Болничен по време на бременност-5

• 111 663
  • 755
  •   1
Отговори
# 675
Здравейте, търся информация относно това дали е вярно, че вече за да получа болничен за бременност и трябва да постъпя за три дни в болница е необходимо работодателят да ми даде справка за последните 3 години колко точно болнични съм използвала. Реално през март ще трябва да ползвам 45 дни преди раждането, но се чудя да не ме разкарват излишно за документи утре.
За постъпване в болница няма такова нещо... и аз отскоро съм в болнични и не са ме карали да влизам в болница.. нито лекарите с които съм работила прибягват до такава практика. Единствено в случаите, когато се налага.
А относно за справка.. по същия начин... ти си бременна... за такава справка говорим единствено при операции и т.н. тогава се изисква задължително.
Много ти благодаря за бързия отговор Simple Smile

Консултирай се за всеки случай и със лекаря при който ще ходиш... в болницата в която работя практиката е такава... а и не само, но да не те подведа нещо.
И аз имам доста приателки, които лежаха в болница, за да им издадат болнични.
Аз лично в началото имах кървене на два пъти и така почнах с болничните без болница, но с много лежане.

# 676
Здравейте, в 7 г.с. съм и се налага да ползвам 3 дни болничен. Може ли личната да ми издаде такъв, с цел да не си намалям от дните болничен, които ми се полагат по време на бременноста или те така или иначе ще си ги смятат, независимо че ги издава личната, а не АГ-то ми. Освен това ми се налага да представя на работа документ, констатиращ бременността ми. Може ли АГ-то да издаде такъв в толкова ранна бременност и как трябва да е формулиран? Застрашена съм от уволнение и трябва да предприема мерки възможно най-скоро...   Confused

# 677
180 са за всякакво заболяване независимо бременност или нещо друго. Болничните за истинска бременност т.с майчинство започват 45 дни преди термина. Всичко останало са болнични за общо заболяване.

# 678
Just smile . Освен документа си напиши сама уведомление по член 313а за да си спокойна

# 679
Добър вечер доста съм объркана и искам съвет.Бременна съм във 2месец днес шефът ми ни съобщи,че затваря магазинът във който работя след месец и половина.Какво е най-удачно да направя?Сега ли да му съобщя за бременноста си и да помоля за вариант да ме води във фирмата си?Или да не казвам нищо и преди затварянето да изляза в болничен.Благодаря предварително.

Последна редакция: ср, 10 фев 2016, 21:48 от Радослава Николова

# 680
Добър вечер доста съм объркана и искам съвет.Бременна съм във 2месец днес шефът ми ни съобщи,че затваря магазинът във който работя след месец и половина.Какво е най-удачно да направя?Сега ли да му съобщя за бременноста си и да помоля за вариант да ме води във фирмата си?Или да не казвам нищо и преди затварянето да изляза в болничен.Благодаря предварително.
Според мен е по- добре да го помолиш да те води във фирамата си, а ти да си излезнеш в болничен. Няма да можеш да излезнеш в болничен ако нямаш трудов договор.

# 681
И аз да попитам. Наистина ли електронно подадените болнични не може да се проследяват с ПИК и се отразяват в системата на НОИ само след изплащането им? Вчера звънях в НОИ и те така ми казаха, защото не мога да си видя болничния, а и също, че все още се изплащат в срок от 15 работни дни  Confused

# 682
Здравейте, имам два въпроса:
- 45 дневният болничен ми изтича другата седмица на 18. Както е теъгнало, а и по мнение на доктора, може и да пренося. Как се продължава болничният?
- след като родя и представя болничен от болницата, как се изплаща майчинството - на куп всеки месец или на части?

# 683
  • Пловдив
Здравейте, имам два въпроса:
- 45 дневният болничен ми изтича другата седмица на 18. Както е теъгнало, а и по мнение на доктора, може и да пренося. Как се продължава болничният? след като родиш,АГ то,издал 45 дневния,ще ти издаде болничен за дни от края на 45 дневния до раждането
- след като родя и представя болничен от болницата, как се изплаща майчинството - на куп всеки месец или на части?болничните се изплащат на части,месец за месец.след като влезеш в период 135-410 дни-месец за месец

# 684
Да попитам 30 дневния ми болничен който е издаден от ЛКК не го виждам в сайта на НОИ проблем ли е

# 685
  • Пловдив
Да попитам 30 дневния ми болничен който е издаден от ЛКК не го виждам в сайта на НОИ проблем ли е

Вероятно е рано да го видиш.Изчакай и пак проверявай.Ще го видиш
На коя дата е издаден

# 686
Zornica Kaloqnova
Моя болничен постъпи на 5.01. в НОИ, а ми го издадоха на 04.01 - тази информация е от гинеколога и се вижда на :

Справки от Електронния регистър на болничните листове
Справка по ЕГН за постъпили данни от издадени болнични листове в Електронния регистър на болничните листове

balon4e

а относно изплащането, работодателя го подава от 1 до 10 число на следващия месец. В случая моя беше подаден на 01.02. и ми го изплатиха на 03.02., бях се настроила, че ще чакам доста, а всъщност се оказа обратното.  Laughing

# 687
Моя болничен също беше подаден 01.02 и беше изплатен на 04.02. И аз си го видях по тази новата справка още същият ден на издаването 05.01.

# 688
А къде ги проверявате ? В сайта на нои лш?  И трябва ли парола или нещо?

# 689
А къде ги проверявате ? В сайта на нои лш?  И трябва ли парола или нещо?
В сайта на НОИ по ЕГН и ПИК код, който се издава в НОИ точно за 2минутки, безплатно.

Общи условия

Активация на акаунт