Трудно проговаряне -тема 17

• 122 491
  • 740
  •   1
Отговори
# 600
Поста ми за витамините е изтрит от модератор вероятно, така че който иска витамини Biocure да ми пише ЛС  Peace

# 601
Току-що поръчах от адреса от стр. 24, ще видим кога ще дойдат. Благодаря ви.

# 602
Здравейте на всички!Искам да споделя притесненията си с моето момченце,което е вече на 3г и 6м.Много бръщолеви,помни всичко,имитира,копира и т.н.,но още не може да разговаряме смислено.Познава числата,брои до 200 и нагоре,познава буквите-изумяващи неща,но сякаш не може да ти направи смислено изречение.С две думи,или си говори негови неща.На моменти ни учудва като ти изръси нещо,но в повечето случаи имам чувство,че говори заучено,а не осъзнава какво казва.Ходидме на невролог.Той и личната лекарка са на едно мнение-трябва да започнем НУТРОПИЛ.Още нямаше навършени 3 г,взехме го,но чувам много лоши отзиви и мнения,да не се излагаме и да го тровим излишно,че всичко ще си дойде с времето.Така и не сме го давали още.Да ,всички хора са индивидуални,но на нас ни е много тритеснено,особено като чуем на неговата възраст децата как разговарят.Някой имал ли е такива проблеми?И знаете ли нещо за този НУТРОПИЛ.Много ще се радвам да чуя мнения.Предварително благодаря!

# 603
Сина ми е на 4 години вече. В началото не можеше да си каже и името, но знае всички марки коли, брои до 15 и разни други неща. Познава числата до 10. Също говореше заучени неща. Аз от 2 годишен и половина съм го метнала по логопеди и психолози. Последния при който ходихме беше невролог и той ни изписа ноотропил. Пихме го 3 месеца по схема, каза в началото ако стане нервен и буен, да го спрем. Пи го го в комбинация с рибчо. Нямаше проблеми и започвам да забелязвам, че и мисълта му почва да става по-концентрирана. Понякога отговаря на прости въпроси, понякога не. Пинципно той е за стимулиране на речта.  Сега февруари месец пак ще го водя, но сигурно ще продължи да го пие, защото положението не е много както трябва, но пък има напредък .

# 604
  • София
Преди да даваш лекарства, заведи детето при логопед. Но при такъв логопед, който се занимава и с деца с неврологични проблеми, с хранителни проблеми, с деца от аутистичния спектър и пр. Това са по-широкоспектърни специалисти, които имат по-разчупен подход и знаят как да подходят към детето, за да оценят правилно ситуацията.
Потърси във форума една тема за децата, които бавно проговарят, за жалост не помня в кой раздел беше, за да ти дам линк. Дано някой се включи и да те препрати към нея.

# 605
Ето ти тема Трудно проговаряне където пишат майки с подобни проблеми. На първата страница има доста информация.

Моето мнение е да заведете детето на детски психолог и логопед да изкажат мнение  Peace

# 606
Логопед и психолог са първите специалисти, към които бих се обърнала за подобен проблем, още повече че дори да се предприеме някакво медикаментозно лечение (каквото аз лично не бих предприела, преди да са изчерпани всички други опции), с детето ще трябва да се работи. Има вече доста места, където такива специалисти работят в екип. Да отмине проблемът не бих чакала - дори наистина всичко да е въпрос единствено и само на време, за всички (най-вече за детето, но и за околните) ще е по-добре, ако "отминаването" се случи максимално бързо.

пп В момента имам близко детенце в подобна ситуация (затова и се зачетох в темата може би). С него от известно време работи логопед и макар напредъкът да не е изумителен след първите няколко посещения, все пак се го има.

# 607
  • Най-сетне у дома
Поста ми за витамините е изтрит от модератор вероятно, така че който иска витамини Biocure да ми пише ЛС  Peace

Дано наистина не е изтрит от модератор, това не е реклама, взаимопомощ на родители е.
Ще напиша нещо за Биокюр в блога си тогава. Едно от нещата, които дадоха най-силен тласък при нас - това беше Биокюр.

# 608
Аз може ли да питам нещо? Понеже досега лекарствата ни са само под формата на сиропи и днес набързо поръчах сироп. После видях, че имат  разлика в съдържанието. Ефектът еднакъв ли е или утре да се опитвам да поправя поръчката?

# 609
Здравейте   santa2
Аз искам да попитам тези витамини дъвчат ли се или трябва да се гълтат?

# 610
И аз препоръчвам консултация с логопед. И вече след това всичко останало.
Лично аз имам горчив опит с много "разбиращи" невролози, както и педиатри, затова не бих се доверила само на едно мнение. Ноотропил не е безобидно лекарство, което да се изписва с лека ръка. 

# 611
  • Най-сетне у дома
Здравейте   santa2
Аз искам да попитам тези витамини дъвчат ли се или трябва да се гълтат?

Моят син ги дъвче. Доста са вкусни, аз не давам нищо,което не съм опитала първо, така, че гарантирам - приятен вкус имат. Но съм ги давала и на парчета в кисело мляко, това в началото.
Вече не ги давам, няма нужда от тях  Grinning

# 612
Аз може ли да питам нещо? Понеже досега лекарствата ни са само под формата на сиропи и днес набързо поръчах сироп. После видях, че имат  разлика в съдържанието. Ефектът еднакъв ли е или утре да се опитвам да поправя поръчката?

Различни са и ефекта съответно няма да е еднакъв. За тези витамини за които се говори тук са Biocure Junior Chewing Stars те са за подобрение на паметта и концентрацията (пише го на тях) защото съдържат таурин, сиропа си е просто витамини за имунитет.

Витамините имат вкус подобен на ефизола за смучене който е, иначе те са  прахообразни и могат да се стриват и слагат в храна, имат вкус на портокал.

# 613
Е супер, че може да се дъвчат понеже не може още да гълта така хапчета, а ги хрупа Simple Smile

tigywigy писах ви на ЛС  Peace

Иначе да се представя и аз: моят хубавец  Wink има речник от около 100-на думи-съществителни, наскоро почна да казва и глаголи-от типа папка, играя, нанка, обаче половината му думи са на английски.

Цветовете, формите, цифрите до 10-поред и обратно вече ги казва, почти цялата азбука, но уви на английски само. Sad

Иначе с моториката всякаква, социализация, имитация абе всичко по онзи тест е ок само когницията, реч разбиране и реч изразяване ни куцат  Sad

Като характер е доста буен, но не бих казала хиперактивен, защото като му взема нова занимавка и понякога и половин час не му се чува гласа (вчера му взех пясък за моделиране и поне 40 мин. вирих крак Simple Smile ) Обаче е драма куин и все се тръшка за нещо >.<

Лелките в яслата и приятели ми казват да изчакам с логопеда до 3, бил умен и хитър, но аз се притеснявам. Затова ще пробвам Biocure  и се надявам март да го заведа на невролог и логопед.
На 2,7г. е.

# 614
Здравейте ,бях обещала да споделя впечатления от биофийдбека.Та значи заведох моето момче и ми казаха ,че три  часа-в продължение на 10 дни ще го обследват и аз да попълня анкета за развитието му.В кабинета са логопед и психолог.Значи водих го и те заключиха че три сфери-конгтивно мислене,емоционална и комуникации е на границата с нормата ,комуникациите - под норма.Физическо развитие и адаптивно поведение-ОК.Биофидфека го пробвали и още първия път напрравил 7 мин. активна концентрация.Вчера пак пак правили и направил 8 мин.Думите на логопедката бяха:"За този софтуер 8мин си е "уау".Само трябва да поработи върху дишането ,но той е малък и трудно разбира инструкциите.Може би ще трябват повече сеанси."Това е засега.

Общи условия

Активация на акаунт