КЪДЕ СИ ЧУВАЛА "КРАВАТА ДА СУЧЕ ОТ ТЕЛЕТО"

• 57 214
  • 1 082
  •   1
Отговори
# 45
Сърцето ми е застанало в гърлото, така съм пощръкляла и покрай коментарите тук, че чакам да си прибере от работа и много ще викам, незнам...няма да е правилния подход, но съм супер изнервена

# 46
  • град-държава

Той да не е прост да дава пари, като не му искат! Crazy

Това е до самосъзнание. Не е нужно да ти искат, за да си наясно, че елемнтарното ежедневие е разход на средства и като пълнолетен човек е твоя отговорност, и ничия друга.
Зимата ми се наложи да съм при родителите си за известно време, а те не са хора, които изнемогват в никакъв случай, но от храната до интернета съм плащала абсолютно всичко без никой да ми е  искал нищо. Раправяли сме се, но няма начин да остава на майка ми да ми плаща храната, сметките, изобщо да ме издържат - това е пълен абсурд.

Добре бе, момичета наистина ми е интересно да разбера,когато вие сте били в майчинство, вашите мъже как процедираха-оставяха ли пари или си харчихте от майчинството  и изобщо как е било.

Какво майчинство, един мъж трябва да е способен да си издържа семейството при всякакви условия.
Моят мъж не се интересува от парите, които печеля, за него те не съществуват и не разчита на тях (което не означава, че не отиват в семейството ни), а аз имам неограничен достъп до неговите, като не ми се държи сметка за нищо и ако някога трябва да искам или да се моля за пари, то това вероятно ще е краят на брака ни. Цялата издръжка на семейството ни е негова отговорност.

Последна редакция: вт, 24 юни 2014, 12:52 от Vermilion`

# 47
То не стига, че им живеете в къщата, ами и на пълна издръжка да бъдете, баси нахалството! Twisted Evil

# 48
Сърцето ми е застанало в гърлото, така съм пощръкляла и покрай коментарите тук, че чакам да си прибере от работа и много ще викам, незнам...няма да е правилния подход, но съм супер изнервена

Що пък да не е правилния подход.Точно правилният  е.Опитала си с добро ,да поговорите ,да се разберете ,ама не става
Я иди изтегли си пари от майчинството ,напълни хладилника,купи си нещо хубаво за теб и за детето и му го заяви това като се прибере
Не казвам за един ден да похарчиш всички пари от майчинството  ,но то си е твое и ти се дава за да гледаш с него детето си,  а не да се молиш за 10 лв. на ден

# 49
  • София
Много кофти ситуация.Искрено ти съчувствам.. Confused На какъв етап е къщата и кога ще можете да се изнесете най-рано?

# 50
Vermilion много си права за всичко но просто си улучила на мъж Wink а не всеки има този късмет.И моя втория мъж ме издържаше и мен и детето ми което не е негово две години без да мрънка а като почнах работа той продължи да плаща всичко вкъщи а аз да си харча парите. Просто момичето в стремежа си да не го доизнервя че той се грижи за всичко търпи и си трае и не смее да иска нищо но не знае че това положение не е временно а ще е винаги.Живяла съм с такъв 13 години от които 5 преди брака и тогава също даваше всичко за мен а като се роди детето и почнаха проблемите стой та гледай а и на всичкото отгоре от комплекси си позволи и да ми изневери и това му простих но това е друга тема.

# 51
  • София
Ти сигурна ли си, че парите ти за майчинството си стоят на мястото? В твоя сметка ли са? Имаш ли онлайн банкиране да видиш?

Ако парите са налични и наистина са се посъбрали, задръж малко със скандала и ти предлагам да направиш една сметка на лист хартия:

Вашите взели - 3000 лв
Вашите дали - *както ти показаха момичетата горе*

Дължите на вашите - 4000лв (примерно).

Не знам колко имаш налични, но теглиш примерно 2000 лв от сметката, представяш калкулациите горе на благоверния и го информираш, че 2000лв си върнала на вашите, дължите им още толкова, следващите майчинства ще отиват натам.

С парите, които имаш, живееш както намериш за добре - може половината да дадеш на вашите, с останалите да пазаруваш храна, дрехи за теб и детето, каквото ти душа иска.

Да, ще вика, ще се сърди, ще пищи и ще трещи и какво от това?
Така ви се е качил на главата този младеж, че направо не мога да повярвам.

Дано все пак парите да са ти налични де. Че нещо малко ме съмнява.

# 52
Ние хубаво я съветваме да се изнесе ,ама дали това ще и реши проблема
Дали и тогава господина няма да и подхвърля по 5-10 лв. и тя да се чуди накъде да хваща
Въпроса не е толкова в изнасянето в новата къща , а  в това авторката да си извоюва някакви права,да разполага със средства за да може да отглежда адекватно детето си
Иначе ,да като се изнесат ще облекчи родителите си ,ама те като знаят ,че тя няма нито лев пак ще тичат да и помагат и да дават, а пък съпругът и ще продължава да се бие в гърдите колко е самостоятелен

Цитат
Дано все пак парите да са ти налични де. Че нещо малко ме съмнява.
И аз това се чудех,честно да си кажа

Имаш ли изобщо някакъв достъп до тези пари или той и това не ти е дал

# 53
  • София
Има и друг вариант.Да стане голям скандал и той да реши да се изнесе и да ги изостави..От прочетеното останах с впечталние, че е голям нервак и комплексар..Дано не се случи, но явно авторката за да търпи толкова време това положение се опасява от нещо подобно.. Thinking

# 54
Има и друг вариант.Да стане голям скандал и той да реши да се изнесе и да ги изостави..От прочетеното останах с впечталние, че е голям нервак и комплексар..Дано не се случи, но явно авторката за да търпи толкова време това положение се опасява от нещо подобно.. Thinking

И да си живее в новата къща. ooooh!

# 55
  • град-държава
Vermilion много си права за всичко но просто си улучила на мъж Wink а не всеки има този късмет.

Изборът на партньор в живота е напълно съзнателен избор.
Ако никога не си имал представа какво искаш, не си бил наясно със себе си, принципите си, желанията си и пр, да вероятно е въпрос на късмет.
Години наред е невъзможно да криеш същността си, все ще прозира тук или там, дали ще направиш компромис със себе си, ще се направиш, че не виждаш и т.н. е отделен въпрос, но никой не става друг от днес за утре.

Авторката нарича този комплексар мъжкар, просто този модел на поведение, тя определя по този начин, вярва и безропотно се подчинява на същия. Той е голям мъж, а големите мъже така се държат и напълно доброволно се е оставила да я мачка, както нея самата и детето им, така и родителите ѝ, които пък от своя страна са я отгледали и възпитали, което не прави поведението им толкова неразбираемо.
Изобщо не вярвам, че някога е била "носена на ръце", може да е тълкувала някакви спонтанни изблици на внимание като нещо си, но този със сигурност винаги е бил същия идиот, какъвто се показва и в момента, личи дори само от това, че са се нанесли при родителите ѝ на издръжка, за да може "самостоятелно" да си строи и да се изживява...

# 56
Той обещал да я носи на ръце! Mr. Green

# 57
Не е нужно да те носи на ръце и не са всички като Vermilion, но и при вас не са нормални.  Нормално е в едно семейство двамата да решават тези въпроси.  А използването на твоите родители е адски гадно. Сигурно ще ти каже , че го прави в името на вас.

# 58
Благодаря на всички ви, наистина Hug
Просто имах нужда да разбера аз ли съм виновна за нещо, че така ме е изманипулирал, че постоянно да чувствам някаква вина или е крайно време да тропна. Парите от майчинството са вътре, проверявам постоянно.
Зако толкова се променят тея мъже като се оженят....пък може и само моят да е такъв. Охх, ами аз сега започнах да изпитвам някакъв страх, че като се преместим, положението ще стане още по зле.
Един единствен път заради тоя негов нрав се бях отдръпнала за 3 дни при моя мн близка приятелка( тогава с триста зора си бях заделила малко пари, защото знаех, че ще се махна за малко. Ми той не ме остави на мира- много съжалявал, да съм го разберяла, не му било лесно никак, да съм имала малко търпение, всичко щяло да се нареди. Ми не вярвам вече на тези приказки.
Снощи, понеже не исках да съм покрай него, в една съседка си стояхме в техния двор и още две мами с дечицата и така бързо мина времето, не сме усетили кога е станало 23:00ч. Като се прибрахме, едни физиономии едно прухтене, имала ли съм акъл да стоя до това време, че и с детето. Ми лято е какво толкова, а и да не съм била в някой нощен клуб с детето в крайна сметка. Сега човека е сърдит и не ми говори заради това...

# 59
Много е кофти това с насаждането на чувство за вина.  По този начин те подчинява. Дано да успееш да изплуваш.

Общи условия

Активация на акаунт