Факти за бременността, за които никой не говори?!

• 36 523
  • 251
  •   1
Отговори
# 150
  • Варна
Защо се плашите така с тези плаценти? Няма значение дали е на предната или на задната стена на матката. Това повлиява само на усещането на бебето в началото като с предна плацента попринцип усещането се случва по-късно, защото тя играе ролята на възглавница, а ритници в началото на 200-300грамово човече(долу горе са по толкова в периода, в който започват да се усещат) не са кой знае колко силни.
Въпроса е плацентата да не е разположна върху родовия канал, че това вече си е проблем, но с напредването на бременността попринцип се измества и това се променя. Просто трябва де се следи.
Няма такова положение на плацента, което да възпрепятства секцио! Такова, което да възпрепятства нормално раждане-да, има.

Ии по темата. Всички казваха, че накрая е най-тежко. Ами на мен 7 и 8м ми бяха по-тежки и с някои неразположения(киселини, подути крака, задух), а влязох в 9м и всичко изчезна. Мога да изкарам още 2 такива месеца. Единствения дискомфорт сега е, че пупито вече е огромно (115см талия имам  #Crazy) и няма наместване за сън, но така като стане вече наистина е края  Simple Smile

# 151
Аз не очаквах, че няма да ми се гади в началото на бременността, но пък не знаех, че ще ходя като парцал и постоянно ще ми се спи. Не очаквах и, че кръстът и гърбът ми ще ме скъсват от болка още от самото начало на бременността. Коремът ми се окосми малко. В същото време веждите ми растат много бавно, почиствам ги има-няма веднъж в месеца.

# 152
  • Варна
Ох аз толкова неща научих през бременността и след това, че чак се чудя защо преди това съм живяла. Едва ли мога да се сетя за всичко. За чувствата - най - вече успях да преодолея егоизма си. Отглеждам дете и оставих амбициите си настрани. Обичам без да искам нищо в замяна. Гледам как расте и знам,, че след 7 години, тя няма да помни нищо. По-често се усмихвам и съм истински щастлива. Когато излязох от болницата, видях всичко наоколо много по-различно, сякаш някой ме беше ударил с нещо и хубаво се опомних.
Иначе за останалите неща:
- Много от бременностите започват с повече от един плод, но впоследствие остава само едно бебе.
- Извънматочна бременност (преживях я наскоро). Най-лошия аборт
- Киселини и подуване на крайници (от солта)
- Тоооооолкова много ми се спеше, че в първите месеци се връщах от работа, лягах в 7 и ставах едва в 8,пак да отида. Към 6-7м. спрях да ходя на работа, защото след 2-3ч. след обед много м и се доспиваше. Спряхме и секс да правим с мъжа ми, защото много ми се спеше.
– Каквато ти е бременността, такова ти е и бебето Stuck Out Tongue
- Усетих бебето в 16-17г.с., защото бях много слаба преди да забременея. По-пълните по-късно ги усещат.
- Тапата пада дни преди самото раждане и е знак, че бебето тръгва. Не знаех въобще даже за никаква тапа.
- Ядох нещо, което преди това и след това не ми се е ядяло - всяка седмица по едно шкембе.
- Гледахме на 3-Д бебето в 9г.с. и се виждаше ясно всичко - крайници, пръстчета и т.н. и мърдаше все едно гледате малко бебе, а беше само около сантиметър.
- В 24-та седмица като я гледахме на 3-Д си изплезваше езика и продължава да го прави и сега на 1г. 8м. по същия начин.
– разхождах се 20 дни с 4 см. разкритие и доста си вървях на ден.
- Толкова горещо ми беше, че Октомври се разхождах с едни летни роклички, а хората наоколо с якета.
- Много бях разсеяна
- Преподреждах 4-5 пъти всичко, за да е готово за бебето.
– гладих дрешките й с часове сякаш само веднъж ще ги гладя, а то след това е при всяко пране.
- колкото и да четях и да разпитвах през бременността, докато не се роди, не разбрах що е то бебе и що е то майка.
А като се роди разбрах, че всяко бебе плаче независимо какво прави майка му и че всичко му е наред и пак си плаче. А мислех, че моето бебе няма да плаче Simple Smile
Разбрах, че бебета не засукват сами като  ги доближиш до гърдата си, а си родител и трябва да го насочваш. За това и се цедях 8 месеца с една помпа и й давах от шише.
Разбрах, че колкото и люлки и дрънкалки да вземеш, за бебче майката е човека, който разнася и гушка и за това се разнасяхме със слинг и кенгуру.
И колко други неща дето цяла вечер няма да ми стигне. Simple Smile Хубава вечер от мен!

Последна редакция: нд, 27 юли 2014, 22:43 от Neli___

# 153
Здравейте момичета!
В интерес на истината, се оказва че има безкрайно много дреболии, за които никой нищо не ти казва / предварително / като например тези, които спохождат мен / аз съм в 19 гестационна семица и честно казано е абсолютен кошмар / от самото начало! Започвам с нормалните неприятности, като изтръпнали крайници,  постоянна 37 градусова температура, постоянните болки ниско долу в коремната област, трудното дишане, виенето на свят и непрекъсната замаяност, все едно си надрусан, невъзможността за пълноценен сън, под каквато и да била форма и онова прелестно чувств да не можеш чаша вода да вдигнеш, защото ти се струва твърде тежка и цялостно, по смазано и отвратително не съм се чувствала през целия си живот! От тук нататък идва забавната част, тъй като имам проблеми със сърцето   и бъбреците, имам постоянна аритми, пишкам камъни и въобще през ден имам чувстовто че ще се мре, та честно казано, нямам търпение да се роди едно живо и здраво бебче  и наистина, никога повече не искам да съм бременна! Поне за сега не ми тежи много, защото съм наддала само 2 килограма, но и това предполагам ще се промени до края. Успех на всчки!

# 154
Djing, аз мисля че като си видиш бебето и пак след години ще искаш да си бременна. Пожелавам ти за напред да избуташ по-леко   bouquet
Валентина, това с промяната на смеха ме развесели много  Joy

Мен също всеки ден ме боли ниско долу. Общо взето повечето неща, които Нели и Djing са написали, важат и за мен. А ако има дни (рядко са), в които да съм добре, се чудя пък дали всичко е наред. Няма угодия  Mr. Green

# 155
Аз пък не знаех какво са напъните. При първото раждане след пълното разкритие ги поизлъгах, че усещам нещо, а те ме накараха да напъвам. Въобще не усетих накъде.

Втория път беше доста по-лесно и кратко, защото ме изчакаха, а и аз изчаках.

Интересното е, че този път всичко се намести за 10-тина дни, дори по-добре отпреди. Първия път се възстановявах със седмици. Явно съм мутирала нещо...

# 156
Не знаех, че разширяването на тазовите кости ще означава неприятно усещане с лека болка в слабините при сядане. А и че коремът ще ми стане три пъти по-космат....

# 157
Еми сигурно ще ме помислите за луда, ама малко след началото на бременността, смехът ми се промени Grinning Знам, че звуча като луда, ама наистина е така. Смехът ми коренно се промени и всички около мен го забелязват. Освен звукът, промени се и още нещо. Смея се с пълен глас, силно и сякаш с цялото си същество, не мога да се спра при никакви положения.

Да ти кажа въобще не ми звучиш луда. Или другия вариант е и аз да съм луда Simple Smile Моя смях също се промени и мъжът ми всеки път ми се подиграва, защото съм звучала много зловещо Simple Smile

# 158
Еми сигурно ще ме помислите за луда, ама малко след началото на бременността, смехът ми се промени Grinning Знам, че звуча като луда, ама наистина е така. Смехът ми коренно се промени и всички около мен го забелязват. Освен звукът, промени се и още нещо. Смея се с пълен глас, силно и сякаш с цялото си същество, не мога да се спра при никакви положения.

Да ти кажа въобще не ми звучиш луда. Или другия вариант е и аз да съм луда Simple Smile Моя смях също се промени и мъжът ми всеки път ми се подиграва, защото съм звучала много зловещо Simple Smile
Малеееее все едно са думите на мъжа ми Grinning вече имам надежди за психическото си състояние, след като не съм сама Grinning

# 159
Благодаря много за разясненията за плацентата. Със задна плацента май още по-трудно се спи, защото бебчето си поритва без значение дали е време за сън или не и движенията се усещат баячка в 5-ти месец.

Онзи ден тъкмо размишлявах върху темичката за фактите и същата вечер ми се случи и на мен да рева и да се смея в едно и също време - нещо неконтролируемо. Аз самата не знаех дали се смея или плача, а приятелят ми и сестра ми се обзалагаха, единия - че рева, а другата - че се смея. Mr. Green

Явно като падне батерията на бременната (при мен обикновено е в 22:30) мозъкът почва да превключва. Crazy И затъпяването почнах да го усещам - бъркам родовете като говоря и нещо по-бавно се съсредоточавам... ooooh!

За окосмяването на корема не бях чувала въобще, но е факт. И даже се чудя дали не е свързано с пола на бебето. newsm78

# 160
здравейте бъдещи  и настоящи мами. като се зачетах  в написаното от вас та не мога да се спра Simple SmileSimple Smile та реших и аз да споделя за сега скромния си опит  вече съм почти в петия месец и направо не мога да се трая! още преди да видя двете чертички на теста супер много ми се повдигаше от месото  и така и до сега не мога да го гледам камо ли да го ям.киселините са убийствени  и нищо не помага.почти нищо не ми се яде от всичко ми се повдига но не повръщам. през 5 мин си меня настроенията . и се появи еин ужас само като си помисля за секс чак се притеснявам да не полудявам не исках мъжа ми да ме докосва дори чак ме дразни  и искам да избягам .но като мина средата не 4тия месец и всичко се преобърна (сега само това ми е в главата)Embarassed  и най-лошото за мен е необяснимата паника , от кучета , коли от всичко заобикалящо все за най-лошото си мисля Sad и ми се пуши мноогоо повече от колкото преди да забременея

# 161
хаха, който казва да се наслаждаваш на бремеността, просто ни лъже  Mr. Green И аз сега се замислих,  че ММ като все ми пипа крака в колата и някакси ми е неприятно. Друго напоследък, стана ми навик вече е, че всяка вечер сънувам лоши неща и се събуждам в 2-3 посреднощ и не мога да заспа до 5, а в 6.30 ставам за работа. Направо е някъм ужас Sad А още не съм влязла в 3-ти месец Sad
Корема ми вече има черна черта посредата от косми, и това не е много забавно.

# 162
Здравейте момичета. Simple Smile
Усещам, че и моят корем ще стане космат... за сега имам по някой друг гаден черен косъм (който тайничко махам преди да ида на преглед). Знаех, че се появява допълнително окосмяване, ама чак пък и по брадата  Confused Да не говорим, че ми излизат постоянно бенки на всевъзможни места! Колкото ги мразя... Защо...  smile3515
Иначе има нещо вярно в приказката за промените в настроението... началните месеци ми беше много весело за всичко, пък сега съм изпаднала в лека депресия и нямам вече търпение да си прегърна бебето и да не мисля за нищо друго.

# 163

Хехе. И моят смях се беше изменил, идея си нямам защо се хилех така.

# 164
Ужас... Това за смеха не го и бях чувала преди да мисе случи, а ето, че сме вече 3 Grinning

Общи условия

Активация на акаунт