СЕДМОКЛАСНИЦИ - класации, заявления, записвания - седмична (27.06-03.07)

• 42 098
  • 679
  •   1
Отговори
# 510
Добре, че балът е с 3*МАТ, иначе щеше да има само момичета.
Какво говориш? В СМГ има класове с по 4-5 момичета. Момичетата не се представят зле по математика, а предпочитат езиковите. Ако искаха щяха да наводнят и СМГ.

# 511
  • Sumen, Shumen, Bulgaria
Явно равните условия ги разбираме по различен начин. Wink
А защо за ЕГ е хубаво да има квоти, а за МГ не? Защото е доказано,че момчетата са по-добрите математици и наплива е предимно от тях ли?! 
Живота в у-ще е няколко часа на ден,чак толкова да им се отрази на психиката не вярвам. А на запад май са доста ефективни девическите и мъжките у-ща. Явно там го няма това обременяване на мисленето. Thinking
Точните науки на момчетата се отдават като цяло по-добре и това е видно в горните класове, момичетата имат по-голяма чувствителност и са с много добре развити инстинкти и са по-добри по предмети където се изисква повече свобода. За съжаление ( или може би не) природата е създала жената да бъде майка, да се грижи за семейството, а не да бъде научен работник, има изключения, но като цяло е така. Има много умни умни момичета, влизат в мъжки професии, но дали са щастливи в личния си живот отдавайки се на професията е друг въпрос

# 512
  • София
Нищо не може да се направи. Директорът на всяко училища решава дали да има квоти. Да не говорим, че и ние като кандидатствахме, беше така. И в университета е така.

# 513
 Точните науки на момчетата се отдават като цяло по-добре и това е видно в горните класове, момичетата имат по-голяма чувствителност и са с много добре развити инстинкти и са по-добри по предмети където се изисква повече свобода. За съжаление ( или може би не) природата е създала жената да бъде майка, да се грижи за семейството, а не да бъде научен работник, има изключения, но като цяло е така. Има много умни умни момичета, влизат в мъжки професии, но дали са щастливи в личния си живот отдавайки се на професията е друг въпрос
[/quote]
Именно по тази логика би трябвало да няма квоти за ЕГ, защото за тях са важни и математиката, и българският. Впрочем съм научен работник (жена на 35г., гледам си сама детето и съм "феодален старец от БАН" Simple Smile.

Последна редакция: ср, 02 юли 2014, 17:05 от Tsvunt

# 514
Нищо не може да се направи. Директорът на всяко училища решава дали да има квоти. Да не говорим, че и ние като кандидатствахме, беше така. И в университета е така.
Като чуя, че нищо не може да се оправи и ме обхваща гняв. Що затворници( много от тях убийци ) успяха да осъдят държавата за дискриминация, а за квотите нищо не можело да се направи. Ако циганите искаха да учат, вече да са паднали квотите и да сме платили глоба в Страсбург.

# 515
  • София
Хубаво де, който иска да ги съди. Явно е позволено в някой закон, щом се прави. А и аз имам интерес поне още 12 години да продължи това положение. Като вкарам третото в гимназия, да става каквото ще. Ама да ми остават децата извън добрите училища, само защото са момчета, няма да стане.

# 516
Хубаво де, който иска да ги съди. Явно е позволено в някой закон, щом се прави. А и аз имам интерес поне още 12 години да продължи това положение. Като вкарам третото в гимназия, да става каквото ще. Ама да ми остават децата извън добрите училища, само защото са момчета, няма да стане.
В момента много момичета остават извън добрите училища, само защото са момичета. Разликата в 9ФЕГ на Първо класиране е почти 1.5, а на второ ще гони 2.

# 517
  • София
Явно равните условия ги разбираме по различен начин. Wink
А защо за ЕГ е хубаво да има квоти, а за МГ не? Защото е доказано,че момчетата са по-добрите математици и наплива е предимно от тях ли?! 
Живота в у-ще е няколко часа на ден,чак толкова да им се отрази на психиката не вярвам. А на запад май са доста ефективни девическите и мъжките у-ща. Явно там го няма това обременяване на мисленето. Thinking

Момичетата по математика са изравнени с момчетата. По български момчетата са по-зле като резултати.

Не знам, не мога да кажа, че в горните класове момчетата стават по-добри по тоочните науки. Според мен е въпрос на традиции във възпитанието - на момчетата им се внушава едно, а на момичетата друго. Отделно, има го и клишето, че не можело хем да си добър в точните, хем в хуманитарните, и задължително момичетата са по-зле от момчетата с точните. Ако беше така, нямаше да се вижда и по резултатите от кандидат-студентнските изпити навремето, когато имаше квоти - момчетата пак бяха привилегировани, дори в МЕИ-то и специалности като трите мъки.
Затова аз като родител хич не ги купувам тези работи с вроденето на момичетата и момчетата откъм точни и неточни науки. Единственото засега относително леко сигурно е по изследвания, че езиково и комуникативно момичетата леко изпреварват момчетата, а и повече момчета са със затруднения в комуникацията и ученето, а не момичетата (май горе-долу съотношението е два пъти повече момчета с нарушения). Явно има нещо природно момичетата да са привилегировани в това отношение - момичетата са по0държеливи физически, интелектуално и комуникативно. Но при равни други условия момичетата и момчетата съвсем успешно се справят с точните науки.

# 518
  • София
Вижте, хора, аз предлагам да спрем тази дискусия, вече наистина съжалявам, че повдигнах темата. Всъщност се оказа, че са били записали детето и моите призиви за съвет са били ненужни. Ама пусто, като този форум ме е възпитал на самоотвержена взаимопомощ, какво да се прави. В случая не е била нужна, но много ви благодаря за съветите.  Hug
Аз спирам до тук по въпроса.

Извинете, писах по вече отдавна забравена тема, не видях, че друго се обсъжда.

# 519
  • София
Добре де, отворете статистиката и сравнете за всеки интервал колко на колко са децата. Моето дете е прието в училище без квоти, та не съм се облагодетелствала.

# 520
  • София
Всеки гледа от собствената си камбанария, затова е така.. И зорибори има право,защото момиче с бал 33,78 е вън от която и да е  езикова. Докато момчета с бал, повече от единица по-нисък, безпроблемно се намърдват. От друга страна обаче, на база наблюденията ми над наборите от мъжки пол на голямата ми дъщеря, учещи в ЕГ,  стигам до извода, че към 10 клас някъде младежите узряват напълно, дръпват рязко нагоре и се представят често по-добре от девойките. Разбира се, сравняваме старателни със старателни деца и от двата пола. Тоест и те са си залужили мястото, имат капацитета да се справят..

Последна редакция: ср, 02 юли 2014, 18:49 от пенсионирана русалка

# 521
Аз също съм мъжка майка. И все пак не съм съгласна някой тъпунгер,само защото е от мъжки пол,да измести момиче,което си е скъсало... от учене.
И в НПМГ няма квоти,пък паралелките са горе-долу по равно.

# 522
  • София
Синът ми не е тъпунгер (33.Sunglasses или не е по-голям тъпунгер от момиче с половин единица повече от него (34.3). Много ви моля, говорим за половин единица бал, което е 0.25 разлика в БЕЛ+ МАТ.

# 523
. За съжаление ( или може би не) природата е създала жената да бъде майка, да се грижи за семейството, а не да бъде научен работник, има изключения, но като цяло е така. Има много умни умни момичета, влизат в мъжки професии, но дали са щастливи в личния си живот отдавайки се на професията е друг въпрос
[/quote]
Аууу,потресена съм Вие в кой век живеете?Бременна,боса и до печката-това ли е идеалът Ви за жена?
В 21-ви век щом има еманципация,квотите не са необходими.Която жена е умна и има желание ,ще се реализира на всяко поприще.А която просто иска да си има диплома от елитно у-ще,е.....Да си я тури над печката.

# 524
Синът ми не е тъпунгер (33.Sunglasses или не е по-голям тъпунгер от момиче с половин единица повече от него (34.3). Много ви моля, говорим за половин единица бал, което е 0.25 разлика в БЕЛ+ МАТ.
И моят не е,но като го мързи,няма да влезе да учи .Я ,като си седна на дупето,как изкара 6,00.Могат,но ги мързи.А момичетата на тази възраст са по-ученолюбиви.
Така че,Грета,не се сърдете.Не визирам конкретно дете. В определението тъпунгер включвам и родното производство Joy

Общи условия

Активация на акаунт