На море в Гърция 2014 - VII

• 57 513
  • 742
  •   1
Отговори
# 555
Ще се опитам да се присъединя към срещата, само кажете час и място.

# 556
  • софия
Ехаа, среща в Гърция щеше да е екстра  Whistling Whistling
например за оглед на старческия дом  Grinning

# 557
Чакам мястото и аз!  Peace

# 558
  • София
Опитах се да се снабдя сама с информация от темата, вкл. и от първата й страница, за хубави плажове в района на Врасна.

Моля, кажете, правилно ли съм схванала - хубавите плажове около Врасна са Serraiki, Asprovalta, Vrasna, Stavros Kentriki, Stavros Anatoliki и Stavros Dytiki /със сини флагове/. Пясъчни ли са или с камъни, плитки или по-дълбоки води, има ли свободни зони или всички са заети от бийч барове?

И още нещо - как да намеря плажовете там, на място - има ли табели, или има възможност предварително да съм ориентирана от някаква карта /къде да я търся в нета/?

Добавям още един въпрос - кой път да избера, тръгвам от София.

Благодаря ви!

Последна редакция: вт, 08 юли 2014, 12:45 от Karimma

# 559
Пясъчни ли са или с камъни, плитки или по-дълбоки води, има ли свободни зони или всички са заети от бийч барове?

И още нещо - как да намеря плажовете там, на място - има ли табели, или има възможност предварително да съм ориентирана от някаква карта /къде да я търся в нета/?

Добавям още един въпрос - кой път да избера, тръгвам от София.
Пясъчни са предимно, но някъде е примесено с камъни, на Аспровалта най-вече.
Водата - на Ставрос централния е най-плитка, другите са с различна дълбочина. Свободни зони - огромни, чадърите и бийч баровете заемат много малка част от плажните ивици.
Табели - има, но не всички плажове ще ги намериш указани с думите, които си ги написала тук, някои нищо не ми говорят, въпреки че горе-долу се сетих кои имаш предвид Simple Smile
Струва си да слезеш и към следващото село Олимпиада, в/около нея има няколко хубави закътани плажа, но тя се води към община Атон и затова обикновено не ги пише да едно място с врасненските и ставроските.

За пътя - аз пътувам през Кулата, после Серес-Неа Зихни-Амфиполи-Ставрос.
Сега погледнах гугъл какво предлага - изобщо го няма тоя маршрут, и трите, които дава, са малоумни, въпреки че някои съм ги минавала Simple Smile

# 560
  Karimma   ще чакам твоите впечатления за плажовете, ние запазихме студиа в Неа Врасна за август. Не сме ходили до сега в Гърция на море.
С пътя не мога да помогна, гледах по новините за ремонти около Благоевград. Ние мислим да пътуваме през Маказа, защото тръгваме от Русе.
Стартирах обратното броене Simple Smile

# 561
  • София
Аз пък си мисля за един бърз уикенд  само с мъжо .Оставихме детето малко при бабите на ваканция и се разюздах в мислите... CrazyЗнам че много от вас  са ходили така ,но се чудя... newsm78 Оглеждам близките от София дестинации и най-вече Тузла.И то защото там не сме били.Дайте повечко инфо за там Thinking Настаняване за една ощувка ще търсим на място,но , какво да очаквам все пак? Наистина ли е фрашкано с народ през почивните дни Rolling Eyes

# 562
Ние сме били в Неа Врасна, хотел Le Chocolate, с бар на плажа, дели ги уличка... Честно казано, плажът е дълъг и широк, но има камъчета и бързо става дълбок, не е подходящ за малки деца, поне там, където описах, че бяхме ние. Отделно самото селце ми се видя твърде пусто откъм магазини, таверни, изобщо нямаше къде да се разходим, освен по въпросната крайбрежна уличка... не ме впечатли особено, но за хора, търсещи уединение и спокойствие, сигурно ще се хареса  Wink  Peace

# 563
  • София
Благодаря, Параход  bouquet На мен сайтът http://patna-karta.bg360.net ми предлага маршрут покрай Нигрита, но надолу, след нея, като че има повече завои.

Devil_Rose, ще пиша, като се върнем, живот и здраве. И за нас ще бъде първо отиване в Гърция, един вид - с проучвателна мисия, иска ни се през август да отидем за малко повече дни.

# 564
  • София
Чакам мястото на срещата....  Grinning

# 565
За пътя - аз пътувам през Кулата, после Серес-Неа Зихни-Амфиполи-Ставрос.
Сега погледнах гугъл какво предлага - изобщо го няма тоя маршрут, и трите, които дава, са малоумни, въпреки че някои съм ги минавала Simple Smile

Laughing  И  ние сме минавали  по  един от малоумните  маршрути предложени от гугъл. През едни самотни поля и тук - там село дето не видях жива душа, няма други коли ,освен нас.....Добре, че все пак   в едно  поленце видях млад комбайнер да събира  реколта,  че си бях помислила вече , че сме в някой психотрилър.....Стигнахме де  Grinning

# 566
Ако е през Нигрита - аз го минавах тоя път следобед... към 5-6 привечер, тъкмо си прибираха комбайните в село да спят.
Е, да видиш как се кара с 15 км/ч след комбайн, който с браната си заема цялото шосе - място няма ни за изпреварване, ни за бягство! И така поне 10-15 минути, докато не отби за селото.

# 567
  • Sofia
Bliss ние тръгваме за Евия след една седмица точно вече нямам търпение!  Heart Eyes #Crazy #Crazy #Crazy Момичета добра идея ли е според вас да се иде до Скиатос и Скопелос от северна Евия за ден ? Например отиване сутринта и връщане вечер?

# 568
Трябваше да тръгнем утре за Гърция, но уви градушката ни счупи предното стъкло #Cussing out , а всичко ни е платено...... не знам....... #Crazy

# 569
Гледам гръцка седмица в Лидъл, та се сетих - за тези, които ще са в северна Евия  - в Istiaia има Lidl i My market.  
Нали си обсъждаме и местата за пазаруване;-)

Общи условия

Активация на акаунт