ЮНЧЕТА засмени, добре дошли в РОДЕНИ! - 1

• 30 718
  • 737
  •   1
Отговори
# 135
Addy, edinstvena, Малко пухче да са ви живи и здрави дечицата!!!!!

Маги само добри новини ви пожелаваме  newsm10

За памперсите - вече сме на 2. Опитахме Памперс - почти всички видове и сивата опаковка са добри. Вчера обаче си взехме Пуфис с картинките. Много са сладки, а и през нощта ги тествахме - попиват безотказно Simple Smile

За ортопеда - ходихме при Венелин Алексиев. 40 лв. е прегледа. Доколкото съм запозната е хубаво да се направи профилактичен преглед за луксация на тазобедрената става около 1 месец след раждането. Изобщо всякакви видове леки деформации на крачета, ръчички в този период могат да бъдат коригирани само с масаж. Така че аз съм с две ръце за профилактичния преглед.

За режима Сутрин в 9 пускаме пералня и изчезваме на разходка. Прибираме се към 12 - 1 ч. за да си приготвим обяд и да хапнем. До 3-4 почиваме, гладиме и разни такива неща и след 5 сме пак навън до 9 часа.

Нашата антиколикова възглавница Joy Joy Joy

http://snimki.be/view.php?id=77784

# 136
Сладурки. У нас тая роля я играе таткото  Laughing

Установих, че липсата на организация ми е от липсата на сън. Снощи ги зарязах да се спасяват и се наспах. Ми то друга работа това. Станеш, като човек, пиеш кафенце, оправиш, слушаш 5 часа рев и после на разходка  Laughing Най-доволни бяха кучетата  hahaha

# 137
  • Варна
Аз не гладя.  Peace Само не хвърляйте камъни по мен.  Laughing Mr. Green

Браво, Tyra !!!  Peace Скоро мисля да последвам примера ти  Simple Smile
 Flowers Bouquet Flowers Bouquet Flowers Bouquet

# 138
Здравейте, мамчета мили, драго ми е да ви заваря в нова тема във вече новия раздел на"родени"! Hug
Нас ни изписаха вчера, но едва сега успявам да се добера до комп Whistling
Накратко да ви разкажа за раждането: Отидох спокойна, там до последно го карахме на бъзици с елементи на черен хумор с екипа Mr. Green и с малко закъснение осъзнах, че ми бутнаха пълната упойка при все, че до последно бях заявила, че що се отнася до моето желание, бих предпочела спинална, но анестезиоложката друго преценила Rolling Eyes....Както и да е, не се сърдя много, защото действително възстановяването и най-вече раздвижването ми се получи доста рано - на четвъртия час,а от друга страна понеже бях с избор на екип, си бях посочила като неонатолог, който да присъства и поеме детето моята близка....и понеже тя знаеше колко държа на този сантиментален момент - появата на бял свят на човечето, взела, че направила снимки с телефона ми и дори кратко клипче - жест, за който не съм я молила, но съм й безкрайно благодарна Heart Eyes  Та ето го новороден Филип Heart Eyes

Другото, което ме прави страшно радостна е, че моят малък мъж юнашки засука още като ми го дадоха в родилно и едва след 3-4 хранения с дохранване с АМ преминахме изцяло на кърма breastfeeding newsm44  Сега единственото, което ме вкарва в чуденка е дали да доизцеждам гърдата след кърмене, щото през последните 48 часа станах ей така bombs пък ако доизцеждам да не взема да си докарам свръхпроизводство newsm78 Приемам мнения и съвети.

Искам да поздлавя Мики и Белисима за добрите новини от техните прегледи Hug Hug - успях само старата тема да прегледам.....с новата ще наваксвам в друго време, че и така много се замотах пред компа Whistling

Не на последно място да поздравя всички родили около и след моята дата - живи и здрави да са ви бебоците, както и късмет и успех навсе още очакващите /ако са останали такива/!

Сега се надигам....Доскоро момичета!  Hug

# 139
Screch, много благодаря за бързия и изчерпателен отговор!   bouquet

Аз имам още едно питане към ЛЛЛ:
След кърмене изцеждам както споменах гърдата от която съм кърмила (другата не) - така ли трябва или да изцеждам и двете?
Успявам да изцедя между 20 и 50 мл, повечето пъти по 20мл. Бих искала да съхранявам изцедената кърма в камерата, имам торбички за целта, но питам - мога ли да събирам/доливам кърмата от няколко кърмения през деня, като я държа в шишенце в хладилника и вечерта да я излея в торбичката и прибера във фризера? Така ще позапълня торбичките, че сега са с по 20 мл почти всяка.
Благодаря!

Момичета, чета ви много по диагонал, че не остава време, много напрегнат режима  ooooh!, затова не участвам в дискусиите...
Ще се реванширам  Sunglasses
Честито на новите мами  Hug

# 140
ето ни и нас да ни видите http://snimki.be/view.php?id=77792
днес купихме капки че коликите ни умориха два дни сега се кротна малко дано помогнат че ми  е мъка като я гледам как страда . newsm45
Магдалена вие как сте малкия по добре ли ? Желая ви бързо възстановяване и много щастие за напред и само хубави моменти  Hug  Praynig

# 141
Аз не мога да разбера ние имаме ли колики  Thinking
От време на време проплаква и свива коремчето, след това пръцка или ака и се успокоява. От три дни следобед плаче по малко, но не знам дали не е от глад, че сме много лакоми, а пък аз се старая да спазвам горе-долу режим.
Педи препоръча профилактично Биогая, давах му я два дни и двата пъти беше голям рев непосредствено след това и я спрях.
Сега се чудя - да давам ли нещо, да не давам ли  Thinking

За гладенето
- аз се радвам на помощта на баби от време на време и понеже искат да помагат, а ми е гузно да им бутна стирката и прахосмука, се заемат с гладенето. Но ако е до мен, няма да успявам. Та, мисълта ми е, които не гладите - на колко градуса се перете?
Ние цапаме мнооооого пелени с нашето много често аки и все има за пране. Много често тъкмо сменим пампата и се измием и пътжом оакваме пейзажа  Laughing я в шепата на тати, я на новия памперс, а днес култовото беше по път за банята на пода  Mr. Green като чайка  Crazy

За памперсите - ние от ден първи сме с памперс 2-ка и за сега съм много доволна.

# 142
Здравейте мами,
да се похваля - днес бяхме на консултация. Малката вече е 4,400кг и 53см Simple Smile Биха й ваксина, понесе я геройски. Заради многото рев решихме да сменим млякото - пробваме Aptamil сега и също така сменям Lefax-a с Инфакол.
Първо не искаше биберона, но сега предполагам заради болките се съгласи да захапе и изглежда, че доста я успокоява. Но пък често го изпуска и се започва на ново..
Не знам просто вече какво друго можем да направим, то е страшен рев.. Sad

# 143
Я какви хубави бебенца пу пу  Blush да са ви живи и здрави  Hug
Относно пъпчето нашето падна в болницата после го третирахме с спирт толкова му беше  Whistling
За коликите купихме еспумизан л няма особено действие също пробвахме и колийф ту действа ту не, та почнахме да я слагаме на крака по коремче и щот си нямам претопляща възглавница с ютия награвям малко мой потник който е свит няколко пъти  Peace и пак върши чудесна работа е понякога и от всичко изброено няма ефект  Embarassed
Айде и да не остана по назад викито ви праща една усмивка
http://snimki.be/view.php?id=77793

Последна редакция: вт, 01 юли 2014, 16:17 от Love your Smile

# 144
  • София
Здравейте  и честито на новите мами Simple Smile
Какви сладурчета сте показали само  Two Hearts
Блонди неонатоложката ви е страхотна, наистина много мил жест Simple Smile
Ние ползваме на памперс белите и съм доволна.
На ортопед ще ходим задължително, аз си имам проблеми и даже няма да чакам педи, трябва само  да се обадя да запиша час.
Ако зависеше от мен, не знам дали бих гладила Simple Smile Да е жива и здрава майка ми, тя се занимава с това Simple Smile
На нас пъпа ни падна, но още почиствам със спирт, че имаме още корички.
Ние сме на кърма и се дохранваме понякога с АМ - аптамил. С това го бяха захранили в болницата.
За коликите сме на Инфакол и Биогая, но се замислям да сменя Инфакола. Има дни в които е добре, но има и кофти дни и не знам до колко действа.

# 145
ние сме взели днес капки Абоколикен и от довечера почваме приема му надявам се да няма колики ако има ефект веднага ви казвам моя позната ми ги препоръча дето ги ползват но през хранене не на всяко както е по упътване и каза че са  по малко .
Явно Юни е месеца на най сладките и най красивите бебчета  Hug Kissing Heart

# 146
  • в Кошера
Пера на 60 градуса бебешките неща, с допълнително изплакване.
Прахът за пране е Персил Сензитив, омекотител също ползвам - в момента ТЕО бебе.  Peace

Вадя дрешките веднага след като свърши програмата и ако не мога да простирам своевременно, ги сгъвам прилежно и ги оставям на стенд бай докато ми се освободят ръцете.  Grinning Peace Съвсем не са смачкани и "надъвкани" след пране.

# 147
И аз не гладя  Laughing нямаме проблеми с измачкани и груби дрехи. Ползваме Бочко течен.

Сега чакам татито да си дойде и да идем при педи да ни види пъпа дали всичко му е ОК и да го мине с някакъв препарат за изсушаване, ако има нужда.

# 148
Blondy страхотен бебок - какви бузи само!!!!!

Вяра колко много косичка имате Simple Smile))))

Love your smile страхотни усмивки  Heart Eyes

# 149
Здравейте,
нямах възможност да пиша до сега.
Родих на 08.05 моите близнаци - Кристиян(1550 гр. 41 см) и Валентин (1450 гр. 40 см). Раждането беше секцио. Родиха се преждевременно в 33,5 г.с
Разбира се бяха малки и за това трябваше да останем в болницата близо месец, за да качат килограмки.
Всичко с бебчовците беше наред, нямаше никакви усложнения, за наше щастие.
Сега сме си вкъщи и всички им се радваме. Simple Smile
Може да ни впишете и нас на първа страница.

Общи условия

Активация на акаунт