Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - 7

• 47 461
  • 746
  •   1
Отговори
# 660
  • Северозапада
На мен ми хрумват само колики или някакъв друг дискомфорт  Thinking

# 661
И моето предположение е колики  Peace

# 662
на мен пък ми хрумва нужда от емоционална близост. Каквото и да е не му го отказвай, тамън ти стимулира гърдите. Впрочем, ако има съмнения за колики, от кърмене до кърмене е хубаво да се изчакат около час и половина- два, за да се избегне поемането на нов въздух преди старият да е излязъл, което би увеличило коликите. Също така аз съм давала профилактично 3х3 капки коликинд от самото начало и пикът на коликите много бързо отмина, примерно около седмица

# 663
Здравейте, момичета, накратко моята история- бебка е на 6 мес и 10 дни. Не искаше да суче от мен, заради плсоки зърна, кърмата трудно ми слизаше и се цедях. Отначало с ръчна помпа и бях на прага да се откажа, че изцеждах само по 30 мл. После си купих ел. Помпа на меделаи с нея рязко си увеличих лактацията- цедях се над час и стигнах по 400-500 мл. на ден. За съжаление никога не съм имала кърма в изобилие, независимо какво ям и пия  Peace. На 3мес. И половина бебка засука, ей така, просто си я пробвах и засука. Беше ме страх, че не изяжда необходимото и продължих да се цедя и да й давам през нощта и сутринта да суче, а през другото време се цедях... Сега вече имаме две заместени хранения със зеленчуково пюре и оризова каша с АМ и плод. И хапва три пъти мляко, плюс нощните хранения. Рядко вече дохранвам с АМ, ама тя спря да реве като е гладна. Не иска много много да пие от шише, а пък изцедена кърма не желае, няколко пъти изхвърлях или разреждах с АМ, за да се изпие. Почнаха я зъбите и сигурно затова. Оставих я да суче, ама все ме е страх, че малко яде  newsm78. Та въпросът ми е, дори и след две заместени хранения, как да разбера дали й стига кърмата-по наакани памперси? По напишкани? Вече не плаче, ако е гладна, а само като й се спи Tired. Другата седмица сме на консултация и ще видим докъде сме я докарали, ама ако може някой да ме ориентира...

# 664
С. Алекс, и аз съм чувала, че замразената кърма може да има странен мирис или вкус, но това не означава, че е развалена и бебетата я пият. Ако е развалена, ще е вкиснала.
Елси, доколкото разбирам бебка си хапва добре и има постоянно достъп до храна - твърда или кърма, затова не мисля, че трябва да се тревожиш. Те ако са гладни, ще се разбере  Peace

# 665
  • София
Аз кърмя на поискване, яде си често, видимо имам кърма.Изтича му от устичката, също и наедрява, откакто сме вкъщи е направил бузи  Laughing
Въпросът ми е-трябва ли да цедя поне веднъж на ден с помпата? Не са ми напрегнати гърдите, обаче ме е страх, че ще ми спре кърмата  Crazy Все си мисля, че ако не цедя поне веднъж на ден и с помпата, тя ще намалее и няма да му стига.

# 666
По-добър стимул за лактацията от сукането няма Simple Smile Щом на бебето му е достатъчно, вижда се, че наедрява, спокойно е, мисля, че няма смисъл да го правиш

# 667
Аз кърмя на поискване, яде си често, видимо имам кърма.Изтича му от устичката, също и наедрява, откакто сме вкъщи е направил бузи  Laughing
Въпросът ми е-трябва ли да цедя поне веднъж на ден с помпата? Не са ми напрегнати гърдите, обаче ме е страх, че ще ми спре кърмата  Crazy Все си мисля, че ако не цедя поне веднъж на ден и с помпата, тя ще намалее и няма да му стига.
Аз цедих при нужда. Имах много кърма, малката се нахранваше само от едната гърда. Ако не цедях, ставаха бучки и мастит си бях докарала. Постепенно като растеше,  цеденето намаляваше. От август не съм цедила и нямам проблеми. Щом бебето си суче и нямаш напрежение, втвърдявания, бучки, кърмата се е регулирала. Цеденето не е нещо абсолютно задължително Wink

# 668
  • Пловдив
Момичета,вече втора седмица бебка започна да суче по 4-5 пъти през нощта..до скоро се будеше по веднъж-два пъти..на какво може да се дължи?

# 669
  • София
armira  ние редовно сме така като започне да ни никне някое зъбче. Най вероятно са зъбките .

Ирайн  аз бих те посъветвала да не се тормозиш да цедиш. Кърмата няма да ти спре, а напротив ще се увеличава според нуждите на детето. Сученето най добре стимулира.

# 670
  • Червено знаме 11:)
Здравейте,имам близнаци на 38 дни.Като родих,баткото (на 4г) беше болен и зарази и мен.От тогава кашлям като магаре,накрая като отидох на доктор ми се накара и веднага на инджекции-Терцеф.Тази сутрин ми беше последната инжекция, цедя кърмата и хвърлям.Сега ми изписаха за три дни АБ- Азакс,ще го пия от довечера.Пия и сироп за кашлица Амбрекс. Въпроса ми е от кога мога да започна на кърмя?

Имам въпроси и относно самото кърмене и лактация,но като излез на от този кошмар с боледуване го, ще питам

Последна редакция: пн, 22 дек 2014, 10:04 от Djulia

# 671
Здравейте,имам близнаци на 38 дни.Като родих,баткото (на 4г) беше болен и зарази и мен.От тогава кашлям като магаре,накрая като отидох на доктор ми се накара и веднага на инджекции-Терцеф.Тази сутрин ми беше последната инжекция, цедя кърмата и хвърлям.Сега ми изписаха за три дни АБ- Азакс,ще го пия от довечера.Пия и сироп за кашлица Амбрекс. Въпроса ми е от кога мога да започна на кърмя?

Имам въпроси и относно самото кърмене и лактация,но като излез на от този кошмар с боледуване го, ще питам

За да получиш най-точни отговори и за започването на кърмене, както и за самото кърмене и лактация, бих те посъветвала да се свържеш с консултантите от Ла лече лига. Бързо възстановяване  bouquet

# 672
  • Пловдив

Сега, от любопитство  Embarassed, проверих и двата АБ, които са Ви изписани в този сайт http://e-lactancia.org/en/ и излиза, че и двата АБ са с ниво на риск 0. Лекар ли Ви препоръча да изхвърляте кърмата  newsm78? Кърмила съм винаги по време на прием на АБ, избирали сме АБ, който е съвместим с кърменето.

# 673
  • Бургас
Моля,препоръчайте ми предпазни силиконови зърна за кърмене.

# 674
Моля,препоръчайте ми предпазни силиконови зърна за кърмене.
От самото начало кърмя с тези на Авент. Зърната ми са малки и колко ли не се мъчих... от самото начало бебока е на изключително кърмене, добре че са ги измислили...
Аз имам въпрос, яде ли бебка на  повече от 3 часа гърдите ми ще се пръснат Sad стават на бучки и преливат от всякъде. Гледам да не жадя от около 2 седмици, но сега имаме и нощни паузи от 8;9 часа и сутрин гърдите ми са майко милА. Кога ще се регулират така ме е страх да не стане някое запушване, че преди 40 дни имах температура и треска от запушване. Дайте съвет?

Общи условия

Активация на акаунт