Трудно проговаряне -тема 17

• 122 582
  • 740
  •   1
Отговори
# 90
  • Sandanski
При нас тази Гънка е най-вероятно по наследство! Свекърва ми е рускиня, има леля която също е с дръпнати очи! Но за моя успокоение искам да се консултирам с доктор! По принцип аз искам да я премахнем, но не знам какво да правя.

# 91
Здравейте, много четох тук и започнах да давам Карнозин на детето ми, което е с трудно проговаряне - иска да говори, но не може да възпроизвежда думите  и така се отказва от опитите си. Тези дни стана на 5 години. Като по- малък имаше епилептични припадъци големи и малки, сега е добре и пие два вида лекарства, които допълнително влошават ситуацията. Въпроса ми е - след 10 дни сме на изследване на кръвта веднъж в годината го правим заради лекарствата,  дали ще излезе  карнозина в кръвта му и докторите ще разберат ли, че така на моя глава давам добавки притеснявам се да не се развикат.
Благодаря

# 92
Здравейте!

При нас нещата са една идея по-спокойни. Явно всичко е на психологическа основа, несигурност при смяна на обстоятелства, места и т.н.

Някой ходил ли е на барабанотерапия? Търся информация, кога, къде, как, за колко, доволни, недоволни и т.н. Намерих, че Libera Institut провеждат обучение в ресурсните центрове из страната. Писах им, чакам отговор, но ако някой има впечатления бих се радвала да сподели.

# 93
  • Най-сетне у дома
Здравейте, много четох тук и започнах да давам Карнозин на детето ми, което е с трудно проговаряне - иска да говори, но не може да възпроизвежда думите  и така се отказва от опитите си. Тези дни стана на 5 години. Като по- малък имаше епилептични припадъци големи и малки, сега е добре и пие два вида лекарства, които допълнително влошават ситуацията. Въпроса ми е - след 10 дни сме на изследване на кръвта веднъж в годината го правим заради лекарствата,  дали ще излезе  карнозина в кръвта му и докторите ще разберат ли, че така на моя глава давам добавки притеснявам се да не се развикат.
Благодаря

Beo, за кръвните изследвания не знам, но Л-карнозин, заедно с Гамалон, се използва за овладяване и профилактика на епилепсия. Само добро правиш на детето си.

# 94
Saule, благадаря за отговора, а може  ли да  попитам 300 mg сутрин  добре ли е за 5 годишно дете или е малко дозата?

# 95
  • Най-сетне у дома
Аз на 4.9-годишно дете давах известно време сутрин по 500, а след 3 месеца включих още 500 по обед, общо 1000. 300 за 5-годишно ми се струва малко.

# 96
Благодаря много, и аз четох че се дава по 1000 mg особено при епилепсия, но не посмях, увеличавам утре, поздрави и успешна седмица.

# 97
  • Най-сетне у дома
Благодаря много, и аз четох че се дава по 1000 mg особено при епилепсия, но не посмях, увеличавам утре, поздрави и успешна седмица.

Beo, успех! Само да кажа още нещо, обмисли, поразпитай, консултирай се и за включване на Гамалон. Не искам да ти разказвам приказки за лека нощ или нещо от рода, но приятелка постигна наистина невероятни резултати в овладяването на епилепсията с дъщеря си, на 5 г и тя. След година на такава терапия, само мога да чукам на дърво и да се надявам нещата да се задържат така. Имаше страхотен ефект както върху пристъпите, така и върху развитието и говора. За година се разви с 3, навакса цялото изоставане. Не казвам, че при всички работи така, но си струва, мисля, да се опита.

Аз самата давах Л-карнозин и Гамалон на сина ми повече като превантивна мярка срещу възможна епилепсия, а страничният ефект с развитието на говора беше просто хубав плюс. Понеже нашите проблеми се оказаха в следствие на кислородна недостатъчност, а това е предпоставка за епилепсия, взех мерки и давах двата медикамента. Питах лекари, те казаха, че няма да навреди, ако не помогне. И ето!

# 98
Saule, страхотна информация, при твоето дете кислородната недостатъчност видя ли се на скенер, ЯМР или други изследвания?   

# 99
  • София и там където не се пуши
Прави се изследване, като само в болнична лаборатория се взима кръв от пръста, ние правихме в Токуда, да има кислородна недостатъчност.

# 100
Прави се изследване, като само в болнична лаборатория се взима кръв от пръста, ние правихме в Токуда, да има кислородна недостатъчност.
Може ли малко повече информация за това изследване   bouquet
Има ли разлика между кислородна недостатъчност в мозъка или в кравта, едно и също ли е?

# 101
  • София
Много зависи от детето, защото примерно при моя син комбинация от Л карнозин и Гамалон даде регрес...
Дороти, и какви препоръки ти дадоха?

# 102
  • София и там където не се пуши
Ми не обърнаха внимание лекарите, то нали знаете сами се оправяме.

Сигурно му било студен пръста та от това, отговориха, по мое желание му направихме изследването, то е леко от пръста. При нас за кръвта, за пръв пат чувам това за мозъка  newsm78

# 103
..... При нас за кръвта, за пръв пат чувам това за мозъка  newsm78

Ами точно от него идват проблемите на децата и точно за него говори Сауле Peace .  И аз останах учудена как се определя това с кръвно изследване  newsm78. По време на бременността или раждането поради някаква причина мозъкът на детето е останал за известно време без достатъчно кислород и от там се получава някакво увреждане.
Не е задължително разбира се има деца с увита пъпна връв неизплаквайки веднага, което си е точно кислородна недостатъчност на мозъка, но нямат после проблеми в развитието.

# 104
  • Най-сетне у дома
Много зависи от детето, защото примерно при моя син комбинация от Л карнозин и Гамалон даде регрес...
Дороти, и какви препоръки ти дадоха?

Така е, Дони, но в случая говорим за дете с епилепсия - тези два медикамента са показани именно за това.

Вътреутробният кислороден недостиг наистина ми е адски интересно как го установяват с кръвно изследване, при положение, че дори образна диагностика го засича трудно.

Общи условия

Активация на акаунт