Смърфи, специално за теб http://vbox7.com/play:22c761be&start=5

Ще излезем малко с шефа на разходка

А терасата ти е страхотна с тия цветя.

Ще гледат колоездачите
/ е същият, който е писал поредицата за слона, жирафа и другите две книжки. Ето:

А санкционират ли ако дете е без униформа ? При нас уж са задължителни, но им една част от родителите които са над тези неща , както всичко тук... И съответно няма санкции.

хубаво е това!
, но като знам как ваканциите и свободното време тук са свещенни/забрави за съществуването на домашни/ - едва ли има такова нещо. Децата имат читателски дневник в който родителя вписва коя книга е чело детето у дома, какви въпроси е задавало към съдържанието и как я преразказва. За всяка прочетена книга детето получава жълт печат, при три жълти печата - получава зелен печат. Има табло в класната стая където срещу името на детето се отбелязват броя печати и това ги стимулира да четат. В класната стая имат библиотека с книги за тяхната възраст. Имат часове за четене - всяко дете си взема книжка и чете на ум - после преразказват и коментират. Целта на четенето на книги е не да се разбере какво автора е искал да каже, а да се обогати речника на детето и да се подобри изказа му. Книгите които се препоръчват от учителите са специално създадени и са на нива - примерно най-ниското ниво е някаква забавна история описана с прости думи и изречения, така, че дете с беден речник и ниско ниво на четене да се справи без проблем. Когато усвои тези книги минава на следващо ниво където примерно се вкарва минало време и така докато се стигне до сложни съставни думи, сложни изречения, синоними, преносни изрази, всички времен на куп, специфични термини и т.н. По принцип тези поредици са препоръчителни. Тук няма нищо задължително!!! Иначе масово книгите които децата четат за развлечение са от една поредица "страховитото в .....", която е изключително забавна, но и дава много голяма информация за материала, който се учи в училище по един забавен начин- предполагам и на вас ще ви е интересна и полезна
все едно да идеш на театър по пижама!!!! Направо ме разстреля
Но и униформите на мен ми харесват - задължително черни чорапи, черен панталон, черни обувки, бяла риза, като в нашето училище вратовръзката е тъмно виолетова със сиви раета и тъмно виолетов пуловер с логото на училището.
ще се справиш!!! За децата - за мен е важно да са щастливи и защитени!