СЕДМОКЛАСНИЦИ - класации, заявления, записвания - седмична (27.06-03.07)

• 42 106
  • 679
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Е какво да правим до петък? Море няма, класиране няма,...

Много добре си хортуваме тук.

# 496
  • Пловдив
Защото квотите са основно в ЕГ. В професионалните гимназии / професионални паралелки квоти май вече не останаха никъде.

# 497
без да имам личен интерес, тъй като балът на сина ми се конкурира достойно с момичешкия, също съм ЗА квоти поради споменатите вече причини - прекарване на времето в разнополова среда, без отчетлив превес, това си е част от природата и формира начин на общуване, което си остава и за в бъдеще

а защо момичетата изкарват по-високите оценки, не мога да си го обясня... но е факт дори при различни формати на изпити, например и в Американския колеж последното поканено момиче при редовния прием е показало с 3% по-висок резултат спрямо последното поканено момче, при окончателния може да е друго

# 498

А защо отделяте ЕГ от останалите? Изключвам, разбира се, средните училища, в които се изискват определени физически данни.
П.П. Май темата леко се измести от кандидат-гимназиялните драми Simple Smile

Нямаме вече толкова драми да чакаме класирания, останаха малко мами (и татковци) да чакат 04.07.
Ама то драма с квотите няма, чешем си езиците тук.

Иначе как да има квоти за професионалните гимназии, някак не върви съвсем. Например хладилна и климатична техника- колко момичета ще проявят желание за подобно нещо?

Синът ми 5-7 клас беше в подобна паралелка, само 6 момчета бяха и може би е свикнал да е в по-феминизирана среда. Не съм чула да се оплаква. Събира се с момчета-приятели за сега все още, нямат смесена компания. Аз лично съм доволна, момичетата повече наблягат на ученето (май), а при по-мъжките класове е по-трудно да се наложи дисциплина в час. Разбира се, винаги могат да се дадат примери и с обратното.

# 499
  • София
а защо момичетата изкарват по-високите оценки, не мога да си го обясня... но е факт
Защото са по-трудолюбиви. Нашите мързеланковци разчитат на "вродена интелигентност"  Laughing и по-малко труд!

# 500
  • София
а защо момичетата изкарват по-високите оценки, не мога да си го обясня...

Много по-бързо се развиват в тази възраст. Гледам снимки на сина ми в компанията му - момичетата изглеждат с 2-3 години по-големи.
По спомени на майка ми, към 9-10 клас се обръщат нещата.

# 501
  • Варна
Явно равните условия ги разбираме по различен начин. Wink
А защо за ЕГ е хубаво да има квоти, а за МГ не? Защото е доказано,че момчетата са по-добрите математици и наплива е предимно от тях ли?! 
Живота в у-ще е няколко часа на ден,чак толкова да им се отрази на психиката не вярвам. А на запад май са доста ефективни девическите и мъжките у-ща. Явно там го няма това обременяване на мисленето. Thinking

# 502
  • София
В математическите влизат почти равен брой момичета и момчета по простата причина, че по-малко момичета искат там. Много ми е интересно в СМГ с немски по колко са.

# 503
  • София
За математическите също би следвало да има квоти според мен.

# 504
а защо момичетата изкарват по-високите оценки, не мога да си го обясня... но е факт
Защото са по-трудолюбиви. Нашите мързеланковци разчитат на "вродена интелигентност"  Laughing и по-малко труд!
Моите впечатления са, че това не се променя, жените си оставаме по-трудолюбиви. Просто мъжете по-натам успяват успешно да прикриват тази хубава черта.  Joy

# 505
В математическите влизат почти равен брой момичета и момчета по простата причина, че по-малко момичета искат там. Много ми е интересно в СМГ с немски по колко са.

В СМГ с немски са 16 момчета и 12 момичета

# 506
  • София

Всъщност, и преди съм писала, поне в СМГ влизат много повече момчета.
Само в немската паралелка се постига горе-долу баланс - в класа на дъщеря ми са
13 момичета и 15 момчета, тази година на първо класиране НЕ са 12 момичета и 16 момчета.
 ooooh! Забравих обаче да снимам всички списъци при записването, исках да си направя
малко статистика точно за момчета-момичета тази година, но имам само НЕ.

С ileas сме писали заедно  Peace

# 507
  • София
Добре, че балът е с 3*МАТ, иначе щеше да има само момичета.

# 508
Квотите са дискриминационна практика. Или трябва да ги има за всички училища без изключение или да ги няма в никое. Ако целта е да има равен шанс за двата пола, защот няма квоти в СМГ и в ТУес, а има квоти в езиковите, НТБГ и НФСГ? Квоти има само в добрите училища, които представляват интерес за момичетата. За училищата предпочитанио от момчета никой не обелва дума да попита къде са квотите. Ако бях адвокат бих се замислил, какво може да се направи.

# 509
  • София
Добре, че балът е с 3*МАТ, иначе щеше да има само момичета.

Грета, не мисля, че причината да не влизат момичета е ниски оценки по МАТ.
По-скоро явно не са много момичетата, които имат подчертан афинитет към
математиката, повечето предпочитат ЕГ. Ето, и дъщерята на biborana избра ФЕГ,
въпреки че харесва математика. А повечето девойки имат отличен по математика
и дори не я харесват.

Скрит текст:
Което, признавам си, го приемам като факт, но ми е трудно да си го представя -
така, както ми е трудно да си представя, че някой може наистина да не обича шоколад.  Joy
Обожавам математиката и думата не е пресилена.

Общи условия

Активация на акаунт