Факти за бременността, за които никой не говори?!

• 36 530
  • 251
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Важно е да се успокоиш,не го мисли толкова ще мине нормално,и аз исках секцио ама си родих нормално,исках упойка и на предела на силите от напъни да ме срежат ама не би.Излезе си с малко крива кратуна ама всичко мина.Неизвестното е най-гадно ,а кой как и какво е почуствал не бива да те влияе при всеки е индивидуално,аз това което казвам може на теб въобще и да не ти се случи,както и всичко друго,което ти казват приятелки и четеш по форумите.Успех и споко всичко минава.  bouquet

# 121
Аз обичам да чета винаги за нещата, за да не съм изненадана, но явно бременността изненадва все пак. И аз не знаех за носа, не че е запушен, чувствителен е, все едно съм болна, постоянно ми е едно странно, парещо отвътре, запушва се понякога, винаги има малко кръв. Подутите крака са доста неприятни също, но моите поне се подуват всяко лято, та не съм неподготвена. В трети месец ми стана нещо с някакъв кожен нерв, повърхностен, така ми го обясни лекарката, който явно се прещипа и до този момент не се е оправил. Левият ми крак над коляното почти до хълбока е почти безчувствен. Веднъж натиснах по-силно с игла и взе че влезе за моя изненада, а го почувствах като леко убождане. Ужас! Не съм очаквала и коремът в края на пети месец да ми е толко голям, доста хора ми се чудят, направо не зная какво ще стане до деветият? newsm78 Относно секциото, много четох и хич не ми се иска, заради болките и трудното възстановяване, но ми се налага, защото съм 5-ти диоптър и не ми се рискува с тези очи!  Cry

# 122
Аз очаквах да съм много поспалива, защото за мен сънят винаги е бил много важен. Ноооо... в първите месеци се събуждах съвсем наспана в 4 ч сутринта и отивах на работа съвсем в кондиция.
Никой не каза, че ще ми се промени миризмата, че ще се потя още повече. Също и че ще имам газове непрестанно. Онзи ден кихнах и се напиках - добре че си бях сама в нас, иначе не знам какъв срам щях да бера на работа.
Да видим какви изненади ме чакат до края.

# 123
Аз съм съвсем скорошно бременна и се записвам да следя симптоми плюс добавям  моите засега, които не съм очаквала:
- имам кисел вкус в устата си
- развалила съм си вкуса като цяло и готвенето с това не ми се получава
- задъхвам се като Дарт Вейдър
- имам акне като тийн.
- дори и да съм много гладна, не  мога да ям в големи количества, защото ми става тежко много бързо.
- че няма да харесвам  маслини, които по принцип много обичам. Grinning

# 124
аз пък не знаех ,че се прави клизма преди да родиш  Tired или ,че може да се изпуснеш по време на раждането  Shocked
започнах да ям много люто .. обичам чесън ,чак мъж ми и наште се учудват на моя апетит  Wink
не знаех ,че се проверява "ръчно " колко ти е разкритието ,мислех ,че с ехографа става
не знаех ,че имало тапа ..
и също не знаех за предна и задна плацента  Peace

# 125
  • София
На някои места не правят клизма, не е задължително.

# 126
Клизмата би трябвало да е най-малкия проблем на майките които раждат  newsm78 малко се превземат повечето на тази тема  #2gunfire  bowuu Embarassed

Аз не знаех, че като забременея ще имам орлови нокти твърди и дълги при положение , че никога не съм имала силни ,здрави нокти  newsm78

# 127
  • София
И аз не мисля, че е кой знае какво.Даже предпочитам да ми я направят.В сравнение после с болките, ще е песен  Laughing

# 128
  • София
Да ,а и става супер бързо,прави ти я сестрата в отделна стая и си те иставя да свършиш работа после.Това е най-малката грижа Laughing

# 129
Не знаех, че при второто раждане още от средата почва да те напъва. Точно в този момент бях много благодарна за клизмата. Даже имах резерви към една частна болница, където се хвалеха, че не правят така ужасната клизма, но слагали свещичка, която действа след 40 минути.

И ако нямаш 40 мин. на разположение...положението ще стане весело.

# 130
По въпроса с физиологичните нужди клизмата беше по-малкия проблем. Драмата настана с рициновото масло след операцията и факта, че като почувстваш нуждата трябва бързо да се изстреляш към тоалетната. ....а след секцио ставането не е така лесно

# 131
Към 4-тия месец бях карикатура - на единият крак имах прищипан нерв в областта на таза (от разширяването), а другият постоянно ми се схващаше. И както не ми се седеше на едно място, се разхождах куцукайки и охкайки - хората ме гледаха странно, тъй като още не ми личеше, а пък аз не знаех, че доки ще ми каже да изчакам да родя, за да се лекуваме (добре, че след раждането нещата се понаместиха).

# 132
Здравейте, момичета   bouquet И аз да допренеса- още съм в 10 г.с. и вече кръста от лявата страна ме боли, преди няколко седмици пръсците ми се хващаха, сега това мина. Гадене имам, помага ми вода с изцедено лимонче. След като обядвам, така ми се спи, а трябва да работя Sad Болки имам от разширяването на матката, с близнаци съм и всичко расте бързо сега. А за корема, че ми е подут, тва е друга екстра Simple Smile Ще се мре, както викам на ММ  Mr. Green Но дано стигнем до раждане и гушкаме бебенцата ни, другото ще го преживеем някакси Simple Smile
Допълвам и постоянната разсеяност Simple Smile

# 133
Предполагам, че ако е първа бременност, може би тазовото дъно усеща тежестта, особено ако бебето почне да слиза, както става с първите бебета. Изключвам силни ритници, докато бебето още е с краката надолу.

Искаш да кажеш, че бебето в началото е с краката надолу ли?  newsm78 Нормално ли е да усещам ритничета в края на 4-ти месец на ниско, при положение, че плацентата все още е на ниско? Или плацентата не играе роля за позиционирането на бебето? За съжаление моя лекар не ми е дал нито една снимка все още - чак на феталната морфология каза, че ще ми даде 4д снимка.

# 134
  • София
Докато бебето е по-дребно може да си се върти. Един дене  с краката надолу, друг път си "лежи", после с главата надолу.
Аз го усещам най-вече ниско в ляво, но се случва и нагоре да подбутне или по-в дясно.

Общи условия

Активация на акаунт