Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - 7

• 47 452
  • 746
  •   1
Отговори
# 690
Може ли да се прилага зъболекарска упойка при кърмена? За колко време би трябвало да се изчисти от организма?

# 691
Здравейте, мами!
Моля за помощ и малко кураж! Имам си момиченце на 7 месеца и си я кърмя, но от 4 дни едната ми гърда е твърда, подута и със запушени каналчета. Не мога да изцедя и 20 мл от нея. На всяко кърмене слагам беба на нея да суче, та дано се поразтикат буците и се отпуши, но без успех. Нещата стават по-зле. Пробвах с компреси, топли душове, масажи.....нищо. Обадих се преди малко на ЛЛ за консулт, тя ме засили да съм вземала антибиотик и да отбивам бебка  Rolling Eyes
Моля Ви, помагайте  Praynig Дайте ми насока, съвет, каквото и да е, но не искам да спирам кърменето  Sad

# 692
  • София
isani  за мен личната ти лекарка не е права и за пореден път съм втрещена от съветите на тези лекари  ooooh!.
Аз лично често запушвам едната гърда и като стане това цедя до дупка докато не отпуши. После няколко дена следя да не запуши пак. Най успешно отпушвам като държа топъл компрес на гърдата и едновременно с това цедя с другата ръка, като съм се навела напред. Или под душа с вряла вода, а с другата ръка цедя.
Болката не минава. Аз така сега последния път така запуших , че една седмица мястото беше страшно болезнено, а не се образуваха пак букчи. Имах зеле и наложих зелев лист. Е след това ми мина. Много помага това зеле. НАмачкваш и налагаш с пресен зелев лист.
Другото което можеш да направиш е да си вземеш хапчета за бучките. Не ги помня как се казват, но ако се върнеш назад момичетата са писали не един път.
Пробвай, но да отбиваш така заради едни бучки не мисля че е добър съвет. Успех   Hug

# 693
  • Северозапада
Лецитин 1200 са хапчетата. Пият се по 4 на ден до отпушване. Като се отпушат каналите се намалят на 3 няколко дни, 2 няколко дни, 1 няколко дни и се спират.

# 694
Имам въпрос : може ли да ми кажете храни за сгъстяване на кърмата защото днес бяхме на консултация и малката е наддала само 300 грама   и 3 сантиметра . спокойна е ,спи си не плаче, даже вечер не се буди да яде . А АМ не иска да яде само го плюе и плаче като ѝ го давам . ??

# 695
  • София
Имам въпрос : може ли да ми кажете храни за сгъстяване на кърмата защото днес бяхме на консултация и малката е наддала само 300 грама   и 3 сантиметра . спокойна е ,спи си не плаче, даже вечер не се буди да яде . А АМ не иска да яде само го плюе и плаче като ѝ го давам . ??

краси няма такова понятие рядка, нехранителна или гъста кърма. Всяка кърма е нормална и е според нуждите на детето. Можеш да я увеличиш, но не и да я сгъстиш или нещо подобно.
Храни се здравословно и разнообразно . А щом бебка спи и е спокойна значи всичко е ок.  Нормално децата един път наддаватна см, друг път на кг, а и 300гр  си е ок според мен, все пак е дръпнала с цели 3см. Не знам колко сте големи, но по натам ще има месеци без нищо да наддава.

# 696

краси няма такова понятие рядка, нехранителна или гъста кърма. Всяка кърма е нормална и е според нуждите на детето. Можеш да я увеличиш, но не и да я сгъстиш или нещо подобно.
Храни се здравословно и разнообразно . А щом бебка спи и е спокойна значи всичко е ок.  Нормално децата един път наддаватна см, друг път на кг, а и 300гр  си е ок според мен, все пак е дръпнала с цели 3см. Не знам колко сте големи, но по натам ще има месеци без нищо да наддава.

на 3 месеца е . 

# 697
guerry ; приятелка пие окситоцин ампула при запушване и много и помага. На мен веднъй ми се е запушвало и ме оправи киснене в минералния басейн на Сапарева баня ( просто бяхме там като се случи) и много масажи и сукане. Водата на басейна е около 38,5- 39 градуса. Ако имаш вана, не се колебай Mr. Green

Краси, аз също съм на мнение че щом бебето качва и е спокойно значи всичко е наред. Храни се здравословно и това е. Кърми на поискване, то детето най-добре си знае колко. Освен това, то ще си вземе каквото му е нужно, ако има недостиг от хранителни вещества то ще е за твоя сметка.
Хапвай достатъчно калорична храна, богата на витамини, минерали и прочее и си пийвай много вода и нещата ще текат гладко

# 698
  • Пловдив
Лецитин 1200 са хапчетата. Пият се по 4 на ден до отпушване. Като се отпушат каналите се намалят на 3 няколко дни, 2 няколко дни, 1 няколко дни и се спират.
това помогна и на мен+напоен с вряла вода памперс..(не тече,не те мокри,дълго време е топъл) Peace

# 699
Може ли да се прилага зъболекарска упойка при кърмена? За колко време би трябвало да се изчисти от организма?
До 2-3 часа упойката се отделя в кърмата и е хубаво да пропуснеш следващото кърмене. Най-добре е да имаш предварително подготвена кърма, която да дадеш, а след упойката да изцедиш и двете гърди Simple Smile

# 700
Момичета, благодаря ви за съветите  Hug Започнаха да се отпушват каналите и тръгна кърмата. Не съм сигурна кое точно помогна - лецитина или зелето, но важното е че стана Simple Smile

# 701
Здравейте момичета Peace

Има ли възможност сега като съм болна, кърмата ми да намалее ? Днес гърдите не са ми ставали на буци, а сутринта едва изцедих 75мл и не бях толкова мокра, както друг път. Сега малката папка и вече е на втората боцка, което не се е случвало до сега.

# 702
По време на кърмене чай Ройбос може ли да се пие newsm78

# 703
  • София
По време на кърмене чай Ройбос може ли да се пие newsm78

не виждам защо да не може. Аз ментата избягвам само , че нали намалява кърмата, иначе другите билки си ги пия.

# 704
Здравейте момичета Peace

Има ли възможност сега като съм болна, кърмата ми да намалее ? Днес гърдите не са ми ставали на буци, а сутринта едва изцедих 75мл и не бях толкова мокра, както друг път. Сега малката папка и вече е на втората боцка, което не се е случвало до сега.
Увеличи течностите, по 30 ;л на кг живо тегло. Примерно, ако тежиш 60 кг, трябва да пиеш по 1800 само за теб, и на бебчето като му сметнеш това дето му трябва, стават към 2,200. И имайки предвид че човек, когато е болен трябва да пие повече, гледай минимум по 2,5 л да изпиваш под формата на чай, сок, супа, вода...

Общи условия

Активация на акаунт