В какво вярвате?

• 17 283
  • 531
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Да бе, въобще не вярват, че ако понесеш цветя или плодове на даден бог, той ще направи нещо си.

# 166
Всичко изредено по-горе са видове вярвания  newsm78

Да, но не в бог Peace . А нали точно за това е статията "25 учени които са вярвали в Бог".

# 167
  • инфантилно и разглезено хлапе
Някои хора бъркат сериозно вяра и религия. Това са съвършено различни неща. Атеистите също са вярващи, липсата на вяра в християнския бог също е вид вяра. Религията е друго нещо.

Това категорично не е вярно. Как точно съм вярваща, когато не приемам наличието на богове и свръхестествени явления ?
Атеистите и скептиците нали вярват, че са произлезли от маймуни. Joy Това също е вяра(направо си е религия), точно както Ън е написала.

# 168
  • Ямбол
... християните вярват, че девица може да забременее и мъртвец да възкръсне, но със силата на здравия разум останалите знаем, че това не е възможно да се случи.

Чрез тези две чудеса Бог е показал силата Си.
И двете излизат от рамките на естествения ред на нещата - т.е. свърхестествени са.
.....
Аха и за тези свръхестествени божи способности знаем само от някакви предания. Защо не ни покаже сега свръхестествената си сила, та да ни затвори атеистичните усти, а разчита само на митове и легенди.

# 169
  • инфантилно и разглезено хлапе
Защо не ни покаже сега свръхестествената си сила, та да ни затвори атеистичните усти, а разчита само на митове и легенди.
Близо е до ума, защо. Не е трудно да се досетите за отговора на този въпрос. Simple Smile

# 170
Някои хора бъркат сериозно вяра и религия. Това са съвършено различни неща. Атеистите също са вярващи, липсата на вяра в християнския бог също е вид вяра. Религията е друго нещо.
Това категорично не е вярно. Как точно съм вярваща, когато не приемам наличието на богове и свръхестествени явления ?
Атеистите и скептиците нали вярват, че са произлезли от маймуни. Joy Това също е вяра(направо си е религия), точно както Ън е написала.
От какъв зор да е религия? Как ли не. Религията е някаква организирана система, с общи вярвания, сотериологични и космологични елементи, обреди и ритуали. Най-малкото, не почитам предците маймуни, нито пък Дарвин като пророк, нито пък че след смъртта ми отивам в рая на човекоподобните маймуни.  ooooh!

Защо не ни покаже сега свръхестествената си сила, та да ни затвори атеистичните усти, а разчита само на митове и легенди.
Близо е до ума, защо. Не е трудно да се досетите за отговора на този въпрос. Simple Smile
Да ти кажа единственият отговор, който ми идва наум, е, че е защото бог няма. Ако имаш друго предвид, моля просветли ме - не се заяждам. Едно непорочно зачатие би било чуден ПР и би затворило много ефективно устата на таквиз като мен, развращаващи стадото Му.

# 171
Лиляна, показа го, наказа ни за Прайда с градушка  Peace

Точно за преражданията има много по-безспорни доказателства, отколкото в приказката за Възкресението.

# 172
  • Ямбол

Отговорът за мен е очевиден. Отговорът на тези, които вярват в тази сила, обаче е различен.
Интересно ще ми е да прочета кое е това, което е близо до твоя ум.

# 173
  • София
Ами ето нещо свръх естествено от скоро - някой е опазил един полски младеж на име Карол по време на Втората Световна, за да стане после знаете кой...

# 174
Ех, да отклоня малко темата. Аз вече подчертах, че интересите ми към вярата са по-скоро научни и още се търся, но пък полският младеж Карол, Далай Лама, Ганди че и Дънов ме вдъхновяват с думите си. Според мен светът има нужда от такива хора. И не случайно дадох примери от четири различни вероизповедания.

# 175

Не разбирам, кое точно е смешното  newsm78
Да, с маймуните - с шимпанзетата по-точно, имаме общ прародител.
Австралопитекус авфриканус - в различните научни източници е с различно произнасяне, но иначе съдържанието е идентично - първите изправени наши предци - ходещи на два крака, но все още с малък обем на мозъка

# 176
  • София
Да, но много добре знаеш за онзи вид човеко-маймуна, който учените са нарекли "липсващото звено", защото нещо не могат да открият и не им стигат учените мозъци да изчислят как точно е станал човек от маймуната.

# 177
Да, но много добре знаеш за онзи вид човеко-маймуна, който учените са нарекли "липсващото звено", защото нещо не могат да открият и не им стигат учените мозъци да изчислят как точно е станал човек от маймуната.

Няма такова нещо като липсващо звено  Peace
Вече има достатъчно фосили, които ни позволяват да проследим развитието и преминаването от рода австралопитекус към рода хомо. Тава са междинни форми, класифицирани във видове. Еволюцията е постепенен процес, а не магически трик - хоп и ето ти липсващо звено  Wink Разбира се, има и т.нар. слепи еволюционни нишки, които не са продължили равитието си и са изчезнали - пример е хомо неандерталис, населявал Европа
Оригиналните спесименти са в музея на Найроби по естествена история, но имат отливки в повечето големи музеи на Европа - достъпни са за гледане  Peace

# 178
Еволюцията е постепенен процес, а не магически трик - хоп и ето ти липсващо звено  

Така е, но от маймуната до човека е "една ръка разстояние". На мен лично ми е по интересно от амебата до маймуната. Цялото видово и под видово разнообразие във фауната, ами флората. На всичко отгоре синхрона, в който живее всичко.
Да не мислиш, че не вярвам в еволюцията и теорията на Дарвин, напротив вярвам, макар, че като всяка теория съществува възможността да бъде променена при нови факти.
Вярвам и в Бог, като не считам, че двете неща са в противоречие.

# 179
  • Ямбол
....
Вярвам и в Бог, като не считам, че двете неща са в противоречие.
Значи твоят бог не е сътворил видовете, а те сами са се появили чрез еволюция.
Какво е свършил тогава?

Общи условия

Активация на акаунт