Спорите дали религиозните хора са невежи, такъв спор според мен е излишен. Който е невеж е невеж, без значение дали се кълне в бог или в науката
За доста хора "науката е слънце", но при все това са удивително невежи и повърхностни
Характерно за невежите хора от двете групи е това дето твърдят, че са достигнали предела на човешкото знание.
Не е ли по-лесно да приемем, че има неща, които не можем да обясним и затова са свободна зона

За себе си, не съм религиозна, вярвам в еволюцията, струва ми се стройна и логична теория (бтв истинските учени знаят, че няма "истина", има теория, която все още никой не е доказал като грешна). Никак не ми е трудно да разбера биологичния път от амебата до хомо сапиенс.
Еволюцията обаче не дава отговор на въпроса как е сътворен животът и какво всъщност е живот. Бог (поне за мен) никак не е убедителен отговор, но пък и че има някакво нещо, което ни прави повече от химически съединения и групи клетки, в това съм убедена.
Sinn.Sage коя от книгите на Видал препоръчваш? Четох наскоро "Сътворението" и страшно ми хареса тоя автор, искам още да чета.