В какво вярвате?

• 17 183
  • 531
  •   1
Отговори
# 75
  • край морето
Вярвам силно в Бог, в съдбата, в себе си. Както и че всеки има право на свободен избор. Всяко нещо на този свят е направено от енергия, притежава и излъчва такава. Затова казват каквото излъчваш (даваш), това и привличаш. Това е принципът на кармата. Всяко нещо на Земята - цвете, билка, човек, е създадено с определена цел, само по себе си е съвършено и е на точното си място, в точния момент. Вярвам, че душата е безсмъртна и че многократно се преражда във физическия свят, за да се усъвършенства и да добива нови знания. Както и че най-висшето качество на всеки един човек е да прави добро, да се раздава духовно и материално, без да чака награда или отплата, защото така подхранва душата си, става по-добър и милосърден.
В много трудни в живота ми моменти Бог е бил с мен и ме е превеждал през тях по много невероятен начин. Това са миговете, когато вярата ми се е укрепвала още повече. Тогава съм си казвала, че това никога нямаше да мога да го преодолея, ако не е бил Бог, който под една или друга форма се е появявал в живота ми и е създавал път, там, където е нямало такъв. Просто трябва да имаме очи, за да "видим" Бог чрез знаците, помощта, хората, събитията, които той ни изпраща в трудните моменти.

# 76
На мен ми е празно, че вече не се пише по сходната на тази тема, и ако Ън няма против, ще се радвам да разкаже повече, заинтригува ме това което е написала, че не се преражда душата.

Hug
Съжалявам, но е много обща тема в обществен форум. Не е добра идея. Hug

# 77
 Вярвам в равновесието в природата. Всичко е взаимосвързано и взаимно допълващо се. Няма лошо без добро. Нещо, като огледален свят. Двете крайности и златната среда.

# 78
какво е поверието ако видиш часа 22:22? тази вечер го видях и преди известно време доста често ми се случваше?
Вярвам в духове но не и във извън земни.

# 79
  • София
Между религиозните ритуали и суеверията разлика няма.
И двете дават на хората чувството, че някой/нещо друг/о контролира живота им - съответно, прави ги лесно манипулируеми.

Колкото до извънземните - трябва да си много егоцентричен вид, за да смяташ, че си единствения разумен в тази вселена. Със сигурност има и други, но едва ли са идвали тук. Ето това не го вярвам.

Числата на часовника, черните котки и други подобни глупости не искам и да коментирам - графа "суеверия".

# 80
  • Galaxy 13197853088
В промените.
И божието начало.

# 81
  • край морето
За извънземните - също мисля, че има такива и определено ни посещават. До преди две години си мислех, че разказите за тях са плод на хора с развинтено въображение. Само че посред бял ден аз и още двама души наблюдавахме огромна оранжева сфера, като направена от огън, невероятно съвършена форма, която не мога да оприлича на нищо, което съм виждала, летеше на около 30 метра над оживена магистрала до нас и като че ли сканираше минаващите под нея автомобили и сгради. Движеше се сравнително бавно. Имаме приятелско семейство живеещо на близък хълм над нас и след това ни казаха, че в същия ден, по същото време са видели абсолютно същото нещо до тях и също са решили, че е извънземна форма на живот или както искате го наричайте.   

# 82
  • Драгоман
За извънземните - също мисля, че има такива и определено ни посещават. До преди две години си мислех, че разказите за тях са плод на хора с развинтено въображение. Само че посред бял ден аз и още двама души наблюдавахме огромна оранжева сфера, като направена от огън, невероятно съвършена форма, която не мога да оприлича на нищо, което съм виждала, летеше на около 30 метра над оживена магистрала до нас и като че ли сканираше минаващите под нея автомобили и сгради. Движеше се сравнително бавно. Имаме приятелско семейство живеещо на близък хълм над нас и след това ни казаха, че в същия ден, по същото време са видели абсолютно същото нещо до тях и също са решили, че е извънземна форма на живот или както искате го наричайте.   
   И майка ми преди около 20г. е видяла нещо такова от терасата и е отишла в другата стая при леля ми, която е казала, че е видяла същото нещо през прозореца!!!  Peace

# 83
  • София
Мда, невежеството ражда митове.
Това се нарича кълбовидна мълния и не е нищо необичайно.

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D1%8A%D0%BB%D0%B1%D0%BE%D0%B … D0%BD%D0%B8%D1%8F

# 84

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D1%8A%D0%BB%D0%B1%D0%BE%D0%B … D0%BD%D0%B8%D1%8F

Тихо сега...Давай да се изнасяме, че тука стана опасно...притеснявам се да не прихвана нещо  Wink

# 85
  • София
Вярвам в БОГ и в това,че ако наистина искрено и силно искаш нещо е твърде вероятно той да ти помогне да се случи,а не силата на мисълта.Има една книга "Суеверието е най-големия грях" - страхотна  Peace Преди да я прочета бях вярваща,но имаше и някой суеверия,на който вярвах-тогава разбрах,че или вярваш в Бог или в суеверията!.Вече няма нещо което да ме впечатли като суеверие..Връщам се по сто пъти в понеделник,котка ми минава път ежедневно и какво ли още не и не ми се е случило нищо по различно от това,което може и попринцип да ми се случи. Включително не вярвам и на бабините деветини за какви ли не неща,освен ако не са с лечебна цел /т.е билки и т.н/.

# 86
  • край морето
Може и да е било кълбовидна мълния, не споря. Никога преди не съм виждала нещо подобно. Помня, че времето беше много хубаво.

# 87
  • Драгоман

Мерси за информацията

# 88
  • София
Както вече отбелязах, суеверията и религиозните ритуали по нищо не се различават. Дали ще вярваш, че ако черна котка ти мине път, ще се случи нещо ужасно, или, че това ужасно нещо ще се случи, ако не се въртиш в кръг, отричайки се от дявола, е абсолютно все тая.

Държа да отбележа, обаче, че има и вяра, която е извън тези шаманства. И тя е много по-истинска. Вяра без посредник.

# 89
Аз познавам много вярващ човек. Спазва всички пости, всяка неделя и празници е на църква и като се прибере след църквата, започват едни псувни, едни семейни скандали... Какъв е смисъла ми вика жена му.  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт