ЮНЧЕТА засмени, добре дошли в РОДЕНИ! - 1

• 30 718
  • 737
  •   1
Отговори
# 120
И аз с въпрос - как давате хомеопатия на бебето? Разтваряте ли я в нещо, в какво? Мисля да дам Туя след ваксината.

# 121
Че какво разбира педката ти от ортопедия  Shocked и освен това задължително се гледа таза на ехограф  Naughty Чудя се дали би поела отговорност,ако детето има луксация  или дисплазия.И двете състояния за лесно лечим хванати в рано,за мен лично прегледа при ортопед с ехограф е задължителен и трябва да се направи до 4-ия месец.  Peace
Mometo давам в преварена вода  Peace

# 122
Благодаря за бързите отговори !
А вие колко месеца мислите да гладите дрешките ?
Относно ортопеда ние сме на 11.07 на консултация и ще попитам .

# 123
За бълхи и хлебарки препоръчвам Frontline - безопасен за деца и животни, всъщност си е противобълхов препарат за кучета. Продава се във ветеринарните аптеки. Взима се голяма ампула и се разтваря в 600 мл вода в шише със спрей като това за миене на прозорци. Пръска се по ъгли и всички необходими повърхности в целия дом. Действа безотказно и дълго. При все, че не е вреден, аз изкарвам всички и тогав пръскам, така ми е по-сигурно.

Нас педиатърката ни прати на кожен, та днес сме в Токуда. Ще даваме и проба от акото, че много често акаме и качваме много малко.

# 124
  • в Кошера
Аз не гладя.  Peace Само не хвърляйте камъни по мен.  Laughing Mr. Green

На разходка го извеждам всеки ден по 2 пъти. Навън спи много спокойно. Пък и на мен ми е по-добре, вкъщи няма да изтрая цял ден.  Crazy
Въпрос на организация.  Peace

Да похваля лепенките Kool Patch за прясно ваксинирани бутчета.  Mr. Green Peace

# 125
Аз не гладя.  Peace Само не хвърляйте камъни по мен.  Laughing Mr. Green

То пък голяма файда от гладенето, освен че каталясвам  Laughing Ако тъпата пералня не ги вадеше на камък и смачкани, като парцали нямаше да погледна ютия.

# 126
Здравейте!
addy_1, edinstvena1912, Малко пухче честити бебчета.
За ортопеда - с баткото ходихме на 4-ия месец. Като отидем на консултация - ще попитаме за Надя.
За гладенето - аз с баткото гладих някъде до към 9-ия-10-ия месец, защото и той е лятно бебе и като започнаха жегите - спрях да гладя. Тогава започнах да му пускам дрехите заедно с нашите и спрях да пера с детски прах за пране. Предполагам, че и сега така ще стане.  newsm78

# 127
За ортопеда - Вчера бяхме при педиатърката ни и каза че ще ходим на ортопед в средата на юли а тогава сме на месец  и малко. Каза че е задължително дори не ни е питала дали имаме проблеми в семейството

За гладенето- Иаз гладя но в тези жеги си е направо наказание. Но дрешките и пеленките са много смачкани от пералнята и не мога да ги ползвам така.

За хомеопатия - И аз давах на Анна доскоро като я разтварях във вода и после с една спринцовка издърпвах и и давах

# 128
здравейте мами и малки бебоци
да се похвалим нощес при смяната на памперса видяхме че пъпчето ни самичко си е паднало и доста добре се е затворило чудех се сега трябва ли някакъв друг метод на третиране да прилагаме ???? newsm78 в нашата болница след раждането ми я хвърлиха и готово никой нищо не ти казва какво да правиш и как беше трагедия ако не бяхме с едно момиче което сега е вече и приятелка не знам двете взаимно се учехме и помагахме първи деца като са и е странно да не знаеш какво да правиш и да няма кои да питаш .
някои на които му е паднало да каже моля какво да го мажем сега
благодарим   bouquet

# 129
Нашето пъпче не е паднало още но в болницата и педиатърката ни каза след като падне да продължим да третираме със спирт и сулфатиацол докато се затвори напълно. Друг вариант бил да се сложи лепенка за пъпче.

# 130
И нашият не е паднал още. Доста време стана, не знам дали е притеснително. Но и аз така знам - щом падне, да се третирс още няколко дни както до тогава.

# 131
нашият се е и затворил но ще го търкаме още в нашия град на никои не му се работи и като ги питаш ти крещят в болницата пък после викат не реви щети спре кърмата вкарват родилките като мен които за първи път са майки в депресия .благодаря ще го мажем още  Hug

# 132
Вяра-пъпчето на нас ЛЛ ни каза с клечка за уши натопена в 70 процента спирт да почистваме пъпчето след което подсушаваме и пълним със сулфатиацол пудра колкото може до следващо сменяне. Успех при нас тази операция траеше 4 дни и всичко се оправи.За млякото ние сме на милумил-милупа;за дупето ползвам пенатен крем оправи ни подсяканото от болницата.А за памперсите на памперс ползваме и белите и зелените -разлика кой знае каква не намирам.

# 133
И нашият не е паднал още. Доста време стана, не знам дали е притеснително. Но и аз така знам - щом падне, да се третирс още няколко дни както до тогава.

Спокойно няма нищо притеснително нашето падна на 12ден, просто пъпната връв е различна при всяко бебе,а относно след падането аз лично цяла седмица третирах със спирт и пудричка макар че беше добре затворено.

# 134
Здравейте,
не съм в тази тема,но ви чета редовно още докато бяхте бременни.
Аз съм при августинките.Гледам,че обсъждате пъпчето на децата,та да ви кажа-пъпа се третита само със спирт (дали с тампонче добре изцедено или само с клечка за уши няма значение) като се обтрива цялата повърхност наоколо,за да може да подсъхне добре.След падането му се продължава поне седмица същата процедура.Едно време ни учеха в колежа,че се слага и пиоктанин(синьо багрило),за по-добро подсъхване,но много цапа дрехите и е излишно според мен.Пудри не се използват за пъпа,защото дразнят кожата особено сега лятно време.Вие си преценете,но ако се намажете със спирт и после се напудрите ще разберете какво имам на  ум(в началото е Ок,обаче след 10-15 мин.пудрата се омазнява от кожата и започва да те гъделичка и дразни,да не кажа сърби).Даже е хубаво леко по часовниковата стрелка без натиск да се завърта щипката на пъпа,но това зависи от вас.
Лепенките за пъп се използват ако бебето има има т.нар. пъпна херния.Няма смисъл да му лепите такава ако няма нужда.Пъпната херния се получава при много бебчета поради ред причини,но няма да го коментирам сега.Лепенките позволяват тази пъпна херния да се прибере от само себе си в рамките на около месец-два,ако не се пристъпва към консултацции със специалист и съответно операция,в зависимост от големината й.
Надявам се съм била полезна и не съм обидила някого.
Пожелавам лек ден!

Общи условия

Активация на акаунт