На море в Гърция 2014 - VII

• 57 529
  • 742
  •   1
Отговори
# 645
Синята зона (идеален център) е и в събота до 2 ч., но зелената (периферия на центъра) е само в работни дни от 8 до 19. В зелена живея, в синя работя, как да не знам Grinning

Иначе дворът е голям, а трамвай в момента върви 1 (спира почти точно срещу бара) и 6 (спира долу в тунела на НДК, при метрото - демек можете и с метро да дойдете, че личният автомобил не предразполага към дайкирита). Седмицата е спряна в посока гарата, има само заместващ автобус в другата посока.

# 646
  • София
Е аз със заместващия автобус ще се дотътря  Simple Smile   

Скрит текст:
Anna bel къде е таз ламя? Може пък да ни щукне да се присъединим, ако успея да изкарам мъжо от къщи  Mr. Green  Аз кантар нямам, щото у нас кантар е мръсна дума и няма такъв дето да ни издържи килцата, та ще взема да дойда само с метър   Mr. Green

# 647

Скрит текст:
http://www.monitor.bg/article?id=254483  Това е, Теди. Препоръчана кръчма от една симпатяга от форума. Ако сте свободни ще е супер!

# 648
2K, навсякъде - там е зелена зона и тя в събота не е платена. Ако няма място на самата Витошка - влизаш отзад в уличките около XXII-ро училище.
newsm78 що ли реших, че е синя ......мерси  Peace

pontes, стискам палци и на теб и на другите девойки с проблеми с колите всичко да се разреши бързо и да си изкарате почивка, която да ви накара да забравите неволите  Praynig

малко офф .....Мъжа ми така имаше съмнения за нашата кола преди да тръгнем и я разменихме с една служебна ....за което аз да си призная помрънках доста, че се втелясва  Mr. Green обаче нашата "ламя" на втория ден се беше развалила качествено и я едва бяха прибрали в гаража  Rolling Eyes та извадихме късмет, който пожелавам и на всички останали  thumbsup

# 649
  • Sofia
Здравейте,
от прочетеното за круиза от Евия до Скиатос ( с корабче от Прфки) рехишме да си пробваме късмета. Само едно ме притеснява - час и половина с това корабче, да не му стане лошо на малкия че само ще ми е до острови... Някоя от вас качвала ли е малко дете ( малко, малко - на близо 4) на корабче за толкова време и как реагира детето?
И друго хомеопатичните хапчета за гадене , помагат ли за този род пътувания и ако да как им беше името , ако някой се сеща?
  bouquet  bouquet

# 650
Качихме го още скрито в корема, в открито море долу на Цикладите - имаше шест-седем бофора, оцапах им ферибота Simple Smile

И после много пъти, още като неходещо бебе даже, на разни плавателни съдове - страшно няма. Ако има вълнение, на възрастните първи им прилошава. В тази част, където ще пътувате вие, обикновено вълни няма.
Иначе голямо друсане ни е хващало и от другата страна - в Йонийско море между Кефалония и Лефкада, веселата дружинка попове в каюткомпанията млъкнаха и почнаха да се кръстят Grinning аз излязох на палубата да дишам чист въздух, а тя си седеше и си гледаше преспокойно филмче. Май беше към 4 г. тогава.

Хапчетата се казват Кокулин, но не бих могла да ги препоръчам, аз лично от тях ефект не съм видяла.

# 651
  • София
Само едно ме притеснява - час и половина с това корабче, да не му стане лошо на малкия че само ще ми е до острови... Някоя от вас качвала ли е малко дете ( малко, малко - на близо 4) на корабче за толкова време и как реагира детето?
И друго хомеопатичните хапчета за гадене , помагат ли за този род пътувания и ако да как им беше името , ако някой се сеща?
  bouquet  bouquet
Aбе, ако детето има проблеми с вестибуларния апарат и му става лошо по завои например, аз не бих го качила на корабче. Моят малкият е такъв смотан и след завоите до пристанището в северната част на Закинтос, той беше ни жив, ни умрял и отказа да се качи на лодката до Навагио. Ама тя си беше малка - за около 20 - 30 човека.
Септември какво ще го правя за круиза до Паксос и Антипаксос, не знам... newsm78
, чакам си разказчето за круиза. Няма да минеш само със снимки.

# 652
Aбе, ако детето има проблеми с вестибуларния апарат и му става лошо по завои например, аз не бих го качила на корабче.
Права си за това по принцип, ама щом не ги знае хаповете, явно не му става лошо на твърда земя Grinning
Обаче, наистина може грам вълничка да няма и да са напразни притесненията.

Верно, че 2K не е писала за Пакси и Антипакси! Да се чувства призована! И от Парцалеса чакаме още включвания, с вчерашния й разказ направо се отнесох Simple Smile както съм цяло лято в София...

# 653
  • Sofia
Никога не сме го качвали на плавателен съд. Като малък имаше рефлукс и докторката изрично беше казала никакви подобни. С кола не сме имали проблем . Казвал е понякога че му прилошава, но това е по скоро, ако има мн завои и дълго време сме пътували. За ферито не се тревожа, но това корабче сигурно е не повече от 20-30 човека. Дано както казва Параход в тази част да не се люшкаме мн мн. А въпросните хапчета не знам дали имат ефект, защото никога не се е налагало да ги ползваме. Сестра ми преди време беше пила за пътуване с автобус.

# 654
  • София
Кокулинът май има само психоефект. Знае си детето, че е взело някакво хапче, от което няма да му става лошо и не се притеснява, ама за съжаление не винаги работи това...

# 655
Аз пак с въпрос....

Скрит текст:
Таверната в покрайнините на Серес още не съм я намерила, въпреки че рових в хисторито. Имаше поне двама, които я похвалиха.

По колко време отнема разглеждането на: Делфи, Коринт, Микена и Епидавъра? Без много да се бърза, но и без да се мотаме много и не само разкопките, но и музеите. Същия въпрос и за: Олимпия и Мистрас? Нещо по съществено като като забележителност да изпускам? Иначе Мани още го мисля къде и по колко?  Mr. Green

Добра идея ли е да отидем за ден до Идра без колата разбира се? Или Spetses(това как се произнася на български)? Идеи?

# 656
  • София
Bliss, къде сте планували да отсядате в Пелопонес?

# 657
В Коринт какво искаш да гледаш?

То до Идра можете да отидете само без колата Grinning. От трите острова - Идра, Порос, Спецес, избери си един и стреляй, така или иначе ще сте за еднодневна разходка. Порос е най-близо до сушата.

Ето я таверната при Серес, разговорът продължава с линкове и снимки и на следващата страница.

# 658
Bliss, къде сте планували да отсядате в Пелопонес?

Още мисля маршрута, но от София директно сме до Делфи. Там се чудя в самото Делфи ли да спим или да слезем до Итеа. Или пък Арачова.
После пътьом разглеждаме Коринт и отиваме в Нафплио, като тук ще отседнем или в Нафплио или в Толо в зависимост от опциите за спане. Ще спим 2 или 3 вечери. Като единия ден ще обходим Епидавъра и Микена, а другия ден си мисля за Идра. Мъжа ми щеше да ходи на някакъв семинар, но вместо това го пратиха на доста по неприятно място. И от тогава ми бълнува този остров.
След Нафплио/Толо отиваме към Монемвасия, като пътьом ще разгледаме Мистрас. До тук съм стигнала в плановете. Приемам всякакви предложения и за тази отсечка, а и за останалата част на Пелопонес. Имаме 17 дни.

Параход - за древния Коринт става въпрос, не за градчето. Оф хиляди благодарности за таверната   bouquet

# 659
Още мисля маршрута, но от София директно сме до Делфи. Там се чудя в самото Делфи ли да спим или да слезем до Итеа. Или пък Арачова.
Мале, вие ще се утрепете от път, бе. В Итеа нищо няма, то ако там, по-добре да идете в Галаксиди да ядете морски благинки Simple Smile В Делфи си спете.
Микена е съвсем до пътя Коринт-Нафплио, можете да я разгледате преди да пристигнете там, ако не сте много окъснели с предишните точки. Няма смисъл да се връщате назад после.
До Епидавъра ние стигнахме, обърквайки пътя Simple Smile на Коринт изпуснахме магистралата направо за Триполи и стигнахме до Нафплио по крайбрежния път, обикаляйки половината Арголида по некви селца и завойчета.
Така че варианти за маршрути - много...

Сароническите острови и аз много ги мислих, в крайна сметка казах, че ще останат за друг път и предпочетох Елафонисос. Всеки от тях си струва ходенето. Полуостров Метана, там до Порос, дето ходиха Туцка - също много ме заинтригува.

Общи условия

Активация на акаунт