Домакини 41 / лятото е вече тук

• 53 209
  • 741
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Ели, честит празник! Бъди здрава и щастлива!  bouquet

Марче, големи щети при теб. Ще се оправиш. Четох, че  нямаш застраховка вкъщи. Направи си. Знам, че и сега ще се справиш финансово, но застраховката е хубаво нещо. Ние сме ползвали нашата два пъти, да, за минимални неща, но пък защо да си вадим парите от джоба.

Джейми, благодаря, че попита! На черпня съм!!! Детето през цялото време е било щастливо, спала си е съвсем спокойно, снощи са играли до късно. Не се е будила през нощта и след малко я чакам да ми я докарат. Мисля, че това беше много важно за нея- сега ще има самочувствието и увереността, че спокойно може да спи и извън вкъщи и без мама. Simple Smile Направо ми иде да си ударя д-то в тавана! Mr. Green

# 226
Добро утро, приятелки!
Благодаря за пожеланията, много ме трогнахте! Искам да почерпя, но пусто не се научих от таблета как се качват картинки! Embarassed
Марче, много, много страшно е това, което разказа, но добре, че само са материални щетите! Както казваш и ти това не е проблем, тепърва с ремонти ще хабиш нерви, пожелавам ти да се справиш лесно и случиш на свестни фирми  и майстори! Снощи бяхме с приятели софиянци и те с щети, не спряха да звънят по тел. да уреждат ремонтите, май ще е лудница сега по всички фирми за дограми, застрахователи и прочие.
Смърфи, хайде да измислим нещо за бургаска среща, аз съм на линия!
Ма ко, ще се радвам ако дойдете в Созопол на почивка, обади се ако имаш нужда от помощ за избор на хотел! И която и от вас да има път насам непременно да ми се обади, тук съм до 15 септември!
Още щях да пиша, но ще излизам, отивам да се " разкрасявам" , че да съм хубава довечера! Ще купонясвам като за последно на 30 и год! Mr. Green
Хубав ден на всички!  bouquet

# 227
  • при късмета
Добро утро!
Вчера пак изчезна нета.
Марче и при мен имаше вода в кухнята. Докато валеше водата минаваше през прага, а като спря на нея беше натрупано около 30 см. лед и като отворих влезе вътре.
Ели, честит рожден ден! Да си много здрава, усмихната и щастлива   bouquet
Вале, добре, че си успяла да се прибереш преди градушката.
Казаха, че в Люлин, Модерното и Филиповци е било най-силна и щетите са най-много. Нашата кола мъжа ми е успял да я прибере. Задното стъкло е много полегато, а части за колата едва се намират, ако стане нещо, нали си е дъртичка.
Люска, добре си си дошла  Hug
Пия кафе и се размотавам, спи ми се.
Гушки и цунки на всички  Hug

# 228
  • София
Добро утро, момичета!

Ели, честит рожден ден! Здраве, щастие, много любов, благополучие и късмет.

Марче, големи щети са при теб, това е време, ядове с майсторите, с намирането на материалите... Ще се оправиш, мъжко момиче си. HugА за човешката злоба и завист... има я, много... ooooh!

Вале, добре, че си успяла да се прибереш преди градушката.

Ние пристигнахме точно когато градушката свърши и после 1 час и повече с таксито видяхме ужасиите по пътя... имало локви , където колите се препокрити до покривите, паднали дървета, паднали улични лампи, навсякъде все едно зелен килим от листата и клони, колите без прозорци ...ужас...

ЗА мен... почивката... Освен да кажа, че аз мога да се забавлявам навсякъде... другото ще кажа, че това е последната почивка на българското черноморие, освен Златните и Слънчев бряг, но и там не повече от 5 дена, защото там се виждаме с приятелите от Москва. Докато не си продадат апартаментите. А това скоро няма да се случи, защото са ги купили през 2006 когато беше бум на цените...

Първо за хубавото... Служителите са били усмихнати, на всякакъв проблем реагираха светкавично, стаите са почиствани редовно, хавлиите се сменяли всеки ден, храната беше вкусна, басейн готин, морето чисто, пясъкът разкошен, времето улучихме, батути бяха готини, играчки са хубави, градината пред хотела поддържана и красива, нямаше комари.... Наливната бира Славена беше разкошнаКойто прави резервациите - да си прави застраховките!!!!

Останалото... стаята нямаше мокет, телевизор беше колкото таблета на детето ми, пакет програми - мизерен, хавлиите толкова са стари, след като почнеш да се бършеш миришат, бяха на петна  (затова си купих набързо), мини-бар е платен, водата за пиене след 11 не можеш да вземеш наблизо, посуда в стола сигурно по-стара от мен, покривките са мръсни и винаги непочистени...

Станалото... Всъщност починахме горе-долу 5 дена. На 27 беше студено, затова не сме влезли никъде, а си поразхождахме се... Правихме снимки и т.н. На 2 на Миленка и дойде, а на 3 вечерта я хвана вируса - повръщане, разстройство, на сутринта на 4 - започнах и аз - повръщане, разстройство, главоболието, на 4 вечерта - Петьо дигна Т, после на 5 започна да повръща, постоянно беше с Т, на 6 го заболя ухото - викахме доктора, но дойде бърза помощ и ни закара в поликлиниката (Петьо питаше - нали няма да ме приспиват Mr. Green Mr. Green Mr. Green), на другия ден го боля другото. Така, че и в стола не сме ходили - децата са били само на сухари и хляб, само аз държах фронта - боли не или ям  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Относно застраховката - радвам се, че я направих - всички прегледи - не са ни взели и стотинка, а само возенето на бърза помощ и преглед струваше 80 лева...

Та това е накратко.

Сега имам много работа. Подреждането, прането, плащането, пазаруването... Довечера ще се включа Hug Hug Hug Hug Hug Hug

# 229
  • София
Ели, честит рожден ден!!  Hug

Довечера ще дойда.

# 230
Добър ден и от мен на второто кайве!!!

Елинор честит рожден ден!!! Да си здрава, обичана щастлива и дълги години да посрещаш 30!!!!! Страхотен купон ти пожелавам!

Смърфи и аз гледах мача – то невиждан разгром 7:1...Аз се смях на комшията, когато англичаните отпаднаха и той каза, че вече е половин германец  Joy  Хубаво е, че си във вихъра на социалния живот – на теб това ти идва от сърце   bouquet Това е пълноценната почивка – да доставиш удоволствие на всичките си сетива! Какво стана с прозореца в София?
Марче   Hug   за яд си е работата, ама и това ще мине...важното е да сме здрави! За дребните душици какво да кажа – толкова са дребни, че не разбират елементарно нещо – силните, дори и да паднат, ще станат и ще продължат въпреки трудностите. Тези, които знаят и могат да печелят пари, колкото и да загубят – пак ще ги имат, а тези дето продадоха имоти от дядовците си, че да си купят модерна кола – сори, ама след тази градушка ще я гледат на снимка...Писнало ми е от дребни душици борещи се за 8часов работен ден, че да може в 6часа да е пред тв на салатка с ракийка, слушайки чалга и плюещ богатите дето си гледат кефа...
Джейми днес ще имаш разкошен ден   bouquet
Вале страхотни новини!!! Тук масово се практикува децата да се редуват да спят по приятели. В началото ми беше трудно да го възприема, но виждам, че на децата се отразява добре – могат да се справят в друга среда, а и наблюдават, че не всички семейства живеят еднакво.
Лус важно е, че сте починали и сте здрави   bouquet. Застраховките в бг масово хората ги избягват, защото имаме едно такова мислене „на мен това няма да ми се случи – защо да давам грешни пари”, а после се плюе, реве и т.н. За курортите в бг е ясно – толкова са хубави, че привличат единствено мизерното население от Европа. Наскоро разглеждах туристически сайт, където видях оферти за август в Ибиса за по 170£ на възрастен за 7дневна почивка, като до 3 деца са безплатни – та си направи сметката коя прослойка англичани ще почива там/7 дни, за 360£, 5членно семейство, с включени самолетни билети?!?!?/...Подобни оферти има и за бг курортите...После и испанските и българските хотелиери реват от англичаните...Може и да звучи снобарско и смешно, но и за курортите, както и за училищата дето писах, основното е кой ги посещава...Лично аз не бих причинила такава „изгодна” почивка на семейството си.
Ма ко Шефа на училище ли е?
Мен нещо ме стяга шапката и ще хукна малко по магазините  Joy

# 231
  • Germany
Ели, честит рожден ден и от мен! Бъди здрава, щастлива и обичана!

# 232
  • София
Калинче, точно такъв пост трябваше да прочета!!!   bouquet Благодаря ти, ама много ти благодаря!! Ще се оправя. Седнала съм на телефона и въртя като изоглавена и поръчвам майстор след майстор. В петък първи влиза този за тентите, другата седмица за улуците, имат страшно много работа и по-скоро няма да стане. Сега започвам да издирвам следващите.....От мен днес друга работа няма да се види... Wink И да ви кажа , че съм си в страшно добро настроение, къщата ми е наопаки, аз се моткам ту на терасата , ту вътре, гледам си пораженията и....си пия кафето + няколко цигарки.  Simple Smile

Калинче, това за 8 часов работен ден ми е напълно понятно, че няма как да стане, но на някои хора това им се вижда ужасТно страшно и непонятно.  Mr. Green Такъв филм отдавна вече не се прожектира, мина това време на 8-ем часов работен ден. Да, пари се печелят но и яйцето също на г..а, но с работа . Аз пак ще си остана същата с настроение, ако мога ще помогна, ако мога ще подам ръка на изпаднал в нужда човек.  Такава съм, и се радвам, че не съм излобляла все  още акъла ми е наред.   Ама каква дума използвах, а....излобляла.... newsm78 #Crazy
Ох, защо си се кикотя....
Приятен ден от мен.   Simple Smile
пп Людка,  обади ми се да ми кажеш как вървят при вас нещата, мисля ви!

# 233
  • София
Марче, тази гледка и такива "човечета" ги има навсякъде. Нито всички бедни хора са мързеливи и завистливи, нито всички богати са директори, дето си клатят по цял ден краката. Аз също много се впечатлявам от подобни неща . А пък има една порода, т нар новобогаташи. Майчице мила, там вече е страшно! До 20 годишна възраст живяло бедно и мизерно, намерило си богата партия и гледай какво става. Смешна картинка, жалка, ама много жалка.
Марче, ти си организирана жена, ще се справиш!
ММ днес се обадил на застрахователя на колата, ще ходи чак в понеделник, малко да се поизточи народа. Нашите щети не са огромни. Огледах сега колата, като след бомбардировка и е тавана. И по вратите има, и по капака, трябва си цялостно пребоядисване. Добре че няма счупени стъкла.
С децата излизахме, ми то в Люлин е страшно, навсякъде паднали грамадни клони, дори дървета, листа. Има още блокове без ток. Tired

Здраве да е! Другите неща са поправими, за съжаление с повечко пари и нерви, но поправими. Hug

Детето се прибра щастливо и доволно, другата седмица пак е поканена там на гости. Нейната приятелка е много специално дете. Не само защото е с ДЦП и не може да ходи, а защото е прекрасна, умна, мила и добричка. Гостува ни често, аз съм я гледала доста пъти денем, но за през нощта не смея да я поканя. Затова- през деня у нас, а нощем понякога - у тях.

Лейди, при нас също са идвали приятелки на Мими с преспиване, децата страшно се забавляват така. Simple Smile

# 234
Нареждам се и аз на кафето Simple Smile
Никой не пребих днес , направих няколко грешки, ама се надявам да не ги правя повече.
Скрит текст:
Това кръстовището на Механото и  завоя в посока Космос , не знам колко пъти го въртях, ами не влизам в тоя завой като хората, то на левите завои се оправям по добре отколкото на този  ooooh!
После един възрастен човечец тръгна да се включва в движението на Свободния и за малко беше...
На един светофар който по принцип държи малко левия завой го взех с доста висока скорост, май това ми бяха грешките , ама Механото е моя кошмар сигурно ще го сънувам тази вечер.
Вале радвам се че и е харесало гостуването.
Марче успех с майсторите  Hug
Сега съм се разровила из КТ , май и с счетоводител ще трябва да се съветвам, мисля си ги разни и искам да съм подготвена.Евентуално ако ми се отдаде възможност за работа по специалността как да процедирам с напускането на тази.

# 235
  • София
Я тук една картинка да метна, та да ви е по ясно за какво иде реч..... Simple Smile

Сега отивам в банката, ако не ме хванат ще взема и за вас.... Heart Eyes

# 236
Доста страшно си е било в София и Монтана-където мина градушаката.Разбрах ,че и другаде е валяло.Важното е че няма толкова пострадали хора както във Варна и да финансови проблеми ще има и хабене на нерви,но са поправими. Confused
Марче-силна си и ще се справиш -както с всичко!
Люси-май наистина не сте изкарали хубава почивка с  тия болести.
Вале-само дето се притесняваше-имаш страхотни деца!!!  bouquet
 Честит рожден ден на рожденничката!!!

Снощи при нас само гърмя и святка,та изключвах всичко и съм заспала.Не е валяло,добре че полях градинката,а ден пак си е жега. ooooh! Размразих си фризера и стоя под климатика.Купих сутринта плодове и се чудя какво да приготвя за вечеря. newsm78

# 237
  • Fort Worth, TX
Добър ден.Сега сядам на компа.
Боже Маре.Ужас.Това направо главата на човек я пробива отма.Ще се оправите.Важното е, че сте здрави.Какво му стана на това време?
Люси, така е на Албена.Базите са стари.Приятели бяха миналата година и казаха, че няма да повторят.
Смърфи, а така.Хойкай и се кефи яко на ваканцията.
Писе, обещаното си остава само дето и аз не знам кога.Не се сърди.

Ели, да си жива и здрава.
За всички други целувки.Айде със здраве.

# 238
Здравейте отново! Прибрах малкия от училище и съм направо размазана от жегата   sweating
Вале „богат-беден” за мен е въпрос на усещане, а не толкова на пари – винаги ще има някой, дето да е с повече възможности. Аз не се считам за бедна, въпреки, че по бг критериите съм едва ли не мизерстваща - нямаме собствена къща, не караме нова кола, нямаме таблети, смартфони, детето няма телефон, нито компютър, нямаме огромен тв в хола, не излизаме всяка седмица, не ходим на почивка в нам си колко звезди хотели или модни курорти –откъдето и да го погледнеш – пълен мизерабъл  Joy и всичко това съм го чувала от хора, които, за да си направят елементарен ремонт на двустайната панелка търсят заеми... Това е като лирично отклонение, но искам да ти споделя, какво ми светва на мен като прочетох последния ти пост. Искам да бъда разбрана правилно, макар, че е трудно, когато не е жив контакта. Помисли дали емоционалното състояние на детенце не се дължи на многото контакти със специални деца. Ти много по-добре от мен знаеш колко натоварващо психически е да се живее в този свят и да се обича специално дете, а за дъщеричката ти вероятно е още по-трудно – сестричката и приятелката й са специални... . В деликатната възраст в която е тя в момента, всичко е черно или бяло и децата са чувствителни към несправедливостите. Ти казваш, че тя плаче след като сте прекарали прекрасен ден – това ме навежда на мисълта дали тя не се самообвинява, че е здрава, а децата които обича не са...според мен е хубаво да проведе професионален разговор, за да може да формулира притесненията си и тревогите, защото ако е това – с годините не се израства, а се задълбочава. Ти си страхотна майка, но сама знаеш, че в даден момент майките сме безсилни  Hug
Марче вече си в свои води – да плануваш, организираш, ръководиш и контролираш!!! Шапка ти свалям   bouquet За мен това е правилното действие, а не самосъжаление, вайкане и търсене на виновници. Снимката е ужасяваща...
Джейми справяш се добре!!! Грешки при шофиране се правят постоянно – важното е да ги осъзнаваш и да не ги повтаряш. За работата - според мен се посъветвай с човек, който разбира и работи с тази материя, че винаги има разни вратички и увъртания.
Писе какво измисли за вечеря?
Креми    bouquet

# 239
Много писах и после лаптопа заби и....Само да честитя на Ели, да се зарадвам за таткото на Мони и принцесата на Валето. За щетите - шъ съ оправим! Болниците настройват философски, нали знаете?
Днес нещата при мама са по-добре. Благодаря ви за съпричастието! Тези дни това виртуално общуване ми е много ценно, за реално нямам сили - нито морални, а и физически. Затова отново ви благодаря. Поздрави за всички ви, мили момичета.

Общи условия

Активация на акаунт