Трябва ли според жените мъжа да си обезкосмява тялото?

• 27 218
  • 408
  •   1
Отговори
# 180
Чак пък обидена, в никакъв случай, това което мислите за мъжете и страната ни са си ваши възгледи, но това обобщаване, така на едро, не ми харесва. Работата ми е такава, че често общувам с чужденци, патосът и благоговението ви са много странни за мен. Хора разни с разни идеали, само да не се обиждаме и да не си слагаме етикетчета.

# 181
  • Sofia
Работата ми е такава, че често общувам с чужденци, патосът и благоговението ви са много странни за мен. Хора разни с разни идеали, само да не се обиждаме и да не си слагаме етикетчета.

Ама, мислиш ли, че ние тези наблюдения и заключения сме ги достигнали ей-така, от нищото – tartelette спомена, че от няколко години живее изцяло сред чужденци, аз пък в миналото съм, в рамките на една година.

Естествено, важно е и какво влагаме в думата "чужденец". Както се разбра, повечето момичета в темата визираме западните народи, а не, примерно, гърци, венецуелци или нигерийци.

# 182
Никой не обърна внимание на вметката за заплатата на чужденеца.
Ако получаваше колкото средностатистическия българин, щяхте да му намерите 100 кусура...

# 183
Аз нямам впечатления от чужденци, нито мъже, нито жени.

Но някак ми прави много неприятно впечатление в тази дискусия мненията от типа "българите са отрепки и грозни, чужденците са страхотни".  Confused Начинът на представяне на нещата, отношението, коментарите, пренебрежението.. За мен те говорят повече за изказващите ги, отколкото  да описват реално ситуацията с мъжете в чужбина и у нас.  Confused

Отделно такива обощения са много неистинни. Аз напр. не познавам мъже, които си скубят веждите и се обезкосмяват по някакъв такъв явен и отблъскващ начин. Виждам ги по улиците понякога, да, но нямам такъв познат. Винаги има хора, които се носят по теченията на модата без да се замислят това добре ли е или е зле, и съм сигурна, че и в чужбина има такива. Просто там, както се пише тук, явно в момента модата не е обезкосмяване и скубане на вежди.

# 184
Нямам кой знае какъв опит с чужденци, защото гаджета небългари съм имала само италианец и англичанин. Въпреки че бяха по-големи от мен и двамата в емоционалната си зрялост бяха поне 10 години надолу в сравнение с българските си връстници. Да не говорим, че за муньовщината на италианеца дори не ми се разказва. Дали да не обобщя, че италианци и англичани не стават Mr. Green Между другото имам роднини и приятели българи, както женени, така и в сериозна връзка за чужденки.

За космите идеше реч все пак. И все пак не разбрах защо на мъж с природно слабо окосмение се гледа като на добра партия, а на мъж, към който природата не е била благосклонна и човекът не се примирява с косматото си положение - става едва ли не гаджето на Азис? Поне за изписаните мъжки вежди май има единодушие.

# 185
  • Sofia
Никой не обърна внимание на вметката за заплатата на чужденеца.
Ако получаваше колкото средностатистическия българин, щяхте да му намерите 100 кусура...
  И какви са заплатите на чужденците? Да не би да получават милиони? Взимат абсолютни нормални пари, които стигат за покриването на базовите неща, нищо повече. Е, разбира се, на Мара от Горно Братушково може да ѝ се видят като цяло състояние и да е готова на всичко, за да се докопа до заветното имане.

За космите идеше реч все пак. И все пак не разбрах защо на мъж с природно слабо окосмение се гледа като на добра партия, а на мъж, към който природата не е била благосклонна и човекът не се примирява с косматото си положение - става едва ли не гаджето на Азис?
  Аз нямам претенции, може и да е по-окосмен, ама нужно ли е да се щави и да заприличва на пърлена кокошка?!

# 186
Намирам оформените вежди за странни, само когато много си личи, че са пипани. Но не всеки е имал късмет да се роди с вежди като гайтани и затова леко оформяне може да помогне за добрия външен вид. Съвсем малко, ако те зяпат, значи е прекалено. Познавам само един, който си скубе веждите и на него никак не му отива, защото като цяло излъчването му е като на разглезен пикльо. Гледам, че е модерно да се ходи с тридневна брада, не само в ежедневието, ами и по разни обществени събития. Не е рядкост ръцете да са оскубани, веждите оформени, а брадата - набола. А мъж без брада ще харесате ли? И въобще това мъж ли е?

# 187
Всичко е въпрос на мярка и усещане. И е много индивидуално. И е много важно цялостното излъчване.

Така че с или без брада, оскубани вежди и т.н., за мен е важен човекът, който стои зад това. Което отива на един, може да не отива на друг. Когато вече нещата са доведени до крайност, тогава е притеснително обаче. По-скоро е притеснително вторачването във външния вид повече, отколкото се налага. Така че при някой това може да е обезкосмяване на цялото тяло, при друг може да е няколко дневна брада, да са противоположни външните признаци.

# 188
Слабини и мишници - задължително.

Има мъже с косми по гърба дори, аз такъв не бих търпяла.

# 189

За космите идеше реч все пак. И все пак не разбрах защо на мъж с природно слабо окосмение се гледа като на добра партия, а на мъж, към който природата не е била благосклонна и човекът не се примирява с косматото си положение - става едва ли не гаджето на Азис?
  Аз нямам претенции, може и да е по-окосмен, ама нужно ли е да се щави и да заприличва на пърлена кокошка?!

Зависи от космите, местоположението им и как се приема човекът все пак. За ръце, крака - лично за мен е все тая със или без косми. Ако някой го дразнят не ми пречи и да си ги маха. Но да си търпиш космите по гръб, гърди, мишници, междукрачие, защото ще те сметнат за гей, ми е непонятно. А и ще кажеш, че модата за оскубаните мъжки кълки в България се е зародила.

# 190
А мъж без брада ще харесате ли? И въобще това мъж ли е?

Мъж с брада е ОК, ако няма да се целуваме.

Каквато и да му 'заплата' или 'бизнеса' на българин, чужденец или извънземен, няма ли уважение и добро отношение, няма шансове  Crossing Arms

# 191
Зависи от космите, местоположението им и как се приема човекът все пак. За ръце, крака - лично за мен е все тая със или без косми. Ако някой го дразнят не ми пречи и да си ги маха. Но да си търпиш космите по гръб, гърди, мишници, междукрачие, защото ще те сметнат за гей, ми е непонятно. А и ще кажеш, че модата за оскубаните мъжки кълки в България се е зародила.

Аз няма да го сметна за гей. Простно ми е смешно и грозно.
По същия начин има и мъже, които си се харесват така.
Въпрос на вкус, няма как всички да харесваме едно и също Simple Smile

# 192
Зависи от брадата, независимо дали еднодневна или 3-дневна тя си има правила на поддръжка, а не просто да расте, както си желае.
Ако се оформи добре е готино, ако няма целувки.

# 193
  • София
Слабини и мишници - задължително.

Има мъже с косми по гърба дори, аз такъв не бих търпяла.

Или от разкопчаната бяла риза да изскача черна топка косми.  #Crazy В офиса или по бизнес срещи е отврат.  red

Но пък помислете колко дами не се обезкосмяват - под мишници, крака, бикини зона... #2gunfire Twisted Evil Twisted Evil

# 194
  • Sofia

Мен, принципно, никак не ме интересува кой, как се носи и как предпочита да изглежда. Това си е лично право на всеки един човек. В реалния живот никога, ама никога не бих казала на някой: "Абе, 'що си решил да си ощавиш така тялото?" – звучи страшно просташко и махленско, а и мотивите на конкретния човек ни най-малко не ме интересуват. Това, обаче, по никакъв начин не променя моя вкус, който категорично изключва епилацията на тялото и оформянето на веждите при мъже.

Проблемът, всъщност, идва точно от срещуположната страна – от тези, които са взели решението да се обезкосмяват. Много често, когато се случи да кажеш в обща компания, че предпочиташ натурално окосмени мъже, без да отправяш лични нападки към никой от присъстващите, някой пооскубан господин непременно ще подскочи като ужилен и ще ти отправи иронична забележка, опитвайки се да те изкара ненормална и с извратен вкус, щом не благоговееш пред грижливо епилираното му, напомпано, поразкрасено с татуировки туловище. И тази ситуация не е единичен случай, доста често ми се случва да попадам в такава полемична атака на тема "Косми". ooooh!

Една дама някъде назад в темата написа, че почти не познава мъже, които се епилират. Е, аз познавам – повечето ми приятели от мъжки пол са в средата на 20-те си и сред тях този тренд е масов, даже се плаша след още няколко годинки дали всички няма да заприличат на голи охлюви. Shocked

Общи условия

Активация на акаунт