На море в Гърция 2014 - VII

• 57 513
  • 742
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Да, Moharet, блокираха ни, май колкото за пълния резервоар с бензин (около 85 евро), защото трябваше да върнем колата с пълен догоре резервоар.

# 676
 Moharet сайта който ти е дала Миленита е за цял свят. Те са посредник на повечето големи компании. Дават добри цени, но ги следи. Падат и се дигат. Ние също букнахме през него за Италия. Застраховки не купувай от сайта, а на място. Ще ти излезе малко по-скъпо, но пък ще блокират сума само за гаранция за колата и после ще я освободят. Тази застраховка за нулиране на франшиза/самоучастието според мен е задължителна. В повечето случай (както при нас се случи) на място купуваш пакет и са включени всички допълнителни рискове. Ако купиш застраховка от сайта: Доставчика ще ти блокира сумата на франшиза + гаранцията за колата; При щета ще ти я изтеглят от гаранцията; Ти ще трябва да си окомплектоваш документацията и да предявиш за връщане платената сума към застрахователя на сайта (което често не е възможно, тъй като доставчика може да му хрумне нещо допълнително за теглене доста след като сте върнали колата - примерно глоба някаква).

И като взимате колата я оглеждате внимателно, описвате в протокола по приемане абсолютно всички драскотини и си ги снимате.
На нас в Италия ни дадоха БМВ на под 5000 км., миришещо на ново, на което не му беше здрава една външна ламарина (как бяха одрали покрива ума не ми го побира).

Ако имаш въпроси- питай. Минахме го този проблем на дълго наемане в Италия.  

# 677
  • София
Момичета, утре мисля да отскочим до най-близката Гърция  с една нощувка с мъжо.Грехота е да не се възползваме от отсъствието на детето... WinkМисля да  изберем Паралия Офрину- навсякъде него посочват за най-близък до БГ плаж.От Кавала до  Ситония сме ходили и са ми познати всички местенца без въпросното Simple Smile Освен че представлява дълга километрична плажна ивица, има ли населено място  до плажа newsm78 Какъв е самия плаж и как е уреден?За нощувка как процедирате при търсене на място?В този район ако няма селце към плажа мисля в Аспровалта да идем.Моля  запознатите да ме ориентират  за настаняването Praynig НАдявам се все пак да намерим къде да отеднем  за една нощувка.И да не ни "застрелят" с цена разбира се Crazy

# 678
привет набързо от страхотното море между Олимп и Касандра
невероятна вода
само навалицата и крякащите наоколо ни идват в повече
за съжаление тук има точно 2 таверни и 2 ресторанта в хотелите
от едната супер прехвалена според табелката таверна не останахме доволни
другата беше по-добра
казва се ΣΤΟ ΚΥΜΑ т е вълната според гуглето

тук не слагат изрисувани харт покривки
а бели от плат
в гръцката салата има яйца, цвекло, каперси, магданоз, сърмичка
шашардисаха ни направо
иначе  гиросът, сувлакито, октоподът, калмарите са си както си ги знаем

вмести чаша вино ми донесоха каничка
огромни десерти от по кг диня и сладкиши
ние само щипваме по хапка и до там
невъзможно ни е следогромните порции да ометем и десерта който и без това е безумно сладък

днес предстои Посиди

# 679
Bled прочетох назад както ми препоръча открих този хотел Cronwell Platamon за него ли става въпрос
Това което прочетох от теб е изключителна полезно повече от помощ
Дали ще е удобно да те питам на лични ако може
Искам да попитам и някой познава ли по-добре остров Хидра или нещо подобно
Искаме да посетим нещо автентично може и друго ако предложите
Благодаря

Elito1976
Да, това е хотелът, невероятно място за деца/и родители/.
Няма нужда от питане, пощата ми е отворена за всеки, отговарям с удоволствие.

Чудесен избор, относно остров Хидра, писала съм за него, набързо…
Уникален остров, с всичко което евентуално търсиш, подобаващо за Гърция.
Малкият остров е олицетворение на културата на една държава. Не мога да опиша само с думи това място, за което се полагат и неимоверни усилия да бъде запазено в този вид. Макар и само едно малко градче, тук се намират малки галерии, музей, истински кафенета, дори театър. Но това не значи, че няма други селища, по точно махали, Паламидас, Мандраки, Камини, Епископи, Милос. До тях пеша или на магаренцето...
Няма да видите автомобили, освен ако не ви арестуват или ви вземе линейката. Може да се движите пеша, наоколо по вода или да се качите на Марко. Магарета и котки, колкото искате…..
Ще запалите свещички в църква на 4-5 века. Жителите тук се броят на пръсти, туристите са в десетки пъти повече. Тук дори вода няма, повечето е в цистерни. А сигурно знаете, че името означава „Извор“, имало ги е в миналото в изобилие, но сега не…..Има и друга версия, Хидра е змей с девет глави. Приемете, което искате....
Място, което ние обичаме, защото в нашето семейство ходенето пеша е на почит. И ние сме го обиколили точно по този начин.
Чувала съм да казват, че няма плажове, не, има и то десетина. Да, не са това, което сме свикнали да виждаме. Всички са на минути до час път пеша или с лодка от центъра. Ако някой реши да плажува, ще му ги кажа, но тук това не е основното.
Автентично, сякаш дошло от друг свят.
В Гърция е пълно с подобни непокътнати места, въпреки, че такива като нас започват твърде често да ги достигат.
Но някои от тях въобще не са свързани с плаж и почивка, затова може да погледнеш и тази тема:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=727535.0;topicrefid=19

Какво да кажа оставам без думи

За няколко дена пътуването ми е ясна благодарение на вас

Агенции пасти да ядат

Пътуването ни е почтиготово имаме 20 дни отпуск малко на нашето море

Там в темата също много ми помогнаха после в Гърция Хотела е ясен в Платамон с детските екстри всичко ми беше обяснено перфектно уточнявам си дните и свободните места

после тръгваме към остров Хидра

Въпроса ми е   мислим да отидем до Porto Cheli от там до Spetses и след това до Хидра

Възможно ли е това като после се върнем обратно заради колата

И къде да нощуваме колата също

Пак извинявайте за лошото писане трябва да взема мерки за клавиатура

# 680
  • София
Приемате ли нови попълнения на срещата в София  Embarassed ? Аз си мисля дали да се присъединя и дали ще е удобно да дойда с бебе.

# 681
, чакам си разказчето за круиза. Няма да минеш само със снимки.
dechy, параход, не съм забравила, но ме нападна "зла" работа  Mr. Green както обичайно в този период на месеца и не мога да стигна  Embarassed
Обаче като гледам как напредва скоростно темата май трябва да се стегна, ако искам да се класирам в тази и да не разпилявам собствените си словоизлияния и в следващата  Wink
ще се постарая малко по-после със следобедното кафе  Grinning

# 682
Момичета, ще има ли среща утре, че нямам време да чета назад?
Ако може координати на мястото и точен час?
Аз от няколко месеца съм на автопилот и просто нямам никакво свободно време за темата, ама утре смятам да наваксам и чрез вашите разкази да релаксирам.   Hug

# 683
  • гр.Добрич
         Момичета и момчета, прехвърлям се от темата за Турция в темата за Гърция. Никога не сме ходили там и цял ден чета и гледам но въобще не мога да се ориентирам. Дори не знам какво да търся.
 Моите представи са хотел с олинклузив и да не мисля за нищо, а почивките в Гърция са друг тип. Wink
 Ние сме семейство с 3 деца. Търся нещо по-близо до България. Наши познати са ходили в Палео и са доволни, но те не са ми критерий, защото са доволни и на минимума, а ние не.  Как са плажовете в тази част, ние сме свикнали с плажа в Албена, плитко ли е? Къде се храните, по заведения ли? Не искам да готвя на почивката. дайте ми някакви идеи за селца ли е градове ли, за да търся нещо. Praynig

# 684
  • София
Момичета, ще има ли среща утре, че нямам време да чета назад?
Ако може координати на мястото и точен час?
Аз от няколко месеца съм на автопилот и просто нямам никакво свободно време за темата, ама утре смятам да наваксам и чрез вашите разкази да релаксирам.   Hug

Ще има как няма да има, ето инфото за място и час Simple Smile  :

СРЕЩА събота, 12 юли, 11 ч., бар The Bookies.
Още снимки и подробности за мястото тук.

# 685
. Хм, луд ден беше вчерашния.
Уж, щяхме да ходим на плаж Корасида.    GPS-а обаче не го намери и приблизително зададохме точката. Даваше го 22км. Викаме си, то е близо, през хълма. Да ама, не. Пътят се виеше като змия, долу в далечината маслинови дръвчета, белнати от вътъра, козички тук-там по склоновете, жив човек няма и завои. Ама завои ви казвам. По хълмовете се белеят скупчени къщички да разнообразяват пейзажа. Доста отрупани смокинови дръвчета има. Само това, че са зелени още ги спаси от изяждане. Минахме през едно-две селца, по-скоро махали. Няколко дядовци видяхме и това е. Обаче детето отзад почна да мрънка, мъжът ми заплашително да мълчи, а морето изобщо не се вижда. След поредния завой детето повърна. Оказа се, че сме минали само 12км и ни чакат още толкова. Пък и връщане има. Мъжът ми каза "край, няма цял ден да карам"..... И това беше с плажа Корасида. Обърнахме наобратно. Обаче само около 5км преди Мортери видяхме табела за плаж Калами. Но никой нямаше сили за него.

# 686
. И без това беше станало един следобед. Ходихме на моя си плаж да събирам камъчета и да си ги снимам.
Привечер се нагласихме да ходим в Кими. Т.е. на пристанището. Мъжът ми ходи там всяка сутрин в четири да мята за риба (без успех, естествено).
Пристанището е доста по- оживено, сравнено с нашето село. Има тавернички, кафенета, няколко по-големи хотела, мини маркети. Дори заведенията са ми някак с по- британско звучене.  Хапнахме брилянтен октопод и се запътихме за локумадес. Беше вече 10:30, а бяхме обещали на бащата, че ще помятаме малко въдици от пристанището (естествено без успех). Изненадах се, като ни поздравиха на български. Един младеж в схлупена продавница за баклави и локумадки. Каза, че доста рядко виждал българи в района и категорично отказа да ни вземе пари. Ако питате мен, то и чужденци няма, само гърци.
Съкровищата ми се увеличават неимоверно (разбирайте цветните камъчета, които събирам). Тази година дори мисля да пропусна магнитите като подарък и да заложа на стъклена купа, пълна с цветни камъчета.

# 687
ле-ле parcalesa, като те чета и направо  Shocked а уж завои не ме плашат  Joy явно и Пелион и Евия са си по-чукарести и с друг чар, който може и да опитам да открия някога  Wink ама кога ли  newsm78

Ще опитам на бързо да си спазя обещанието за круиза до Пакси-Антипакси, че през уикенда нямам много достъп до свободен комп у дома, а вие със сигурност ще врътнете темата  Grinning

Като за начало :
- от Парга пътуват 4 корабчета - 1 по-голямо и 3 по-малки, съответно 2 с мачти - Captain Hook и Marco Polo, които не могат да влизат в пещерите, заради въпросните високи мачти ....другита 2 са Viki II (големия), който влиза символично с носа .....и Gaios, който се мушка почти тотал в пещерата  Wink
- ние бяхме с последния - именно заради влизането в пещерите, че беше тръпка на хлапето - капитана му беше един огромен чичко, който маневрираше с корабчето като с детска лодка ....малкия не се стърпя и отиде да му стисне ръката и да му каже браво след пещерите  Grinning
Иначе то е може би най-старото от 4те или най-не атрактивното, но може би и затова не беше пълно като другите и се пътуваше по-спокойно  Peace ... то май пътува в определени дни ....ние искахме в петък, но казаха, че не пътува и ако искаме с него - в събота.
- цената, която платихме за 2 възрастни с 1 дете на 9 - беше 40 евро (20+20+0) - договорихме си я и платихме на кея пред корабчето направо с една девойка, дето плямпаше сръбски и викаше, че май бил като българския #Crazy  и каза, че за детето не искат пари .....между другото и на Капитан хук ни казаха същото  Peace ...а на този Вики 2 ни искаха - 25+25+12,50  Rolling Eyes....за Марко Поло не сме питали  Sunglasses
- Колкото до "клатенето" - клати си  Mr. Green и на места дори доста ....на мен ми беше ОК ....малкия също нямаше проблем, дори много се кефеше, но той за по-добро изясняване се кефи и на турболенцията в самолета  hahaha ....а пък на мъжа ми му стана по едно време зле, въпреки, че принципно досега не е имал проблеми, а е пътувал много с водни съоръжения от различен калибър  Sick така, че не знам от какво зависи ....може и това какво си ял  Joy
- Във всеки случай според мен изживяването си струва и препоръчвам да се престраши всеки  Peace ....може би при едно наум е хубаво да се избере по-големия и по-скъпия кораб....той ми се видя най-стабилен, дори повечето хора седяха на пластмасови градински столове по палубата  newsm78
- Колкото до самото пътуване - беше час и половина в посока, със спиране при 2 пещери, и край един залив на Антипаксос за плуване в невероятната тюркоазена вода  Peace ....слиза се по малка стълба отстрани на кораба, дават и спасителни жилетки, за който не може да плува ....аз лично не се престраших, че съм пълна ютия, но малкия се спусна с жилетка и беше страшно развълнуван, а и аз с него  Grinning водата е толкава синя, уникално чиста и прозрачна, че чак е невероятно ...
- Почивката на пристанището на Паксос е 2 часа и половина - градчето е много приятно за разходки и хапване, има хубави магазини за сувенири, но за плаж не става според мен   Heart Eyes
- това е общи линии на бързо - с две думи пътуването определено си заслужава и го препоръчвам....ако имате въпроси за нещо, което пропускам, съм на линия ...
до утре девойки  yes

# 688
Аз пак с въпроси.... ще ме изтърпите...

Мани горе долу го оправих. Ще се позиционираме или в Гитио, но по вероятно е в Ареополи.

Messinia ми е малко тъмна Индия. Мисля да прекараме 2-3 дни преди да си затръгваме в обикаляне на хубавите плажове. На първо място ще е Voidokilia beach. Чудя се къде да се настаним, така че хем селището да е живописно с хубави таверни, хем да е удобно за разкарване по крайбрежието. Kyparissia, Pilos, Marathopoli, Kalo Nero? Ще трябва освен плажа да отметнем и Олимпия. Някой да е обикалял тези места?

И последно.... скоро се обсъждаше. Мисля да се приберем през Йоанина (където за преспим). Това по-добре ли е отколкото през другата магистрала? Гугъл ми дава като опция този път: https://www.google.bg/maps/dir/%D0%9F%D0%B0%D1%82%D1%80%D0%B0,+% … d39.6650288?hl=bg

Звънче... абе пропуснала съм или съм изфирясала вече. Кога заминавахте за Евия и къде ще отседнете? Ако искаш дай да разменим телефони.

Последна редакция: пт, 11 юли 2014, 17:52 от Анонимен

# 689
По принцип е по-добре, ако идвате от Рио-Антирио, да минете по Егнатия, а не да се връщате до Атики Одос. Но пътят, преди да се качите на магистралата при Йоанина, си е кофти (иначе има доста какво да се види и по(край) него...)
За Месиния, ние не стигнахме, обаче беше включена в планирането. Ако гониш средата и да ти е удобно и за Олимпия, може да видиш Захаро, там е един безкраен плаж - десет километра... Иначе на юг - в самия Пилос, Ялова или Метони. Мен ме привлича другата страна (Корони, Храни), ама аз си падам по дивотиите.
Phile мисля, че бяха отишли до Войдокилия и Наварино.

Btw Месиния се води южната част, Захаро и Олимпия са в Илия.

Общи условия

Активация на акаунт