ЮНЧЕТА засмени, добре дошли в РОДЕНИ! - 1

• 30 706
  • 737
  •   1
Отговори
# 105
Белисима и ние бяхме така до сега днес купихме лактана след някой ден ще видя как е и ще пиша  Peace незнам но до сега с тоя фризолак бяхме много ревливи в смисъл все си беше гладна незнам защо тоя глад се проявява след 12  Rolling Eyes дано имаме успех с новото АМ.. Стискайте палци  Peace
Честито на новородените рожби   bouquet Simple Smile

# 106
edinstvena1912, честит син   bouquet
Ври, леко раждане!
Белисима, 1 с. л. сода в праха за пране върши същата работа като омекотителя.
При нас дават направление за ортопед 1-я и 4-я месец.

# 107
Amilia педиатърката ни каза, че млечницата може да стигне и до дупето понеже минава през храносмилателната система.

MiMito12 как се разбра, че имаш инфекция?

# 108
Маги радвам се,че носиш добри новини за малчо,от сега все така и скоро да се гушите вкъщи  Praynig
Единствена честит ти син,много здраве и щастие му пожелавам    bouquet
Барби и аз така в началото обличах,събличах...завивах,отвивах.  Crazy И накрая я претоплих,оказа се,че моята девойка хич не и се нрави жегата.Сега я карам по спокойно,не искам да я изнежвам и я държа леко облечена...лято е все пак.

Що се отнася да графика вкъщи той е необходим за да запазя собственото си душевно равновесие,в противен случай ме грози заплахата да стана невротизирана,антисоциална домакиня  Joy Когато има план виждам от къде и колко време за мен мога да си открадна  Wink

Маги днес е доста неспокойна след ваксината,а уж тая е най-леката  Tired Я кажете смятате ли да давате хомеопатия преди ваксини?Зачудих се дали да не взема една Туя 15СН за следващия месец,че тогава са 2 накуп  Thinking

# 109
  • Германия
Момичета, вчера вечерта се роди нашата малка принцеса Селин, 2950г, 49см.  Heart Eyes Раждането беше тежко, 27 часа, но в крайна сметка всичко протече напълно естествено, както и исках.

# 110
Благодаря Мики, дано само добри новини да получаваме Hug
Аз при баткото давах хомеопатично преди ваксина, но май не беше Туя, а нещо друго, давах го и за зъбките, ако те интересува ще проверя  bouquet

http://apteka.framar.bg/30001499/%D1%85%D0%B0%D0%BC%D0%BE%D0%BC% … 1-15-%D1%81%D0%BD

ето го

# 111
  • София
Аз имам питане, към мамите и/или към ЛЛЛ - след кърмене трябва ли да измиваме гърдите? Четох в предишна публикация на ЛЛЛ по друг повод, да намазваме зърната с кърма, аз след кърмене се доизцеждам и после ги измивам с вода и намазвам с кремче (Авент). Правилно ли е? Малко усещам вече болки на зърната от цялото дърпане...
За гърдите - аз от както са ни изписали започнах освен преди, да мия с водичка и след кърмене.
Би било добре гърдите да не се мият както преди, така и след кърмене. По ареолата(тъмната част около зърното) има почти незабележими или съвсем очевидни издатинки, като пъпчици. Това са жлези, които произвеждат мазен антибактериален секрет, който покрива ареолата изърното. Той прави кожата мека, еластична, предпазва я от разранявания и я дезинфекцира. За това и няма нужда от измиване преди кърмене. Ако се ползват кремчета, препоръчително е да са с пречистен ланолин (какъвто е твоя), защото той няма нужда от отмиване преди кърмене. При редовно миене на гърдите преди или след кърмене може да се появи чувствителност, кожата да стане суха или зърната да се разранят.
 В статии си срещала за размазването на капки мляко по зърното. Да, кърмата спомага за по-бързото възстановяване на увредените клетки, ако е нарушена цялостта на кожата, също омекотява, овлажнява и е антибактериална. Но след размазването млякото трябва да засъхне на въздух преди гърдата да се прибере в сутиена (ако ползваш).
 Споменаваш, че ползваш и помпа. Не е изключено и от нея да идва проблема, за това би могла да опиташ да изцеждаш на по-слаба скорост (ако е електрическа) или да отпускаш бързо вакуума (с каквото темпо бебето суче горе-долу) и ако модела позволява, да се прави по-слаб вакуум. Може би ще става малко по-бавно изцеждането, но зърната няма да се травмират.

# 112
Мамита днес педиатъркта ми каза с клечка за уши да топвам в сода бикарбонат и да търкам езичето на бебето , някои от вас правил го е ? Каза да правя топва вместо лекарства да почваме от сега ? Ако някои го е ползвал колко често го правихте и разтваряхте ли соадата или топвахте направо в нея с клечката

# 113
Цоп и от мен! Tyra, супер си както винаги!  Heart Eyes Изпуснала съм доста, но се връщам назад да ви чета.

# 114
  • Пловдив
Мимчето7, v.r.i. знам, че съм от скоро включелите се, но и аз като вас съм още чакаща.  Confused
До утре вечер, ако не съм родила, в сряда влизам в болница за наблюдение и най - вероятно за предизвикване на раждането.
edinstvena1912, честито ти синьо вързопче !
Маги, все така с добри новини да ви радват !

# 115
Добро утро от мен на бързо да ви попитам
тази сутрин видях ,че ММ има херпес на устната си  #Crazy помня че със баткото ми излезе в следствие от раждането и ме сложиха в изото с маска на лицето ,вече сме почти на месец някой може ли да сподели да изолирам ли таткото?

# 116
Добро утро мами! Аз да се оплача и да поискам съвет.Вчера нещо започна да ме хапе.През ноща ставам да храня малкия и какво да видя БЪЛХА!!!След доста гонене я хванах и обих,но след малко гледам още една и нея обихме с мм.Сега се чудя какви мерки да предприема при положение че сме с малко бебе и ме е страх да не изкочат още.Незнам кой ги е домъкнал.Може да сме ние,а може и баба му и дядо му на малкия,друг не влиза в стаята.Моля ви дайте съвет с какво да напръскам и да е безвредно за Вики.

# 117
Добро утро мами! Аз да се оплача и да поискам съвет.Вчера нещо започна да ме хапе.През ноща ставам да храня малкия и какво да видя БЪЛХА!!!След доста гонене я хванах и обих,но след малко гледам още една и нея обихме с мм.Сега се чудя какви мерки да предприема при положение че сме с малко бебе и ме е страх да не изкочат още.Незнам кой ги е домъкнал.Може да сме ние,а може и баба му и дядо му на малкия,друг не влиза в стаята.Моля ви дайте съвет с какво да напръскам и да е безвредно за Вики.

Бих те посъветвала да си купиш райд за контакт има специални които стават за бебоци ние си взехме такова не го държа постоянно включено но определено има ефект навсякъде сме скомарници но все е влязла муха или комар и ги виждам измрели по земята !
Успех мила

# 118
nelkata88 аз бих викнала фирма да напръска, с баткото съм го правила за хлебарки и беше на около месец.Препаратите им не засягат топлокръвни и решават проблема от раз.Само в деня на пръскането се изнесох с малчо цял ден навън и това беше  Peace
Мама на Вики не мисля,че има нужда от изолация,таткото да не целува детето ми се струва достатъчно.

# 119
addy, edinstvena, Малко пухче, честити бебчовци   bouquet още една адашка си имам  Mr. Green

Да се включа по някои теми - ние ползваме пелени на Памперс. Взехме единичка от белите и сме мн доволно, никакви оплаквания. Добре, ама решихме, че дме вече за 2 номер и таткото взел този път зелен пакет new baby dry. Пак да ОК, но понякога ни пропускат. Не съм се ориентирала дали не ги слагам хубаво, или да ни мааалко големи  newsm78

Chilimura, ние нямаме проблем със стряскане от ръчички. Радко не е повиван и си познава ръцете, може би им е свикнал. Казвам го, защото съм чувала, че децата като се повиват с прибрани ръчички нямат възможност да осъзнаят ръцете си Simple Smile не знам дали е вярно.

За ортопеда - сестра ми ми каза, че се ходи задължително около първия месец. И ние се зачудихме, защото педиатърката нищо не ни е казала. Звъннахме да я питаме и тя каза, че не било задължително, а е добре да се иде ако в рода има проблем. А и тя ги била гледала бебетата. Не знам дали ше ходим... а има ли значение кога се ходи? Т.е. ако се наканим след някоя друга седмица, късно ли е?

Общи условия

Активация на акаунт