Факти за бременността, за които никой не говори?!

• 36 559
  • 251
  •   1
Отговори
# 90
  Никой не ми каза,че в последните минути си толко изтрещяла,че може да избълваш куп ругатни по всички наоколо...и да се червиш след това,докато се извиняваш  Simple Smile

# 91
-първия месец не исках да ми се споменава за бебета и подготовката
-нямах сили дори до магазина да отида,адската отпадналост
-не можех да си сготвя,да измия чиниите,с 2думи-кухнята беше забранена за мен 3месеца
-гадеше ми се от яйцата чак до 7мия месец(сега съм в 8 и половина)
-гадеше ми се дори и от въздуха,и само вечер излизах
-хапвах пица и шоколади всеки ден
-повече от 2часа на разходки не издържам
-хваща ме паниката като съм сред много хора
-завива ми се свят ако вървя по уличките за по кратко а не по главната
-трудно ми е рязането на ноктите на краката,бръсненето,обличането вече
-тва спане на ляво и дясно вече ми писна
-разсеяна съм,забравям доста
-засякох се,че много се карам на шофьори
-станала съм по-подредена
-секса отдаван е мираж(мислех че поне първите 3месеца ще имам желание)
-не се виждам със старите си приятелки дори и с мамита
-и накрая вече адски много ми се спи по цял ден,питат ме нещо аз все незнам отговарям,едно никакво ми е
-и вече толкова ми е тежко че се моля да излиза да не ме мъчи тва дяволче Twisted Evil Laughing
оле бая неща станаха Joy

# 92
  Никой не ми каза,че в последните минути си толко изтрещяла,че може да избълваш куп ругатни по всички наоколо...и да се червиш след това,докато се извиняваш  Simple Smile
Хих, аз съм чувала подобни неща и това е една от причините, поради които се разколебах да искам мъжът ми да е до мен. И без това ще е безпомощен да ме гледа, как се напъвам, стена и се мъча и освен моето егоистично желание да е там и да ми стиска ръката, останалото ще е чисто мъчение за него, че не може нищо да направи, за да ми е по-леко, пък и ако вземе ми ти зине тая моя уста в миг на безумие... После как ще го погледна... ooooh! Embarassed Mr. Green

# 93
Бременността ми, първата ме избави от тежко заболяване - булимия. Страдах от ученичка, криех се, срамувах се от себе си.  За това знаят само мои много, много близки хора. Който е имал  заболяване от този вид -анорексия или булимия, най - добре ще ме разбере.

В момента, в които разбрах, че съм бременна всякакво желание да връщам обратно  храна се изпари. Дори нямах характерните позиви на гадене през първите месеци - изчезнаха.

Дано съм полезна, на някоя млада майка с анорексия или булимия.  Не, че, съм замислила тогава, но на подсъзнателно ниво може би, знаейки, че съм отговорна пред новият живот,  който нося в себе си, просто спрях!

# 94
Бременността ми, първата ме избави от тежко заболяване - булимия. Страдах от ученичка, криех се, срамувах се от себе си.  За това знаят само мои много, много близки хора. Който е имал  заболяване от този вид -анорексия или булимия, най - добре ще ме разбере.

В момента, в които разбрах, че съм бременна всякакво желание да връщам обратно  храна се изпари. Дори нямах характерните позиви на гадене през първите месеци - изчезнаха.

Дано съм полезна, на някоя млада майка с анорексия или булимия.  Не, че, съм замислила тогава, но на подсъзнателно ниво може би, знаейки, че съм отговорна пред новият живот,  който нося в себе си, просто спрях!

Биляна, това е прекрасно Hug

# 95
Здравейте мили мами ,интересува ме нормално ли е понякога след ритници да усещам бодежи във влагалището  много неприятни ,също и след контракции Sad

Не знам дали е нормално, но на мене  ми се случваше в края на бременността. Не съм питала никой затова  newsm78

Предполагам, че ако е първа бременност, може би тазовото дъно усеща тежестта, особено ако бебето почне да слиза, както става с първите бебета. Изключвам силни ритници, докато бебето още е с краката надолу.

Как да го обясня- от вътрешната страна на таза са закачени мускули и сухожилия, като "хамак". Всяко увеличаване на тежестта в корема почва да влияе и на тези структури, а разтягането на сухожилия боли точно като пробождане. Отделно тазът се разширява.

Проблемът е, че с това разтягане тазовата структура отслабва, временно или за по-дълго време. Ако не искате да се напишквате, като кихнете, ходете по-скоро с ниски обувки и тренирайте правилна стойка и ходене по пресечен терен, за да се тренират мускулите на задника, които донякъде компенсират пораженията върху тазовата диафрагма, причинени от бременност (и особено от раждане). Тия структури се повреждат лесно, а се лекуват трудно, така че за да не се стигне до операция за "затягане", помага клякане, босо ходене и да мине известно време. И пак работата няма да удържи лесно три бири, какво да се прави- женска съдба...

# 96
  • Бургас
След като родих, известно време се "изпусках" Sad Имах и много шевове и трудно правех и упражненията на Кегел, а са полезни. Е вече не се "изпускам"  Laughing до следващата бременност  Laughing

# 97
То не е от шевовете, аз имах няколко панделки за красота, дето се вика, но си имаше разтягане на лигаменти. Възстановяването продължи с години, а и сега се съмнявам в себе си, особено след третата бира. Отказах се от тичането за здраве- тръскането не ми понася.

Но работата не се оправя само с упражнения на Кегел, има и други навици- поза, походка, които с времето наистина могат да те спасят от операция. Това е извън темата, но понякога операциите могат дори да влошат нещата.

Опитът показва, че почти няма разтягане, което да не може да се компенсира с движения и развиване на някои специфични мускули, които заменят работата на повредените сухожилия. Трябва да се внимава по принцип: веднъж разтегнат лигамент е за цял живот и ще прави проблеми. Важи за всички дейности. Пазете се във фитнеса:)

# 98
Аз не знаех, че ще се сдобия с целулит... В края на 7 месец
съм качила 8 кила, които не се виждат, къде освен на корема са, но целулита е силно видим...поне от мен.
Рева пет пъти повече и много лесно

# 99
Aз пък от 8 месец се изпускaх по мaлко не много a по няколко кaпки и то сaмо след кaто идa до тоaлетнaтa и също тaкa от кaкто рaзбрaх че ще имaм бебче не спрях дa се зсглеждaм помaйки с бебеъa в колички вдечицa и кaто видех нещо хубaво нa някоя мaйкa с бебе веднaгa  тръгвaх по мaгaзините дa го търся и aкого нaмеря го  взимaх веднaгa

# 100
Здравейте! Не знаех нищо за бременността или поне не в подробности. Когато почнахме опити, започнах и да се интересувам за първи признаци, симптоми. След 7 отрицателни теста и след прегледа на който ми казаха, че имам миомен възел, аз знаех че чакаме бебе. Просто си знаех и след 5 дена на следващия преглед се показа и смених доктора. Очаквах да ми се гади, но нищо подобно. Хапваше ми се кисело, краставички, туршии, даже прекалявах и ме болеше стомаха. Сега ми се хапва  почти всичко, но задължително после сладко. Гърдите ми станаха огромни, до скоро се шегуваха, че бебето е там.  Вече почнаха да ми отичат краката, тече ми кръв от носа, появи ми се линия през корема. Чакам всяко мърдане на бебечето, става ми много мило. Все съм се чудила, като видя бременна жена, какво му държи на тоя корем, няма да падне, а сега елате ме вижте  LaughingКато ми стане смешно се смея истерично и с часове. Плача всеки път когато ММ ми каже, че ме обича  newsm51

# 101
  • София
   С трите бременности отслабвах, но започвах да качвам след раждането - обратно на всички.Никакво гадене и повръщане не съм имала. Но не можех да понасям храни,които обичах ,като луканка, чесън, кренвирши, бях ги намразила.Парфюми не понасях, по-точно един колега,който миришеше на черна рексона, чубрица и чесън.Само чесъна проядох пак.Обичах да ми мирише на паркетин, бензин, цигари,блажна боя, лакочистител, коресилин - много хубаво ми миришеха.С третата бременност ядях ужасно много магданоз, а уж предизвиквал контракции и не се препоръчвал за бременни.Преносих даже.Отоци не съм имала, хем последните месеци си беше жега, защото моите са раждани юни и юли.На 14-тия ден след първото раждането карах колело, въпреки,че бях с 29 вътрешни и 17 външни шева.Просто синът не искаше да излиза и ми скочиха на корема. Понеже не ми сваляха конци, реших,че ще ми държат.Второто и третото за малко у нас да ги родя, не разбрах,че раждам, защото не ме болеше.Понеже първото родих предизвикано, не знаех,че може и да не боли при контракциите.С малката тръгнах за родилното, защото започнаха напъните.Добре,че беше 3.30 през нощта и нямаше движение по улиците.Едва успяха да ме качат на стола.

# 102
  • гр.София
При мен стрaнното беше, че обичaх изключително много рибa, скaриди, рaци и т.н.,a след кaто зaбременях и по време нa цялaтa бременност ми се повдигaше  сaмо при мисълтa. Мислех, че товa ще се зaпaзи и след товa, но ето че днес пaк си хaпвaм любимите ми нещa.
Друго сегa се сетих кaто прочетох и другите мнения по темaтa Simple Smile Aко по време нa бременносттa си хaпвaх достa мaлко, то по време нa кърменето нaистинa ядях зa двaмa. Дори се учудвaх нa себе си кaк могa дa погълнa тaковa количество хрaнa:)
Спомням си още, че няколко дни преди рaждaнето, a и достa време след товa имaх учудвaщо огромен прилив нa енергия, можех дa прaвя хиляди нещa и дa ходя километри без въобще дa се изморявaм.

# 103
Когато бях бременна никъде не намерих информация и никой не сподели дали тазът след бременността и раждането се връща в предишните си размери. При мен като съдя по панталоните ми с италиански джоб и въпреки достигнати с 1 кг. по-малко от преди да забременея - не напълно. Но ми беше много странно тогава, че този въпрос явно не вълнува много бременните.

# 104
Привет и от мен.

В 9г.с. Съм и съм станала направо непоносима за околните. Има една хубава чужда дума "хейтър" , но не мога да разбера защо? Какво се случва с мен? Не знам как ме търпи таткото вече...  newsm78  Twisted Evil  #Cussing out  #2gunfire

Общи условия

Активация на акаунт