особено като се има предвид, че в месеца веднъж я ни видят я не. Но майка ми определено има по-добър вкус за дрешки от свеки Laughing

# 619
Момичета, ние от вчера вече си имаме християнче! Кръщенето мина много добре. Въпреки че беше в 19 часа, в църквата се разтопихме от жега и задух! Дени се поразплака на няколко пъти, но бързо му минаваше. След това в ресторанта вече беше спокоен и до 22 часа си стоя в количката без да протестира и почти не съм му обръщала внимание. Той зяпаше децата как си играят. След това с майка ми се прибраха да спят, а ние продължихме да празнуваме.
Та майка ми много ми помага. Нашите са в друг град, но тя е учителка и всички ваканции е при мен. Вече от 1 месец е тук и благодарение на това всеки ден съм на плаж, а вечер ходим на кино, ресторанти, барове без да се съобразяваме, че имаме бебе. Тя е винаги насреща. Много съм спокойна, когато го гледа. Справя се много добре.
Със свекърва ми много много не се разбираме. Избягвам да й го оставям, защото не го гледа както аз й казвам, а както тя си мисли, че трябва или както й се иска. Сега й е голяма мания да му дава да опитва всякакви боклуци-сладолед, вафли, кюфтета, абе каквото й попадне. И като й кажа, че не може и почва "Аз искам да ти дам, ама майка ти не дава." Той сега не разбира, но скоро ще започне и...Иначе тя живее в същия град и работи само лятото, та е голяма мераклийка да го гледа, ама и тази зима няма да й се отвори парашута. Иначе за подаръци - всички му правят. Майка ми преди да му купи нещо се съгласува с мен, а свекърва ми направо дава пари. Те имат по-голяма финансова възможност, та и ни дават повече парички. И кръщенето вчера те платиха (но поканиха 40 човека, а от моята страна имаше 4).
Надявам се да се оправят бързо болните дечица. Много ме е страх от този вирус. Дано ни подмине, въпреки че 2-3 дни е с растройство. Според педиатъра е от зъбите.

# 620
  • София
На мен ми остана свекървата като помощ, помага най- вече за баткото, вчера изпратих мама в отвъдното- ако има такова.

# 621
Ох, тези баби.... ама и вие една тема сте подхванали..... то без тях зле, с тях - още по-зле..... Като ги няма ги търсим, ама после мрънкаме, че не е по нашему... разбира се и аз съм така... Ние живеем в една къща със свеки (на различни етажи де), майка ми е в друг град, а децата са си предимно и изцяло с мен...... и по-добре!!!!
Сещам се, че и с температура съм била и сами с таткото сме си гледала каката (като по-малка), дори когато съм била в болница 2 пъти (за раждането на малката и преди това имах един спонтанен аборт) все таткото сам си е гледал каката.....
За подаръци приемам всичко.... е, разбира се добре е, когато се уточним от какво имаме нужда, ама .... здраве да е!!!

Магнет, съжалявам за загубата.... моите съболезнования.

Последна редакция: нд, 17 авг 2014, 09:34 от Bunnyslava

# 622
 magnet_for_happiness, моите съболезнования.

# 623
Магнитче, моите съболезнования!!! За съжаление такъв е животът и има неща, които са неизбежни.

Бисквитка и моята свекърва искаше в началото да дава на Боби да опитва какво ли не, но накрая се разбрахме, че ако ще и го оставям ще му дава само това, което съм казала. Той ММ ме подкрепи в това и  така  Peace

# 624
magnet_for_happiness мойте съболезнования   bouquet

# 625
Магнет , съболезнования  Cry Hug

# 626
Biskvitka87, честито кръщене на Дени!

magnet_for_happiness, съжалявам за загубата ти Sad

# 627
  • София
Магнетче, моите съболезнования!  Hug

# 628
Magnet приеми и моите съболезнования. Дано Господ ви дава сили и търпение да преживеете загубата. В такъв момент, знаеш - трябва да се подкрепяте! Въпреки, че не знам как се приема загубата на майка, предполагам ти е трудно. Още веднъж - кураж!

То аз мислех малко да се оплача, но сега ми стана кофти... Ще се опитам, защото не знам друг път кога ще седна на компютъра.
Значи от две седмици насам моето дете се събужда всяка нощ в 4:15 ч. по часовник и се диндикаме до 05:30, когато яде, после поспива за час-два и денят започва. Това ЗА МЕН е вече непосилно, вече втори ден отивам в кухнята и рева от нерви. изтървам си нервите и върху детето, а то не е виновно... и ме гледа така тъжно като му се карам /или го плесна леко по дупето/. Ще кажете - само едното спане ли ти е проблем... Не е само това, той по цял ден мрънка, плаче отзаде ми, принуждавам се да го мъкна когато готвя, простирам, или се къпя, или да му пускам Зайченцето бяло по 200 пъти, докато затъпее в този монитор да го гледа.
Струва ми се, че не се справям, ама изобщо - с мъжа ми вече нямаме никакво време за себе си. Той се прибира посред нощ от работа, аз тогава спя. Сутрин той спи аз като ставам. Не сядаме да ядем заедно, не си лягаме заедно, какво да кажа... Добре, че е търпелив.
Та тук идва въпросът с бабите - свекърва ми е в Германия, дори още не е виждала детето на живо, само по Скайп. Поне пращаше пари от време навреме, сега и това спря - нямало работа. Добре, че първите месеци я нямаше, защото като я чух един ден да казва по скайпа: "Ох, че не съм там сега, да си правим с Максим ПЪРЖЕНИ КАРТОФКИ". Без коментар ще оставя факта, че и минава през ума да дава пържени картофи на бебе на няколко месеца. как би го гледала, сами си направете извода. Майка ми го взима веднъж в седмицата, за ден-два, но не ми е достатъчно това време.
Съжалявам, че толкова дълго писах, но имах нужда да споделя.
Явно съм ужасна майка, щом броя дните докато стане време майка ми да вземе детето. Или може би трябваше да се сетя да имам дете малко по-рано, не като стана на 30...

# 629
angelova_pl, ти си преди всичко човешко същество, което има нужда от почивка и време за себе си! Съвсем нормално е да си нервна, когато си изтощена...това не те прави лоша майка!  Hug Майките не са роботи Simple Smile  Аз също понякога чакам с нетърпение майка ми да дойде за малко, за да се занимавам с нещо друго, освен с малката. Да не говорим, че често броя часовете, докато дойде момента на засиването й вечер Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт