Факти за бременността, за които никой не говори?!

• 36 526
  • 251
  •   1
Отговори
# 135
и също не знаех за предна и задна плацента  Peace

Това ме интересува в момента. Може ли да обясните какво е предна и задна плацента? Добре че разбирам латински, та знам, че моята е задна - моя лекар не пише абсолютно нищо на български, не знам защо...   Whistling

# 136
  • София
Ами предната плацента е "лепната" за предната стена на матката. От към корема ти. Задната е от гърба ти.
Моята е "горна"  Laughing В горната част на матката е и леко минава напред.

# 137
А, какво значение има къде се намира плацентата?

Значи, тогава, по логика, щом моята е задна е възможно да усещам ритничета под кожата си (нещо като мехурчета са), нали?

# 138
  • София
По-рано може да усетиш движенията на бебето.
Тези с предна ги усещат по-късно и май създава проблеми при секцио, защото може да се среже.

# 139
  • Шумен
Бебетата до последно могат да се въртят, макар да им е по-трудно последните месеци не е невъзможно. Позицията на плацентата не знам дали играе някаква съществена роля, щом изхранва плода и той се развива правилно би трябвало всичко да е наред през бременността. Аз доколкото знам плацентата се следи за позиция за да се изключи плацента превия (това е патология на бременността и се следи по-изкъсо).

# 140
Деси, плацента превиа е предна плацента. Плацента постериор е задна. Супериор е горна и инфериор е ниска плацента. До колкото аз дочетох от книга, плацентата трябвало да се качи нагоре, за да не се получи преждевременно раждане или затруднение при самото раждане. Ама кога и как трябва да стане това?

# 141
  • Шумен
Термините хич не ги помня, дори не знам моята плацента къде е била (отзад или горе) Blush. След първите прегледи моята АГ като че ли не помня да я е коментирала  newsm78 С нарастването на матката плацентата би трябвало да се вдигне нагоре.

# 142
Момичета, може ли да споделите дали сте имали жълто клонящо към много светло кафяво течение ( не мога да определя цвета точно) и мънички като конци дебели неща? И като го имам и ме боли и матката. С близнаци съм в средата на 10 г.с. и става сега едно разтягане на матката, ужаса е пълен. Ходих на ЖК скоро, уж било нормално. Вече не знам какво да излъжа, че да ми пуснат МБ. Живея в UK и тук ей така изследвания не се пускат, трябва да си измислиш основателни причини.

# 143
  • София
По принцип е нормално да имаш промяна на вагиналното течение. Може да е по-силно, по-бяло.
Не знам вече за разни парченца вътре. 
В коя седмица си? Чувала съм, че тапата е по-лигава, с някакви теглещи се неща вътре, белезникави цветове.
Аз имам леко бежово след цитонамазката, но вече почти мина.

# 144
В 10 г.с., май нямам тапа още, не се ли развива по-късно  newsm78

# 145
  • Шумен
През бременността течението се засилва. Моето беше на моменти пенесто, нямах МБ в която да ми излезе някаква патология (бактерии, гъбички), а често си казвах и ми пускаха. След като родих изчезна, та явно при мен си е било от хормоните. Не помня да съм усещала болезнено разтягането на матката, въпреки че доки ме е питала не еднократно имам ли някакви болки, така и не ги оприличих на болка. Виж таза вече последните месеци си ме болеше от разширяването.

# 146
  • София
Не знам, сигурно е по-късно.
Не знам какво да и кажеш, за да ти пусне МБ.
Не може ли да отидеш при друг гинеколог за веднъж, да ти пусне той микробиология?

# 147
svetleto85, така описано на мен на гъбички ми прилича newsm78 Кажи, че имаш непрекъснат сърбеж и парене, дано склонят да ти пуснат една МБ.

# 148
Тук не може да си сменяш нито акушерката, нито личните лекари. Ходиш си в системата, която са ти определили.
Еми да, ще кажа че имам сърбеж и скоро лекувах гъбички (което е вярно) и явно не са се излекували.
Мерси, момичета   bouquet От хормоните може да е също наистина.

# 149
Еми сигурно ще ме помислите за луда, ама малко след началото на бременността, смехът ми се промени Grinning Знам, че звуча като луда, ама наистина е така. Смехът ми коренно се промени и всички около мен го забелязват. Освен звукът, промени се и още нещо. Смея се с пълен глас, силно и сякаш с цялото си същество, не мога да се спра при никакви положения.

Иначе други неща, за които не знаех са, че косата ми расте мнооооого бързо, боля ме към 20-та седмица срамната кост и трудното дишане, но не породено от притиснатите органи, а от увеличената лигавица. Абе общо взето  както мама казва, бременната жена не е като нормалните хора Grinning

Общи условия

Активация на акаунт