Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - 7

• 47 459
  • 746
  •   1
Отговори
# 675
Моля,препоръчайте ми предпазни силиконови зърна за кърмене.
От самото начало кърмя с тези на Авент. Зърната ми са малки и колко ли не се мъчих... от самото начало бебока е на изключително кърмене, добре че са ги измислили...
Аз имам въпрос, яде ли бебка на  повече от 3 часа гърдите ми ще се пръснат Sad стават на бучки и преливат от всякъде. Гледам да не жадя от около 2 седмици, но сега имаме и нощни паузи от 8;9 часа и сутрин гърдите ми са майко милА. Кога ще се регулират така ме е страх да не стане някое запушване, че преди 40 дни имах температура и треска от запушване. Дайте съвет?
Цедиш. Не цялата гърда, но докато почувстваш облекчение. На мен ми бяха необходими 50 мл да изцедя да ми стане по-леко. Постепенно намаля цеденето и в един момент не ти е необходимо. Да стават буци чак недей оставя  Naughty

# 676
  • have faith and be patient ..

Още един глас за Авент, освен за малки,  помагат и за раздразнени зърна..  Гледай само да няма раничка и да попадне кръв в корема на бебчо  Peace

# 677
Моите бяха на Канпол. Много фини и добра работа ми вършеха в периода като се бях разранила Simple Smile

# 678
Здравейте, бих искала и аз да попитам нещо.
Дъщеричката ми е на 8 месеца и се кърмим на поискване общо-взето, като на обяд яде допълнително пюре, а след обяд плод. Когато навърши 4 месеца, аз се върнах на работа, а малката тръгна на ясла 4 дни в седмицата. Това наложи да започна да изцеждам редовно 2 пъти на ден, за да може тя да пие млякото на следващия ден. Така сме вече 4 месеца и допреди 2-3 седмици нямахме проблеми. Обаче, от тези няколко седмици започна дя ме боли дясната гърда първо при изцеждане, а след това и при сукане. Веднъж като изцеждах даже нещо се поду на ареолата (като мека жилка, жлеза?). От няколко дни ме боли след всяко кърмене, сякаш не засмуква правилно, но  ищо подуто няма. В началото, когато трябваше да събирам млякото по два пъти на ден на работа, го правех с електронна помпа на Медела, но това беше много трудоемко и неефективно при мен (висях на помпата по 30-40 мин за 20 мл) и се отказах и се научих да цедя на ръка (100-150 мл за 10 мин). Обаче като изцеждам на ръка, дали не съм травмирала гърдата? Старая се да го правя внимателно и да изцеждам различните каналчета. А проблемът се появи наскоро след 4 месеца успешно цедене и кърмене (2 +3 пъти), а сега и сукането... Само искам да добавя, че от първия ден на кърменето, в гърдата, която започна да ме наболява сега, има доста повече жлезиста тъкан и, съответно, мляко. Също така, структурата на тази жлезиста тъкан е по-различна някак си и слиза по-напред към ареолата, сравнено с другата ми гърда (където също си има мляко, де). Ако това има някакво значение, имах два мастита през втория и третия месец на кърменето, като по-лошото възпаление беше на тази болезнена сега дясна гърда.
Май това е основното, ще съм благодарна за съветите ви!

# 679
Здравейте и честита Коледа,

autumn_a, за съжаление нямам отговор на твоя въпрос, но той породи друг въпрос в мен. След като изцедиш кърмата в работата си как я съхраняваш? Термобокс, термос, термочанта? Предстоят ми целодневни лекции и мисля да си взема помпата, за да я използвам в почивките поне леко да изпускам напрежението, но се чудя в какво ще е най-удачно да съхранявам кърмата след това за по-дълго време, а със сигурност, макар и да е малко не искам да я изхвърлям. Моля ви за мнение от всичко, предлагано на пазара кое е най-практично - термобокс или термочанта и въобще каква е разликата?
Предварително благодаря на autumn_a и на всички, които се включат с отговор по моето питане!   bouquet

# 680
Autumn, не знам дали консултанти по кърмене пишат тук. Добре е да говориш с някой от тях или да идеш да те прегледа лекар.
Успех!

# 681
  • София
Autumn, по-добре отиди на лекар.Щом боли, значи има някакъв проблем.

Queen_, на стайна температура кърмата издържа няколко часа..някъде май около 5, доколкото помня.
Може да си вземеш от онези калъфи за шишета, които запазват температурата.Но навън сега е студено, надали ще има проблем да си я занесеш до вас.

# 682
Като се зачетох в темата в началото, стори ми се, че пишат и консултанти..., ама за протокола, май се пооправи от самосебе си моята болежка. Благодаря ви за мненията!
Queen, има едни пликчета пълни със замръзващ гел (слагат се във фризера, за да замръзнат и после много бавно се размразяват). Значи, аз си събирам млякото в една купа, пресипвам го в шише и докато съм на работа го държа в хладилник. Когато си тръгвам, слагам шишето и пликчето със замръзналия гел (него го държа на -20 градуса на работата) едно до друго в раницата в една торбичка и млякото остава много студено докато се прибера, а пътувам повече от час. И в хладилника до следващия ден. В началото и аз си бях купила специална термочантичка, но не бях доволна, млякото се стопляше. Но може би има и по-добри модели от този, който бях купила.
Не знам само тези пликчета с гел дали се продават някъде...аз го взех от работата си, някои специални доставки при нас трябва да са студени непрекъснато и пристигат в кашон с много такива ледени пликчета.
Поздрави
Simple Smile

# 683
  • варна
С малкия сме в болница .Има задна хрема , която го дави и той ми посинява.
естествено от всичко това не му се яде много , хапва през около 2 часа но по малко .Не го насилвам , защото като почне много да кашля и повръща .
това което ме тревожи е че 3 ден не е акал, стощи имаше малко изцапано на памперса .
попитах една от сестрите тя каза че е нормално , но все пак се тревожа.
шт вчера му вливат хумана албумин и глюкоза

# 684
Дано се оправи бързо детенцето! Миличкото, сигурно му е много неприятно! Бъди силна и не се предавай, това ще мине и скоро ще сте вкъщи! Малките много бързо се оправят!

# 685
Честита Нова Година! Simple Smile
Преди 7 години родих първото си дете и докато ми се регулира кърмата използвах механичната помпа на Авент. Сега очаквам бебче и се чудя дали мога да използвам отново същата помпа или заради остаряването на материала тя няма да ми свърши работа и трябва да купувам нова  newsm78  Някой може ли да се включи?  Praynig

# 686
  • София
Моите деца са с разлика от 5.5г и си ползвам помпата от баткото сега с малкия. Минала е и през поне 3-4 приятелки междувременно. Нищо и няма, най-много да ѝ смениш силиконовите части.

# 687
jivotinche, благодаря! Един разход по-малко  Grinning

# 688
Здравейте, имам въпрос, който може да изглежда глупав, но бих се радвала ако ми отговорите Praynig

Кърмих синът си изключително 6 месеца, после се наложи по медицински причини да спра да кърмя. Трябваше заради мое заболяване да започна спешно прием на лекарства, които не бяха съвместими с кърменето(консултирах се с ЛЛЛ). Тогава кърмата ми спря с медикаменти, държа да подчертая, че много трудно ми я спряха. Беше преди 4г и повече и съм забравила името на лекарството.

Сега съм бременна с 2-ро дете, живот и здраве трябва да раждам краят на Февруари.

Въпросът ми е дали приемът на медикаментите за спиране преди толкова години, биха повлияли по някакъв начин на кърменето ми - количество, качество на кърмата, период на слизане след раждане и т.н.?

# 689
Здравейте, имам въпрос, който може да изглежда глупав, но бих се радвала ако ми отговорите Praynig

Кърмих синът си изключително 6 месеца, после се наложи по медицински причини да спра да кърмя. Трябваше заради мое заболяване да започна спешно прием на лекарства, които не бяха съвместими с кърменето(консултирах се с ЛЛЛ). Тогава кърмата ми спря с медикаменти, държа да подчертая, че много трудно ми я спряха. Беше преди 4г и повече и съм забравила името на лекарството.

Сега съм бременна с 2-ро дете, живот и здраве трябва да раждам краят на Февруари.

Въпросът ми е дали приемът на медикаментите за спиране преди толкова години, биха повлияли по някакъв начин на кърменето ми - количество, качество на кърмата, период на слизане след раждане и т.н.?
Каквито и медикаменти да си приемала, те отдавна са напуснали организма ти. Не е възможно да дадат каквото и да е отражение върху кърмата/кърменето сега Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт