ЮНЧЕТА засмени, добре дошли в РОДЕНИ! - 1

• 30 784
  • 737
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте момичета и от мен!!
Честито на всички нови мами и малки бебчета!!!
Ние станахме на месец и 5 дни-минахме първата консултация и сме качили 1 кг и 4см.Само на кърма сме и се надявам по дълго да е така.Мъчат ни и колики,и сменихме вече няколко вида капки,но все с временен ефект.Сега сме на Коликинд,но смятам да взема Биогая и да си карам с тях.Аз пия чая от копър и анасон преди кърмене.Много ми е трудно с храната,почти нищо не може да се яде,но какво да се прави бебка е по важна.
На 6.07 правим 40дни-но не смятам да правя нищо,само ще отида на църква и запаля свещичка.Детето няма да го водя.Ще почерпя с нещо сладко.И това е.Ще правик кръщене наесен,което ми е по важно.
Много ми е трудно с обличането,тук по морето винаги духа и сега поне до към 10.07 ще я извеждам с дълго ръкавче.Педиатърката казва че е добре така.У дома през деня е по боди с къс ръкав.Вечер си е спижамка тъй  като много се открива.
Кажете като говорихте за ортопед,кога се водят на преглед.Мен педиатърката все още не ми е кзала кога ще ни изпраща.
На кого да пиша на ЛС,за да впише малката на 1-ва страница?

# 196
  • София
Ние от снощи сме на Лефакс,малко по-добре е с коликите ,но пак плаче от време на време и вдига крачета.Сешоара също влиза в употреба
За ортопед сме запазили час при Драганов.
Момичета,преди бяхте пуснали линк с процедурата и необходимите документи за майки студентки и еднократната помощ от социалните около 2880 лв.Моля ви ако някой има линка да го пусне може и на лични.Много благодаря предварително

# 197
При нас 40 ден се пада през седмицата и тогава ще отидем в църквата. А погачата ще направя през уикенда - канят се само жени и се ядат сладки неща, за да му е сладък животът. Има много теми за погачата във форума, пуснете търсачка  Peace

# 198
  • София
Привет на всички мами и честито на всички, които скора са гушнали своите бебета   bouquet

Аз пиша, за да се запишем с бебе Александър  в новата тема. Роди се на 16.06, 2460 и 48 см. Малки сме, ама сме много гласовити, особено като сме гладни.

Родих със секцио и за съжаление гушнах бебето чак на втория ден, но пък за сметка на това от тогава само се гушкаме.

В момента сме на на смесено хранене и се боря да намаляваме АМ, но още не можем без него.

Всичко още ми е още нереално, ама се надявам да мога да се включвам скоро по темите.

# 199
мами да кажа на нас капките Абоколикен ни деистват пропуснах да и ги дам на обяд и веднага почна да пищи иначе  има колики но по слабо и бибката много я успокоява .нощес спахме здрава само два пъти се буди да се храним в 1:30 и към 5:00 и чак в 9:30 след това а през деня си е на около 2 часа 2:30 някаде но и капките и давам само по 3  а не по 5 както вечер и нощес  Wink

# 200
Хей мами такива я да си признават тези от вас които се разхождат и поспиват в южния парк! Напоследък като видя жена с количка и малко бебе си мисля: може би и тя е юнка... Simple Smile

# 201
Да, сигурно има теми за погачата, но ми е интересно вие как мислите да направите и какви са традициите при вас Simple Smile

# 202
  • Шумен
Здравейте мами  Hug
Ето че дойде и моя ред да се похваля  Grinning роди се Мартин преди малко в 19:00  baby_neutral 3200 гр 50 см идеален е точно като кака си  Mr. Green раждането мина добре (нормално се родихме)  по натам ще разкажа  Hug

# 203
Хей мами такива я да си признават тези от вас които се разхождат и поспиват в южния парк! Напоследък като видя жена с количка и малко бебе си мисля: може би и тя е юнка... Simple Smile

Като спомена - можем да направим една среща там. На близо са sky high и Gaggi.Ако има още някой и е съгласен да вземем да се организираме  Simple Smile

# 204
Цитат
Като спомена - можем да направим една среща там. На близо са sky high и Gaggi.Ако има още някой и е съгласен да вземем да се организираме  Simple Smile
И аз съм в района и всяка сутрин бръмча в парка  smile3521

# 205
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
Здравейте! Въпрос към ЛЛЛ:
Родих на 15.06., дъщеричка 4020гр. Много хубаво се храни. Проблемът ми е, че нямам кърма, от двете гърди изцеждам общо 20гр. и я дохранвам с 60гр. АМ. Пробвах без добавка, но милата започва да реве, да си смуче ръцете. С 20гр. няма как да е друго. Държа я на гърда, но като я изсуче, започва да се изнервя и за ме дърпа. Винаги я кърмя от двете гърди.  Пия чай за стимулиране на кърмата, пробвала съм всичко , което го дават за стимулиране, но ефект няма. Толкова много исках да е само на кърма. Има ли някакъв начин да се стимулира кърмата или съм от тези 2-5%, които нямат кърма.Забравих да спомена, че след раждането бях с адски болки в таза и едва вървях.Личната лекарка ми каза, че от болката кърмата ми не е много. Благодаря предварително!

Здравей, gini_02,
Би ли споделила в момента  как е организирано кърменето при вас? Колко често кърмиш за едно денонощие? Изцеденото количество мляко не е показател за това, колко количество кърма има в гърдите. Често се случва да се изцеди по- малко, тъй като гърдите се стимулират от бебето по различен начин, отколкото от помпата или ръцете, ако цеденето е на ръка. Сучейки и обхващайки по-голяма част от ареолата на гърдата, бебето стимулира нейното изсукване и производството на мляко. Най-важният фактор за стимулиране на кърма е предлагането на гърда минимум 8-12 пъти за 24 часа. Би могла да подпомогнеш процеса на кърмене чрез компресия на гърдата. В темата съм споделила за компресията, но ще опиша отново информацията.
Целта на компресията на гърдата е да се продължи притока на мляко към бебето, след като то спре да гълта (сучене от типа: отваря широко уста – пауза - затваря уста) от само себе си и така то да продължи да приема мляко. Кoмпресията на гърдата стимулира рефлекса на потичане и често стимулира ново естествено потичане на млякото.  Eто линкове с видео за компресията на гърдата http://www.youtube.com/watch?v=e__lgR7mRIg
http://www.youtube.com/watch?v=-4lnvL2_6V8
Оттук може да видиш и описание на български: http://missby.wordpress.com/2007/12/04/compression/
Ето още едно кратко обяснение на компресия на гърда тук в темата от skrech:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=786158.msg28418959#msg28418959
За да увеличиш лактацията би могла да стимулираш допълнително гърдите си, като ги изцеждаш между кърменията. Би могло да ти се стори, че изцеденото мляко е малко като количество, но стимулацията на гърдите изпраща импулси до мозъка, че е необходимо повече количество мляко. Доброто изпразване на гърдата за нея означава, че трябва да прави повече мляко. Механизмът е на принципна на търсенето и предлагането - колкото по-често се изпразва гърдата, толкова по-вече мляко произвежда тя. Допълнителната стимулация на гърдите  чрез цедене е добре да продължава около 15 минути след всяко кърмене, като то е добре  да продължи за около 2-5 мин. след последните капки мляко. Ако не винаги имаш възможност  да цедиш толкова дълго,  би било добре да имаш предвид, че дори едно или няколко допълнителни кратки изпомпвания  също могат да са от полза. Изцеждането на гърдите дори на „празен ход“ за няколко минутки, т.е . дори когато не може да се извлече мляко от тях, също би могло да окаже стимулация и да даде сигнал на организма да произвежда мляко.  Би било добре добавката с АМ да бъде предлагана от друг човек – например таткото, бабата …, а ти да използваш това време да се цедиш. Ако прецениш изцедената кърма или АМ биха могли да се предлагат по алтернативен начин (лъжичка, чашка, пипетка, дозаторче, спринцовка).
Би могла на всяко кърмене да предлагаш първо едната гърда, после и другата. За да улесниш бебето си, би могла да стимулираш слизането и потичането на млякото, като изцедиш няколко капки кърма. Когато млякото потече, постави бебето на гърда. По този начин, то ще започне да гълта и суче ефективно,без да се измори от дърпането в началото на празен ход на гърдата, за да задейства потичането на млякото.
Адекватния прием на течности  и здравословна храна е от значение за лактацията.  Би било добре да се приемат храни богати на протеини , плодове и зеленчуци .Чаша вода, сок или чай преди кърмен би могла да е от полза. Някои майки отбелязват положителен ефект от различни лактогонни средства в добавка към често кърмене, което е на първо място по важност и ефект, като например лактогонен чай, ядки- без фъстъци, защото са силен алерген, и по възможност в сурово състояние- по- здравословни са, варено жито,  овесени ядки, бирена мая, т.н.
Твоята почивка също е важна. Опитай се да си осигуриш макар и минимална такава. Бебета са много чувствителни и усещат, ако майката по някаква причина е неспокойна.
Към настоящия момент от изключителна важност от една страна е стимулацията на гърдите, за да се увеличи лактацията, от друга бебето да наддава и да е достатъчно силно, за да суче ефективно.
Оставам на разположение Hug

# 206
За погачата моите приятелки донесоха толкова сладки неща, че сладкарница можех да отворя.

vri честита бебка - адашка Grinning

Мимчето7 честит юнак

# 207
Момичета, влизам да се похваля, че днес станах леля за втори път на едно голямо момче  Heart Eyes
Сестра ми и бебчо са добре Simple Smile

# 208
Здравейте мами,
честито на обебилите се Simple Smile
Аз вчера добре се похвалих, но май от новото мляко и лекарство за коликите - днес се запече малката и реве почти непрестанно от сутринта. Късно се сетих да се обадя на педиатърката и сега чакам сиропа, който изписа да подейства.

За погачата - ние май следващата неделя ще я правим и то най-вече, за да зарадваме бабите.

Присъединявам се и към групата за Южния парк, трябва само да измисля от къде ще ми е най-удобно да слизам до долу, защото живеем точно до новоизлюпилия се кв. Южен парк.

# 209
  • Пловдив
Здравейте мами  Hug
Ето че дойде и моя ред да се похваля  Grinning роди се Мартин преди малко в 19:00  baby_neutral 3200 гр 50 см идеален е точно като кака си  Mr. Green раждането мина добре (нормално се родихме)  по натам ще разкажа  Hug
Мимчето, честито бебенце, бъдете много щастливи! 
Мен ме приеха с 3 см.  разкритие, но нямам контракции, утре ще решават какво да ме правят.  / май останах последна/

Общи условия

Активация на акаунт