Отговори
# 660
puhelin нямаш ли възможност да замразиш кърма за тези дни ,идея няма знам,че бебе на кърма не приема лесно АМ ,и вашият случай го доказва  Wink

# 661
Нямам възможност да замразя кърма, защото нищо не излиза с цедене, както и други са споделяли.

# 662
другият ми съвет е,че гладът ще го принуди да пие АМ докато те няма ,малко е труден този начин ,но щом нямаш друга възможност разчитай на Глада да свърши работа .

# 663
  • На десетия....
puhelin  и аз си мисля, че като огладнее ще  пие АМ, друг избор просто нямаш.Аз не съм пробвала да давам, просто не ми се е налагало. Друго, което си мисля, да добавиш плодово пюре или ако обича каша / безмлечна/ да сложиш вътре АМ.
Стефи благодаря за окуражителните думи  Hug, днес доста хора ми казаха да него мисля. Ходихме на консултация, ами не сме мръднали, ама педи каза хич да него мисля.
Момичета, а към какви обувки за прохождане сте се насочили, аз все си повтарям има време, ама да се ориентирам.

# 664
Момичета, Дени от няколко дни има леко разстройство, но днес вече нещата станаха по-сериозни. В опити да се преборим ни изписаха 3 различни неща против разстройство и диета. Ще бъде само на АМ - лечебна Хумана. По 1 път на ден можело и нишесте. Добре, че Дени си обожава АМ и с най-голямо удоволствие ще си остане на тази диета колкото се налага. Дано не се влошат нещата. Имало бум на летния вирус по морето.
За обувките за прохождане - аз си мислех за тези с ципчето отдолу, нооо май няма да можем да се класираме за тях. Те са само малки номерца, а нашето краче е доста голямо. Мисля като дойде време да взема от Колев и Колев. Те били добри като качество, а и моделите са хубави.

# 665
  • София
Бисквитка, дано мине бързо! Много неприятно, най-вече за детенцето ако го боли коремчето.
Моето дете от вчера е при баба си /майка ми/и на мен ми е мъчно. На 5 мин.с кола е от нас, ама като не я виждам...планирах 3 дни основно чистене вкъщи, но явно съм мн изморена и вече втори ден не правя абсолютно нищо, даже къщата потъна в хаос. Ставам с 300 мъки и цял ден мисля от къде да започна и нищо. Поне да излизах с някой, а аз само с ММ ядем навън с по бира и се прибираме. За повече нямам сили. Дано утре съм по-свежа, че иначе лошоооо...и искам да си взимам Калина, затова ще се мобилизирам утре с чистенето.
За обувчиците-педи ни каза да са с твърда, ортопедична подметка, около глезена да поддържат. Купих още преди месец и нещо на Колев и Колев-мн са хубави. С ципче отдолу на стъпалото, вътре стелката е ортопедична и ципчето абсолютно не се усеща от крачето. Високи са около глезена с регулираща залепваща около глезена част. Изцяло ест.кожа. мисля, че са мн добър избор. ЦЕната е около 25 лв. Номера се избира, така, че отпред да има място, все едно са големи за крачето. Място почти колкото малкия пръст на ръката ми. Знам от приятелки, че марка Капчица са също ортопедични и хубави, на приемлива цена. Аз бях залетяла по марка Elephant, но няма смисъл от толкова скъпи обувки, а и не са по-удачни. Подариха ми едни Капчица-ортопедични са, изглеждат мн удобни и добре направени. Колев и Колев също и са мн сладки модели. Капчицата са по-затворен модел и са за есента.

Последна редакция: ср, 20 авг 2014, 23:33 от evropa

# 666
Здравейте момичета,

puhelin , не искам да те обесърчавам, но ако детето ти е като моето, незнам как ще го научиш да пие от шише, дано да успееш . Аз също кърмя, правя от 4 до 5 кърмения на денонощие, детето ми не пие вода от шише, просто не обича шишета. Аз също не съм съхранявала кърма, изобщо зарязах помпата , оставих детето само да си регулира нещата. Наистина ти пожелавам успех, ще следя форума да видя успяла ли си  Hug .

Момичета, едно въпрос имам , ще се връщате ли на работа скоро? Аз ще се връщам при навършване на 1 годинка на моята дъщеря. Майчинството още миналия месец ми приключи, но си взех 3 месеца неплатен отпуск, това е максимума, които мога.

Успех на всички:)

# 667
Привет,

Аз за обувки мисля, че е доста рано все още. Най-добре е да се учат да ходят боси децата, защото така усещат по-добре опорните точки на стъпалото и се научават да пазят равновесие. Мисля си че вкъщи ще се учим да ходим боси, а на вън така или иначе предимно сме в количката и поне на този етап не слагам обувки изобщо. Ако по-нататък не се получава така и иска да ходи вън (което предполага, че се е научил вкъщи) ще взема и аз на КиК.

Бисквтка, бързо да се оправяте  Hug

Европа, много добре те разбирам и аз все се подмотквам и ми е толкова уморено, че изобщо не мога да се мобилизирам да чистя.

MN аз се връщам на работа януари. До ноември ни е майчинството, декември си пуска отпуска и нова година нов късмет Simple Smile Още не знам с Боби как ще организирам нещата, но най-вероятно ще го пусна на ясла Sad

# 668
  • София
Вярно е, че най-добре боси, но моето дете навън много иска да ходи/не че може/но ако не я водя малко по земята и най-вече на пързалката става едно ужасно тръшкане. Чорапите стават черни. В началото обувах определени няколко чифта  чорапки, но не се изпират и взех обувки. Слагам ги за малко навън по 10-тина мин.да се порадва на децата на площадката. После я слагам да стъпи на количката изправена /държи се за сенника/ или на пейките само по чорапки.  Винаги идва някое детенце и тя се заиграва с него. Вкъщи си я водя по чорапки /е, има само кучешки косми/  Mr. Green много общително върви за сега моето дете, като види деца или куче се побърква от радост. И аз гледам да ходим всеки ден по площадките и тя е щастлива. Качих я на една от тези играчки, в които пускаш монета и те се клатят. Не пуснах монета,  само така, беше с волан една количка. Лелееее,  не мога да я откъсна оттам -рев. Представям си какво ще е като порасне още малко...
За работата-мисля и втората година да я гледам. 340лв. Е за отглеждане на дете. Доста малко, но ще помагат нашите. Аз и без това няма къде да се върна на работа. Ще трябва нова...гадно, но... ако имам подходяща оферта може майка ми да си вземе всичката отпуска после неплатена иии после ясла. Но ми се иска да е малко по-голяма. Сега си мисля да потърся инфо за кооператив от майки. За малките може само събиране на децата и за малко време оставяне, колкото да отида на фризьор или да напазарувам. Да свиква постепенно без мен и да е по-лек прехода към яслата. Най-добре кооператив с познати, но ще видим дали ще се получи нещо.

# 669
  • Истанбул
Здравейте!
Обувки съм купила на КиК летния вариант. Не че и ги обувам често, но ако потрябват имам.
За връщане на работа въобще не мисля. Аз тук така или иначе няма да работя, така че чак като се върнем в БГ.
Пухелин - и Боряна не искаше шише, нито АМ. Каквото и да правех тя не искаше, но аз винаги и приготвям следобеднота каша с АМ за да свикне с вкуса. След захратването, тя сучеше все по малко и накрая след някой хранения въобще не искаше дъ сучи. В резултат млякото ми намаля драстично. Карахме на колкото мляко имам близо месец и след това започнах да приготвям АМ. И винаги като я кърмех имах до мен. Винаги и предлагах по малко. В началото се дърпаше и аз веднага давах гърда. Но с времето тя свищна и малко по малко започна да го пие. За  съжаление не става бързо, а на теб товъ ти трябва. Но с упорство и спокойствие може да се въведе АМ. Дано съм ти била от полза.

# 670
Zdravka, вдъхна ми малко надежда, че ще се получи. Когато слагам от млякото в кашата или пюрето, отказва да ги яде, дори и само една лъжичка да има вътре.
MN, той пие вода от шише с дръжки и когато му дам мляко в същото шише, отпива 2-3 глътки и хвърля шишето с една страшна физиономия на погнуса. Пробвах и с други шишета, но все същото.
Kukumqlka, добавях изцеден плод в млякото и като видях, че има напредък (6 глътки), купих въпросното  адаптирано мляко на Тьопфер за 10-месечни, което е с плодове вътре и мирише доста приятно. За сега само от него е ял по 100 мл, с лъжица  #Crazy

Много ще се радвам да се включат и други майки, на които децата им скоро са започнали да пият и АМ.

За връщането на работа - дано всичко е наред с работата на мъжа ми, за да си изкарам майчинството до края. Освен мъжа ми, нямам други помощници за отглеждането. Много ми е приятно и искам да отложа времето за връщане на работа и да се насладя максимално на моментите ни заедно.Имам приятелки, на които им липсват социални контакти и очакват този момент с нетърпение, въпреки че имат финансова възможност. Разбирам ги и тях, защото в крайна сметка, най-важното е всеки да се чувства комфортно и щастлив от живота.

# 671
Ние обувки си нямаме ,тя не ходи ,в къщи лази и се изправя като се държи за предмет и само така ходи и то боса  Simple Smile
На вън също е боса -на плажа даже и гола .Аз по площадки рядко ходя веднъж-дваж за снимки  Laughing
Иначе си мисля за обувки Clarks или някой на Адидас или подобни за есента защото се надявам тогава да ходи вече сама.АЗ не я водя за ръце приведена просто оставям на нея момента с ходенето както и със всичко останало лазене,седене.

# 672
  • На десетия....
Момичета с Димана тази нощ будувахме, беше един рев, едно чудо. Заспа нормално към 9,30 и в 12 се събуди, рев до към 3 после пак заспа да пет  и тогава я преместих на леглото при нас и спахме до 8,30. Тези зъби ще ме уморят, не иска да яде, не  иска бибата,  не иска гушната, нищо не иска....тъкмо се укроти и си мисля, че ще заспи и на ново рев. Едва гледам, ама тя спа на вън и сега едва ли ще спи пак.
За обувките, благодаря за отговорите ориентирах се. То тя нито стъпва, нито се изправя, вкъщи си е боса, всъщност прави опити да се изправя, ама безразсъдно...от седнало положение без да се хване за нищо и удари главата в пода.
За работата, аз работя по малко от вкъщи, искам да се върна, но ММ не е съгласен..... иска да гледам детето вкъщи до 5 години, когато детската вече е задължителна. А, аз и частна ясла бях намерила и въобще, много спорим по въпроса....работата ми липсва, но пък и помощ нямаме. Нашето работно време е не съвместимо с това на градините, има кой да я заведе, но няма кой да я прибере, а бабите са далече.

# 673
kukumqlka мислила ли си за детегледачка, която само да прибира от ясла + два-три часа, докато се приберете? В смисъл почасово гледане?...

# 674
KuKumqlka и аз ще я гледам до 5г и татко и така иска ,то аз и не се дърпам кариера нямам ,а чинии мога да мия и у дома (преди работех в ресторант и това правех) Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт