Отговори
# 630
Melani благодаря ти, малко се окуражих след думите ти Simple Smile

# 631
Магнетче, съжалявам за загубата ти.
Ангелова, няма как да не си изнервена и да не искаш почивка. Дени както в един момент е мнооого сладък и си стои и си играе или ми раздава усмивки, в следващия ми разказва играта. Сигурна съм, че всички знаят как да ни изкарат нервите  Laughing
Надявам се аз да стана по-спокойна и търпелива, защото детето няма как да се промени. Особено на този етап...И аз не мога да си представя вече как ще го гледам сама майка ми като замине. Тя освен, че много го гледа и чисти, готви...Ама както съм се справяла преди, така ще успявам и сега. И ще чакам октомври да си отида аз при мама  Laughing
Аз съжалявам за покупката си на проходилка. Слагам го изключително рядко. Много скоро след като я взехме той се научи да пълзи и му е много по-лесно да обикаля по стаите пълзейки. С проходилката редовно засяда някъде  Crazy

# 632
Ангелова , и аз подкрепям мненията,че майките също са хора и не са роботи.Когато малкия беше на 4-5 м. имаше един период, в който имах чувството,че постоянно е нервен, постоянно мърмори и беше нон-стоп залепен за мен. Тогава уж имах помагачи, но бях супер изнервена и аз на моменти имах чувството,че не се справям,защото дори не намирах време да си измия чиниите.
В момента го гледам изцяло и абсолютно сама,защото съм си в моя апартамент и живеем само двамата в момента и няма и за 10 минути кой да ме отмени, но съм 100 пъти по-спокойна, намирам време за абсолютно всичко и честно да ти кажа, даже не усещам ,че гледам малко дете.Леко ми е, спокойно ми е и съм изпълнена с позитивизъм.Вечер като си лягам не се чувствам уморена или натоварена, а супер удовлетворена и спокойна. Може би ,защото знам,че разчитам само и единствено на себе си и съм се организирала и нямам време за лошо настроение или нерви.
Сигурна съм,че детето усеща спокойствието ми и то също е спокойно и усмихнато.Оставям го сам да си играе на земята, да си пълзи, изсипвам му всички играчки + разни купички, лъжички , пускам му детски песнички и филмчета и е занимава сам поне половин час( имало в случай , в който по час и половина играе сам), а ако му доскучае, сядам и играя с него.Като спи, лягам да спя  с него ако ми се спи, ако не свършвам по нещо.
Това е просто период и ще отмине.Повече усмивки и спокойствие!

Последна редакция: пн, 18 авг 2014, 09:32 от rainbowgirl

# 633

magnet_for_happiness съболезнования за загубата на майка ти  CryНека почива в мир !

# 634
Ангелова всяка жена-майка има такива моменти ..и както казват хората нищо човешко не ми е чуждо,та и аз имах в началото такива моменти на умора и се питах дали защото съм над 40г+се чувствам така?
Но с времето разбрах ,че не годините са важни даже момичета по на 25 се чувстват уморени ,и тогава си припомних колко ми беше скучен живота преди бебето....Синът ми е вече голям след 2дни става на 20г има свои живот ...и в какво се беше превърнал живота ми в работа на работа и у дома..скука  Wink
Сега имам някой които има нужда от мен ,които чувства липсата ми даже когато изляза от вратата,някой които ме обича с истинска обич и ..единственото което иска е Обич .....и понеже знам,че това няма да е вечно се опитвам да се наслаждавам на макс.
Вчера гостито у баба  Winkсе оказа   party023 и имаше още 10човека ,беше в градината с барбекю,всички се радваха на бебе Никол ,тя също им се усмихваше ..но щом някой я вземеше след минутка започваше да плаче,даже си мислех ,че ще си тръгнем преди да сме хапнали ..но тя се успокой и уважихме баба ....та явно още не сме за шумни партита ,но като за първо такова си изкарахме добре и се разнообразихме малко.
http://purvite7.bg/?p=2444
това са 10 неща които ще ни липсват според мен нещата са повече но...все пак ...

Последна редакция: пн, 18 авг 2014, 11:42 от stefi 1304

# 635
Biskvitka87, Честито християнче   bouquet!
ЗА съня -различен е при нас някой път към 11ч спи и после към 16ч това когато е станала рано
Друг път спи след обед към 14-16ч ,това когато сме спали до по късно ,та май няма точен режим  Simple Smile

# 636
  • На десетия....
Магнетче съболезнования, тежка загуба  Hug
Biskvitka87 честито християнче   bouquet
За съня и при нас е различно, рядко спи цели два часа, но пък често спи по три пъти на ден. Ние сме си без точен режим от както се е родила. Днес стана в 7 яде и заспа, но друг път изобщо не заспива.
Ангелова умората се натрупва, но това не означава, че сме лоши майки. Димана понякога мрънка цял ден,а  уж всичко и е точно. Ами тогава  нямам търпение да заспи вечер и да опъна крачета на дивана.
Аз помощ нямам, сами сме си по цял ден. ММ излиза сутрин в 8 и се прибира вечер в 8, бабите са далече и ми е по добре. Виждаме ги един път месечно и по рядко.Свекървата иска да я гледа, ама само за пред хората. Като отидем за събота и неделя излиза с нея с количката пред вратата, точно за 5 минути да я видят съседите и я прибира. Пари също се дават вън на улицата като си тръгнем, което много ме дразни. Аз не бих я оставила, защото се опита да и даде питка с мед, вафли и разни такива неща, и това при условие, че съм забранила и казала, че детето е склонно към алергии. Майка ми е ужасно заета, ходи на работа през седмицата. Две съботи и недели ходи да гледа баба на село / свекърва й/, през другото време се грижи за къща и апартамент и трима мъже. Като ходим на гости, аз и работя повече от колкото вкъщи, но пък е хубаво като се съберем всички заедно. Тежи и, че не може да ми помогне, но не мога да и се сърдя.  За купуване на дрехи купуват и двете, да колко ми харесва избора им е друг въпрос.

# 637
  • Истанбул
Магнет, моите съболезнования!

# 638
  • София
Магнет, моите съболезнования!
Biskvitka87, честито християнче   bouquet
За съня ние имаме някаква схема +/- 1 час  Confused Ясен спи 1 час преди 12 и после от 14 до 16.Самото заспиване е предизвикателство всеки път. Веднъж заспива от раз, друг път се приспиваме по 1 час и спи 40 минути.
Ангелова и на мен гледането на малкия ми идва в повече понякога. Веднъж звънях на ММ да си дойде от работа по спешност, защото бебето не спря да плаче с часове и ми идваше направо да го пусна от балкона. Аз родих на 34 и понякога се питам, дали ако бях на 24 нямаше да ми е по-леко... Падна ми се ревливо бебе, постоянно е на ръце. Болят ме китките, кръста и лявото рамо. Направо като се върна от майчинството, мога да мина на ТЕЛК  Mr. Green После, защо детето има трохи на главата? Ми, с едната ръка го дундуркам, а с другата ям.
Ние с Ясен сме само двамата по цял ден. ММ излиза сутрин в 8 и се прибира вечер в 7. Бабата е една, свекърва ми почина. Когато ми се наложи да ходя някъде, за да не излиза ММ от работа, мобилизирам майка ми да дойде от 60 км. Тя работи до обяд и това може да стане след 4 следобед. Като приключим с кърменето, ако има възможност майка ми бих и оставяла малкия без притеснения.
Като се виждаме с нашите винаги питат дали си имаме пари и ни дават поне за бензин.
Майка ми купува много дрехи и то хубави. Имаше залитания по плетиво, но май вече разбра, че в големи количества не ми допада.

# 639
Здравейте момичета, пиша изключително рядко, но когато мога ви следя:). Искам да споделя, че моето бебе Ниа е на пълни 9 месеца и сама си го гледам , но съм щастлива, и то много. Къщата е в пълен хаос от играчки по пода . Никой не е идвал да ми казва или помага за бебето и се чувствам независима на 100 %, може би се дължи на факта, че живея в чужбина ли незнам. Съпругът ми работи на 2 места и можете да предположите колко често се виждаме.

Успех на всички мами:)

# 640
  • Истанбул
Бисквитка честито християнче !
Ивелина радвам се че си успяла да възстановиш снимките!
От както родих животът ни толкова се промени че и аз не знам как да отговоря сама ли гледам детето или не  Crazy Това в кръга на шегата. Като родих свекърва ми дойде да помага и стоя жената почти един месец. Като си тръгваше плаках за нея, защото Боряна първите 2-3 месеца не спираше да реве. Тогава си мислех че след време когато разказвам че съм плакала за свекърва си хората ще ми се смеят  Laughing. Но тя много ми помогна, а и с нея се разбираме страшно много. На майка си не мога да разчитам. Едно че е в чужбина, но и тук да беше, само щяхме да си издерем очите. Когато родих живеехме в София, освен свекито, дойдоха и моята баба и лелята на Борана за по седмица да постоят при мен и да помагат главно с чистене и готвене. После ММ го офертираха за Истанбул и той дойте тук да ни урежда живота, а аз с детето на 4 месеца се преместих от София да живея направо в свекървини ми - съответно там имах помощ и то голяма. Сега пък съм в Истанбул абсолютно сама, но пък вече веднъж си идвах до БГ - заради болеста на детето. Не мога да кажа как ми е по-добре. Гледането на детето не ми тежи въобще, но аз съм много комуникативна и ми липсва главно контактът с свекито и лелята на Боряна. Но в крайна сметка тук ми е някакси по добре защото съм при ММ и дефакто съм в моята си къща. Пари не вземаме, а подаръци не отказвам. Свекърва ми винаги се съветва с мен какво да купи. Никой не ми се меси в гледането, правя каквото си реша сама.
Относно спането, това е единствения ми проблем. До съвсем скоро я приспивах на ръце, което понякога ставаше бързо, понякога не. Боряна спи точно 40 минути, нито повече, нито по малко. В продължение на 4 месеца се мъчих да я науча да спи на обяд 2 часа. На въпроса на Мелани - не знам как се научават, аз не успях. 4 месеца подред на обяд тя се събуждаше след 40 мин. и аз пак я приспивах, уж да се научи но уви. Вече я преустанових тази практика. Тъй като тя и нощно време се буди, от 1 седмица си спи в своята стая. Реших че аз така и така ставам през нощта, така поне когато спре да се буди (надявам се това да стане някой ден) ще знае и че се спи отделно. През деня вече изпявам песен за лека нощ държейки я на ръце и веднага след това я слагам в кревата, аз стоя до кревата и я потупвам по дупето. Ако тя се изправи я изкарвам от кревата, пак играем и когато тя пак покаже признаци на сънливост пак се опитвам да я преспя. Днес например спа 2 пъти по 40 мин. един път преди обяд един път след обяд. Вечерно време си ляга в 8:30.
Боряна си играе с нейните играчки и е доста кротка и самостоятелна. Купихме и сега от тази за ходенето, които се бута и така като я гледам съвсем скоро ще си я ползва. За сега ходи с нея, ако или аз или баща и я придържаме, сама не се чувства уверена. Но и играчката бързо се пързаля напред, та я разбирам.
Аз вече я отбивам, защото нямам кърма, предполагам че стреса ми се отрази. Та с тази промяна се надявам следващия път като съм си в БГ, вече да мога да оставя Боряна с баба и. Даже си мечтая аз да съм в апартамента, пък те в къщата, а дано да ми се сбъднат мечтите.

# 641
Завиждам ти, че се разбираш със свекървата. Знам аз, че не е до отношението снаха-свекърва, а си е до човека. И аз много се разбирах с моята, когато не бях тук и се виждахме 2 пъти в годината, но когато сме в един град е по-трудно да се преглътнат някои неща.
За съня - Дени все по-често спи само 1 път на ден, следобед към 14-15 часа. Обикновено спи по 1.30-2 часа. Ние от 10 до към 12-13 часа сме навън и понякога дремва по 30 мин в количката.
Преди спеше по-често и за по-кратко. Мечтаех си да спи по-дълъг следобеден сън. Сега и аз, и ММ понякога спим с него следобед и е супер, че вечер до 23 часа го изморявам и после докато свърша едно-друго, то станало късно.
Момичета, по колко АМ пият вашите бебчета вечер? Дени до сега пиеше по 240 мл, като вътре слагам и 4-5 мерителни лъжички каша, но май вече не му стига, а 270 не е ли много  Shocked Сутрин пие по 180 АМ и си му стига.

# 642
Момичета, благодаря, прави сте и ме накарахте да преосмисля някои неща в поведението си. Явно всичко е до настройка и все пак малко нужна почивка Simple Smile
Сега се замислям за това събуждане от известно време всяка нощ - Да не би проблемът при нас да е, че прекалено рано си ляга - около 20:30ч. и затова да се буди през нощта... Иначе през деня спи поне около 4 пъти, но по малко. Тоест - на всеки час и половина се изморява и трябва да поспи, по-скоро да подремне /най-много 40 мин./
За млякото - пие по 180 вода+6 лъжички, от няколко дни вдигнахме дозата - 210 вода+7 лъжички. Но това е в 22:20ч. и в 05:00-05:30ч. се буди гладен и май ще почна като Бисквитка да слагам каша. Само да попитам - какви са мерителните лъжички за кашата и не се ли запушва биберона?

# 643
Ангелова, за кашата аз ползвам лъжичките от млякото. Аз ползвам шишета на Чико и Авент и те имат едни биберони, които са на степени - 1, 2 и 3. Ползваме 3. Иначе имам и биберон с голяма дупка като звезда, но явно му е много голяма и се олива.

# 644
Колко лъжички каза че слагаш и в колко часа го яде и до колко издържа след това?

Общи условия

Активация на акаунт