Спешна нужна от преглед при алерголог - Варна

• 2 674
  • 11
  •   1
Отговори
Здравейте, мами!
Бъдете живи и здрави, вие и дечицата ви!
Нашето момче е на 8 месеца и 3 седмици.
Страда още от втория месец, от повишена чувствителност, казаха "атопичен дерматит" - без тази диагноза да е потвърдена от някакви специални изследвания.
Напоследък е непрекъснато изринат. Като местата на поражение се менят: крачета, ръчички, гръбче, коремче, челце, ушички, под брадичката. Докато отмине на едното, се появява на другото.
Отдавам го на цъфтежа на липите. Крия го в къщи. Излизаме предимно привечер. Беличък е много.
На 24 май лежахме в болницата за три дни поради силна алергична реакция.
Храним се с адаптирано мляко и каши, които му приготвям от варени: ориз, елда или царевичен грис (без глутен). Тестени изделия не му давам заради глутена. Мляко и млечни продукти не му давам. Месо още не смея да въведа в менюто. След като сваря кашата, я пасирам и добавям вътре бананче или варен картов и морков. Старая се да купувам био плодове и зеленчуци, но за бананите ме съмнява да са био. Ако някой знае нещо повече по темата за "биото" да ми пише Simple Smile
Имаме нужда от спешен преглед при алерголог. Ще ни дадът направление на 30.06., по рано нямаме право да ползваме. При д-р Маруся Малячкина ни записаха час за 21.07.2014г.  от 10.30 часа!
Има ли сред Вас някой, който е записал час по-рано при нея и няма да може да го ползва за да се разменим?

# 1
Не съм от Варна, но да напиша нещо и аз....

Моето дете е с АД и АБКМ...Вече е голям-на 3 и половина, но още имаме проблеми с кожата, както и не яде яйце...

Пишеш, че не даваш мляко и млечни като твърда храна, но АМ какво е? Ако е обикновенно-значи даваш краве мляко Peace

# 2
  • Млечния път
Моята дъщеря на година и три месеца, след ваксина със синфлорикс, се обрина, получи уртикария. Педиатърът забрани да яде банани! Каза от плодовете, че може да яде само ябълка, круша и череши. Иначе зеленчуци можело. Месо - не! детето ми никога не е правило алергични реакции от храна и затова мисля, че сме от редките случаи с уртикария след ваксинация. Педиатрите не казват, че е от ваксината, но видях описанието на Синфлорикса в интернет и там пише, че има редки случаи с обриви от този характер. Твоето дете след ваксинация ли получи атопичния дерматит? Ако да, след коя ваксина и провери описанието на ваксината в интернет. На приятелка детето получи атопичен дерматит също след ваксина, но двойна - Пентаксим и Синфлорикс. С какво го къпеш и мажеш след баня? Сигурно го къпете с подходящ за случая шампоан, но може би трябва да го къпете не всеки ден също. Водата също може да обостря обрива.

# 3
Моето дете е с АД и АБКМ...Вече е голям-на 3 и половина, но още имаме проблеми с кожата, както и не яде яйце...
Пишеш, че не даваш мляко и млечни като твърда храна, но АМ какво е? Ако е обикновенно-значи даваш краве мляко Peace
Здравей - благодаря за включването !
Първоначално започнахме с Лактана, а след 5 месец се прехвърлихме на НАН защото нашия син така и не пожела да пие хипоалергичното. Не акцентирам върху лекарската помощ и никой не ни каза да настояваме. Бях поставена пред избора да храня детето с обикновено мляко и то да наддава или да го мъча с хипоалергично и да загуби от теглото. Избрах първия вариант, като реших, че е по-важно да расте.
Чети по-долу какво разбрахме вчера.

# 4
Моята дъщеря на година и три месеца, след ваксина със синфлорикс, се обрина, получи уртикария. Педиатърът забрани да яде банани! Каза от плодовете, че може да яде само ябълка, круша и череши. Иначе зеленчуци можело. Месо - не! детето ми никога не е правило алергични реакции от храна и затова мисля, че сме от редките случаи с уртикария след ваксинация. Педиатрите не казват, че е от ваксината, но видях описанието на Синфлорикса в интернет и там пише, че има редки случаи с обриви от този характер. Твоето дете след ваксинация ли получи атопичния дерматит? Ако да, след коя ваксина и провери описанието на ваксината в интернет. На приятелка детето получи атопичен дерматит също след ваксина, но двойна - Пентаксим и Синфлорикс. С какво го къпеш и мажеш след баня? Сигурно го къпете с подходящ за случая шампоан, но може би трябва да го къпете не всеки ден също. Водата също може да обостря обрива.
Благодаря, за споделения опит!
Ето какво научихме вчера при посещение при д-р Миглена Георгиева педиатър-гастроентеролог - GSM:0899074268, която е от най-добрите специалисти в България.
Тя каза, че атопичният дерматит се причинява на 50% от наследственост и 50% от храната! За децата страдащи от алергии, както и тези с атопичен дерматит, препоръчва следния списък от продукти:
- от варивата - елда, ориз, царевичен грис (без глутен);
- от плодовете - круша, грозде - разхлабваши и дюля - затягаща, череши, каза без ябълка, мъхести- праскови, малини, къпини, цитруси и банани!!!;
- от зеленчуците - БИО: тиквичка, зел. пипер, карфиол, броколи - последните две също трябва да се въвеждат, след като се уверим, че не предизвикват индивидуална алергична реакция! Морков - не се разрешава!!
- от месата - пуешко - евентуално от пюренцата на Hipp.
Сега по отношение на ваксините - ние не слагаме ваксини - имаме само първите 2 от родилното.
Доцентката също така каза , че при чувствителни деца с АД не трябва да се поставят! Слава Богу съм имала интуицията да не му ги слагам!
За къпането - първоначално стартирахме с козметиката на "Бюдхен", но дълго време го къпехме само с вода, и веднъж седмично с шампоанчето. Не може дълго да не го измиеш, защото лятото детето се поти и потта предизвиква допълнително раздразнение.
След като се задълбочи проблема, преди седмица, ми препоръчаха от д-р Томов младши - известен дерматолог два продукта на Bioderma:
1. Atoderm PP Gel moussant - 32,54 лв. и
2. Atoderm Intensive - 41,22 - 37,10лв. от аптека Симба в Кауфланд.
Първо мием с гелчето, после мажем с кремчето. Влияе много добре. Кожата се поизчисти.
Отделно за дрехите на детето, алергологът д-р Петришка, препоръча специален препарат за пране: "Персил сензитив" за бебета.

# 5
Искам да добавя, че тъй като вчера бяхме вече при д-р Петришка на преглед,
отстъпвам часа при д-р Маруся Малячкина на 21.07.2014г. от 10,30 часа.
Ако има желаещи нека ми пишат!

# 6
Здравей - благодаря за включването !
Първоначално започнахме с Лактана, а след 5 месец се прехвърлихме на НАН защото нашия син така и не пожела да пие хипоалергичното. Не акцентирам върху лекарската помощ и никой не ни каза да настояваме. Бях поставена пред избора да храня детето с обикновено мляко и то да наддава или да го мъча с хипоалергично и да загуби от теглото. Избрах първия вариант, като реших, че е по-важно да расте.
Чети по-долу какво разбрахме вчера.

Радвам се, че сте намерили алерголог и сте получили някаква яснота по въпроса...

не разбрах от горния ти пост това с настояването и лекарската помощ newsm78 какво точно имаш предвид...

А за млякото млечните какво ви обясни тази лекарка?

# 7

Радвам се, че сте намерили алерголог и сте получили някаква яснота по въпроса...

не разбрах от горния ти пост това с настояването и лекарската помощ newsm78 какво точно имаш предвид...

А за млякото млечните какво ви обясни тази лекарка?
[/quote]
За млякото ще ни изпишат по клинична пътека Аптамил АBC специалното...
Сега нямам на идея още дали ще го пие сина ни, но каза, че може да го подслаждаме.
Да изкараме до годинката, пък там вече ще си ядем повече неща да се надявам Simple Smile
За лекарската помощ - искам да кажа, че се стремя да я свеждам до минимум, тъй като съм на мнение, че всяко лекарство има странични ефекти и обременява допълнително и без това крехката физика на детето. Химията ми изглежда непредвидима, както си го пише на листовките  по повечето лекарства. Във връзка с това един пример - сега два специалиста ни предписаха два различни вида капки за алергията:
- Фенистил, който вече сме пили и по указанието се дава на деца над 1 година! и
- Ксизал , който цитирам: "не се препоръчва при деца под 2 годишна възраст, поради липса на опит за приложение в тази възрастова група" и има ужасни възможни странични ефекти включая: "увреждане на зрението, кожен обрив, задух, затруднено дишане", а при реакции на свръхчувствителност - "затруднение при дишане или поглъщане (стягане в гърдите или хриптене), копривна треска, неочаквано падане на кръвното налягане, водещо до колапс или шок, като може да са фатални" !!!!
Е, въпреки, че купих и "Ксизала" - мисля да не му го давам, а да ползвам "Фенистил", който според листовката е далеч по-безобиден и който вече сме използвали.
  bouquet

# 8
Аптамил се предпочита от децата - защото не горчи като фризопепа, това знам аз... Предполагам, че ще го пие...дано..пожелавам де..

Благодаря за пояснението, сега разбрах....аз също се въздържах и въздържам от лекарства, доколкото това е възможно, разбира се...

А и при алергия е важно да се отстрани алергена, а не да се маже обрива например, защото мазането е временно и ако алергена не е отстранен, проблемът пак ще се появи.. Peace

Може би не е била добра идея да даваш обикновено АМ, а фризопеп или аптамил - тези специалните за АБКМ, тъй като в обикновеното се съдържа кравия белтък и е възможно алергията да е към него...

Хипоалергичните млека в този случай също не са подходящи...

Изписва се тогава или Фризопеп АС или Аптамил АДС - в тях молекулата на кравия белтък е раздробена и не предизвиква реакции...

Желая успех...ако симптомите ви отшумят, значи сте на прав път...

# 9
  • Млечния път
Успех, Богатир! Дано бързо да се оправи на детенце кожата!
И на нас ни изписаха Ксизал и го дадох. Нямаше нежелани реакции слава Богу. На друго познато дете бяха изписали Зиртек, което е почти същото като Ксизал, но се приема от деца от годинка нагоре, та относно възрастта - пак не е за вас.
Успех още веднъж!

# 10
Аптамил се предпочита от децата - защото не горчи като фризопепа, това знам аз... Предполагам, че ще го пие...дано..пожелавам де..

Желая успех...ако симптомите ви отшумят, значи сте на прав път...
Благодаря за съветите, изписаха и взехме Friso pep AC -купих кафява био захар на Крина и го подслаждам по съвет на гастрото. Пие го дано всичко е ОК!
  bouquet

# 11
Успех, Богатир! Дано бързо да се оправи на детенце кожата!
И на нас ни изписаха Ксизал и го дадох. Нямаше нежелани реакции слава Богу. На друго познато дете бяха изписали Зиртек, което е почти същото като Ксизал, но се приема от деца от годинка нагоре, та относно възрастта - пак не е за вас.
Успех още веднъж!
Много благодаря за пожеланията!
По съвет на доцентката - ще доизпием първо Фенистилар който имаме и после ще дадем при нужда Ксизала.
Успех и на вас!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт