Болничен по време на бременност-5

• 111 736
  • 755
  •   1
Отговори
# 630
  • София
аз няма да излизам в болничен, само да му кажа да си знае Simple Smile
Аз реших че от сега искаш да излезеш Simple Smile А за да ти издадат този документ не трябва ли да се водиш вече на ЖК или няма общо? Нашето мишле в 6 г.с. имаше слаб пулс още и аз не смеех да се зарадвам много  Crazy тъкмо бяхме видяли точицата

# 631
аз се записах за ЖК В 9 г.с и веднага дадох документ от лекаря/копие от амбулаторния лист/ +уведомление по чл.313/свободен текст/ ,за сигурност писменото уведомление е коректния начин за всяко едно нещо свързано с работодателя,аз съм на постояннен договор.

# 632
charlie и аз ще подам уведомление. А личната каза, че щяла да ми издаде документ, така че ... все нещо ще му представя като доказателство

# 633
Здравейте, в момента съм по майчинство с второто ми дете, което е на 13месеца. Бременна съм в 7г.с. Бих искала да попитам знаете ли как стои въпросът с майчинството за следващото дете? Чувала съм, че няма преизчисление и паричмите са колкото с предното, но не ми е потвърдено от институция. Също така 45дневен болничен преди раждането мога ли да ползвам и как се заплаща, ако да? Имам ли право на друг видболнични? Извинявам се за многото въпроси. Просто ако някой знае отговорите, много би ми помогнал

Здравейте отново! Извинявам се, че отново слагам поста си, но остана накак затрупан и без отговор, а ми е много важно.
Междувременно научих, че имам право на болничен докато ползвам отпуск за отглеждане на дете до 2 години. Обаче все още не са ми ясни стъпките, както и размера на евентуалния болничен. Т.е. въпросът ми е заслужава ли си да чолзвам болничен, ще бъде ли по- високо платен от 340 лв? Кога трябва да подам това пеиложение 10 към работодателя? Кога и трябва ли да започна да ползвам отново отпуск по майчинство, за да не се преизчислява размерът на обещетението за отглеждане на следващото дете?
Моля някой запознат да се включи!

# 634
  • Пловдив
Здравейте, в момента съм по майчинство с второто ми дете, което е на 13месеца. Бременна съм в 7г.с. Бих искала да попитам знаете ли как стои въпросът с майчинството за следващото дете? Чувала съм, че няма преизчисление и паричмите са колкото с предното, но не ми е потвърдено от институция. Също така 45дневен болничен преди раждането мога ли да ползвам и как се заплаща, ако да? Имам ли право на друг видболнични? Извинявам се за многото въпроси. Просто ако някой знае отговорите, много би ми помогнал

Здравейте отново! Извинявам се, че отново слагам поста си, но остана накак затрупан и без отговор, а ми е много важно.
Междувременно научих, че имам право на болничен докато ползвам отпуск за отглеждане на дете до 2 години. Обаче все още не са ми ясни стъпките, както и размера на евентуалния болничен. Т.е. въпросът ми е заслужава ли си да чолзвам болничен, ще бъде ли по- високо платен от 340 лв?това няма как да ти отговорим.виждаш си осигуровките и преценяш.месеците от втората година майчинство ще ти ги взимат на МРЗ мин раб заплата.Базата за болничния по време на бременността е 18 м назад. Кога трябва да подам това пеиложение 10 към работодателя? какво приложение 10 Кога и трябва ли да започна да ползвам отново отпуск по майчинство, за да не се преизчислява размерът на обещетението за отглеждане на следващото дете? ако искаш застъпване на майчинствата,трябва преди 45 дневния за второто дете да си върнеш майчинството за първото
Ако решиш да прекъснеш майчинството да болничен,с болничния попълваш в работата прил 12 и прил 4.Когато решиш да си върнеш майчинството преди 45 дневния,попълваш документите като за втората година майчинство.Не е нужно да знаеш точно какво се попълва в детайли,от работата ще те насочат
Моля някой запознат да се включи!

Здравейте.Писах някъде в подобна тема,дано да не се повтарям в тази(ако е така, моля да ме извините).
Имам един въпрос.В 13 г. с. съм.Остават ми 6 месеца до термина.До колкото ми е известно ,вече се гледат 24 месеца назад. Година и половина съм осигурявана на 700лв.Ако изляза в болничен тези 6 месеца ще ми се отрази ли на майчинството?Доколкото знам ,ако съм в болничен цял месец ,в НОИ ще ми излиза като доход около 438лв(болничния) ,а не 700(брутото ми),или нещо се бъркам.С две думи как ще ми се отразят болничните до периода 45 дни преди раждане?

За болничният по време на бременността ти гледат 18 м назад.Т.е ако имаш 18 пълни месеца на 700 лв,болничният няма да ти се отрази на бъдещото обезщетение

# 635
Благодаря ,♥Elfita♥

# 636
Благодаря Елфита! Приложение 10 е информация от служителка в НОИ и аз реших, че е документът, с който следва да се уведоми работодателя за промяната, не съм го виждала. Осигуровките ми са високи, но аз една година съм била в майчинство, а преди това в болничен. Не знам обещетенията броят ли се за доход или ще ползват базата от преди това

# 637
  • Пловдив
Благодаря Елфита! Приложение 10 е информация от служителка в НОИ и аз реших, че е документът, с който следва да се уведоми работодателя за промяната, не съм го виждала. Осигуровките ми са високи, но аз една година съм била в майчинство, а преди това в болничен. Не знам обещетенията броят ли се за доход или ще ползват базата от преди това

Щом си била на високи осигуровки,само месеците от втората година те свалят,защото тях ще ти ги взимат на МРЗ.Излез в болничен,ще е по-високо обезщетението от 340 лв.Отделно от него ще получаваш 170 лв майчинство за първото дете.Преди 45 дневния ще си върнеш майчинството за първото дете и ще ти се получи застъпване

# 638
Много ти благодаря, Елфита!

А има ли значение колко време преди 45 дневния трябва да си върна майчинството? 2 седмици? Или поне месец?

# 639
  • Пловдив

А има ли значение колко време преди 45 дневния трябва да си върна майчинството? 2 седмици? Или поне месец?

на коя дата ти започва 45 дневния

# 640

на коя дата ти започва 45 дневния
14.07.2016

Последна редакция: пн, 11 яну 2016, 22:09 от Pippi7777

# 641
Не знам дали тук е мястото на въпроса ми, но се надявам да ми помогнете. Родих на 31.12. 2015г и от 01.01 до 11.02. 2016 г съм в 42- дневен болничен, предаден е на работодателя ми на  05.01, но не е подаден от него в нои. Това ми говори, че ще бъде предаден в нои следващия месец до 15- то число и ще ми бъде изплатен през март, което автоматично ме оставя без средства през февруари или аз се бъркам нещо?

# 642
Не знам дали тук е мястото на въпроса ми, но се надявам да ми помогнете. Родих на 31.12. 2015г и от 01.01 до 11.02. 2016 г съм в 42- дневен болничен, предаден е на работодателя ми на  05.01, но не е подаден от него в нои. Това ми говори, че ще бъде предаден в нои следващия месец до 15- то число и ще ми бъде изплатен през март, което автоматично ме оставя без средства през февруари или аз се бъркам нещо?

С първото ми дете преди близо 6 години се получи така,глупавата счетоводителка не ми внесе болничния и стоях без пари, с бебе цели 2 масеца  ooooh! ooooh! ooooh!

# 643
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Не знам дали тук е мястото на въпроса ми, но се надявам да ми помогнете. Родих на 31.12. 2015г и от 01.01 до 11.02. 2016 г съм в 42- дневен болничен, предаден е на работодателя ми на  05.01, но не е подаден от него в нои. Това ми говори, че ще бъде предаден в нои следващия месец до 15- то число и ще ми бъде изплатен през март, което автоматично ме оставя без средства през февруари или аз се бъркам нещо?
Срокът му да го предаде в НОИ е вече 10-и февруари.В срок 10 работни дни от датата на входиране ще ти го платят от НОИ.
Вземи си ПИК от НОИ и следи кога ще бъде подаден и платен, а и останалите плащания.

# 644
Не знам дали тук е мястото на въпроса ми, но се надявам да ми помогнете. Родих на 31.12. 2015г и от 01.01 до 11.02. 2016 г съм в 42- дневен болничен, предаден е на работодателя ми на  05.01, но не е подаден от него в нои. Това ми говори, че ще бъде предаден в нои следващия месец до 15- то число и ще ми бъде изплатен през март, което автоматично ме оставя без средства през февруари или аз се бъркам нещо?
Срокът му да го предаде в НОИ е вече 10-и февруари.В срок 10 работни дни от датата на входиране ще ти го платят от НОИ.
Вземи си ПИК от НОИ и следи кога ще бъде подаден и платен, а и останалите плащания.

Къде пише кога ще бъде платен? Аз лично никъде не откривам такова нещо. И аз съм дала болничен 04,01,16 , постъпил е на 05,01,16, но до там с информацията.  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт