Отговори
# 645
Яде в 22 или малко по-късно, а сутрин към 6 и 30. Напоследък обаче започна да си иска млякото към 4-5, затова увеличих малко дозата. Сега давам 270 мл АМ с 5 л каша, но не всяка вечер го изпива. По принцип не ми пречи да му давам и в 4, но след като яде спи още около 2 часа и денят му започва. А 6-7 ми е мноооого рано.

# 646
  • Истанбул
Бисквитка да права си всичко е до човека, няма значение връзката снаха-свекърва. Ако знаеш как ми се иска и Боряна да спи на обяд, дори и само час, час и нещо да спи, ще съм много щастлива. Аз и приготвям 180 мл. АМ но тя вечер не ги изяжда, сутрин може да се каже че ги изяжда. На мен все ми се струва че и е малко, ама тя повече не иска.
Бисквитка вие в колко ставате сутрин?
Ангелова, аз не смятам че се будят заради ранното лягане, а и то според мен не е ранно. Аз съм пробвала, дори и да я сложа да спи в 10 и нещо, тя пак се буди през нощта и освен това сутринта става рано след 7:10 и после целия ден е крива, защото не и е стигнал нощния сън. Моя съвет е да пробваш. Така няма да седиш и да се чудиш.
Трябва и аз да помисля за кашите, аз сега в 7 вечера и давам бисквитка с плод, за да си подложи за вечерта, но мога да почна да слагам каша в млякото, ще пробвам. Аз до скоро я кърмех и сега това изживяване с АМ ми е ново. А и има едно лошо нещо, сутрин в 5:30 докато и направя млякото тя много се сърди, свикнала е нещата да стават веднага с цицката. Та това е много неприятно.

# 647
Момичета, Боби се будеше по два пъти вечер и се оказа че наистина е от глад. Пиеше по 210 с 7 лъжки АМ в 9 и в 2 вече беше гладен. Сега увелечихме малко следобедното ядене и вечер в млякото слагам 2-3 бисквитки Плазмон. Те се разтварят много добре вътре и въпреки, че става по-плътно и засищащо млякото, биберона не се запушва (4 дупки на авент). Сега Боби яде последно в 10 въпросното АМ с бисквитки и се събужда към 6, което за мен е супер, предвид факта че преди ставаше в 2 и в 5  #Crazy
Не съм пробвала с каша в млякото за сега, но с този вариант ми е ОК

Със свеки се разбираме, но предполагам че ако живеехме близо и се виждахме по-често, нямаше да е така. Същото се отнася и за майками всъщност с разликата, че като не съм съгласна с нея просто и го казвам без да му мисля, а на свеки не смея, че тя като се разсърди и..... страшно става

# 648
Никол вечер си ляга в 20.30ч,ако нещо сме се забавили просто е супер кисела и трябва да си легне бързо  Wink пие АМ 180 вода +6л, и се буди сутрин около 7ч.Имаше нощи се будеше ,но явно от зъбите защото си ревеше с писък,но даже и да е гладна хапва и още даже млякото не свършило заспива,аз си обяснявам ,че спи понеже е при нас на спалнята,АКО е в кошарата се буди става права и рев  и пак идва при нас ,малко е кофти ,че е жега нощем така тримата ,а и тя много ме скубе ,но на този етап не виждам признаци за спане в кошарата ,а отделна стая е мираж за нас  Simple Smile

# 649
Здравка аз ще ти кажа какво правя от самото нбачало като започнах да давам АМ, за да не се сърди сутрин:
купих си един термос /но не всеки става/, вечерта слагам да се превари вода в каната за гореща вода, наливам в термоса и затварям, така в стаята си държа: термоса, една малка бутилчица със студена изворна вода, дозатора с АМ /приготвено ми е на дозички/ и шишето му. Като стане и почне да мрънка от глад моментално ставам, слагам от термоса около 90 мл. и добавям другата вода в шишето да стане количество колкото ми трябва, добавям дозата АМ, разбивам за секунди и веднага в устата му. Отнема някакви секунди и няма да има възможност да протестира Simple Smile

# 650
Дени вечер яде към 22, но напоследък не заспива веднага, а половин-един час се мятка в кошарата. Сутрин около 6 и 30 яде, обикновено без дори да отвори очи. Аз лятото започнах да му правя АМ със студена вода. Приготвям в 1 шише прахчето АМ и в друго водата и само смесвам. Правя го в тъмнината.
Май никой друг не пие по 270 мл  Tired

# 651
Здравка , тъкмо мислех да те съветвам за термос и дозатор и видях,че Ангелова прекрасно те е посъветвала  Wink . Аз процедирам по същият начин, а даже  и по-лесно.Водата в термоса ми е готова за пиене + дозатора и млякото става точно за 30 секунди, изпива го и заспива.Заспива към 21ч и към 4-5 се буди за млякото, но не ми е проблем ,защото млякото става бързо, той си държи шишето сам и общо взето 30 секунди не ме бъркат.
Денис до преди да се разболее пиеше по 180мл+6л, но от както хвана вируса пие по 150+5л. и често оставяше,но апетитът му се върна и пак започвам да правя по 180+6л.
Бисквити Плазмон в млякото преди сън съм му слагала още като беше на 4м, но ефект не видях. Кашата , която им слагате си е тежичка храна преди сън според мен. Thinking
Днес следобедното хранене се падна навън и понеже още е на диета малкия му взех сухари , но се оказа ,че съм забравила АМ. Залях му сухарите с вода и така си ги хапна доброто ми прасенце  Heart Eyes
Бисквитка , честито християнче!

# 652
  • Истанбул
Ангелова, Бисквитка и Рейнбоу благодаря за отговорите. Едва ли ще и го давам студено, но мога да обмисля термос или направо да взема каната с водата в спалнята. Иначе АМ и аз си го дозирам предварително. Мерси още веднъж.
И сега още един въпрос тази вечер реших да пробвам с кашата в АМ. Сложих 180 вода, 6 лъжички АМ и 2 лъжички каша. Резултата от шишето нищо не тече. Шишето ми е Авент с биберон с 4 дупки. Кашата на Хип-елда. Аз ли сбърках някъде?

# 653
Rainbow аз я слагам гореща водата в термоса, защото приготвям и вечерното и сутрешното мляко, т.е. ако я правя като теб /което е супер/, няма да ми се събира водата - термосът ми е 450-500 мл.
Аз тази вечер направих като Бисквитка - сложих каша /на око/ в млякото, да видим какъв ще е резултатът Simple Smile
Ох, дано не се буди и тази нощ...
Лека нощ на всички бебчета, спете спокойно мънички сладурчета и не събуждайте мама Simple Smile

# 654
Алекс пие към 22:00 220мл вода + 7 лъжички АМ (става 240мл общо). Издържа до 9:30-10:00 на другия ден...явно й стига Simple Smile Увеличих и другите хранения обаче. Общо взето изяжда около 200-220гр попара/пюре/каша на хранене. Буди се нощем, но според мен не е от глад, защото като й дам залъгалката или вода, ако плаче, я люшкам в кошарата и заспива по някое време пак.

# 655
  • Истанбул
В този ред на мисли Боряна нищо не ми отказва храни се много добре, но яде колкото иска. Аз нямам шанс да увелича количеството на другите хранения. Тя изяжда точно толкова колкото иска. Като се нахрани спира да гълта и я научих да ми пляска че е готова. Не че изяжда малко, на хранене яде от 180 до 220 грама - зависи от кефа и.

# 656
  • На десетия....
Добро утро, момичета   bouquet
За трети път започвам поста и спирам, от сутринта е невъзможна малката госпожица. То да беше само днес. Вчера отказа кърмене след 2те твърди хранения и да си призная си по плаках. Вечерта, обаче си хапна нормално и заспа. Димана се буди през нощта, но според мен не е  от глад, а заради зъбките, защото е много кисела тези дни.  В моментите, когато не я боли нищо си спи спокойно.
Сега ще помоля за съвет как да процедира, ако окончателно откаже да се кърми. Яде около 120-150мл твърда храна, най много 190, но това не се случва всеки ден и след това си хапваше кърма. Знам, че не трябва да има заместено хранене, но как да процедирам. Кашата примерно може да я взимам млечна, към овесените ядки добавям кисело мляко или извара, но пюретата  newsm78 , не мога да се изцеждам, от самото начало си е така повече от 15-30мл  цедях само докато се регулира кърмата и наистина не знам какво да правя.
Ако не друго ви се оплаках.... връщам се да чета подробно, защото минах по диагонал...

# 657
Кукумялка сигурна съм ,че вече много малко от бебетата нямат заместено хранене  Wink,така,че споко нормално е щом хапва пюре да не иска да суче след него...и да те успокоя понеже тук моите приятелки са кърмачки ...към 11-12м имат отново бум и много търсят да сучат ..На моята приятелка детето е на 1г ,не суче след пюрето но преди сън даже и на обяд суче,давай и когато има желание и така не се тревожи всичко е наред.
На другата детето е родено май 2013г  Simple Smile,кърми го вечер и нощем само и рядко сутрин така сподели ,казвам ти да си спокойна кърменето не е свършило ,само се променя следвай бебето и така ... Simple Smile
АЗ НЕ слагам в пюрето АМ и не ти препоръчвам все пак тя суче ,аз винаги съм го правила само от зеленчуци или зеленчук +месо.Никол преди да заспи винаги пие АМ може да е 100гр ,но така заспива  най-лесно.
Ето днес за следобедна ще и прави ориз(сварен във вода )и към него ще прибавя сини сливи и това ще закуската и в 17ч без АМ,така съчетавам понеже сините сливи и действат отпускашо и в комбина с ориза са перфектни за нейният стомах Simple Smile

Последна редакция: ср, 20 авг 2014, 11:14 от stefi 1304

# 658
     Плоскостъпието се състои в отпускане (изглаждане, спадане) на надлъжния свод или на двата свода на стъпалото. Почти всеки втори човек на възраст над 40 години имат плоско стъпало. Най-често оплакванията са от болка и тежест в краката, особено силни в края на деня, когато е възможно да се появи и оток. При по-тежка степен походката се променя и може да заприлича на патешка. Да видим какво е положението при децата.
Сводът на стъпалото се оформя след прохождането, благодарение на напрежението и силата на съответните мускули. Дребосъците до 3-4 годинки имат физиологично, „мнимо плоскостъпие". Мастната тъкан се редуцира докъм четвъртата година. Дотогава мускулите и връзките на стъпалото се развиват, за да могат да издържат изправената стойка на тялото.Ортопедите съветват: оставяйте децата да ходят боси не само вкъщи, но и на двора, по тревата. Така те, без да искат, ще сгъват свода на своите стъпала. Ходенето на пръсти също се препоръчва. То е особено приятно за малките момиченца, които обичат да си играят на балерини. Приучвайте децата в издръжливост на по-продължително ходене, поощрявайте ги да участват в спортни игри. Всички тези дейности ще укрепят мускулите на краката, което ще предпази децата от деформацията.
Човешкото стъпало има три свода: два надлъжни и един напречен. Напречният е между ставите (възглавничките) на първи и пети пръст, а надлъжните са по външния и вътрешния ръб на стъпалото. Здравото стъпало има три опирни точки - петата, ставата на първи и ставата на пети пръст. Вътрешната страна на ходилото опира върху повърхността не само поради промени в позицията на костите една към друга, но и поради промените в мускулите и връзките, които ги поддържат.
От раждането до прохождането
След раждането се опитайте да осигурите по-голяма свобода на движения на крачетата. Това е нужно, за да се развиват правилно мускулите. Избягвайте тесните чорапки, ританките също не бива да са с тесни стъпалца. В първите месеци не слагайте буйки. Преглътнете егото си на горд родител и не бързайте детето да прохожда преди 10-ия месец. Костната му мускулатура е още незряла и освен плоскостъпие, може да получи изкривяване на таза и гръбначния стълб.
Когато детето проходи, нека по възможност повече време да е босо, ако времето и мястото позволяват.
За навън обувката трябва да е с твърда подметка и анатомично ходило, здрав борд в задната част при петата и никога не трябва да е точно номерът на крака - да може детето да движи пръстите на краката свободно.
За дома пригответе за малките не обувки, а здрави чорапки , когато е по-студено, да не настива мъникът. Преди да прибегнете до ортопедични подложки, задължително се консултирайте със специалист-ортопед.
Упражнения, засилващи мускулите на краката:
- Да се търкаля на пода точилка
- Да се повдигат дребни предмети от земята с пръстите на краката
- Да се бяга на пръсти
- Да се скача на въже
- Да се кара колело с пръстите на краката
- Да се ходи по външните ръбове на стъпалата
- Да се ходи бос през лятото по камениста/неравна повърхност
Плоско стъпало при децата това мисля,че ще ни е от полза нали ни предстой прохождане  Simple Smile

# 659
Здравейте!
Искам да ви помоля да споделите, как започнаха да пият адаптирано мляко децата ви?
Налага се да отсъствам няколко дни и ще трябва да се научи да пие такова мляко. Мъчим се вече 3 седмици. Сменях шишета; играх театрално-музикални сценки; заедно приготвяхме млякото; имитирахме с баща му, че пием и е много вкусно; пробвахме  4 марки мляко (Friso по препоръка на педиатърката, Аптамил, Хип и Лактана на Тьопфер). Опитахме и баща му да го храни като не съм в стаята. Единствено 2 пъти яде това на Тьопфер, но с лъжица като супа, което става адски бавно. Във всички останали случаи захвърля шишето, след като опита от млякото или плюе. Пробвах да му дам и когато е сънен, но със същия неуспех. Млечни каши отказва, плюе ги.
Иначе суче вечер преди заспиване, през нощта 3 пъти и сутрин. Дневните кърмения почти изчезнаха.

Общи условия

Активация на акаунт