В какво вярвате?

• 17 105
  • 531
  •   1
Отговори
# 495

Не получих отговори на въпросите си. А те бяха основателни, тъй като са по повод на неясно подхвърлени твърдения, които ясно показват неуважително отношение и квалифициране на непознати хора,
Искаш отговори. Ето:
Скрит текст:
http://dveri.bg/9u3qy
https://sites.google.com/site/demokraturailidictatura/s-ogn-imec … -zaradi-varata-mu
http://www.eparhia-lovech.com/%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0% … D0%B5%D1%82%D0%BE

И все пак, повтарям аз нямам против към обикновените и невинни хора изповядващи различна вяра от моята.

А изобщо да не споменавам и геноцида над свещенослужителите от три християнски вероизповедания след 1945. И колко народ, само за това че изповядва някаква религия ( дори мюсюлмани) потъна в лагерите.
И че една баба, вчера ми обясняваше как 46-7, била в 8-9н клас и тайно ходила на черква, иначе била заплашена с изключване от гимназия.
Ето, колкото искаш филми на тази тема- цяла поредица по БНТ Sad
http://bg-patriarshia.bg/index.php?file=road_to_calvary.xml

А това се случи в моят град и бях страшно възмутена от поведението на хулиганите. Наистина.
Защото считам, че всяка една агресия е ненужна. Аз съм миролюбив човек.
И сляпо вярвам, че трябва да творим преди всичко добро.
http://www.segabg.com/article.php?id=686171

Може пак да ме обвиниш, че съм агресор и крайно негативна.
Така ги усещаш нещата- твое е правото.
Аз знам, че уча моето дете на мир и толерантност.
Не желая повече да коментирам.

пп. И с право те плаши насаждането на омраза. И мен ме плаши. И даже, ако някой ми говори против различните етноси ми не неприятно и избягвам подобни диалози.
И това, което чета в ликовете публикувани по- горе ме плаши до смърт и не искам да повярвам.
И само се моля да не ни стига подобно нещо.
Понеже аз съм последният човек, който ще прояви агресия към някого, само защото е различен.
Просто си казвам мнението и си защитавам позицията. Мисля, че имам това право.

Спирам участието в темата.
тя излезе от замисъла си.
Вярвам в Бог, вярвам че във всеки има по нещо добро.
В това вярвам.
Приятна вечер на всички ви!

Последна редакция: нд, 03 авг 2014, 00:02 от Arde

# 496
  • в рока
Аз мисля, че Арде искаше да даде пример как хората от определена етническа група и  различна религия , бранят вярата си и я отстояват, а ние сякаш сме обезверени.

# 497
  • Ямбол
Ние българите сме различни. Едни са вярващи, други - не. едни от вярващите вярват на едно, други на друго, трети ходят при врачки и баячки, четвърти са някакви с чакри и аури и т.н. и всички вярващи имат еднакво силна вяра и няма между тях по-права вяра.
Ако всички започнат да бранят вярата си, представям си хаоса.

# 498
Има нещо такова. Вчера говорих с майка си, че искам да започна курсове по йога, защото искам да работя по баланс и да разтегна някой друг мускул и ме е страх, че ще бъда обградена от вегани преживяващи на джусинг, за да си пречистят чакрите и био полето, които доста вярващо и агресивно ще се опитат да наложат разбиранията си върху моята скептична милост, която просто иска тренировка.

# 499
Estlar, няма такова нещо. Съвсем нормални хора също ходят на йога  Joy Има също и спортна йога, там нещата са по-динамични  Peace

# 500
Има нещо такова. Вчера говорих с майка си, че искам да започна курсове по йога, защото искам да работя по баланс и да разтегна някой друг мускул и ме е страх, че ще бъда обградена от вегани преживяващи на джусинг, за да си пречистят чакрите и био полето, които доста вярващо и агресивно ще се опитат да наложат разбиранията си върху моята скептична милост, която просто иска тренировка.
А ти кво искаш-да ти поднесат пиле на грил ли? Simple Smile

# 501
И аз не харесвам залитането в крайностите, но някои хора така разбират нещата. Не ми пречи, докато не се опитат да ми го наложат, което почти винаги е неизбежно.  ooooh!

# 502
Не, защото и аз съм вегетарианка (но не веган). Просто не искам нищо да ми се налага. Примерно, аз никога не съм натяквала на месоядните, даже готвя месо, когато идват гости вкъщи, за да не ги карам да се съобразяват с моя милост и нейните разбирания. Всеки трябва да си вярва тихо и кротко, на никого не е работа да пропагандира, според мен. Имах една колежка на работа, всеки ден ме убеждаваше колко ми е вредна храната и ми поднасяше сокове от магданоз, спанак и ядки. Еми, благодаря, но за 30 години съм се научила сама да се храня както аз разбирам за добре. За разлика от нея, имах друга колежка - инструктор по йога, никога нищо не ми е казвала, разбрах по случайност и си поговорихме, защото съм практикувала някога си.

# 503
Не се заяждам, но не забелязах в темата некой веган да се опитва агресивно да ти пречисти чакрите Simple Smile докато ти определено ги иронизираше май. Wink
Шегувам се, не се заяждам наистина. Simple Smile
А верно ли е, ако некой знае, че за Людмила Живкова, дъщерята на Тодор Живков, всеки ден носели 1 камион магданоз, за да и цедят сок?

# 504
Не, в темата не.  Laughing Да, иронизирах. Ама това си е мой дълбоко вътрешен неизчистен проблем - мразя някой да ми каже какво "трябва" да правя. Сега работя за себе си по тази причина, пропуших не в България, където всички пушат, а докато бях в Япония, където никой не пуши. Чист инатлък и детински реакции си е моето.
Но разводняваме темата покрай това. А в зодиите вярвате ли? Горното било чисто водолейска черта  Laughing

# 505
  • Ямбол
Кое е водолейска черта?
За зодиите - вярвам на математиката и логиката, а е логично децата родени и отглеждани по едно и също метеорологично време, да имат сходни черти, така като родените на топло или родените на студено.

# 506
Но разводняваме темата покрай това. А в зодиите вярвате ли? Горното било чисто водолейска черта  Laughing
Донякъде.
Има някои много характерни черти за дадена зодия на които отговарят 95% от нея.

# 507
Скептично съм настроена към зодиите. Не отричам влиянието на небесните тела върху човека, но ми е трудно да приема, че двама, родени под един и същи зодиакален знак, почти в едно време могат да имат много общо, а за период от време /години/ изобщо.
Имам два обекта, родени с пет минути разлика - по вероятно е да са родени на различни планети.

# 508
Не, не вярвам в зодии. За мен това е псевдонаука. Астрономия - да, астрология - не  Stop

# 509
  • София
Аз съм Дева и също мразя някой да ми казва какво трябва да правя.
Моите правила са си най-хубави. Mr. Green
Може би и затова не обичам стриктните религии като християнството.
И аз работя за себе си!

Общи условия

Активация на акаунт