СЕДМОКЛАСНИЦИ - класации, заявления, записвания - седмична (27.06-03.07)

• 42 129
  • 679
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Не са облекчение. Просто децата се поставят пред равни условия.

# 481
  • Карлово

Това момиче е абсолютен герой! Ако бях на нейно място, щях да се откажа Simple Smile
А не така, може и царица стане.

Аз съм била в девическа паралелка, ами хич не е гот. Mr. Green
Винаги в живота повече разчитам на приятели мъже.

Така че преглъщам, че дъщерята трябва да покрива по-високи изисквания за прием, щом резултата си заслужава.

Последна редакция: ср, 02 юли 2014, 14:54 от chatNoir

# 482
  • ПАЗАРДЖИК
Аз имам момче! За мен е по-достойно да няма квоти. Не смятам, че трябва да се толерират момчетата, пък дори и с риск да са само девически гимназии и мъжки техникуми. Това би било естествен подбор. В нашия град - Пазарджик няма квоти. Учих в МГ с 6 момчета в класа и какво от това. То това не са танци по двойки, че за всеки да се намира бройка от срещуположния пол!

# 483
При нас няма квоти и далеч не са ни девически ЕГ  Peace

# 484
  • дядовата ръкавичка
Аз съм доволна, че има квоти. Не бих пратила децата си в девическо или мъжко училище. Общуването и с двата пола разширява кръгозора  Simple Smile.

# 485
  • Карлово
А и още един аргумет в подкрепа на квотите. Ами момчетата имат по-различно мислене и съответно правят по-различни интерпретации на ситуации и анализи, а при чуждия език, нали ги вкарват в роли и така по-фън се получава.

# 486
  • София
Аз също смятам,че квотите са почти задължителни,не заради бала,а именно заради общуването и микроклимата Peace
Малкият ми син беше приет в 2 училища едновременно(за 1ви клас става въпрос) и основната причина да предпочетем сегашното е именно подчертано момчешката паралелка,която се очертаваше в другото Peace

# 487
  • София
Обаче ако няма квоти, тогава може да решат момичетата да бягат 600 м, а не 300м. Тогава няма ли да стане страшно? Не знам дали е много удачно като сравнение.

За мен е важно детето ми да е в колектив с равен брой момичета и момчета. Е, приеха го в училище без квоти, но пак половината са момичета.

# 488
Аз също съм  ЗА квотите  Peace ! Момичетата узряват по-бързо - физически и умствено. Ако нямаше квоти, момчетата нямаше да имат шанс за езиковите гимназии  Tired

# 489
Във Варна няма квоти за никое училище. Специално езиковата френски-испански, момчетата са по 6-7 в клас. За добро или за лошо...

# 490
  • Варна
Никакъв проблем не виждам аз в липсата на квоти .Моя са 9 момчета в класа, е хич не им е зле, като изключим възможността за  вкарване в интриги,присъщи на девойките повече .  Wink
Грета, за какви равни условия говориш при квотите ? Crossing Arms

# 491
  • София
Моят пък досега все беше в мъжки класове и определено беше много зле.

# 492
  • София
Според мен, специално за ЕГ трябва да има квоти. Хомогенната среда не винаги е удачна.

# 493
  • София
Равни условия: да имат шанс и момчетата да влязат.Особено сега при голям набор с малко места в най-добрите училища . По-горе дадох пример с бал. Дори за момчета с отлични оценки от матурите езиковите гимназии биха били мираж. Е, за СМГ щяха да се закачат няколко, просто защото мимичетата не искат много там.

При положение, че е доказано, че момчетата изкарват по-нисък бал, а няма "мъжка първа английска" и "девическа първа английска", то квотите поставят всички деца пред равни условия- всички имат шанс, съпоставим с пола им.

# 494
Според мен, специално за ЕГ трябва да има квоти. Хомогенната среда не винаги е удачна.
А защо отделяте ЕГ от останалите? Изключвам, разбира се, средните училища, в които се изискват определени физически данни.
П.П. Май темата леко се измести от кандидат-гимназиалните драми Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт