Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - 7

• 47 483
  • 746
  •   1
Отговори
# 645
Мами, нужно ми е мнението ви по следните въпроси.
1. Малката е на два месеца точно, кърмя я на поискване (на 2 и половина часа долу-горе), от една гърда, за не повече от 10 минути се нахранва, нощем паузата е макс. 5 часа, не дохранвам. Имам 2 години кърмачески опит с баткото, НО... не мога да си обясня защо този път кърмата ми слиза адски болезнено! Няма значение дали в момента е на гърда или не е, буквално се парализирам и не мога да мръдна. Гърдите ми са болезнени и след изсукването (не напълно празни). Смятам, че производството на кърма се урегулира отдавна. След като се роди, по ред причини не трябваше да я кърмя първите няколко дни. Изцеждах до облекчаване, гърдите ми бяха все плътни, но мастит не съм правила - дали причината е тази?
2. И другото, което е - малката е малко нескопосано кърмаче. Суче общо взето ефективно, но често прицъква с език, изпуска зърното, задавя се... Съмнява ме, че юздичката на горната ѝ устна е къса. Устничката ѝ е на ръба на ареолата, но не се обръща навън, а седи като превита навътре. С баткото не съм имала такъв проблем и се чудя към кого да се обърна, за да ми каже дали наистина е така и какво да направя.
Благодаря:)

# 646
bubolechence, по 1 въпрос, единственото което мога да предположа е че има повече кърма и болката е от налягането при дърпане и голямото количество което чака на каналчетата. Според мен ще мине след още месец- два. Аз също съм с кърмачески стаж от големия и на една лекция по кърмене момичето каза че при всяко следващо кърмата е все повече.
по въпрос 2, нямам опит с къса юздичка нито пък съм наясно със симптомите, но сигурна ли си че захапва правилно? И моята в началото не можеше но постепенно се научи. Иначе при всяко положени можеш да се свържеш с ЛЛЛ и да се видиш с техен консултант, който би могъл да даде компетентно мнение. Или пък педиатъра, ама те някои са по-незапознати от нас

# 647
bebe2, и аз в началото си мислех, че нещо не захапва правилно и все се стремях да я наглася така, че да не цъка езичето ѝ. На база предишния ми опит си мисля, че е правилна и захапката и позата и всичко.. Само тази горна устничка не се разгъва максимално навън и май нарушава вакуума нещо... newsm78 Важното е, че наддава добре в крайна сметка...

# 648
bebe2, и аз в началото си мислех, че нещо не захапва правилно и все се стремях да я наглася така, че да не цъка езичето ѝ. На база предишния ми опит си мисля, че е правилна и захапката и позата и всичко.. Само тази горна устничка не се разгъва максимално навън и май нарушава вакуума нещо... newsm78 Важното е, че наддава добре в крайна сметка...
да, а и да не те разрани от неправилно засукване

# 649
  • варна
Малкия е на 16 дни ,кърмя гона поискване ,прави паузи около 3 часа понякога и 4 (по скоро нощем )
Забелязвям от време на време ,че след като се е наял ако не е заспал след окло час зАпочва да става нервен и пак търси да суче -давам му суче 5 мин и заспива ,което ме кара да мисля че иска да се приспи.
Та въпроса ми е няма ли да му претоваря стомаха с товам хряанене през час ?
То не е системно но се пак се тревожа.

# 650
  • Северозапада
Няма. Моята госпожица сучеше и през половин час. А и той суче активно, колкото да се приспи, не изпива кой знае колко за 5 минути.

# 651
  • have faith and be patient ..
Девочки,  здравейте!  Пиша и тук за моите терзания  Rolling Eyes Въпрос за кърмата във фризера - онзи ден извадих кърма на един месец,  размразих я и установих,  че мирише много неприятно,  кусах я - и вкуса и беше гаден..  Или по-скоро дооооста по-различен от на прясната.  Съответно я изхвърлих и отворих друго бурканче,  пак едномесечно и тадааа - същата работа  Shocked хвърлих и нея и отворих замразена кърма от 3-4 дни и беше добре,  същата като току що изцедената.  Иии съм в голяма дилема какво да правя,  фризера е пълен с кърма а явно няма да мога да я ползвам,  нямам на кой да я давам,  а произвеждам малко повече от необходимото..  И кво..  Да я изливам в мивката ли?  Грехота е да я хвърлям,  ама с този странен вкус де да знам,струва ми се,  че нещо не и е наред  Rolling Eyes някой с подобни наблюдения? И изобщо нормално ли е да се сменя вкусът и след престой във фризера? Мерси предварително  Hug

# 652
  • София
Може да е с гаден вкус и мирис, но като качество нищо й няма, а може и бебето да я яде- пробвай. Ако не я иска може да я слагаш във ваната за къпане. Моята ставаше така и къде във ваната къде- хвърлях.

# 653
  • Sofia
Олеле, като чуя за изхвърляна кърма и ми прималява. На мен една капка ми се свиди.Размразената кърма винаги има отвратителен мирис и вкус. Опитвала съм само капки, но после ми е оставало усещането, че съм изяла едно парче сапун. Обаче това не значи, че детото няма да я яде. Големият ми син трудно я пиеше и затова му давах около 80 мл, това му беше максимума и после друго ядене- АМ или храна. И така на малки порции всеки път. Този си яде колкото му дам. Имам някакви наблюдения, че ако се остави по-хладка кърмата по-лесто се яде.

# 654
  • have faith and be patient ..
Значи е нормално смяната на вкус и мирис и смело да давам на хлапето?  Ще се консултирам и с лекар разбира се,  но няма да откажа и още мнения на кърмили успешно мамчета,  мерси  Hug

# 655
  • Sofia
Да ти кажа това ще е най-голямата ти грешка Mr. Green Лекарите хал хабер си нямат от тези неща. Като нищо ще ти каже да я хвърлиш, вместо да се замисли защо и как. Големият ми син се разболя за първи път на 1,1 г. и имах някакви скромни запаси от замразена кърма, която кътах за спешни случаи. Между другото споделих с една лекарка, че му давам от тази кърма. Тя заяви нещо от рода да спра, защото можела да има бактерии Joy Умрях си от смях. Сега малкият е изял към 100 контейнера размразена кърма. Гледам да не я душа, че ще припадна. Mr. Green Понеже свършва се каня да взема малко от племеницата ми, че при нея е в изобилие.

# 656
Аз пък като размразявах не съм усетила нещо неприятно като мирис и вкус. Но малката я повръщаше. Категорично отказа и замразена и стояла в хладилник само. Минаха 6 месеца и я хвърлих. Отдавна спрях да се цедя. Така или иначе все още се кърмим, така че си има достъп до прясна  Laughing

# 657
Здравейте! Имам следния проблем: Преди около месец и половина бебка (която след 2 дни става на 4м) започна да се дърпа при сучене, нервно дърпа от гърдата за секунда и почва да се опъва. Така се хранихме до скоро. Тя има рефлукс и това нейно поведение още повече спомагаше за повръщането. Пробвах какво ли не- и смяна на поза, и кърмене кожа в кожа, на тъмно- нищичко не помагаше. Все едно просто не иска да суче от гърда и това е. А напоследък и кърмата ми намаля- тя започна да има по- малко напишкани памперси, плаче след хранене и видимо я усещам, че не наддава и не е спокойно нахранено дете. Тогава реших да й дам АМ, при което още в процеса на пиене на млякото, от което се дърпаше също й излезнаха петна по лицето и й прегракна гласа. Веднага отидохме в спешното- алергия се оказа. Тия дни ще я водя на алерголог. Сега започнах да се изцеждам и да й давам с шишето, защото всевъзможните познати методи за увеличаване на кърмата не действат- нито чай, нито често слагане на гърда- то тя просто неможе да ги стимулира като се дръпа от тях. От около две седмици какво ли не опитах и ефект почти няма, просто е взела да си намалява и това е. Немога да държа гладно детето си. Сега идва ред и на въпроса ми- мога ли да й дам кърма от моя приятелка (даде ми замразена). Момичето ми е много близка, не е коя да е както се казва. Малко ме е страх да не стане като със сухото мляко, казаха ми да не давам нищо друго освен кърма. Иначе никога не е имала проблеми с алергии, аз си ям всякакво мляко. Сега искат да я тестват за алергия към белтъка на кравето мляко.

# 658
  • Sofia
Аз бих дала кърмата. Моето момче също е предразположено към алергии, да кажем, че няма тежка изява засега, но внимавам. Той е на 1,1 г. и замразената ми кърма свършва, но ще взема малко от племеницата ми и това не ме притеснява. От непознат не бих взела. Щом ти не си на диета, не би трябвало чужда кърма да направи беля. Освен ако не е спазвана хигиена, разбира се.
Не се предавай и се цеди по-често, за да набавяш необходимото количество. Съвет за сучене не мога да дам, аз само съм се цедила.

# 659
  • варна
Някой от по дълго кърмещите може ли да разгадае поведението на малкия , че аз не мога.
Сутрин храня го ,суче от едната гърда (попринцип от двете) и заспива след 2 часа се буди яде от двете  , уж се наяжда ,а след10 мин почва да нервничи , аз си мисля че му се спи и пак му давам , заспива и след малко пак е буден и всичко се повтаря по 100 пъти.

Някога тези номера ги прави сутрин и следовед ми прави паузи ро 4 часа че и повече.

Той е на 18 дни.Изключвам да не ми стига кърмата , защото ака по 100 пъти и след кърмене гърдите ми омекват.

Общи условия

Активация на акаунт