Трудно проговаряне -тема 17

• 122 492
  • 740
  •   1
Отговори
# 585
  • Варна

здравейте,ние сме на 2 гоини и 10 месеца и не говорим.Тук във Варна ни казаха че трябва да стане на 3 за да започне работа с логопед...имаме запас от 10 думи и само звуци и пищене...всичко разбираме иначе....притеснявам се много с тази липса на говор и като почнед градина....той не си казва пиш и ако и затова в яслата го държат още с памперс защото неговорил,аз вкъщи съм му го махнала ,той ходи само до гърнето като се събува....в градината ако не говори дали ще го вземат и как ще реагират там ?

# 586
  • Варна
 dior.84, моят син имаше същият запас от думи на възрастта на твоето детенце. Истина е, че тук във Варна много малко логопеди се навиват да работят с деца под 3години. На нас лично управителката на Логопедичния център ни каза, че преди третата година няма смисъл да се работи с детето. Защо не кандидатстваш за Логопедичната детска градина? Там работят специалисти и детето ти ще бъде добре обгрижено.

# 587
 Там работят специалисти и детето ти ще бъде добре обгрижено.

Зависи от състоянието на детето. голяма част от децата там не са просто с логопедичен проблем. Изпращайки го там за мен лично с е ограничават доста възможностите на детето защото то е поставено в среда на деца със същите проблеми като него ако не и по-сериозни понякога. Както съм писала и преди логопедичнта детска градина не е това което си представят всички.

Последна редакция: нд, 11 яну 2015, 22:24 от _re_ge

# 588

здравейте,ние сме на 2 гоини и 10 месеца и не говорим.Тук във Варна ни казаха че трябва да стане на 3 за да започне работа с логопед...имаме запас от 10 думи и само звуци и пищене...всичко разбираме иначе....притеснявам се много с тази липса на говор и като почнед градина....той не си казва пиш и ако и затова в яслата го държат още с памперс защото неговорил,аз вкъщи съм му го махнала ,той ходи само до гърнето като се събува....в градината ако не говори дали ще го вземат и как ще реагират там ?

Ако те интересува, мога да ти препоръчам логопед, който работи с деца под 3 г., но е на частно.

И при нас в логопедичния център ни отсвириха навремето, защото нямало 3 години детето. Не че след това започнахме при тях. Само да напиша какво става, когато детето навърши 3 г. Тогава може да се кандидатства, но понеже децата са повече от свободните часове, с приоритет се ползват по-големите деца, които са близо до училищна възраст, след това по-тежките случаи при малките.  Т.е. може да се чака много, за да се започне терапия.

# 589
  • София
Здравейте,
Преди време четох /в тази тема или другата за аутизма/ много добри отзиви за лекар, който е невролог с втора специалност детски психиатър. Рових се назад, но като не помня по кое време съм го чела се оказа мисия невъзможна. С търсачката също не можах да го намеря. Помня, че беше в София. Моля, ако някой се сети или отзивите са негови да даде координати.

# 590
  • Варна
 Благодаря ви за отговорите,но се чудя какво да правя с малкия,така ли да чакам ?

capris ... а твоят син кога проговори,в обикновена детска градина ли е? какви мерки взехте ?

Последна редакция: пн, 12 яну 2015, 21:35 от AnMary

# 591
  • София
dior.84, направете обследване/консултация с логопед.
Моя син беше под 3г когато го водих на логпед.
Проверете в Карин дом - https://karindom.org/

# 592
  • Варна
Моят син е в Логопедичната градина, вече 4-та група. Затова и те насочих натам. Преди да започне тук, посещавахме друг логопед, с негова помощ на около 3 години и 4-5 месеца каза първото си просто изречение, дотогава казваше само отделни думички и то неправилно. Все още говорът ми не е изчистен, има още много какво да се желае, за жалост не е от тези деца, за които казват, че се "отприщили" изведнъж да говорят. Но се борим.

# 593
  • София
         Здравейте на всички търсещи и борещи се майки за своите деца. Снощи след поредното посещение при нашата хомеопатична докторка разбрах за Хомеопатична детокс терапия (ХДТ). Това явно е нов метод, по който сега започва да се обучават и в България. В този сайт има и малко повече информация http://hdt.anhira.com/ . Нещата звучат малко сектантски, но ако някой знае нещо повече или има опит, може да сподели. Аз просто исках да споделя с Вас и това нещо.
        На нас хомеопатията доста ни помогна. И тъй като аз съм почти убедена, че състоянието на сина ми е следствие от ваксина (писала съм и в други мои постове), а тази терапия била помагала  в такива случаи, мисля че ще пробвам  ХДТ, но ще е след известно време.

# 594
  • София
Здравейте, имам питане към майките от София - може ли да ми препоръчате логопед в кв. Изток или кв. Иван Вазов?

# 595
Мерси, Мануела77, аз наскоро прочетох една книга на  д-р Найденов, както и инфо от него из нета и се запалих по добавките, та сега давам на малкия течни водорасли и есенциални мастни киселини. Към хомеопатията се въздържам, защото все се чудя дали че познаят точното лекарство, дали детето ще  има жизнена сила да се справи и т.н и т.н.

# 596
Blueeyes,коя е тази книга на д-р Найденов.На мен също ми я препоръчаха.

# 597
"Здраве без лекарства". Хубаво написано, ама ето сега моя малкият като кашля 10ти ден, питай  колко лекарства му давам ...

Извинете, че това не е  по темата.

# 598
Ние си влачехме доскоро една кашлица цял месец.  Sad
Виж постовете в темата за астмата.

# 599
Здравейте, дали има вероятност скоро да правите поръчка за Biocure или поръчвате един път за годината? Не съм изчела още всичко от темата, простете.

Общи условия

Активация на акаунт