На море в Гърция 2014 - VII

• 57 511
  • 742
  •   1
Отговори
# 705
  • София
а бяхме обещали на бащата, че ще помятаме малко въдици от пристанището (естествено без успех).
Не знам какво и как мятате , ама точно там се лови успешно лаврак по следния начин:
на дъно такъма е малко оловце 10тина грама и след него на яланкат кука 3-4.За ем използват гранули-червени топчета с ароматна смес която купувате  от месния рибарски магазин , има на всякА скеля.Даже пръчка и макара не ползват , мятат на ръка.
Ако лаврака много играе и гони мятат и активно теглят плаваща бомбарда и на 1м. след нея силиконова скарида , октоподче. 

След този урок по риболов се сетих да попитам.  Wink Всяка вечер на кея на Василики (Лефкада) си имахме един "Нептун" с тризъбец.  Laughing  С часове ръчкаше по камънаците да лови нещо, но така и не го видяхме да вади нещо. Какво може да се лови по този начин, че ме гризе любопитството?

Весела среща, момичета!  Hug

# 706
а бяхме обещали на бащата, че ще помятаме малко въдици от пристанището (естествено без успех).

Не знам какво и как мятате , ама точно там се лови успешно лаврак по следния начин:
на дъно такъма е малко оловце 10тина грама и след него на яланкат кука 3-4.За ем използват гранули-червени топчета с ароматна смес която купувате  от месния рибарски магазин , има на всякА скеля.Даже пръчка и макара не ползват , мятат на ръка.
Ако лаврака много играе и гони мятат и активно теглят плаваща бомбарда и на 1м. след нея силиконова скарида , октоподче. 
Аз не разбирам, тези понятия са ми неизвестни. Но тази сутрин има две риби. Едната е лаврак, а другата е някаква плоска, лъскава с три напречни черни ленти. Не я знаем каква е. Довечера ще я ям.
Брахме и малко морски таралежи, но не се престрашихме да опитаме. То като сопол вътре.

# 707
Здравейте Simple Smile

Решихме това лято да отидем на Лефкада. Да ми препоръчате място, хотел, вила....

Хубаво би било да е на брега на морето, но не е задължително Simple Smile. А времето напредва - в началото на август излизаме в отпуска.

Предварително ви благодаря Simple Smile.

# 708
 lalalala lalalala lalalala
Срещата май още продължава, щом никой не се е разписал  Laughing
Приятно ми беше да се запозная с немалка част от пътешественичките в най-хубавата тема  Hug

# 709
О, срещата приключи, за голямо мое съжаление, малко след като ти си тръгна Mur.  Sad Позастояхме се на входа и си обещахме "на есен с песен" пак да се видим, а до тогава - ще си пишем.  Simple Smile
Момичета и момчета, много благодаря на всички, които отделиха от времето си за това съботно матине.  Hug Лично за мен си беше чисто забавление да навързвам лица към познати никове от темата.  Simple Smile Няма нищо по-хубаво от това да споделиш няколко часа от деня си с приятни и интелигентни хора. Благодаря ви и моля за извинение за неспирното ми бъбрене  Embarassed, ама като предразполагате към такова, не съм виновна, че се отприщих.  Embarassed
  bouquet

# 710
  Да се отчета - вече съм си вкъщи. Много,много ми беше приятно на срещата,дами! Много съжалявам,че не можах с всички да се запозная отблизо, но доста хора бяхме, следваща среща ще има! Страхотни сте всички,момичета  Hug !

# 711
  • София
Здравейте отново и благодаря за препоръките  Hug

Аз продължавам с търсенето на варианти за дестинации и опции за транспорт в Гърция, въпреки че ударихме на кокъл с чартърните програми и изобщо с турист.агенции.
Сега се спряхме на о.Скиатос и Скопелос, като ще пробваме сами да си го организираме, предвид че е август и не открих никакви удачни оферти на туроператори.

Понеже сме без кола, видях че има автобусна линия София - Волос, откъдето можем да хванем ферибота до някой от тези острови.
Автобусът пристига във Волос в 16ч, а ферибота до Скиатос е в 18  Peace
Сега идват и въпросите  Mr. Green
Някой има ли идея дали е лесна ориентацията от автогарата (където предполагам ще ни исипе автобуса) до Ферибот пристанището във Волос?
Ферибота е на hellenicseaways, обаче не познавам града и не знам дали е близо.

Другото, от о.Скиатос, сега ще прочета и отзивите в стари теми, но всякакво актуално инфо ще ми е от полза.

Ще следя и за Лефкада коментарите, макар че там не открих как се стига без собствен транспорт през август....агенциите имат фиксирани дати за май, юни и септ.  ooooh!

# 712
ragazza предполагам, че има връзка до Лефкада от Солун. А до Солун можете да отидете с автобус или влак от София. Дано другите момичета се включат с инфо за придвижването във Волос, аз нямам идея. Но вероятно такси ще ви свърши работа. 

Завиждам ви за прекрасната среща. Аз не успях да се присъединя, но се надявам да го направя следващия път.  Hug

# 713
И аз завиждам мъничко, макар да не съм от най-активните в темата. Само седмица мина, откакто сме се прибрали от почивката ни в Крузо, но имам чувството, че е било преди цяла вечност. Продължавам да ви следя за идея за августовска забежка за 4-5 дни. Този път предварителни резервации няма да правя. Ще се качим на колата и на където ни отнесе.

Ето и още малко снимки, на който му се гледа:
https://www.flickr.com/photos/126083045@N03/

# 714
  • В светлината на слънцето
А групово селфи от срещата?  Popcorn

# 715
  • София
Скъпи момичета и момчета, благодаря за прекрасната сутрин, която ми подарихте с днешната среща. Отдавна не съм имала толкова хубав съботен ден.   Hug

lulumba от много бъбрене май никой не се сети да прави снимки  Simple Smile

# 716
https://www.google.com/maps/place/Volos,+%D0%93%D1%8A%D1%80%D1%8 … ,337.2h,90t/data=!3m4!1e1!3m2!1stwTb9HLVQco5TXrODH5ZnQ!2e0!4m2!3m1!1s0x14a76c60e1af6cf1:0x5d6e8e390219aae2!6m1!1e1

тук има гугълвю

Здравейте отново и благодаря за препоръките  Hug

Аз продължавам с търсенето на варианти за дестинации и опции за транспорт в Гърция, въпреки че ударихме на кокъл с чартърните програми и изобщо с турист.агенции.
Сега се спряхме на о.Скиатос и Скопелос, като ще пробваме сами да си го организираме, предвид че е август и не открих никакви удачни оферти на туроператори.

Понеже сме без кола, видях че има автобусна линия София - Волос, откъдето можем да хванем ферибота до някой от тези острови.
Автобусът пристига във Волос в 16ч, а ферибота до Скиатос е в 18  Peace
Сега идват и въпросите  Mr. Green
Някой има ли идея дали е лесна ориентацията от автогарата (където предполагам ще ни исипе автобуса) до Ферибот пристанището във Волос?
Ферибота е на hellenicseaways, обаче не познавам града и не знам дали е близо.

Другото, от о.Скиатос, сега ще прочета и отзивите в стари теми, но всякакво актуално инфо ще ми е от полза.

Ще следя и за Лефкада коментарите, макар че там не открих как се стига без собствен транспорт през август....агенциите имат фиксирани дати за май, юни и септ.  ooooh!

# 717
  • София
2K, страхотна си   bouquet. Изключително ми е полезно написаното от теб. Не съм си и мечтала за по-подробен отговор.

# 718
  • София
 Жалко, че пропуснах срещата, но няма как.
Интересно ми е как е в момента в Ситония примерно, че моите все си я споменават. Тук в Пелион времето е супер, не е прекалено горещо, вечер е приятно. (Бяха ме изплащили, че юли е голяма жега дори и в планинските райони). Днес дойдоха гърци, (те имат навика да идват по обед на плаж,) и пак беше сравнително спокойно. Пък и на Агии Саранта е доста щироко.
 Ние с мъжа ми имаме годишнина след 2 дни и така и не измислих нищо специално. Той е запален рибар, ходи да хвърля въдицата вечер, но нищо особено- само 2-3 малки рибки. Гледам сутрин се прибират рибари, някой наемал ли е лодка тук.

# 719
  • София
На всички, които не успях да дойдат на срещата, ще разкажа, че беше много весело и шарено. Имаше бг мами, бг татковци, малки дечица, малко по-големи дечица, дечица в коремчета, та даже и едно куче се появи от някъде  Grinning А на всички, с които се запознах, искам да благодаря за настроението, за усмивките и споделените емоции   Hug И специални благодарности на Параход за организацията и отличния подбор на мястото   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт