КЪДЕ СИ ЧУВАЛА "КРАВАТА ДА СУЧЕ ОТ ТЕЛЕТО"

• 57 244
  • 1 082
  •   1
Отговори
# 930
Жената си зависи сама от себе си. Мъжът ѝ е като атрибут, и да се разведат, какво от това(и без друго май не са женени). И аз не бих карала някой да ми помага в ситуацията с крака, освен ако много не настоява. Мъжът си е мъж, не е част от мен, не ми е длъжен и не желая да завися от него. На старини, когато наистина се налага, тогава ще си прислужваме. За мен тя не му е слугиня и ако авторката на темата мислеше поне малко за себе си по същия начин, ситуацията нямаше да е такава. Много повече възприемам такова семейство, отколкото "всичко ни е общо, ние сме едно цяло" и в моментът, в който някой има нужда да е самостоятелен...Не дай боже да се стигне до развод...ела, та гледай колко е хубаво.

# 931
Няма нищо лошо жената, да поглези мъжа си, да му сготви, да сложи масата, особено ако той е по - уморения, върши тежка работа, или ако тя е вкъщи, по - свободна, просто готви по - добре...

Само по себе си да. Но има един много съществен момент, че тя явно се чувства недостойна да получи същото. Което за мен е необяснимо. Но в крайна сметка, ако човек сам не вярва, че заслужава подобно отношение, няма и да го получи.

# 932
Може би ще дойде момент, в който ще се усети, защото ще и натежи, да носи всички дини под своите мишници. Твърде уморително е, всичко да бъде свършено от единия, особено, че и тя работи.
Друг е въпроса, че не можем, да знаем, как са свикнали в тяхното семейство, да домакинстват и т.н.
Има семейства, които си знаят всеки ден по 3 ястия, салата, десерт, изчистено, подредено..
Други пък хапват по заведения, имат помощница, бабата готви и др.
В моя начин на живот, би ми било прекалено трудно, всичко да върша сама, без помощ от половинката.
Обаче, не знаем, как минава техния ден, кой и как им помага и с колко.

# 933
И аз не бих карала някой да ми помага в ситуацията с крака, освен ако много не настоява. Мъжът си е мъж, не е част от мен, не ми е длъжен и не желая да завися от него. На старини, когато наистина се налага, тогава ще си прислужваме.

Обаче сестра и е помагала с чистенето, когато е била със счупен крак, така че не е била съвсем независима.
И ти ли предпочиташ да помага сестра ти вместо мъжа ти, когато се налага? А ако нямаш сестра или възможност да платиш на някой външен да ти помага, тогава какво правиш?
Понякога се налага преди старини. Счупен крак не е ли такава една ситуация, в която можеш да видиш на кой колко му пука за теб?

На младини ако не може да се разчита на него, на старини пък съвсем не чакай.

Последна редакция: чт, 10 юли 2014, 03:48 от kitarista

# 934
А може ли да се разчита на някого на 100% ?
При много хора това е защитен механизъм. Достатъчно е веднъж да разчиташ на някого и да се окаже, че си се излъгал. Не можеш всичко сам да правиш, а и не е редно, но дали заради себе си или по стечение на обстоятелствата, понякога се налага. Някои са подготвени, други се пречупват и продължават да търсят помощ, на която не могат да разчитат.
Всеки човек се изморява от нещо в определен момент. Не може да кажеш, че това или онова е правилно, за да си идеален. Няма идеално, иначе щяхме да сме безсмъртни и безгрешни, хората нямаше да боледуват или да търсят подкрепа по форуми. Всички си мислим, че това, което правим е най- доброто, докато изведнъж...изненада  Shocked

# 935
  • Бургас
Чела съм тази тема още от началото.
Още когато прочетох поста си помислих "Тоя нормален ли е?".Не стига, че са ни отгледали тия хора, покрив са ни дали, ами ще ни хрантутят като бебета. **Sisi**, напълно съм съгласна Peace Казано идеално!

Останалото поведение към мъжете, все едно са слезли от небето, за да ни озарят с ...де да знам и аз с какво, заслужава темата "В услуга на милото"  Laughing

Моето мило ще получи от мен толкова, колкото ми е дал. Нито грамче повече. Той прави уникална вечеря, аз връщам със сладкиши. Чувствам се щастлива с него. Защото ми дава, а не е свикнал само да получава, защото е мъж.

# 936
Обаче, не знаем, как минава техния ден, кой и как им помага и с колко.

Ами за мен няма значение. Искам да дойде от мъжа ми, не от баба, мама и друг от родата, там са си други отношения Peace

# 937

Моето мило ще получи от мен толкова, колкото ми е дал. Нито грамче повече.
Когато единият вземе да мери колко е получил и колко дал, че и с точност до един грам, това нещо, любовта, пиши я бегала. Мило, мило, колко да е мило, колкото магазинер и клиентка.

# 938

Моето мило ще получи от мен толкова, колкото ми е дал. Нито грамче повече.
Когато единият вземе да мери колко е получил и колко дал, че и с точност до един грам, това нещо, любовта, пиши я бегала. Мило, мило, колко да е мило, колкото магазинер и клиентка.

А тя колко му е мила? Thinking
Колкото една слугиня.

# 939
Това е образно казано, разбира се, не се хващай за думата.
Иначе е много много великодушно да се говори, че човек нищо не очаква и не мери, когато получава всичко от - до  Laughing
Като онзи виц за мъжете и жените с 6-те етажа. Изкарват мъжете много ларж, щото се задоволяват с малко, а жените търсели по етажите да обича децата, да си гледа дома. Ми много ясно. Мъж (повечето) като се обвърже, по подразбиране приема, че тя ще готви, пере, чисти, гледа деца, ще го глади и т.н. Ей така, щото й е някъде вградено. За какво да ходи по другите етажи като му е втъплено, че всяка върви с тези екстри.

Вълчо, а ще коментираш ли останалото от примера, заради който стана дума? Много ми е интересно да чуя мнението ти.

# 940
  • Бургас
Силвана обясни, че е загубила родителите си рано и не е имала никак лек живот. Може би сега гледа с цената на всичко да има пълноценно семейство и чрез обгрижването на мъжа си цели неговото запазване. Може би иска детето й да има майка и баща и то такива, които са заедно и се разбират. Нищо, че за да го има това разбирателство явно само тя полага грижи и усилия. За съжаление събитията в миналото дават отражение в бъдещето.
Имам приятелка, чиято майка е починала, когато е била на 5г. Баща й се жени повторно за жена с две деца и тя цял живот беше нещастна в семейството си, защото не се разбираше с мащехата си. Накрая се омъжи за един тотален г*з в стремежа си да избяга и да има истинско и нормално семейство. Ами не й се получи, но още е с него и си го обслужва, а той нехае за нея и детето им. Нищо, важното е да се водим, че имаме "някакво семейство" и да се заблуждаваме, че всичко ни е наред.

# 941
И аз мисля, че Силви се страхува от изоставяне, затова дава мило и драго да запази семейството си.

# 942
Напълно е възможно и всичко да си е наред при тях.
Но просто трябва да се научи да уважава себе си. Тогава и хората около нея ще я приемат по друг начин. Говори само за това, че прави всичко, за да му е кеф на човека до нея. А не приема за нормално и той да прави същото за нея, дори не видях някъде да го споменава като възможност.

# 943
Напълно е възможно и всичко да си е наред при тях.
Но просто трябва да се научи да уважава себе си. Тогава и хората около нея ще я приемат по друг начин. Говори само за това, че прави всичко, за да му е кеф на човека до нея. А не приема за нормално и той да прави същото за нея, дори не видях някъде да го споменава като възможност.

Едва ли той иска, а тя му е забранила.
Явно той няма желание.
А защо?
От обич ли?

Силви, извинявай, но ти нямаш нищо сигурно с този мъж.
Дори брак не ти е предложил. Confused Confused
Замисляла ли си се защо?

# 944
А не приема за нормално и той да прави същото за нея, дори не видях някъде да го споменава като възможност.
    Дано никога да не й се налага да споменава тази възможност. Обичайно се случва когато мъжът започне да прави с друга всичко онова, за което не се е сещал да прави с/за жена си. Идва шока, въпросите - какво не направих както трябва, как може да ми го причини след всичко, което направих за него, с какво го заслужих и т.н. И много рядко прозрението, че през цялото време съпругата се е държала като майка на партньора си.
      Пожелавам на Силвана цял живот да е все така щастлива, и ако има промени във връзката й, да са само в положителни посоки.

Последна редакция: чт, 10 юли 2014, 12:32 от Хърмаяни

Общи условия

Активация на акаунт