Трудно проговаряне -тема 17

• 122 513
  • 740
  •   1
Отговори
# 75
  • Sandanski
Здравейте, отдавна не съм писала тук! Накратко моя син който септември ще навърши 4г. до скоро не говореше почти нищо. Ходи на логопед, но го водих и на детски невролог. Тя му изписа НООТРОПИЛ сироп, пи го 5 месеца, а сега е в почивка от 1 месец и го почва пак! При него даде ГОЛЯМ резултат, в момента повтаря всичко по нас, прави и изречения, направо е друго дете! Пиша ви това защото най-вероятно много майки като мен са чували за него но ги е било страх да го дават. При нас не даде страничен ефект!

# 76
milata_mama, от къде намери Ноотропил сироп? В каква доза го даваш?

# 77
  • Sandanski
купувам го от Гърция около 7 лв. излиза, едно шишенце стига за два месеца! Спрямо теглото на детето се изчислява колко милилитра да се дава! Ние почнахме първия месец с 2,5 мл. и следващите месеци по 3 мл. Давам го само сутрин! Ако си решила да го ползваш най-добре се консултирай с детски невролог! На нас ни помогна!

# 78
Ние го пием отдавна и ни е изписан от невролог. Но сиропа нали го спряха и минахме на сашета. Пие 1200 + 600мг....но сиропа си беше по-удобен.

# 79
  • Sandanski
Ние живеем близко до границата и ги взимам от там. Точно на границата има аптека! Моя син има монголоидни очи и искам да попитам майки знаете ли очен лекар на който да го откараме на преглед!

# 80
  • Най-сетне у дома
Milata mama, какво означава "монголоидни очи". Ако са наистина монголоидни, не мисля, че нужният лекар е очен. Какво каза неврологът, какви според нея/него са причините за закъснението в говора?

# 81
  • Sandanski
Никой не ми казва каква е причината за забавянето на говора. Невроложката при която го водихме, също не ми каза, на базата на резултатите от ЕЕГ - то ми каза че има забавяне в развитието му, което аз мисля че са пълни глупости! Де же не обърна внимание гънката  която закрива ъгълчетата на очите му. Логопедката ми каза за тази гънка че е характерна за монголоидната раса и че трябва да направим консултация с очен лекар, да види дали не му пречи на зрението и че по принцип може да се махне! В нашия район няма добър очен лекар на който да заведа детето!

# 82
Здравейте дами,
Привет и на другите нови момичета като мен. Niq_23, според мен това е най - важната крачка да разберем и да приемем, че детето има проблем, а от там да се борим с него.... Milata_mama, това с монголоидните очи мисля не би трябвало да е сериозен проблем - за мен, най - добрите специалисти в това отношение са във Варна от "Света Петка", ходили сме там на профилактичен преглед и тъй като сме от друг град ни обърнаха подобаващо внимание и не ни размотаваха - свършихме за половин ден и ни обясниха всичко, по всички зададени от нас въпроси.
  Ние продължаваме да работим вкъщи и с логопед. Не знам дали си втълпявам, но тук последните два три дни започна да изговаря доста думички когато го питам: "Къде е това", той ми отговаря като посочва и назовава думата, прави (е рядко, но...) изречения с "Това е....", усилено правим дихателни упражнения и логопедични за езика и челюстта. Направихме си традиция - взимам го от ясла, отиваме купуваме сок, прибираме се, изпиваме си сока Wink и почваме картинки и каквото сме предвидили за около час, после волна програма и така.
В понеделник сме предвидили телефонен разговор с д-р Зеленска от ВМА - какво Ви е мнението за тази дама?
Това, което ме притеснява напоследък е отношението на госпожите от яслата към детето - може би, защото е единственият, който не говори взеха да оставят по - буйните да го бият, хапят и т.н, без да вземат отношение, после като ги попитам ми се отговаря: "А, това не е от моята смяна!", познайте какво ми казва другата смяна ..... Та надявам се след месец като мине в градината вече нещата да са по - различни. При Вас как беше преходът от ясла в градина и отношението на госпожите?
Пожелавам Ви големи - малки стъпки напред  Hug
Лека вечер

# 83
Milata_mama, това с монголоидните очи мисля не би трябвало да е сериозен проблем

Не бих била толкова категорична, но всеки добър невролог, виждайки дете с "монголоидни" очи и забавяне в развитието трябва да изключи някои генетични синдроми (като например Мозаичен синдром на Даун). Без да вземам отношение към конкретния случай, мисля, че това е един полезен линк, даващ информация, как трябва да протече едно такова изследване/изключване.  Peace newsm78 http://www.betterhealth.vic.gov.au/bhcv2/bhcarticles.nsf/pages/D … yndrome_explained

# 84
В никакъв случай не съм категорична, но и детенцето е вече на четири години - би трябвало вече да се знае, ако има подобно заболяване. Доколкото разбирам детето е посетило и невролог, а имат желание да посетят и офтамолог. Все пак не сме доктори, а все се надявам в България има специалисти в областите си, които все още не са се опорочили от системата.... Confused и да се полагат правилни грижи за децата.
Успехи на всички  Flutter

# 85
  • София
Привет  Hug

Много отдавна не съм писала и много съм изпуснала. Тези дни ми се наложи пак да посещавам форума (в други теми), защото се оказва, че имаме проблем с очичките, т.е. далекогледство. И може би ще слагаме очила. Което разбира се не е краят на света, но ми дойде малко неочаквано и сега се започва наново ходене по прегледи.

Аз мислех да влизам тук да разпитвам за баро-процедурите в клиниката на Чавдаров, а то... се оказа, че ще тръгнем по други лекари сега.

Някой има ли опит/препоръки за детски офтамолози? Бяхме в Токуда при д-р Лиляна Димитрова и имаме час в Александровска. Знам, че си има теми за това, питам ви и вас, защото през какво ли не сме минали заедно и ви имам доверие за всякакви теми  Hug

# 86
Още нещо. По принцип тази гънка, наречена "епикантус" не пречи на зрениято - нали цяла Азия са с такива очи! Така че, преглед при очен лекар не е излишен изобщо, но не за гънката. Операцията се прави от пластични хирурзи - нарича се епикантопластика (има доста инфо в интернет). В Япония например е модерно премахването й, за да има човекът вид на "бял" или за придаване на по-интелигентен вид. Но научих, че има и обратен вариант - хора, които се чувстват принадлежащи към азиатската култура, си правели такава операция с присаждане на кожа. При деца със синдром на Даун във Великобритания също "отваряли" окото, за да намалят отблъскването на децата от пръв поглед.
И все пак, счита се за нормално 2-4% от българите да имат по-дръпнати очи, без да им има нещо. Но за успокоение на родителите, мисля, че още една консултация с невролог, не е излишна.  Simple Smile

# 87
  • София
Д-р Зеленска е много добър специалист Wink
За офталмолог - водя моите при д-р Константинов в клиника Ден. Щом Гого успя да предразположи и прегледа... Wink

# 88
Здравейте,

milata_mama чета, че едно шишенце Ноотропил го даваш два месеца. Аз също го купувах от Гърция и тук си говорихме, че срокът му на годност е 1 месец. До тук малчо го е пил 2 месеца, но честно казано не виждам напредък, посещава и логопед. По план 3 месеца трябва да го пие и ще направим пак консултация при невролог, но изследване не са му правили, та не знам какво ще решат, базата за сравнение не ми е много ясна. Дозировката беше с постепенно увеличение, сега максимума е 3мл, като 2 са сутрин и 1 е следобед.

Дайте ми съвет, от месец насам детето е много нервно (пие ноотропил 2м), залепено за баща си, когато мръдне на някъде, дори излизане от стаята, изпада в истерия направо, толкова плаче, наистина е тъжен. На морето не искаше да излезе от банята без него, дори в другата стая при отворена врата. Не мисля, че е само бебешкия пубертет, логопеда също потвърди последният път, като по принцип там е спокоен, сега от както тръгна на градина, последните дни е кошмар. Не е ходил на градина няколко месеца и тези му залепвания за баща му бяха, когато ходихме на море и планина, сега и с градината и при логопеда. Миналата година на морето беше същото, а не пиеше лекарството. Сега се чудя дали то усилва тези моменти и направо не знам как да постъпя. Логопеда каза, че повече от 20 мин рев не е полезен, може да доведе до припадъци и т.н., при него се получавало като хронично поведение. Какво е това отделяне, не знам, наистина не знам какво да правя, обяснявам, че баща му отива на работа, че излиза от стаята защото... но когато се ядоса, направо изключва, нищо не го разсейва.

# 89
  • Sandanski
Не знаех че срока на годност е един месец, но за мен няма проблем! При нас се видя резултат около 4 месеца след приема, но да ли е от него или просто си му дойде времето незнам. Ние го взимаме само сутрин по 3 мл. Най - добре е да се консултираш с невролога който ти го е изписал. Всеки месец и звънях за да и казвам как е детето! Смята се спрямо килограмите на детето по колко милилитра да се дава! Обади се на невролога ви! Ако трябва се консултирай и с друг. Успех!

Общи условия

Активация на акаунт