На море в Гърция 2014 - VII

• 58 460
  • 742
  •   1
Отговори
# 285
Още един въпрос - какви са изискванията за пътуване на дете в колата, т.е столче за кола до каква възраст, ръст и килограми се изисква?
В цял ЕС са едни и същи - до 36 кг/150 см. Но не съм сигурна дали до достигането на едното, или трябва да са изпълнени и 2те.
Така или иначе моето ще ги постигне на около 7 години и ще докладвам какво решение сме взели Grinning

# 286
  • България
 При нас първо се достигнаха килограмите и аз махнах столчето, защото после става опасно. Просто се вози отзад с колан.

# 287
Моите са двама - на 9 и половина и на 4 и половина години. Пълна анархия цари отзад в колата  Embarassed, не мога да се справя. Докато дъщеря ми беше сама, се излягаше блажено сама- дори не сме носили столче. Откакто са двама е още по-зле - спят един върху друг. Знам, че звучи много безотговорно, но той и мъжа ми никога не използва колан. Затова и не срещам подкрепа от него относно ползването на детско столче. За съжаление!
Никога досега не сме имали проблеми в Г-я, но знам, че не е късно!

# 288
Едно лека нощ от мен, с благодарност към адимар и Phile, че ни насочиха към това чудесно място.

# 289
Без да съм голям експерт в гледането на деца, тъй като все още нямаме такива, съм на мнение, че ползването на детско столче в колата  е абсолютно задължително, не само заради солените глоби в Гърция, а най-вече от съображения за сигурност. Колкото и добре да шофира ММ и колкото и дълъг стаж да има зад волана, не се знае кой ненормалник ще ти изскочи на пътя и колко рязко ще скочиш на спирачки и какво ли още не..Не мога да си представя да се возя без колан (освен един ден като забременея), много ми е скъп живота и си признавам, че противното за мен би било безумие.

# 290
  • София
Ние се прибрахме,изкарахме страхотно
и днес естествено съм страшно вкисната...ще се върна да ви прочета,белким ми просветне Tired

# 291
  • Варна
Здравейте, отново!
Още един въпрос - какви са изискванията за пътуване на дете в колата, т.е столче за кола до каква възраст, ръст и килограми се изисква?
Моята е на 9 и половина, но е 38 кг. В БГ сме си още със столчето, но сега ме тормози да го махам, а аз не се чувствам спокойна без столче.

Те правилата и законите са хубаво нещо ама вие си гледайте детето.Важното е като седне колана да минава през гърдите му , а не през врата !!!

# 292
Здравейте, ще съм много благодарна за мнения за района на Олимпиада, Халкидики. Наши приятели ни предлагат да ходим с тях на ето това място: http://www.chalkidiki-apartments.de/umgebung.html.
Това, което ме притеснява е, че е малко далеч от плажа и, че яденето трябва да е изцяло навън или да готвя  Sick С дете на 1,5 г. сме. Плюсовете са, че е прохладно заради горичката и много чисто (според приятелите).

# 293
Здравейте на всички в групата! Моето пътуване до Лефкада свърши  Sad . Но определено си заслужаваше всичките 11 часа път до там и обратно.  Simple Smile

# 294
Здравейте на всички в групата! Моето пътуване до Лефкада свърши  Sad . Но определено си заслужаваше всичките 11 часа път до там и обратно.  Simple Smile

Чакаме снимки, че вече се затъжихме за Лефкада...

# 295
Ще кача малко по-късно днес снимки  Simple Smile

# 296
Atallaya,
хич не се колебай Simple Smile ако не пробваш, няма да разбереш какви са хубостите на такъв тип почивка и дали е за теб. Ако опасенията са ти за детето - моето на тази възраст беше ходило 3 пъти на море в Гърция, и много други тук в темата са така.

Аз не готвя Simple Smile само приготвям в студиото леки закусчици (филии, попара и др.) и кафе, рядко вечер се събираме край барбекюто с прясно месо или риба. Единствено ако имаш силно ограничен бюджет и той те притеснява по отношение ходенето по таверни - тогава се опира до готвене.

# 297
Параход, благодаря за мнението! Освен бюджета, който е по-малкият проблем, ме притеснява, че дребното зверче не стои повече от 15 -20 мин. мирен, на едно място. И всяко ходене на заведение си е приключение, особено ако няма детски кът.

# 298
  • София...........

И аз се нареждам за снимки и впечатления  Embarassed Simple Smile

# 299
Освен бюджета, който е по-малкият проблем, ме притеснява, че дребното зверче не стои повече от 15 -20 мин. мирен, на едно място. И всяко ходене на заведение си е приключение, особено ако няма детски кът.
E, че те всички деца са така, аз едно не съм видяла да седи Simple Smile пускаш го да изследва и му хвърляш по едно око. Всички заведения в Гърция са на открито, най-често на брега на морето, винаги има кой да им обръща внимание на дребосъците, не е драма.

Общи условия

Активация на акаунт