В какво вярвате?

• 17 092
  • 531
  •   1
Отговори
# 30
Вярвам, че всичко се плаща. Вярвам че какво посееш, това ще пожънеш, че каквото повикало, такова се обадило, че каквото си копнеш, това ще си пейстнеш и т.н.

Вярвам в някаква смътна висша справедливост. Горе-долу може да се каже, че вярвам в карма.

Whole.Lotta.Love  напълно съм съгласна с теб и аз вярвам, че всичко се връща

# 31
Вярвам в природата, тя си знае работата.

# 32
  • Варна
И аз вярвам, че има извънземни.
И все още в доброто. Confused
Даже си мисля, че ако правя добро, ще получа и аз доброта. Hug

# 33
Еми ако са верни тия работи, че има супер мн звезди и планети, що да няма извънземни, то ше е голямо шано, само на нашта мизерна планета да има животец.  Shocked  Laughing

# 34
 Rolling Eyes
Вярвам...в себе си.
Не вярвам...в глупости!

# 35
  • в рока
В Бог.

# 36
Вярвам в един Бог Отец, Вседържител...
В един Господ Иисус Христос...
И в духа Светаго

# 37
Това, дали човек вярва в нещо или не, не го превръща в истина.
Може да вярваме, че има живот извън планетата Земя, което е логично предвид огромния брой галактики, но обективно нямаме доказателства за това  Peace Пък може и да няма живот, какво толкова

# 38
Пък може и да няма живот, какво толкова

А и да има нас какво ни топли?  Laughing
В това, че всичко се връщало отдавна спрях да вярвам. Нищо не се връща. Нито добро, нито зло.

# 39
Чек,
това за възмездието свише е стара история  Peace
Един вид авто-терапия, която носи успокоение, в което няма нищо лошо, разбира се.
Но аз съм просто устроен човек, вярващ на простите доказани неща

# 40
Аз съм абсолютен атеист, вярвам само на себе си. Моят девиз винаги е бил: око да види, ръка да пипне.  Wink По тази причина дори не употребявам израза: вярвам..... Този, по който се ръководя е:знам....Казвам го само за това, което лично съм виждала.
Знам ,че ме е имало. Значи пак ще ме има.
Знам какво ще остане  след края на този живот.
Знанието не ме радва никак.... Confused
Цитат
Напоследък се замислих за прераждането и душите. Така, чисто технически погледнато : Едно време населението на земята е било около милиард. Сега знаете колко сме. Ако душите са определен брой и се прераждат, откъде се взимат новите души, а?
Просто не се вземат. Обяснение мога да ти дам, но изобщо няма да ти хареса.
Мога само да ти кажа, че душата умира заедно с тялото. Друго се преражда.....
Който трупа знание, трупа печал- Еклесиаст. Май беше така...

# 41
Ън,
аз също съм атеист, но не вярвам и на останалите хм, как да ги нарека по-меко  newsm78
Прераждане, астрали, души - за мен няма такова нещо и избягвам да общувам с хора, убедени фанатично в противното. То с тях е трудно изобщо да се говори - едни отвлечени теории, думи нямам  Stop

# 42
Ън,
аз също съм атеист, но не вярвам и на останалите хм, как да ги нарека по-меко  newsm78
Прераждане, астрали, души - за мен няма такова нещо и избягвам да общувам с хора, убедени фанатично в противното. То с тях е трудно изобщо да се говори - едни отвлечени теории, думи нямам  Stop

Имаш предвид ,че не вярваш на останалите...по-особени хора? Mr. Green Аз също не вярвам на никого, изпадала съм в положение на себе си да не вярвам, та на други хора, абсурд!
Говоря само от своя опит, лично видяно, лично преживяно. Убеждение в тези неща няма и не трябва да има. Ако имаш личен опит, само тогава можеш да смяташ нещо за истина. Вярваш в астрала, само ако лично излизаш там, вярваш в прераждането само ако лично видиш това, което се преражда. Така мисля. Поне аз така постъпвам и от това се ръководя, също така говоря само пред определени хора. Тези неща са абсолютно недоказуеми. Не можеш ли да предоставиш доказателства на някого, значи не трябва да говориш, разполагаш само празни думи. Тези, които говорят подробно за тези неща, не постъпват много умно, защото нямат доказателства. Предполагам, че го правят, защото им е трудно да държат всичко в себе си. Или пък смятат, че и другите трябва да знаят. Има и плямпала всякакви....пъстър свят Laughing Вярвай само на себе си! Peace

# 43
Вярвам в Бог, твърдо и непоколебимо.

Вярвам, че съществуват извънземни. Абсолютно невъзможно е да няма други разумни същества във Вселената, независимо колко далеч са от нас и независимо дали някога ще имаме контакт.

Вярвам в доброто сред хората и в силата на мисълта.

# 44
Ън,

За мен това са личностни преживявания, които са изключително субективни и не мога да приема за истинни  Peace

Разбира се, всеки има абсолютното право да има всякакви интерпретации, стига да не ги обявява за общозначими, защото някои хора се увличат да говорят за подобни теми като за факти, а това е най-малкото подвеждащо

Общи условия

Активация на акаунт